1-4
343
428

Hjertelig velkommen til denne livedekningen av Arna-Bjørnar - Vålerenga. Dette er den 15. serierunden i Toppserien 2023.
    Det er bunn mot topp ute på kunstgresset i Arna Idrettspark i ettermiddag. Det har vært bedring å spore for Arna-Bjørnar, men etter en god periode, har det nå blitt ett poeng på de siste tre kampene. Det kom hjemme mot Åsane, i en kamp laget ledet helt til kampens 96. spilleminutt. Nå ligger bydelslaget fra Bergen på sisteplass på tabellen, men luken opp til Lyn på kvalifiseringsplassen er bare på ett poeng.
    Vålerenga på sin side, troner på toppen av tabellen. Men ledelsen til jagende Rosenborg, er bare på fem poeng nå, samt at laget har én kamp mer spilt. Kampene borte mot Avaldsnes og Brann har resultert i fattige to poeng, og hovedstadslaget tåler ikke en lengre periode med slike resultater om målet om gull skal bli innfridd.
    Positivt for Arna-Bjørnar at kaptein Stine Hovland er tilbake til denne kampen, etter å ha vært borte i tapet mot Rosenborg sist. Nå mangler imidlertid Lena Soleng Hansen.
    Som alltid er været upåklagelig i Bergen. 27 grader og sol fra skyfri himmel. Spørsmål er om det blir for mye av det gode, for i dag blir det varmt.
    Bruker ikke å ende spesielt heldig for Arna-Bjørnar disse møtene. Vålerenga har vunnet de siste ti mellom lagene, og vant 5-0 i Oslo i lagenes første møte denne sesongen.
    Bergens store velgjører i idretten, Trond Mohn, skal for øvrig hedres i pausen i denne kampen.
    Bra med folk på kamp i Arna i ettermiddag. God stemning på tribunen i sommervarmen.
    0'
    Det rødkledde sparker kampen i gang.
    0'
    Og vinner umiddelbart en corner, da Svendheim kommer rundt og slår inn. I feltet blir det en avslutning, via en VIF-spiller til corner.
    0'
    Over alt og alle til innkast fra motsatt side.
    0'
    Hjemmelaget ligger dypt og trygt i rammen fra start.
    2'
    Sælen kommer seg rundt på høyre og blir lagt i bakken, men får av en uforklarlig grunn ikke frispark. Snodig.
    3'
    Tomter slår opp mot Bjelde, men ballen kommer rett i retur.
    3'
    Fin mulighet for gjestene. Det er Sævik som får ballen ute venstre, før hun drar seg innover i feltet og avslutter. Rett i en rødkledd spiller.
    5'
    Så ypper hjemmelaget seg igjen. Denne gangen er det Bjørnsen som drar seg fri i mellomrommet, før hun prøver lykken fra 20 meter. Blokkert til corner.
    6'
    Igjen går corneren over alt og alle. Nytt innkast.
    6'
    Langt mer jevnspilt enn man kanskje skulle tro ut fra forutsetningene.
    7'
    Vickius i en tøff duell på midten. Frispark til gjestene.
    7'
    Tatt kort.
    7'
    Tomter slår langt opp mot Thomsen, som forsøker å legge tilbake ut i feltet igjen. Treffer ingen medspillere.
    9'
    Bjelde slår hardt inn fra høyre, men ballen blir klarert ut av farlig område fra første stolpe.
    10'
    Vålerenga har på langt nær klart å tilrive seg noe klart initiativ, selv om Arna-Bjørnar nå sliter med å komme seg ut av egen halvdel.
    11'
    Svendheim får en flott ball opp på venstrekanten, og drar seg hele veien ned til dødlinjen før hun slår inn. Tanken er god, men innlegget går rett i klypene på en offensiv Pettersen.
    12'
    Rogic spilles gjennom ned mot dødlinjen, men innlegget blir blokkert.
    13'
    Thomsen får slå hardt inn fra høyre, og ballen går forbi Norstrøm i hjemmelagets mål. Da er det hips om haps hvem ballen ender hos, men heldigvis for hjemmelaget, er det en rødkledd spiller som får klarert.
    13'
    Frispark
    13'
    Igjen får Svendheim mye rom motsatt, men velger denne gangen å roe ned og vente på medspillere.
    14'
    Tvedten får et oppspill rundt 20 meter fra hjemmelagets mål. Hun demper ballen og forsøker seg på halvspretten, men avslutningen går et par meter over.
    16'
    Gjestene nærmere seg nå! Rogic får plass til venstre i feltet, og hun slår hardt inn foran mål. Innlegget blir farlig, og hjemmelaget får ikke klarert, og til slutt får Tennebø muligheten til å avslutte fra kloss hold. Dessverre for gjestene, sklir hun i et presset avslutningsøyeblikk. Utspill.
    18'
    Bjelde slår inn fra høyre, men ballen daler ned bak mål.
    19'
    Igjen er Tvedten på farten, og denne gangen vinner hun et hjørnespark på sin ferd inn fra venstrekanten.
    19'
    Rett i klypene på Norstrøm.
    19'
    Halvfarlig igjen, da Vålerenga får kontre på en kontring. Til slutt drar Tennebø seg fri i feltet, før hun slår hardt inn foran mål. Norstrøm er fint nede og avverger med en beinparade, før Hovland måker ballen til innkast. Skal passe seg litt nå, Arna-Bjørnar.
    21'
    Enorm sjanse for gjestene! Etter et langvarig trykk mot målet til Arna-Bjørnar, er det nesten 0-1. Det er Sævik som kommer seg til dødlinjen og slår hardt 45 grader ut i feltet. En blåkledd spiller hopper over ballen, før den triller perfekt til Thomsen. Hun forsøker seg i lengste hjørne fra 14 meter, og den er Norstrøm sjanseløs på. Heldigvis for hun, står Ose på streken og redder!
    22'
    En liten drikkepause i varmen.
    24'
    Offside for Vålerenga
    24'
    Det er for øvrig fem eller seks Vålerenga-supportere som støtter laget sitt som om de skuille vært 50.
    25'
    25'
    Frispark
    25'
    Hjemmelaget har løftet seg igjen etter drikkepausen.
    26'
    Hjemmelaget med et par avslutninger på kort tid. Den første blir blokkert, før Nøss sender en avslutning høyt over fra 25 meters hold.
    29'
    Rogic får mye plass på et innlegg i feltet, men lykkes ikke med å ta ned ballen. I stedet får Tennebø sjansen på bakre, men heller ikke hun klarer å skape en målsjanse ut av en god posisjon.
    30'
    For øvrig ingen tvil om at Arna-Bjørnar har utviklet seg veldig som lag denne sesongen. Fra å til tider ha vært en kasteball i starten av sesongen, er det nå vesentlig mer fasong og tro på egne ferdigheter.
    32'
    Tatt kort bakover.
    32'
    Ivanovic får et oppspill til høyre, men Ballisager er litt raskere og får slått tilbake til egen keeper.
    33'
    Andresen prøver lykken fra 20 meter, men også dette skuddet går høyt over.
    34'
    Thomsen får en fin crosser over til høyre og får god tid til å slå inn. Det hjelper ikke så mye, all den tid innlegget går til innkast fra motsatt side.
    35'
    Nok en stor sjanse for Vålerenga! Thomsen spilles flott gjennom til høyre, før hun slår hardt inn til Rogic på bakre. Spissen skal bare plassere ballen i det tomme målet, men Ose kaster seg ned og avverger før ballen kommer fram. Strålende forsvarsspill!
    36'
    Thomsen kommer til nytt innlegg, men denne gangen går det rett i klypene til Norstrøm.
    38'
    Tennebø og Tvedten kombinerer fint på venstre, og det ender med et innlegg som går helt ut til Thomsen på kanten av sekstenmeteren. Vingbacken er lei av å legge inn, så da forsøker hun heller selv. Høyt over.
    39'
    Mål for Vålerenga!
    Arna-Bjørnar 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Janni Thomsen
    Den måtte nesten komme til slutt. Stenersen header et innlegg ut til Thomsen, som fra 15 meter banker ballen ned i Norstrøms høyre hjørne. 1-0 til gjestene.
    39'
    Vålerenga trykker på her før pause.
    41'
    Tennebø drar seg inn fra venstrekanten og skyter hardt mot nærmeste. Norstrøm redder enkelt.
    41'
    Nå trenger nok Arna-Bjørnar å komme seg til pause uten å slippe inn flere mål.
    43'
    Frispark
    45'
    45'
    Tvedten drar seg innover fra venstre og avslutter fra 14 meter. Blokkert til corner.
    45'
    Arna-Bjørnar 0 - 2 Vålerenga
    Mål: Ingibjörg Sigurdardottir
    Målgivende: Felicia Rogic
    Det blir klabb og babb i feltet etter corneren. Norstrøm forsøker å bokse ballen ut, men Ballisager blokkerer den ned til Rogic, som uvitende sender en fin assist til Sigurdardóttir. Fra tre meters hold får hun avslutte upresset, og ballen sniker seg under Arna-Bjørnars målvakt og inn i nærmeste hjørne.
    45'
    45'+2
    Da er det pause på Arna Idrettspark, der gjestene nokså fortjent leder 2-0. Arna-Bjørnar holdt godt stand den første halvtimen, men etter hvert som vi nærmet oss pausen, klarte Vålerenga å trykke mer og mer på. Selve målene har kommet etter litt tilfeldigheter, men Vålerenga har klart å skape trykk og sjanser nok til at det måtte straffe seg til slutt. Nå må Arna-Bjørnar jakte mål, og det kan bli en ganske marerittaktig situasjon mot sultne Vålerenga-spisser.
    45'
    Vi er i gang igjen i Arna.
    45'
    Frispark
    45'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Laura Guldbjerg
    Ut: Andrine Tomter
    45'
    Får en avslutning på seg syv meter fra hjemmelagets mål, men da blir hun korrekt avvinket for offside.
    47'
    Frispark
    47'
    Andre omgang har fortsatt som den første avsluttet.
    48'
    48'
    Sævik er nære med å runde Norstrøm fra kloss hold inne i feltet, men Arna-Bjørnars sisteskanse får ryddet opp.
    51'
    Thomsen drar seg rundt og forsøker å slå inn fra høyre. Vinner en corner.
    52'
    Norstrøm kommer ut og bommer på ballen, og da faller den ned på hodet til Sigurdardóttir på bakre stolpe. Hun stanger ballen i tverrliggeren. Returen faller ned i feltet, men ingen blåkledde spillere klarer å sette den i mål. Svært nær 0-3!
    52'
    Tvedten kommer til avslutning, men ballen går rett i klypene til Norstrøm.
    53'
    Nå ruller Vålerenga på her. Tennebø blir spilt gjennom til venstre i feltet, og hun forsøker et hardt skudd i lengste. Like utenfor.
    55'
    Svendheim forsøker å komme seg forbi Ballisager, men Vålerenga-kapteinen er rask og har god kontroll.
    56'
    Arna-Bjørnar 0 - 3 Vålerenga
    Mål: Olaug Tvedten
    Målgivende: Janni Thomsen
    Spiller vegg med Thomsen og får tilbake ballen inn i feltet. Får spasere helt inn til kanten av femmeteren, og der har hun ingen problemer med å plassere ballen i det lengste hjørnet.
    56'
    Arna-Bjørnar 0 - 4 Vålerenga
    Mål: Thea Bjelde
    Målgivende: Linn Vickius
    Det renner på! Vickius får ballen i returrommet, drar seg enkelt inn i feltet, forbi en rødkledd spiller og serverer Bjelde ute i feltet. Hun har ingen problemer med å banke ballen ned i nærmeste hjørne. 0-4!
    59'
    Inn: Stine Brekken
    Ut: Thea Bjelde
    60'
    Inn: Elise Thorsnes
    Ut: Karina Sævik
    60'
    Tennebø finner Rogic i feltet, men fra kloss hold avslutter hun over.
    60'
    Arna-Bjørnar har resignert fullstendig.
    62'
    Svendheim kommer til innlegg igjen, men ballen ender bak mål.
    62'
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Anna Nigardsøy
    Ut: Nora Nøss
    63'
    Inn: Malin Dalsgård
    Ut: Marie Andresen
    63'
    Mål for Arna-Bjørnar!
    Arna-Bjørnar 1 - 4 Vålerenga
    Mål: Miljana Ivanovic
    Målgivende: Tomine Svendheim
    Men hjemmelaget var ikke helt ferdige likevel! Svendheim spiller Ivanovic gjennom i feltet, og spissen drar seg helt inn til femmeteren før hun plasserer ballen i lengste hjørne. 1-4.
    65'
    Svendheim spilles ned til dødlinjen, men en Vålerenga-spiller får klarert til innkast. Det ender med at innbytter Dalsgård får skyte upresset fra 20 meter, men ballen suser en meter over målet til Pettersen.
    67'
    Vålerenga kontrer med mange spillere, men Thomsen går seg litt fast utenfor kanten av sekstenmeteren, og da får hjemmelaget avverget faren.
    68'
    Drikkepause.
    69'
    Frispark
    71'
    Tvedten får et oppspill til venstre, drar seg innover i feltet og avslutter hardt mot nærmeste. Der er Norstrøm ute og varter opp med en strålende redning.
    71'
    Nokså temposvak periode nå.
    73'
    Arna-Bjørnar triller ball i bakre rekker, og Vålerenga er ikke nevneverdig interessert i å presse høyt og slite seg ut.
    74'
    Inn: Ada Henschien
    Ut: Sigrid Aas
    77'
    Inn: Marie Johannsdottir
    Ut: Linnea Sælen
    77'
    Inn: Elizabeth Pechersky
    Ut: Ylinn Tennebø
    77'
    Tre bytter her, og det er vel det mest interessante som har skjedd de siste fire minuttene.
    78'
    Rogic spilles gjennom og forsøker å ta keeper på halvdistanse da hun avslutter fra 25 meter. Like over.
    79'
    Bra sjanse for hjemmelaget. Det er innbytter Henschien som spilles gjennom til høyre, og hun forsøker seg på en avslutning fra 15-16 meter. Tanken er god, men Pettersen er bedre.
    81'
    Byttene har gjort noe med strukturen offensivt hos gjestene. Det er langt mellom sjansene.