Ble dekket av Kristian Arnesen Strømshoved

Hjertelig velkommen til dekningen av denne kampen!
    Lagene er klare, og slik starter Liverpool (4-3-3): Alisson - Williams, Phillips, Konate, Tsimikas - Morton, Oxlade-Chamberlain, Minamino - Salah, Origi, Mané
    Og slik starter AC Milan (4-3-3): Maignan - Kessié, Krunic, Messias Junior, Tomori - Kalulu, Hernandez, Romagnoli - Ibrahimovic, Brahim Diaz, Tonali.
    Jürgen Klopp var klar og tydelig på at han måtte rullere på laget før møtet med AC Milan, og med et kjapt blikk over det hele, så gjør tyskeren hele åtte bytter. Kun Becker, Mané og Salah har fått beholde sine posisjoner fra start etter kampen for Wolverhampton i helgen.
    Liverpool de er videre de, men det kan fort bli finregning mellom Porto, Milan og Atlético om hvem som tar den siste plassen. Vi får håpe det går med undertegnedes firer fra S2 matten på videregående.
    Der er vi i gang! Jeg er klar for festfotball, håper lagene er det samme.
    1'
    Liverpool treffer bakken løpende, som de sier langt bedre på engelsk. På godt norsk ville jeg sagt at det er de som har ballen disse to første minuttene.
    1'
    Milans keeper med utspill der, rett ut over sidelinjen.
    3'
    Liverpool stiller altså med åtte "urutinerte" spillere, men de ser mer rutinerte ut en hjemmelaget.
    4'
    Der går Liverpools Williams på skudd fra distanse. Liten futt og fart i den ballen. Rett på keeper.
    4'
    Liverpool godt inne på Milans banehalvdel, men det har vært lite så langt som kan klassifiseres som farlig.
    6'
    Så slurver Tsimikas, spiller bort ballen. Hadde Milans spiller brukt litt bedre tid, kunne det blitt halvfarlig i Liverpools boks.
    7'
    Messias Junior slår frispark inn i Liverpools boks. Det er en Milan-spiller som får hodet på den ballen og sender den i retning nettet. Men det skal mer til for å overliste Alisson.
    8'
    Salah prøver seg på et lite finteshow, det funker lenge, men det blir til slutt innkast for Liverpool.
    10'
    Minamino spiller trangt på egen banehalvdel, det straffer seg. Mister ballen, men det ender til slutt med frispark til Liverpool.
    11'
    Litt småampert på sidelinjen akkurat nå. Tredjedommer strekker ut begge hender og sørger for godt over en meter mellom de to trenerne.
    13'
    Tsimikas prøver seg på et legg fra venstre. Fryktelige scener. Laaaangt over mål.
    15'
    Når det er sagt, så er det Liverpool som har startet denne kampen best. Til tross for få sjanser, ingen, så er det de som styrer spillet.
    16'
    Og der må jeg neste spise ordene mine. For på utspill fra mål kommer Hernandez på et monsterløp. Nesten så han når den ballen.
    17'
    Oxlade-Chamberlain fyrer av et tungt skudd, rett i ryggen på en Milan-forsvarer.
    19'
    Hjørnespark til Liverpool
    20'
    Oxlade-Chamberlain slår den inn i feltet, rett på hodet til Konaté, men hodet er ikke helt med. Over mål.
    20'
    Det har vært mye nedbør nord i Italia, banen bærer litt preg av det.
    21'
    Jeg jinxet nok det hele da jeg sa jeg var klar for festfotball, jeg tar selvkritikk på det.
    23'
    Men bare så dere er oppdaterte, så er dette melodien: Liverpool holder og holder i ball. Jobber seg frem i banen, mister ball, gjenvinner ball og starter det hele på nytt.
    23'
    24'
    Tsimikas med corneren, den klareres.
    25'
    Så går Krunic i bakken etter et sammenstøt med egen keeper på den corneren, men Milan-spilleren kommer seg på bena igjen.
    25'
    27'
    Nytt hjørnespark fra Tsimikas, lander etterhvert på foten til en Liverpool-spiller, men skuddet blokkeres.
    27'
    Ohhh, så får er det et bra Milan-angrep. Zlatan spilles igjennom, men svensken bruker litt for lang tid i boksen. Det blir corner.
    28'
    Mål for AC Milan!
    AC Milan 1 - 0 Liverpool
    Mål: Fikayo Tomori
    Har du sett! På corner så sniker ballen seg forbi alle Liverpool-spillerne og Alisson må blokkere ballene, gir retur, og der står Tomori. Enkelt for Milan-spilleren.
    29'
    Mot spillets gang, det må være lov å si, men akkurat det Milan trengte.
    31'
    31'
    Tsimikas slår utoverskrudd igjen, og igjen blir den ballen klarert.
    32'
    Så går Origi på skudd! Fra inne i feltet fyrer han av. Bra trøkk i den kula, men skuddet går rett på keeper.
    32'
    Per nå er altså Milan videre, da de står med syv poeng.
    33'
    Det har blitt en del Liverpool-cornere i denne første omgangen.
    34'
    Reprise av det forrige! Masse Masse luft under hjørnesparket til Tsimikas som klareres.
    35'
    Mål for Liverpool!
    AC Milan 1 - 1 Liverpool
    Mål: Mohamed Salah
    Målgivende: Alex Oxlade-Chamberlain
    HVEM DER? Jo, Salah. Oxlade-Chamberlain går på langskudd, keeper må gi retur, der kommer Salah stormende og setter ballen i netet. Som så mange ganger før!
    36'
    Da spøker det plutselig for Milan igjen...
    38'
    Ohh, i nettveggen! Origi gjennom, bånn pinne, fyrer av, blokkeres, til side for mål. Og det hele var offside.
    38'
    Er noen røffe dueller utpå her nå. Ikke lenge før noen havner i boka til dommeren.
    42'
    Zlatan lurer offside-fellen men nøler inne i Liverpool sin boks. Innlegget kommer ikke, og når passningen først kommer, så snappes den opp.
    43'
    Flott bakromsløp av Hernandez, men Konaté har kontroll han vettu.
    45'
    Det legges til to minutter!
    45'+1
    Origi blåser til fra distanse. Langt over mål.
    45'+2
    Vi er i gang igjen! Nå må Milan gå utpå her for å vinne matchen.
    46'
    Messias Junior kommer til innlegg fra høyre, den stanges ut, men faren er ikke helt over for Liverpool.
    47'
    Milan som holder i ballen nå.
    47'
    Salah ute til høyre, men i boksen er det ingen. Det angrepet renner ut i sanden.
    48'
    Minamino prøver seg litt her og. Klemmer til fra distanse, ikke veldig imponerende skudd. Det går over.
    48'
    "Late bloomer" sier kommentator om Messias Junior, det vet ikke jeg så mye om skal jeg være ærlig, men han står vel opp med tiden han og.
    49'
    KESSIÉ går i bakken, hele San Siro roper på straffe. Men dommer avfeier det hele. Faller vel litt lett der.
    50'
    Men det er mer trøkk i hjemmelaget nå, det er det.
    51'
    Etter litt klabb og babb ender ballen opp hos Salah. Målscoreren fyrer av, mellom stengene, men rett på keeper.
    53'
    AC Milan 1 - 2 Liverpool
    Mål: Divock Origi
    Målgivende: Sadio Mané
    En grusom feil av Tomori, som på passning fra keeper mister ballen til en Mané som kliner til. Milans keeper blokkerer skuddet, men på returen dukker Divock Origi opp og stanger ballen i nettet.
    55'
    57'
    Oxlade-Chamberlain som slår denne gangen, men det er det samme resultatet som da Tsimikas gjorde det. Ballen klareres.
    58'
    Spillerbytte - AC Milan
    Inn: Ismael Bennacer
    Ut: Brahim Diaz
    59'
    Inn: Alexis Saelemaekers
    Ut: Sandro Tonali
    59'
    Gjør to bytter, Milan. Pioli har ingen tid å miste.
    59'
    Gyllen mulighet! Messias Junior drar av seg to spillere og slipper til Krunic. Han fyrer av, men den må være en halvmeter lavere for å kunne gå inn.
    61'
    62'
    Oxlade-Chamberlain igjen, samme resultat.
    62'
    Så skal Klopp bytte!
    63'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Naby Keita
    Ut: Mohamed Salah
    64'
    Inn: Joe Gomez
    Ut: Sadio Mané
    64'
    Salah går av, og får applaus fra et par Milan-supportere.
    65'
    Inn: Alessandro Florenzi
    Ut: Pierre Kalulu
    66'
    Ohh, så er det nesten så Zlatan serverer en gyllen mulighet for Milan her. Men Liverpool-forsvaret rydder opp.
    69'
    Lang ball mot Zlatan, men han mangler litt fart veteranen. Alisson snapper opp.
    70'
    To røffe taklinger og to Liverpool-spillere ligger nede for telling. Tyler Morton og Oxlade-Chamberlain.
    70'
    Om det ikke brenner på dass, så er det i alle fall litt varmere der enn på tribunen, for Milan.
    72'
    Og det virker litt som lufta har gått litt ut av ballongen. Det er klart, det er ikke lett å slå Liverpool i utgangspunktet, selv uten de aller største stjerne.
    75'
    Theo kommer til innlegg fra venstre for Milan, men legget går rett i klypa på Alisson.
    77'
    Ai! Messias Junior spilles gjennom av Zlatan, og den ballen er nesten perfekt. Det er snakk om et par centimeter og så sitter den i boksen. Men den gang ei.
    77'
    Tsimikas gjør en strålende jobb helt nede ved cornerflagget på venstre side. En liten tunell, men ballen sklir av foten på innlegget.
    79'
    Inn: Fabinho
    Ut: Divock Origi
    80'
    Vakker liten helflikk av Zlatan videre til en medspiller. Det blir ikke noe ut av det. Men Milan vinner et frispark.
    81'
    Ganske farlig posisjon, og Zlatan tar det.
    82'
    Men han banker ballen i muren.
    82'
    Inn: Tiemoue Bakayoko
    Ut: Rade Krunic
    83'
    ZLATAN! Svensken prøver seg på et brassespark. Fint innlegg, men ballen sparkes ned i bakken.
    84'
    Nå er det litt sprut i Milan her, hvis det er lov å si. Må jobbe på Liverpool for å holde unna.
    85'
    Messias Junior går over ende i Liverpools 16-meter. Litt bekymret der Konaté, men han treffer ballen. Ingen straffe.
    88'
    Klokken tikker.
    90'
    Tre minutter legges til, og Liverpool skal gjøre bytter.
    90'+1
    Oxlade-Chamberlain med et delikat helspark til Keita. Får den tilbake, men kommer for tett på keeper.