260
330

Ble dekket av NTB

Hjertelig velkommen til denne livedekningen av Arna-Bjørnar - LSK Kvinner. Dette er den 25. runden i Toppserien 2023.
    Alvorets time har for alvor begynt å nærme seg for Arna-Bjørnar. Laget ligger sist på tabellen, med to poeng opp til Avaldsnes på kvalifiseringsplassen. Av de tre siste kampene, er dette regnet for å være den tøffeste. I de to siste rundene møter Arna-Bjørnar Åsane (B) og Lyn (H), og det er lagene som ligger rett over kvalifiseringsplassen. Tabelljumboen har imidlertid fordel av å ha marginalt bedre målforskjell enn Avaldsnes. Formen er imidlertid begredelig, der de siste fire kampene er tapt. Og sist ble det tap mot nettopp Avaldsnes, etter at Arna-Bjørnar først utlignet til 2-2 i 86. minutt, bare for å få 3-2 i sekken i det 89.
    LSK Kvinner ligger på en fin tredjeplass på tabellen, og har fortsatt en teoretisk sjanse til å ta seriegullet. En rolle skal de i alle fall spille, all den tid de møter Rosenborg hjemme i neste runde. Stabæk, Røa og Åsane er i tur og orden slått de siste kampene.
    Ganske pent vær til å være november i Bergen. Det er meldt 13 grader og sol under kampen.
    Karoline Marie Jensen er dagens dommer. Hun dømmer regelmessig i Toppserien og PostNord, og i morgen skal hun sågar være fjerdedommer i OBOS-ligakampen mellom Bryne og Sogndal.
    Skal bli tøft for Arna-Bjørnar å finne veien til nettmaskene i dag. Cecilie Fiskerstrand i LSK-målet har nemlig holdt nullen 14 ganger denne sesongen. Det er suverent best i ligaen.
    LSK Kvinner har vunnet begge de to innbyrdes møtene denne sesongen. 3-0 hjemme og 1-0 borte.
    Arna-Bjørnar gjør et par endringer fra laget som startet mot Avaldsnes sist. Tora Ose er ute til fordel for Ina Gausdal, mens Hanna-Lina Boubezari er inne for Mari Nyhagen. Viktige Sofie Bjørnsen er ute med skade.
    Også LSK Kvinner endrer litt på laget sitt. Mia Authen er inne for Camilla Huseby, mens Amanda Haahr er erstattet av Thea Kyvåg i dagens kamp.
    For øvrig er det såkalt gratiskamp i Arna Idrettspark i dag. Det betyr at det er godt med folk tilstede for denne viktige kampen.
    Ellers er det gjensyn med Miljana Ivanovic her i dag. Dagens LSK-spiss spilte nylig for de røde i Arna.
    0'
    LSK med avsparket, og dermed er vi i gang i Arna.
    0'
    Lagene veksler et par innkast i åpningsminuttet.
    1'
    Hjemmelaget ligger dypt innledningsvis, så her må gjestene belage seg på å ha en god del ball.
    2'
    Offside for LSK Kvinner
    2'
    Slått langt mot Sælen, men backen klarer ikke å ta ned ballen på hodet og det ender med innkast til gjestene.
    2'
    Ved midtbanen. Tatt kort bakover.
    3'
    Boubezari kommer rundt på kanten og slår inn fra høyre, men ballen går rett i klypene til Fiskerstrand.
    4'
    Godø spilles opp til høyre, og indreløperen setter fart fremover. Kommer seg etter hvert helt inn i sekstenmeteren, før hun leverer videre til Ivanovic til høyre. Nykommeren slår hardt inn foran mål, men der er ingen grønnkledde spillere med for å sette ballen i mål. Fin sjanse, men det blir bare nesten.
    5'
    Godø slår inn fra høyre, men ballen går via et Arna-Bjørnar-bein og inn til Larsen.
    5'
    Mål for LSK Kvinner!
    Arna-Bjørnar 0 - 1 LSK Kvinner
    Mål: Emma Stølen Godø
    Toppscoreren sender gjestene i føringen. Et stygt balltap havner hos en oppvakt Godø, som drar seg noen meter fremover og feier ballen ned i Larsens venstre hjørne fra 25 meters hold. Strålende prestasjon, men får ballen servert etter et stygt balltap der.
    6'
    LSK er farlig frempå igjen. Godø driver opp og setter opp Kyvåg til venstre. Hun feier et innlegg foran mål, men Andersen er en skostørrelse for liten til å få satt ballen i mål.
    8'
    Rett i klypene til Larsen.
    8'
    Absolutt ikke den starten Arna-Bjørnar trengte, og nå blir det selvsagt veldig vanskelig.
    9'
    Tatt kort.
    9'
    Hjemmelaget kommer på en fin overgang, men innlegget til Sælen ender bak mål.
    10'
    Gjestene er ikke veldig nøyaktige i sitt pasningsspill, men vertene er så langt fra i presset sitt at de ofte lykkes likevel. Lykkes gjør imidlertid ikke Godø, der hun sender et innlegg i nettveggen.
    11'
    Ett skudd og ett mål er fasiten etter 13 spilte minutter.
    12'
    Ivanovic forsøker seg fra distanse, men det forsøket skaper bare en lang løpetur for balljenten bak mål.
    13'
    Ved midtbanen. Tatt kort.
    13'
    Ved midtbanen. Slått tilbake til egen keeper.
    14'
    Stor sjanse for gjestene. Det er Andersen som kommer seg til dødlinjen med en fin dragning, før hun slår hardt ut i feltet. Ballen havner rett på Dirdals høyre fot, men indreløperen setter avslutningen like utenfor fra 13 meters hold. Burde nok stått 2-0 der.
    16'
    Ivanovic får en løs ball i mellomrom. Spissen drar seg fremover og serverer Andersen til høyre. Kanten drar seg innover og avslutter mot lengste, men den har Larsen få problemer med å redde.
    18'
    Nok engang kommer LSK med høyt tempo. Ivanovic får en fin pasning inn i feltet, og spissen forsøker å slå hardt inn foran mål. Larsen er imidlertid fint ute og avverger innlegget før det blir farlig. Godt keeperspill.
    19'
    Hvis Arna-Bjørnar fortsetter å gi bort like mye rom her, kommer dette til å ende med et stygt resultat. LSK kommer igjen og igjen og igjen.
    19'
    Kyvåg med et dårlig innlegg fra venstre, men Larsen mister ballen ut i feltet. Keeperen klarer imidlertid å fange ballen selv før det blir farlig.
    20'
    Kyvåg herjer med Boubezari på kanten gang etter gang, men presisjonen på innleggene har vært så som så. Denne gangen kommer hun seg fint rundt på kanten og slår inn, men ballen triller gjennom feltet uten å treffe medspillere.
    21'
    Så får Arna-Bjørnar plutselig til noen fine kombinasjoner. Det er Aas og Vedeler som spiller vegg opp mot gjestenes sekstenmeter. Vedeler spilles til slutt igjennom alene med keeper, men får en lang touch og kaster seg i stedet inn med knottene i magen på Fiskerstrand. Frispark.
    22'
    Tatt kort.
    22'
    Bedre takter av hjemmelaget nå. Sælen presser fram en corner.
    23'
    Ryddes unna fra midten av feltet.
    23'
    Nære for hjemmelaget! Det er Sælen som drar seg innover og avslutter hardt mot nærmeste. Skuddet treffer imidlertid hodet til Vedeler og skifter totalt retning. Heldigvis for Fiskerstrand i LSK-målet, faller ballen ned en liten meter på utsiden av stolpen.
    24'
    Ivanovic spilles opp på kanten av sekstenmeteren. Spissen vender opp og legger ut til Kyvåg, som igjen sender innlegget sitt rett i klypene til Larsen.
    26'
    Gult kort til Arna-Bjørnar
    Nora Nøss
    Altfor tøff i en duell med Ivanovic ved midtbanen. Holder igjen spissen og får et korrekt gult kort. Får sitt åttende gule for sesongen, og dermed kan hun ta plass på tribunen i Åsane neste runde.
    27'
    27'
    Gjestene vinner en corner.
    28'
    Klabb og babb i feltet, der gjestenes beholdning er et blokkert skudd fra 16 meter. Ropes på straffe i feltet i etterkant, men dommer blåser frispark til hjemmelaget.
    28'
    Slått langt.
    29'
    Arna-Bjørnar 0 - 2 LSK Kvinner
    Mål: Kathrine Winnem Jørgensen
    Målgivende: Thea Kyvåg
    Det er så enkelt når det sitter for LSK. Kyvåg får et fint oppspill til venstre, og vingen har nok engang et hav av tid. Titter opp og trer en flott pasning inn i feltet, der Jørgensen kommer på et løp fra dypet. Hun legger ballen til rette og feier den opp i nettaket. 0-2!
    29'
    Kyvåg får nok engang ballen, i det Boubezari lar ballen sprette bak seg. Ender med at Godø får avslutte fra 16 meter, men ballen går rett inn i hanskene til Larsen.
    32'
    Vertene ligger nok engang dypt.
    33'
    Woldvik jobber frem en ny corner.
    34'
    Stanges unna fra Aas.
    34'
    Nesten 3-0! Hjemmelaget får ikke klarert et innlegg, og Ivanovic får tre ballen ut til Jørgensen i feltet. Hun feier ballen i stolpen, før Ivanovic setter returen i mål. Serberen blir imidlertid vinket av for en korrekt offside.
    35'
    LSK pøser på her. Denne gangen er det Dirdal som kommer til avslutning fra 15 meter, men nå har Larsen god kontroll på avslutningen. Igjen er det Kyvåg som spilles opp på kanten og serverer sine lagkamerater.
    38'
    Tatt kort på egen halvdel.
    38'
    Og igjen smeller det i metallet! Dirdal spilles 45 grader ut i feltet av Ivanovic, og indreløperen har all tid i verden til å avslutte. Forsøker å plassere ballen opp i Larsens høyre hjørne, men blir litt lett på labben og setter den i tverrliggeren!
    38'
    I etterkant setter Ivanovic opp Woldvik, men hun sender balljenten bak mål ut på en ny løpetur.
    39'
    Gjestene kjører voldsomt på inn mot pause.
    40'
    Kyvåg kommer rundt og slår hardt inn i feltet, men Ivanovic er noen centimeter unna å få satt en fot på ballen.
    40'
    Jørgensen kommer seg til dødlinjen og slår hardt inn, men Larsen er fint ute og avverger.
    41'
    Andersen kommer til avslutning i feltet, men forsøket blir blokkert.
    43'
    LSK fosser fremover i bølge etter bølge.
    44'
    Woldvik slår inn med venstrebeinet, men forsøket blir klarert.
    44'
    45'
    Da er det pause i Arna Idrettspark, etter det som har vært 45 minutter med voldsom dominans fra bortelaget. Andre Bergdølmos mannskap har rett og slett fått optimale arbeidsforhold, og det både kunne og burde stått mer enn 0-2 her ved hvilen. Godø sørget for 1-0 etter syv minutter, mens Jørgensen doblet ledelsen 23 minutter senere. Gjestene har hatt en rekke store sjanser, inkludert to baller i metallet. Arna-Bjørnar trenger desperat poeng, men det er fryktelig langt fram dit i dag.
    45'
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Tora Ose
    Ut: Nora Nøss
    45'
    Inn: Mari Nyhagen
    Ut: Hanna Boubezari
    45'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Mille Ivi Christensen
    Ut: Kathrine Winnem Jørgensen
    45'
    Da er vi i gang igjen i Arna, der begge lags trenere har rotet litt rundt i gryta.
    45'
    Johansen slår inn fra venstre, men ingen grønnkledde spillere kommer til avlsutning. Gjestene beholder imidlertid ballen.
    46'
    Kyvåg drar seg løs på kanten og slår hardt inn, men ballen blir klarert.
    46'
    Flomlysene er på i idrettsparken. I solskinnet midt på dagen, synes det å være litt for meget.
    48'
    Får nesten satt hodet på et innlegg i feltet, men blir vinket av for offside.
    48'
    48'
    Innbytter Ose med en langpasning over mot Sælen, men den går over hodet på backen. Godt tenkt, men svakt utført.
    49'
    Ivanovic får føre ballen 30 meter før hun spiller til Andersen til høyre. Hun ser imidlertid ingen gode løsninger og triller ballen tilbake.
    50'
    Godø med en avslutning fra kanten av sekstenmeteren, men Larsen har ingen problemer med å redde det forsøket.
    51'
    Arna-Bjørnar står litt bedre i åpningen av den andre omgangen, men LSK får ha ballen omtrent hele tiden.
    53'
    Oi, oi, oi! Der er det fare på ferde bak hos LSK. Hjemmelaget får kontre, og det er Sælen som spilles gjennom til venstre. Backen fosser oppover mot sekstenmeteren, med Authen halsende etter. Midtstopperen hiver seg inn i en takling, og hun treffer ikke ball og Sælen går i bakken. Dommer vinker for spill videre, men der burde det jo vært både frispark og rødt kort.
    53'
    LSK fortsetter å trille ball.
    56'
    Tempoet er fryktelig lavt i øyeblikket.
    57'
    Frispark
    58'
    Gult kort til LSK Kvinner
    Mille Ivi Christensen
    Stanser en overgang.
    59'
    Tatt kort på midten.
    59'
    For en mulighet til å gjøre 3-0! Gjestene får enorme kontringsrom, og igjen er det Ivanovic som fosser oppover på høyresiden. Hun titter opp og ser Kyvåg bak i feltet. Vingen får all tid i verden til å avslutte, men ender opp med å feie ballen høyt over. Der skal det jo stå 3-0.
    60'
    Arna-Bjørnar er sporadisk høyt i banen, men blir ellers liggende mye lavt. Andersen får denne gangen slå inn fra høyre, men forsøket blir klarert til innkast.
    62'
    Inn: Ina Vårhus
    Ut: Marte Hjelmhaug
    62'
    Inn: Amanda Johnsson Haahr
    Ut: Signe Holt Andersen
    62'
    Arna-Bjørnar 0 - 3 LSK Kvinner
    Mål: Amanda Johnsson Haahr
    Det tok ikke lange tiden! Innbytteren har vært på banen i ett minutt, men da hun får to sjanser i feltet, er hun nådeløs. Får først ikke skikkelig klem i headingen sin, men ballen spretter perfekt ned til Haahr, som banker den ned i Larsens høyre hjørne. Da kom omsider 3-0.
    63'
    At Avaldsnes har utlignet mot Rosenborg er jo ikke spesielt bra for Arna-Bjørnar heller.
    66'
    Frispark
    66'
    Ivanovic får vende opp i feltet, men klarer ikke å komme til avslutning eller å finne en medspiller denne gangen.
    67'
    Marie Rekdal Johannsdottir skal inn for Arna-Bjørnar.
    68'
    Ved midtbanen. Slått langt.
    69'
    Inn: Marie Johannsdottir
    Ut: Marie Andresen
    69'
    Dirdal forsøker seg fra 22 meter, men avslutningen går høyt over.
    70'
    Det bør jo også nevnes at Avaldsnes sin utligning er veldig godt nytt for LSK Kvinner.
    70'
    Kyvåg er nå over på høyrekanten, men det stopper henne ikke fra å komme til avslutning. Finter seg innover og rapper til fra 14 meter, men ballen fyker høyt over.
    72'
    Så er det Ivanovic som får forsøke seg fra kloss hold, men også hennes avslutning går høyt over. Spissen plukket opp et dårlig utspill fra Larsen, fintet ut Chebel og kom seg til avslutning.
    73'
    Frispark i fin innleggsposisjon for gjestene.
    74'
    Inn: Mina Folland
    Ut: Vilde Vedeler
    74'
    Klarert.
    75'
    Stortalentet Tilde Andersson skal få seg noen minutter på tampen her også.
    76'
    Frispark
    76'
    407 tilskuere i Arna Idrettspark i ettermiddag.
    76'
    Inn: Tilde Andersson
    Ut: Irene Dirdal
    76'
    Offside for Arna-Bjørnar
    77'
    Slått kort.
    77'
    Kyvåg fører opp og forsøker å tre videre til innbytter Andersson til venstre, men denne gangen blir forsøket stoppet før det blir farlig. Fint i forkant, riktig nok, der Kyvåg drar seg forbi flere spillere lekende lett.
    78'
    Kyvåg får slå inn fra høyre, men det blir den gode, gamle flipperspill-varianten som ender med utspill.
    79'
    Kampen har naturligvis mistet store deler av strukturen sin etter alle byttene.
    80'
    Ivanovic får et innlegg i feltet, men klarer ikke å ta ned ballen.
    80'
    Cecilie Fiskerstrand ser altså ut til å holde nullen for 15. gang denne sesongen. Råsterkt.
    81'
    Hovland legger sin gamle lagkamerat Ivanovic i bakken like inne på egen halvdel. Frispark.
    82'
    Frispark
    82'
    Haahr jager en trillende ball i feltet, men Larsen er fint ute.
    82'
    Johansen sender et innlegg rett i klypene til Larsen. Er det én ting LSK ikke har vært imponerende med akkurat i dag, er det kvaliteten på de mange innleggene.
    83'
    84'
    Frispark
    84'
    Folland får et oppspill på midten og Arna-Bjørnar er faktisk to mot en en liten periode. Authen får imidlertid ryddet opp før det blir ordentlig farlig.
    85'
    Tatt kort.
    85'
    Nesten en sjanse for hjemmelaget. Det er Sælen som tråkler seg inn i sekstenmeteren, men hun drar på seg en forsvarer for mye og gjestene får klarert til innkast. Det er Vårhus som jobber godt tilbake.
    86'
    Sælen spilles gjennom til høyre, og har plutselig mye tid. Må imidlertid nøye seg med en corner.
    88'
    Slått bak mål.
    88'
    Strukturen bakover hos gjestene er merkelig nok i ferd med å gå litt opp i limingen.
    88'
    Haahr flikker gjennom Johansen til venstre. Hun slår godt inn i feltet, der innbytter Christensen er nære på å få stanget ball i mål.