0-1
376
800

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Arna-Bjørnar og Rosenborg i andre runde av Toppserien.
    Arna-Bjørnar fikk en fotballeksjon med 0-5 mot VIF sist, en seriepremiere som kom i kjølvannet av en god høst i fjorårets sluttspill. Beskjedne 14 poeng på 18 kamper i grunnspillet ble da avløst av langt lystigere 14 poeng på syv sluttspillkamper, og med 4-2-1 sikret arnabuene fornyet kontrakt med god margin etter åttendeplass i den innledende grunnserien. Også på eget kunstgress stod høsten i sterk kontrast til våren, noe 3-0-6 mot 2-1-0 tydelig gjenspeiler.
    RBK tok seg av Stabæk i sin seriepremiere, og 3-0-seieren var av den komfortable sorten for laget som av flere er utpekt som favoritt i Toppserien. Fjorårets andreplass i grunnserien ble etter hvert til tredjeplass i sluttspillet, og trønderne var da henholdsvis fire og ni poeng bak serievinner Brann. RBK tar fatt på en ny bortesesong etter 5-2-2 på fremmed gress i 2022, en rekke som ble til 1-1-1 i sluttspillet.
    RBK møter i dag en motstander klubben har en strålende statistikk mot i nyere tid, og trønderne jakter sin femte strake triumf mot Arna-Bjørnar. De foregående fire seirene har vært etter overgangen til RBK, men som Trondheims-Ørn var tallenes tale tidvis ganske annerledes. Av 25 møter mellom 2006 og 2018 vant arnabuene hele 19, og nettopp 2018 er også forrige gang Arna-Bjørnar slo trønderne.
    Dagens hoveddommer er Marit Skurdal fra Oppsal IF. Andreas Bjørklund og Ruben Føllesdal er assistentdommere, mens Sondre Brudvik er fjerdedommer.
    Arna-Bjørnar gjør én endring fra laget som startet mot VIF, og Helle Stenersen er inne for Tora Ose i hjemmelagets forsvarsfirer.
    RBK starter med de samme 11 som mot Stabæk i seriepremieren.
    Definitivt innslag av vår idet mars har blitt til april, og solskinn akkompagneres av rundt syv grader en snau time før avspark i Arna.
    Arna-Bjørnar og RBK entrer nå banen i solfylte Arna. To lag som er ventet å kjempe i hver sin ende av tabellen, dette, og den som lever får se hvorvidt det blir synlig i ettermiddag. Avspark er få minutter unna.
    0'
    RBK innleder oppgjøret.
    0'
    Hele banen dekket av sol her, men definitivt Larsen i hjemmelagets mål som har den mest i ansiktet i denne første omgangen.
    1'
    Skinnes Hansen er etter et innlegg, men det markeres for offside. Bra med energi i gjestene de første rundt 100 sekundene her.
    1'
    RBK med samtlige 10 utespillere på hjemmelagets halvdel i innledningen. Arna-Bjørnar baktunge tidlig på eget kunstgress.
    3'
    Jøsendal med en lekker detalj til venstre i banen, men innlegget treffer ikke medspiller. RBK, RBK og atter RBK de første fem i Arna, selv om man har til gode å avslutte.
    4'
    Det skytes fra rundt 16 meter, men hjemmelagets Larsen er enkelt ute til venstre og fanger. Ble blokkert på vei mot mål der, skuddet, som også hadde retning utenfor.
    5'
    Nytt fremspill til høyre i banen sett med RBK-øyne, men Skinnes Hansen er innenfor.
    6'
    Ivanovic på en en lovende visitt til venstre i boksen, men men både ett og to innlegg blokkeres umiddelbart. Bra av hjemmelagets midtbanespiller der.
    8'
    Frispark et stykke inne på egen halvdel for hjemmelaget. Kort fra Hovland.
    8'
    Hjemmelaget med et par sekvenser der man evner å spille seg ut nå. Naturligvis avhengige av det over 90 minutter her, ikke bare ligge lavt og ta imot.
    9'
    Arna-Bjørnar har for øvrig forsvart seg bra innledningsvis. Slipper foreløpig ikke RBK til i farlige posisjoner.
    10'
    Joramo med et forsøk fra rundt 16 meter, men Larsen bak hos Arna-Bjørnar plukker enkelt.
    11'
    Skinnes Hansen er lur og bryter langt inne på hjemmelagets halvdel, men pasningen i lengderetningen er ikke presis. Får corner. Slurvete av hjemmelaget i forkant.
    13'
    Beines til slutt unna på snaut 16 meter.
    13'
    Fortsatt RBK som har omtrent all ballbesittelse, men det lugger foreløpig litt i den siste tredjedelen. Ingen målsjanser å skrive hjem om så langt.
    14'
    Ivanovic nok en gang aktiv til venstre i banen for hjemmelaget, men hun blir noe alene. Innlegget finner heller ikke medspiller.
    16'
    Skinnes Hansen finner Andreassen i boksen, og derfra skytes det. Lovende retning på en ikke veldig hard avslutning, som etter hvert heades unna. Nesten en mulighet der.
    17'
    Frispark til hjemmelaget et stykke utenfor egen boks. Slås kort.
    17'
    Nevnte Skinnes Hansen mye involvert for RBK så langt. Primært til høyre i banen gjestene har angrepet.
    18'
    Bjørnsen med en god jobb til venstre i banen, hvor hun også kommer til innlegg. Dårlig med røde drakter i feltet, og ballen klareres.
    18'
    Nok et innlegg fra Bjørnsen, dette en del høyere, men serven passerer samtlige. Fint initiativ av hjemmelagets nummer 22.
    19'
    Meget kompakte sentralt i banen, hjemmelaget, og fortsatt er det vanskelig for RBK å komme til målsjanser. Forsvart seg bra denne første halvdelen av omgangen.
    20'
    Skal for enhver pris spille seg kort ut, hjemmelaget, men gang på gang brytes man relativt langt inne på egen halvdel.
    22'
    RBK-frispark et par meter inne på hjemmelagets halvdel. Kort variant.
    22'
    Det skytes fra et stykke ute, men Larsen kan se at ballen går ufarlig et stykke over. Kontroll på den, hjemmelagets sisteskanse.
    22'
    Frispark til hjemmelaget et par meter inne på egen halvdel. Slås kort.
    24'
    Fare på ferde idet Skinnes Hansen spilles gjennom til høyre i banen, men stopper Soleng Hansen varter opp med en fin blokkering idet det legges inn.
    25'
    Nautnes dypere i banen for å involvere seg, men spissen får fortsatt ballen i ufarlige posisjoner og en del feilvendt. Hjemmelaget gjør fremdeles en god jobb defensivt.
    26'
    Skinnes Hansen gir Svendheim parkeringsbot idet hun passerer backen til høyre i boksen, men en potensielt stor mulighet ebber ut med et beskjedent innlegg Larsen plukker greit. Den skal gjestene få langt mer ut av.
    27'
    Jøsendal med en stor mulighet for RBK, men Larsen er god på strek for hjemmelaget! Nok en gang til høyre i banen det skjer for RBK, og et bra innlegg møtes av en aktiv Jøsendal i saftig scoringsposisjon. Fra snaut 10 meter heades det, men en god Larsen er ute til sin høyre og fanger. Plasseres den enda bedre, står det fort 0-1 der.
    28'
    Hjemmelaget får frispark et par meter inne på egen halvdel. Kort variant.
    28'
    Skinnes Hansen med et forsøk fra et stykke til høyre på vel 16 meter, men Larsen er med på notene. En slags halvsjanse for gjestene. Larsen i Arna-Bjørnars mål god så langt. Flere stødige involveringer.
    30'
    Arna-Bjørnar-frispark til venstre i banen. Kort variant.
    30'
    RBK-frispark til høyre i banen. Slås kort.
    32'
    Skinnes Hansen fortsatt mye involvert for RBK, og back Svendheim hos hjemmelaget har tidvis mer enn nok med å henge med.
    33'
    Skinnes Hansen og back Lilleås Næss med et veggspill, og idet Svendheim er i ferd med å skjerme ut til 5-meter, markeres det for offside på førstnevnte.
    34'
    RBK med en slags beleiring nå, men det er fortsatt trangt sentralt i banen. Hjemmelaget gjør gang på gang en god blokkeringsjobb, og man etterlater lite rom.
    36'
    RBK-trener Lein er nok ikke fornøyd med antallet målsjanser gjestene har kommet til her, selv om man har hatt mye ballbesittelse. Tapper naturligvis hjemmelaget for krefter å løpe så mye uten ball.
    38'
    Ut av intet får hjemmelaget en stor mulighet, men RBK slipper unna! RBK-keeper Rulyte med en lite optimal klarering, og sisteskansen skyter rett i Folland på vel 16 meter. Hun venter naturligvis ikke ballen, men får sendt i vei en slags heading mot Sælen lenger inne. Sistnevnte får akkurat ikke kontroll, men hadde hun fått det, kunne det fort stått 1-0 der.
    40'
    Nautnes med et forsøk fra vel 16 meter, men spissen bommer med en god del.
    40'
    Står faktisk 1-1 i store målsjanser her nå, men den statistikken gir et veldig misvisende bilde av de første vel 40 i Arna.
    43'
    Kort variant, men til slutt legges det inn. Passerer samtlige.
    43'
    45'
    Vi er halvveis i programmet i Arna, hvor det står 0-0 mellom Arna-Bjørnar og RBK. Målløst etter 45 minutter med mye ballbesittelse til gjestene i hvitt. Nevneverdige målsjanser har det imidlertid vært sparsommelig med, og etter en del nesten de første snaut 30 minuttene vartet Anna Jøsendal opp med et fint hodestøt for gjestene. Utenom dette har trønderne kommet til et par avslutninger av ymse kvalitet, men utvilsomt ikke av et kaliber som samsvarer med alt ballinnehavet. Arna-Bjørnar har forsvart seg bra så langt, og minutter før pause fikk plutselig Linnea Sælen en mulighet etter slurv fra Rugile Rulyte i RBKs mål. I sum mye nesten i Arna de første 45 minuttene, men siden nesten ikke får noen av hesten, håper vi på flere målsjanser etter hvilen.
    45'
    Arna-Bjørnar innleder andre omgang.
    45'
    Fortsatt et meget lavt press fra Arna-Bjørnar, og mye RBK helt i innledningen av den andre omgangen. Den som lever får se hvorvidt hjemmelaget makter å forsvare seg bra over samtlige 90 minutter.
    47'
    Hjemmelaget hindres idet man ønsker å kontre, men dagens kampleder gir ikke kort. Helt klart mulig å gjøre det der. Frisparket slås kort.
    48'
    Veldig mye én og én de gangene Arna-Bjørnar vinner ballen og setter fart på. Brytes så å si alltid tidlig.
    49'
    I stolpen fra Jøsendal, og der er hjemmelaget maks heldige! RBKs nummer 11 prøver nok å legge inn fra sin posisjon til venstre i banen, men det hele ender i stedet med kampens beste mulighet. Keeper Larsen ser ut til å tro at ballen ender utenfor eller over, men sjokket blir desto større idet ballen går i stolpen. Fanger så returen. RBK marginer unna nettsus!
    49'
    Arna-Bjørnar har brukt sin høyreside svært lite så langt i ettermiddag. Johannsdottir har løpt mye uten ball.
    51'
    Nytt RBK-innlegg fra venstre, men ingen i hvitt får avsluttet. Jøsendal frisk så langt i omgangen.
    51'
    RBK fortsetter å angripe til venstre i banen, og etter et innlegg fra Olsvik får etter hvert Andreassen skutt fra rundt 16 meter. Ufarlig utenfor, men man sitter med en følelse av at det er like før man treffer blink nå.
    53'
    Hørte får en dytt i ryggen nær midtstreken. Slår selv frisparket kort.
    54'
    Fine RBK-kombinasjoner til høyre i banen, men Skinnes Hansen er i offside.
    55'
    RBK-frispark fra interessant hold på vel 16 meter, et stykke til venstre i banen. Andreassens serve plukkes mesterlig av Larsen.
    56'
    En gigamulighet til Arna-Bjørnar, men Svendheims avslutning er ikke optimal! Hjemmelaget kontrer etter RBKs frisparksituasjon, og det er Sælen som er på et saftig løp til høyre i banen og så boksen. Der er hun fri og frank, og etter hvert finner hun Svendheim, som har kommet fra dypet. Fra snaut 16 meter skytes det dog svakt rett på Rulyte. En stor mulighet til å sette 1-0.
    57'
    Frispark et stykke utenfor Arna-Bjørnars 16-meter. Slås kort.
    58'
    Smått sensasjonelt at dette er et oppgjør hvor det står 2-2 i sjansestatistikken. RBK har i tillegg hatt en del halvsjanser.
    60'
    Ender etter hvert med at Sælen får skutt fra vel 16 meter. Rulyte slår til ny corner. Brukbart skudd, men sisteskansen ser det hele veien.
    60'
    Etter en del frem og tilbake får Folland nesten sendt hjemmelaget foran! Ballen går en del frem og tilbake i kjølvannet av corneren, men etter hvert treffer et innlegg Folland på rundt fem meter. Derfra får hun nesten headet, men det ser ikke ut som om hun treffer helt, i hvert fall ikke nok til at ballen går mot mål. Ballen beines så til innkast. Marginer unna en scoring der.
    60'
    Ender med en del frem og tilbake, før det skytes ufarlig utenfor fra et stykke utenfor boksen. Har fortsatt ikke fått fininnstilt siktet, gjestene i hvitt.
    62'
    I stolpen fra RBK, som varter opp med en enorm mulighet etter vel timen! Gjestene med fine kombinasjoner i boksen, og Skinnes Hansen finner Lilleås Næss til høyre i farlig sone. Hun legger så inn, en serve som møtes av Jøsendal i det som er alle tiders scoringsposisjon. Dessverre for RBK treffer dog ballen stolpen bortenfor en utspilt Larsen. Returen takles så til corner. Enorm mulighet!
    64'
    Klareres unna i feltet.
    65'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Celine Nergård
    Ut: Synne Skinnes Hansen
    66'
    Inn: Synne Brønstad
    Ut: Cesilie Andreassen
    66'
    Arna-Bjørnar-frispark til høyre i banen. Kort variant.
    66'
    Nok en gang er RBK fremoverrettede, og et lavt innlegg fra venstre finner nesten en skliende Nautnes. Marginer unna at hun får en lang tå på den. Er litt utrolig at RBK ikke har scoret enda. Innlegg på innlegg nå.
    68'
    Rett i Larsens faste grep. Nok en trygg involvering.
    69'
    Smått sensasjonelle tall, men ser man på statistikken over store målsjanser, står det 3-3 her. Hadde imidlertid fremstått rimelig ufortjent om hjemmelaget ledet dette, selv om tallenes tale altså indikerer noe annet.
    71'
    Nok en gang paniske tilstander bak hos hjemmelaget idet Jøsendal setter fart på og legger inn fra venstre. Ender med en del frem og tilbake i boksen, hvor det også ropes på straffe. I farten vanskelig å si om det er berettiget.
    73'
    Gang på gang er RBK marginer unna nettsus her, men det blir som oftest kun med innlegget. Man mangler gjerne en fot, en lang tå eller et hode.
    73'
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Vilde Vedeler
    Ut: Helle Stenersen
    74'
    Treffer Brønstad, som prøver å treffe på hel volley. Gjør også det, men forsøket blokkeres umiddelbart. Etter en del frem og tilbake får man corner fra andre siden.
    74'
    Treffer et RBK-hode i feltet, men ballen bare forlenges til 5-meter.
    75'
    RBK-frispark nær midtstreken. Kort fra Hørte.
    76'
    Ivanovic vender fint på femøringen, men skuddet fra langt ute er enkelt for Rulyte.
    78'
    Sjeldent man ser en fotballkamp hvor den teoretiske statistikken er så misvisende sammenlignet med banespillet som her.
    79'
    Inn: Selma Sol Magnusdottir
    Ut: Maria Olsvik
    79'
    Stanges unna av Hovland. Etter hvert blokkeres et innlegg til corner fra andre siden.
    80'
    Lander etter hvert hos Folland langt bak. Fører ballen unna i første omgang.
    81'
    Nok en stor RBK-mulighet, men hjemmelaget slipper unna! Sørum med en fantastisk pasning mot Skinnes Hansen bak i feltet, hvor det så slås mot Nautnes. Hun avslutter rett på Larsen, som gir en retur Nergård kommer på. Hun får imidlertid ikke avsluttet veldig bra, og dermed får Larsen reddet. Plukker så sin egen retur på rundt en meter. Enorm mulighet for et RBK-lag som må være frustrert nå.
    83'
    Ender med en ikke veldig hard avslutning Larsen har god kontroll på. Enkelt ute til sin høyre.
    85'
    Hjemmelaget får frispark utenfor egen boks. Slås kort.
    86'
    Jøsendal med innlegg for n-te gang, men dette er altfor høyt. Går ut til 5-meter. Ligger mildt sagt fortsatt et RBK-mål i luften.
    87'
    Mål for Rosenborg!
    Arna-Bjørnar 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Emilie Nautnes
    Omsider sitter den for RBK, og det er Nautnes som finner hjørnet bak Larsen! RBK bearbeider nok en gang utenfor hjemmelagets boks, hvor det ser ut som om ballen til slutt takles til Nautnes på rundt 16 meter. Der får RBKs nummer 9 tid til å sikte, noe som kulminerer med et skudd som er innom en rød fot. Ender så utagbart i Larsens høyre hjørne. Det som må kalles en særs fortjent ledelse, er omsider et faktum her.
    88'
    Hjemmelaget får frispark et par meter inne på egen halvdel. Langt fra keeper Larsen.
    90'
    Gult kort til Rosenborg
    Celine Nergård
    Får kortet idet hun står i veien når hjemmelaget skal slå et frispark.
    90'
    Inn: Ina Vårhus
    Ut: Emilie Joramo
    90'+1
    Emilie Nautnes
    Målscoreren får det gule idet hun måker vekk ballen etter at hjemmelaget får frispark.
    90'+2
    Hjemmelaget får frispark på vel 20 meter. Ivanovic skyter, men forsøket går ufarlig over.
    90'+2
    90'+4
    Marit Skurdal markerer for full tid i vårlige Arna, hvor det ender 0-1 mellom Arna-Bjørnar og RBK. Trønderne i hvitt lander på beina etter en utfordrende ettermiddag øst for Ulriken. RBK hadde mye ballbesittelse i den første omgangen, et kampbilde som fortsatte også etter hvilen. Det spillemessige overtaket ble imidlertid ikke omsatt til et høyt antall klare målsjanser, og etter relativt få virkelig store muligheter måtte man vente helt til det 89. minutt før Emilie Nautnes fikk sendt gjestene foran. Arna-Bjørnar hadde stort sett nok med å forsvare seg i ettermiddag, men også hjemmelaget hadde et par gode muligheter til å sette det som hadde vært et ufortjent ledermål. Alt i alt en fortjent borteseier i Arna, selv om et hardtkjempende Arna-Bjørnar ga trønderne god kamp i solskinnet.