0-3
344
554

Hei, og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Arna-Bjørnar og Vålerenga fra Arna idrettspark!
    Dagens hjemmelag har hatt en litt skuffende start på sesongen, selv om de for øyeblikket ligger på 7. plass med tre poeng etter tre kamper. Første runde gjestet de Lyn, og Arna-Bjørnar tapte til slutt 1-2 etter å ha levert en meget svak kamp. Deretter gikk turen til andre siden av Bergen hvor de møtte byrivalen Brann. Det var få som hadde troen på poengfangst mot de regjerende seriemesterne, men gjestene hadde knapt noe å by på og ble knust hele 0-7. Arna-Bjørnar fikk imidlertid en liten opptur da de møtte Avaldsnes på bortebane runden etter. Det var et jevnt oppgjør hvor begge lag kom til sjanser, men gjestene fra Bergen var effektive foran mål. Ivanovic (x2) og Hjelmhaug fant veien til nettmaskene, og dermed tok Arna-Bjørnar en sterk 3-0-seier borte mot John Arne Riises Avaldsnes-jenter.
    Vålerenga har på sin side hatt en plettfri start på sesongen. Laget fra hovedstaten står med full pott etter tre kamper, og det er kun målforskjellen som skiller de fra Brann og Rosenborg på henholdsvis 1. plass og 2. plass. Stabæk bydde på noen problemer under serieåpningen på Intility Arena, men to sene scoringer fra Olaug Tvedten og Elise Thorsnes sikret 2-0-seier til Vålerenga. Deretter møtte de Lyn på bortebane, og byrivalene tok en overraskende ledelse i første omgang, men bortelaget viste klassen sin og vant til slutt komfortabelt 3-1. Forrige runde tok de imot Røa på hjemmebane, og Vålerenga vant til slutt 3-0 etter mål fra Rikke Nygard, Agnete Nielsen og Runa Lillegård. Dermed er seriemesterne fra 2020 kommet godt i gang i kampen om å gjenerobre Toppserien-tittelen.
    Sist lagene møttes var på Arna idrettspark i midten av oktober i fjor. Vålerenga var best i første omgang og ledet 2-0 til pause etter mål fra Synne Jensen og Dejana Stefanovic. Laget fra Oslo satte derimot på turboen i andre omgang og ga seg ikke før tavlen viste 8-0. Fem av målene kom mellom det 57. og 69. minutt! Det var Marie Dølvik Markussen, Stine Ballisager Pedersen, Synne Jensen, Katie Stengel (x2) og Amanda Andradóttir som noterte seg for scoringene i andre omgang. Totalt har lagene møttes 21 ganger tidligere. Arna-Bjørnar står med syv seiere, Vålerenga står med tolv og to kamper har endt med uavgjort. Målstatistikken viser 46-34 i favør dagens bortelag. I tillegg har det blitt delt ut seks gule kort til Arna-Bjørnar og elleve til Vålerenga, mens bergenserne har pådratt seg to røde kort.
    0'
    Hovland med en svak pasning som går ut over sidelinjen. Gjestene tar innkastet kjapt, men det ender med ingenting.
    1'
    Pedersen vrir spillet ut mot Tennebø på venstrekanten, men backen klarer ikke å finte seg forbi Veivåg som vinner ballen.
    2'
    Nilsen kommer til avslutning fra 14 meter, men skuddet går rett på Norstrøm som redder enkelt.
    2'
    Jåstad finner Aleksic som får vendt opp på midtbanen før hun avanserer fremover. Spissen velger etter hvert å tre gjennom mot Laupstad ute til venstre, men Sunde leser pasningen og blokkerer.
    4'
    Tvedten går i bakken like utenfor sekstenmeteren og roper på frispark, men dommeren er uenig og vinker spillet videre.
    5'
    Thomsen prøver å komme seg rundt på høyrekanten, men backen mister ballen i duell med Johannsdottir. Til slutt ruller kula ut over dødlinjen, og gjestene vil ha corner, men dommeren velger å dømme utspark til hjemmelaget.
    6'
    Johannsdottir drar seg innover fra venstrekanten før hun spiller mot Veglo, men spissen blir hardt presset og mister ballen til Vålerenga-forsvaret.
    8'
    Tennebø kommer seg ned til dødlinjen før hun legger 45 grader ut. Ballen går via noen Arna-Bjørnar-bein før den lander hun Tvedten. Angrepsspilleren går for skuddet, men avslutningen blokkeres.
    10'
    Tvedten er nære på å sende Vålerenga i føringen! Angrepsspilleren slår inn fra venstre mot Thorsnes som har løpt seg fri. Innlegget går imidlertid forbi spissen og rett mot lengste, men en lynrask refleks fra Norstrøm hindrer at den går i nettet.
    11'
    Klareres til ny corner.
    11'
    Ender med innkast til gjestene.
    12'
    Tvedten går i bakken inne i boksen. Vålerenga-spilleren kikker på dommeren, men hun vinker spillet videre. Ser ut som det var korrekt dømt.
    14'
    Veglo kommer i løpsduell mot både Tennebø og Pedersen, og det ser ut som Arna-Bjørnar-spilleren skal miste ballen, men angriperen vinner til slutt et innkast. Hjemmelaget tar det kjapt, men det ender med ingenting.
    16'
    Pedersen slår en lekker pasning mot Tvedten som har løpt seg helt fri på bakerste. Vålerenga-spilleren slår deretter inn på direkten, men ballen går via Hovland og i fanget til Norstrøm.
    17'
    Jåstad med en lang ball mot Laupstad på venstrekanten, men pasningen er svak og upresis og går ut til innkast.
    18'
    Tas kort. Thomsen legger så inn fra høyrekanten, men Ose stanger unna.
    19'
    Thorsnes brenner alene med keeper! Sigurdardottir slår direkte mot Thorsnes som får vendt opp med ballen idet Hovland sklir i duellen. Alene med Norstrøm skal hun egentlig score, men avslutningen går rett på keeperen som redder. Der burde gjestene ha tatt ledelsen.
    20'
    Tennebø kombinerer med Nygaard ute på venstrekanten, og sistnevnte får dratt seg ned til dødlinjen med en lekker touch. Hun slår deretter 45 grader ut - via en motspiller og ut til corner.
    22'
    Stanges unna av Johannsdottir.
    22'
    Vålerenga som har hatt initiativet i kampen idet vi nærmer oss en halvspilt første omgang. Gjestene har kommet til et par gode muligheter, men de har ennå ikke klart å få hull på byllen. Arna-Bjørnar har på sin side hatt nok med å forsvare seg, og dagens hjemmelag har knapt vært innom bortelaget sin banehalvdel.
    24'
    Stopp i spillet mens en Laupstad ligger nede. Resten av spillerne bruker tiden til å ta seg en drikkepause, og det ser ut som kantspillerne kommer seg på beina igjen.
    25'
    Veglo er nære på å stjele ballen fra Sunde høyt i banen, men Pedersen er kjapt frempå og rydder opp etter stopperkollegaen.
    27'
    Hjemmelaget kontrer, og Aleksic avanserer fremover før hun prøver å tre gjennom Veglo, men pasningen er for hard og ender i fanget til Pettersen.
    27'
    Laupstad ligger nede igjen. Ser ut som hun må byttes ut.
    28'
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Martine Midtbø
    Ut: Linnéa Laupstad
    28'
    Ballen lander etterhvert i beina til Nygaard som skyter fra 18 meter. Via en motspiller og ut til nytt hjørnespark.
    29'
    Stanges unna.
    29'
    Stefanovic prøver å vri spillet med en lang pasning mot Thomsen ute på høyrekanten, men ballen er for upresis og flyr ut til innkast.
    30'
    Thomsen mottar ballen ute til høyre før hun trer gjennom mot Nygaard. Den tidligere Arna-Bjørnar-spilleren får dratt seg ned til dødlinjen og slår inn, men innlegget er svakt og går i nettveggen.
    32'
    Nielsen tar ned en lang ball på midtbanen før hun vender opp og løper fremover. Spissen prøver deretter å tre gjennom Thorsnes i bakrom, men Hovland får blokkert pasningen.
    34'
    Nilsen skyter like over mål! Gjestene varter opp med fint angrepsspill når de beveger ballen fra venstre til høyre. Nygaard finner så Nielsen inne i boksen, og spissen kommer til avslutning fra litt skrå vinkel, men skuddet går like over målet til Norstrøm.
    34'
    Tennebø klarer nesten å dra seg forbi Grøndal ute på venstrekanten, men det ender med et frispark til Arna-Bjørnar-spilleren.
    36'
    Stefanovic felles omtrent 18 meter fra mål. Frispark til Vålerenga i meget god skuddposisjon.
    37'
    Nære på fra Tvedten! Nielsen kommer seg rundt på høyrekanten og legger igjen mot Tvedten som kommer løpende. Angrepsspilleren smeller til fra 14 meter, men skuddet går like til side for mål. Vålerenga nærmer seg nå!
    39'
    Thomsen er litt heldig når ballen spretter via to motspillere og lander i beina hennes ute på høyrekanten. Backen velger deretter å slå inn, men innlegget er svakt og går rett i fanget til Norstrøm.
    42'
    I tverrliggeren fra Thorsnes! Vålerenga-spilleren leker seg litt ute på venstrekanten før hun spiller vegg med Tvedten. Thorsnes mottar så ballen inne i boksen og klemmer til fra 13 meter, men ballen kysser metallet og flyr ut.
    42'
    Thomsen felles av Aleksic ute på høyrekanten. Frispark til gjestene.
    45'
    Gult kort til Arna-Bjørnar
    Marija Aleksic
    Får det gule kortet for fellingen.
    45'
    Thomsen ligger nede og må få behandling etter taklingen fra Aleksic. Vålerenga-spilleren kommer seg til slutt på beina igjen.
    45'+1
    Ender med ny corner.
    45'+3
    Stefanovic får hodet på den, men headingen går rett på Norstrøm som redder.
    45'+3
    45'+4
    Der er det pause på Arna idrettspark - lagene går i garderoben med stillingen 0-0. Arna-Bjørnar har forsvaret seg godt mot et Vålerenga-lag som har dominert kampbildet. Gjestene har kommet til noen gode muligheter, men svake avslutninger og gode redninger har sikret at det ble en målløs første omgang. Det blir spennende å se om hjemmelaget klarer å holde unna i andre omgang, eller om gjestene fra Oslo til slutt klarer å få hull på byllen. Vi er straks tilbake!
    45'
    Tvedten sparker i gang de siste 45.
    45'
    Mål for Vålerenga!
    Arna-Bjørnar 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Elise Thorsnes
    Målgivende: Janni Thomsen
    Der sitter den for gjestene! Thomsen får gå upresset inn i boksen før hun legger inn mot bakerste. Der kommer Thorsnes og tar ned ballen før hun smeller den i nettmaskene. Drømmestart på omgangen for Vålerenga!
    46'
    Tvedten prøver å tre gjennom Thorsnes ute til venstre, men gjennombruddspasningen er for hard og går ut til corner.
    47'
    Gult kort til Vålerenga
    Rikke Nygard
    Feller Midtbø som er på vei fremover.
    49'
    Tvedten setter nesten 2-0! Nielsen drar seg lekkert forbi Hjelmhaug ute il høyre før hun legger inn mot bakerste. Der får Tvedten avsluttet på volley, men Norstrøm varter opp med en herlig redning og hindrer scoring.
    50'
    Stefanovic blir for ivrig i duell med Midtbø og gir til slutt bort et frispark utenfor vertene sin boks.
    52'
    Vålerenga vinner ballen høyt i banen og går rett i angrep. Til slutt får Tvedten avsluttet fra 17 meter, men skuddet går via en Arna-Bjørnar-spiller og til side for mål.
    53'
    Thorsnes legger igjen til Sigurdardottir som kommer stormende og smeller til fra 22 meter, men avslutningen går flere meter over målet til Norstrøm.
    54'
    Vålerenga har god kontroll på kampen for øyeblikket. Gjestene triller ballen frem og tilbake mens Arna-Bjørnar-spillerne blir løpende etter.
    56'
    Thorsnes utnytter en grov forsvarstabbe og vinner ballen inne i boksen. Hun velger deretter å legge igjen til Tvedten istedenfor å skyte, men avslutningen fra lagvenninnen blokkeres.
    57'
    Veivåg banker ballen i bakrom mot Veglo som har gått på løp, men pasningen fra midtbanespilleren er altfor hard og ruller ut over dødlinjen.
    58'
    Jåstad vinner ballen på midten før hun trer videre til Veivåg. Arna-Bjørnar-spilleren avanserer deretter fremover og har flere pasningsalternativer foran seg, men hun bruker for lang tid med ballen og løpes opp av Nygaard.
    60'
    Arna-Bjørnar 0 - 2 Vålerenga
    Mål: Rikke Nygard
    Målgivende: Agnete Nielsen
    Nygaard øker til 2-0 mot gamleklubben! Thorsnes får ballen nede ved hjørneflagget før hun finner Tvedten ved hjørnet av sekstenmeteren. Angrepsspilleren sentrer deretter videre mot Nielsen som finner Nygaard på bakerste. Midtbanespilleren har få problemer med å skli kula inn i det åpnet målet.
    60'
    Nå blir det tungt for Arna-Bjørnar. Vertene har skapt null og niks så langt i kampen, og det er lite som tyder på at bortelaget skal ta foten av gasspedalen, nå.
    62'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Stine Brekken
    Ut: Ylinn Tennebø
    63'
    Norstrøm banker ballen opp mot midtbanen, men Nygaard får stå helt alene og stanger ballen ut til innkast.
    65'
    Stefanovic prøver å lobbe ballen over Arna-Bjørnar-forsvaret og mot Thorsnes inne i feltet, men pasningen er for upresis og lander i fanget til Norstrøm.
    66'
    Nygaard med herlig forarbeid idet hun stormer fremover og trer gjennom Nielsen med en nydelig gjennombruddspasning. Spissen får imidlertid ikke stokket beina skikkelig, og det ender med at ballen til slutt ruller ut over dødlinjen.
    66'
    Brekken mottar ballen fra Tvedten før hun drar seg innover fra venstrekanten. Det er ingen Arna-Bjørnar-spillere som presser henne, og til slutt skyter innbytteren fra 14 meter. Rett i blokka.
    69'
    Inn: Madelen Holme
    Ut: Marie Johannsdottir
    70'
    Inn: Mina Folland
    Ut: Yuuka Kurosaki
    70'
    Arna-Bjørnar 0 - 3 Vålerenga
    Mål: Janni Thomsen
    Thomsen lobber inn 3-0! Backen mottar ballen fra Nielsen før hun utfordrer Holme inne i boksen. Vålerenga-spilleren får dratt seg ned til dødlinjen og legger inn. Ballen flyr imidlertid inn i nettmaskene bak en ufokusert Norstrøm.
    71'
    Veglo sender Pedersen i bakken, og det blåses frispark til vertene inne på deres banehalvdel.
    73'
    Tvedten spiller vegg med Nielsen før sistnevnte fyrer av fra 18 meter. Rett på Norstrøm.
    75'
    Inn: Runa Lillegård
    Ut: Elise Thorsnes
    75'
    Inn: Mari Nyhagen
    Ut: Janni Thomsen
    76'
    Sunde prøver å vende spillet mot Nyhagen ute på høyrekanten, men pasningen er for høy og svever ut til innkast.
    77'
    Nielsen trer videre til Nygaard som vender opp inne i boksen før hun skyter lavt mot lengste, men Norstrøm er ute i full strekk og redder.
    78'
    Inn: Ingrid Andreassen
    Ut: Ingrid Jåstad
    78'
    Nyhagen jager en lang ball i bakrom, men Hovland kommer seg foran og skjermer ballen ut til utspark.
    79'
    Inn: Camilla Huseby
    Ut: Stine Ballisager Pedersen
    81'
    Inn: Andrine Tomter
    Ut: Dejana Stefanovic
    82'
    Norstrøm banker opp mot Folland, men Sunde er fort frempå og vinner kula uten noen særlige problemer.
    83'
    Bankes unna av Folland.
    85'
    Nielsen kommer seg fri inne i boksen og avslutter mot nærmeste, men en fin redning fra Norstrøm hindrer scoring.
    87'
    Lander rett på hodet til Brekken som header mot mål. Rett på Norstrøm som redder.
    87'
    Norstrøm med enda er herlig redning! Arna-Bjørnar-forsvaret sover, og Nilsen får stå helt alene inne i feltet og avslutter alene med Norstrøm. Skuddet klarer imidlertid ikke å overliste keeperen som har vært hjemmelagets beste spiller denne kampen.
    89'
    Sunde slurver det til og mister nesten ballen til Veglo, men midtstopperen er sterk i duellen og gjenvinner kula.
    90'+1
    90'+3
    Da er det over på Arna idrettspark - Vålerenga vinner komfortabelt 3-0 over et meget tafatt hjemmelag. Gjestene fra Oslo fikk hull på byllen tidlig i andre omgang takket være toppscoreren Elise Thorsnes, og kampen var i realiteten avgjort etter det målet. Arna-Bjørnar kom ikke til én eneste målsjanse, men bortelaget skapte sjanse på sjanse. Rikke Nygaard og Janni Thomsen scoret hvert sitt mål utover i omgangen, og dermed reflekterte sluttresultatet kampbildet. Med dette resultatet blir Arna-Bjørnar liggende på 7. plass, mens Vålerenga rykker opp til 2. plass. Takk for meg!