Hei og velkommen til livedekningen av kampen mellom Arsenal og Chelsea!
    VG Live svarer
    Jørgen Karlsen
    Håper palmer er klar
    Det sies at Palmer ikke kom med laget. Vi får bekreftet om et par minutter om han er en del av troppen.
    Artetas utvalgte: Raya - White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu - Rice, Partey, Ødegaard - Saka, Havertz, Trossard.
    Chelseas lagoppstillingen: Petrovic - Gilchrist, Disasi, Badiashile, Cucurella - Caicedo, Enzo, Gallagher - MAdueke, Jackson, Mudryk.
    Som ventet er ikke Cole Palmer med for Chelsea grunnet det som skal være sykdom. Også Malo Gusto er utilgjengelig for Chelsea.
    Vi er i gang!
    1'
    Kai Havertz sniker seg fri i bakrom, men flagget kommer opp.
    2'
    Ødegaard felles av Enzo Fernández. Det kan bli en interessant duell.
    2'
    Chelsea triller. Arsenal presser høyt og smalt med både Ødegaard og Rice. Da forsøker gjestene å tre opp med en pasning i mellomrom.
    3'
    Rice presser veldig hardt når Caicedo mottar ballen feilvendt.
    3'
    Arsenal med et fint angrep her nå.
    4'
    Mål for Arsenal!
    Arsenal 1 - 0 Chelsea
    Mål: Leandro Trossard
    Målgivende: Declan Rice
    Og det ender med scoring! Det er et praktfullt angrep av Arsenal! De bygger opp på høyresiden før de vrir spillet på klassisk «håndballvis». Rice spiller ut til Trossard som hamrer den i det nærmeste hjørnet. Petrovic bør kanskje gjøre det bedre? Den treffer høyrefoten til Chelsea-keeperen. Foto: Dylan Martinez/Reuters
    4'
    Pochettino rister på hodet på benken.
    6'
    Arsenal får frispark ute til venstre.
    8'
    Ødegaard legger inn, men Petrovic går ut og plukker den.
    8'
    Tomiyasu blir liggende nede og holder seg til foten.
    9'
    Taklingen fra Jackson er jo grisestygg! Går inn med strake knotter rett i ankelen på backen. Rart VAR ikke kikker på den.
    9'
    Havertz får en kjempemulighet når han får med seg ballen i sekstenmetern, velger å sentre, men pasningen blir blokkert.
    9'
    Hjørnespark til Arsenal
    11'
    Lite å stille opp med så langt bortelaget.
    14'
    Alexander
    Hvordan i alle dager er det ikke kort på Jackson der? Er på kanten til rødt!
    Badiashile header den ut til ny corner.
    14'
    14'
    Tar corneren kort.
    15'
    Ender opp hos Ødegaard på kanten av sekstenmeteren. Han finner Tomiyasu i feltet, men japaneren header over.
    15'
    Jackson kommer til innlegg, men Arsenal får klarert.
    15'
    Gallagher med et fint innlegg fra venstre, men Madueke når ikke frem.
    16'
    Saka med et utrolig merkelig tilbakespill. Det ender i corner til Chelsea.
    18'
    Hjørnespark til Chelsea
    18'
    For en sjanse! Badiashile stusser videre fra første stolpe og inne foran mål lusker Disasi. Han når akkurat ikke frem, men det er en veldig god mulighet for bortelaget.
    19'
    Arsenal trykker Chelsea, men når ikke gjennom. Chelsea overtar ballen, men produserer en svak kontring. Det ender i innkast til Arsenal.
    19'
    Gilchrist kommer til innlegg fra høyre - det går via Tomiyasu og i en bue i hendene til Raya.
    21'
    Saka drar seg nydelig forbi på høyrekanten og inn i banen. Han skyter fra 20 meter, men det blir blokkert.
    22'
    Rice følger opp trykket med å skyte med høyrefoten fra rundt det samme området - det ender over mål.
    22'
    Arsenal kombinerer strålende på venstresiden med Tomiyasu, Havertz og Ødegaard. Blir småfarlig, men Chelsea får den unna til slutt.
    22'
    Jackson kontrer alene for Chelsea. Løper fra Arsenal-forsvaret og fra skrå vinkel i feltet spiller han inn foran mål, den går via Saliba og i stangen og ut til corner.
    24'
    24'
    Arsenal header ut og får kontroll på ballen.
    24'
    Ødegaard spiller til Havertz i feltet som flikker videre til Saka - vingen skyter på første touch via et Chelsea-bein og rett på Petrovic.
    26'
    Enorme Arsenal-sjanser! Petrovic varter opp med en nydelig redning på skudd fra Havertz. Tyskeren kommer på skudd fra 10 meter, men Chelsea-keeperen er lynraskt nede og redder. Like etterpå er det Trossard som avslutter i feltet og den går via et Chelsea-bein og i ansiktet(!) til Petrovic.
    27'
    Irmelin
    Hvem spiller best?
    Det er det Arsenal som gjør, enn så lenge.
    Gode Chelsea-muligheter! Madueke får lagt inn fra høyre og på bakre stolpe står Cucurella. Han får skutt ganske fritt, men det blir blokkert. Han får ballen tilbake og spiller til Enzo på 14 meter. Han skyter på første touch like til side for mål.
    29'
    Chelsea får frispark i eget felt.
    32'
    32'
    Ballen ender ute hos Saka. Han dunker til fra distanse - godt over mål.
    34'
    Chelsea er mer med i kampen nå enn i begynnelsen av omgangen.
    36'
    Cucurella forbanna på assistentdommeren som gir Arsenal et innkast han mener han skulle hatt.
    37'
    Chelsea kan kontre og Madueke setter på turboen når Jackson har ballen på midtbanen, men den pasningen kommer altfor tidlig. Gabriel har dermed full kontroll.
    38'
    Chelsea får lagt inn bak forsvaret til Arsenal - Raya er våkent ute og plukker.
    39'
    For en sjanse for Jackson. Gallagher legger inn fra høyre og foran mål kommer Chelsea-spissen fri, men den treffer hånden til Jackson og det blir frispark imot.
    41'
    Gult kort til Chelsea
    Alfie Gilchrist
    42'
    Marc Cucurella
    Løper med ballen etter å ha felt Saka.
    43'
    Chelsea trykker Arsenal litt nå.
    44'
    Madueke legger inn skrått fra høyre. Raya plukker den enkelt.
    44'
    Gult kort til Arsenal
    Leandro Trossard
    Er for sent inne og stempler Cucurella.
    45'
    Henning Solheim
    En artig å åpen kamp så langt, lukter flere mål i andre omgang!
    Arteta får gult kort for protester. Foto: Glyn Kirk/AFP
    45'+1
    Arsenal går inn til pause med ledelsen. De åpnet kampen klart best, men Chelsea spilte seg mer inn kampen og kunne fint utlignet. Blir spennende å se hva vi får servert i annenomgang.
    Vi er i gang med andre omgang.
    46'
    Jackson sitter nede og holder seg til kneet.
    46'
    Gallagher skal løfte inn et frispark.
    47'
    Rice nikker unna.
    47'
    Nesten 2-0! Arsenal bryter og kommer tre mot to. Ødegaard slipper perfekt til Rice. Han får et fint touch, men klarer ikke å lime den bort i lengste hjørne. Petrovic redder!
    48'
    Så nære for Havertz! Martin Ødegaard slår en helt genial stikker til Kai Havertz. Petrovic kommer ut og redder den. Men for en assist det ville ha vært!
    51'
    51'
    Arsenal 2 - 0 Chelsea
    Mål: Ben White
    Så dobler Ben White ledelsen for Arsenal! Declan Rice fyrer til og treffer Gallagher. Ballen spretter til White, som setter den sikkert i mål!
    52'
    VG Live Bruker
    Hvordan får de corner når havertz er i offside så scorer de?
    Fordi linjemannen gjorde en feil og fordi det ikke ble scoring. Da hadde det blitt VAR-sjekk.
    Hva nå, Chelsea?
    54'
    Arsenal 3 - 0 Chelsea
    Mål: Kai Havertz
    Målgivende: Martin Ødegaard
    Arsenal scorer igjen! Men for en pasning av Ødegaard igjen da, dere! Han slår det Lars Tjærnås kaller «en varmesøkende ball» fra Martin Ødegaard i retning Kai Havertz. Tyskeren går på et strålende løp før han setter den forbi Petrovic!
    57'
    Chelsea triller.
    57'
    Det begynner å bli ydmykende for Chelsea nå.
    59'
    Det har bare vært ett lag på banen etter pause.
    59'
    Arsenal fortsetter å ligge veldig kompakt.
    59'
    Saka vrir spillet fint. Trossard setter fart.
    59'
    Han går seg fast.
    60'
    Tomiyasu bryter fint. Han løfter over til Havertz.
    60'
    Ødegaard skyter. Blokkeres.
    60'
    Partey prøver seg. Blokkeres.
    60'
    Spill mot ett mål nå!
    60'
    Arsenal vil ha corner, men det blir femmeter.
    60'
    Kunne kanskje ha vært et frispark til Chelsea i forkant av 3-0-målet, men det ble aldri dømt.
    61'
    Nesten redusering! Madueke drar seg innover og slipper den nydelig til Nicolas Jackson. Spissen kommer alene med keeper, men så gjør senegaleseren som så ofte før: Bommer. Han har tilsynelatende halve målet åpent, men velger å gå for korthjørnet og setter den i nettveggen.
    61'
    Arsenal roer ned nå.
    64'
    Havertz feiring etter 3-0. Foto: Matthew Childs / Reuters
    64'
    Josi
    Feiret Havertz?
    Så absolutt!
    Saka utfordrer.
    65'
    Arsenal 4 - 0 Chelsea
    Målgivende: Bukayo Saka
    Arsenal ydmyker Chelsea! Saka går innover fra høyre. Han finner Havertz med en fin pasning. Tyskeren er omringet, men klarer å snu seg rundt og skyte via stolpen og i mål. Strøken scoring! Foto: Glyn Kirk/AFP
    65'
    Spillerbytte - Chelsea
    Inn: Raheem Sterling
    Ut: Mykhailo Mudryk
    66'
    Inn: Trevoh Chalobah
    Ut: Enzo Jeremias Fernandez
    66'
    Mauricio Pochettino gjør et dobbeltbytte.
    66'
    Pochettino legger om til tre midtstoppere.
    67'
    Tomiyasu får behandling utenfor banen.
    67'
    Arsenal er ti mann akkurat nå.
    67'
    Gabriel Jesus og Gabriel Martinelli skal inn.
    67'
    Tomiyasu er tilbake på banen.
    68'
    Chelsea med frispark på 25 meter.
    68'
    Sterling skritter opp.
    68'
    Rett i klypene til Raya. Enkel redning.
    68'
    Tomiyasu finner Rice. Arsenal beholder ballen.
    69'
    Skal vi gjette at Arteta benytter sjansen til å hvile Havertz og Saka nå?
    69'
    Eller tar han av Trossard?
    69'
    Arsenal-fansen mobber Chelsea nå.
    69'
    «You're f****n' shit» ropes det fra tribunen.
    69'
    Saka utfordrer Cucurella.
    70'
    Arsenal 5 - 0 Chelsea
    HVA ER DET SOM SKJER!? Saka utfordrer og finner Ødegaard. Han vipper den til White, som bredsider den opp i krysset. Det er nok egentlig et forsøk på et innlegg, men den sklir opp i krysset.
    70'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Gabriel Jesus
    Ut: Kai Havertz
    71'
    Inn: Gabriel Martinelli
    Ut: Leandro Trossard
    72'
    Inn: Oleksandr Zinchenko
    Ut: Takehiro Tomiyasu
    72'
    Inn: Jorginho
    Ut: Thomas Partey
    72'
    Martin Ødegaard og Bukayo Saka blir værende på banen!
    73'
    Litt overraskende at Arteta ikke hviler de viktigste spillerne sine?
    73'
    Gallagher finner Madueke. Men Raya kommer ut og gjør en strålende jobb.
    73'
    Gabriel jubler helt vilt når han skjermer ut en ball til utspark. Litt annen mentalitet på disse lagene.
    76'
    Ben White
    78'
    Gabriel setter seg ned. Ikke gode bilder sett med Arsenal-øyne.
    78'
    Han er oppe på beina igjen, ser ut til å gå fint.
    78'
    Inn: Thiago Silva
    Ut: Alfie Gilchrist
    78'
    Inn: Cesare Casadei
    Ut: Marc Cucurella
    78'
    Rice vikarierer i midtforsvaret for Gabriel.
    79'
    Gabriel er inne på banen igjen.
    79'
    Inn: Fabio Vieira
    Ut: Bukayo Saka
    81'
    Rice skyter i stolpen, men blir i etterkant avblåst korrekt for offside.
    82'
    Havertz er den første spilleren som tidligere har spilt for Chelsea som har scoret to mål mot klubben i Premier League-sammenheng.
    84'
    Ironisk jubel for hver gang Chelsea har en vellykket pasning nå.
    85'
    Skal sies det har blitt en del pasninger nå.
    85'
    Det ender i kjempejubel når Gallagher til slutt legger inn og Raya får tak i ballen.
    86'
    Gallagher får frispark på midtbanen.
    86'
    Vieira skyter i nettveggen - mange som så den i mål.
    88'
    Ødegaard varter opp med en nydelig vending på midtbanen. Han er altså så utrolig god nå.
    88'
    Arsenal vinner ballen høyt i banen.
    89'
    Arsenal ruller opp på nytt. Vieira ser veldig spillesugen ut.
    90'
    Syv minutter er lagt til.
    90'+1
    Martinelli får vendt opp på 15 meter og skyter med høyrefoten, ikke langt fra å gå i lengste hjørnet.
    90'+1
    Syv minutter. Det er å strø enda mer salt i såret på Chelsea
    Ødegaard spiller en dårlig ball i bakrom i retning Martinelli.
    90'+2
    Rice kommer på nok et dypt løp inn i sekstenmeteren - forsøker å spille den tilbake i feltet, men Chelsea slipper unna.
    90'+2
    Chelsea har ballen på hjemmelagets halvdel.
    90'+4
    Sterling kommer inn i feltet fra venstre, men spiller en høyst umotivert pasning inn i feltet.
    90'+5
    Det er ikke mange bortesupportere igjen i de blås hjørne.
    90'+6
    Martinelli kommer alene med Petrovic etter en strøken bakromspasning fra Zinchenko, fra litt skrått hold skyter han rett på Petrovic.
    90'+6
    For en maktdemonstrasjon av Arsenal. Før pause var det jevnt og det kunne like gjerne vært uavgjort, men i annenomgangen var det klasseforskjell. Martin Ødegaard leverte en bunnsolid prestasjon og var en av Arsenals aller beste sammen med tidligere Chelsea-spiller Kai Havertz.