1-0

Ble dekket av Henrik Myhrvold Simensen

Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Aalesund og Nest Sotra.
    Dette er første runden i kvalifiseringen til Eliteserien. Vinneren av dagens kamp møter vinneren av Sogndal og Ull/Kisa i en semifinale. Før det er en opprykksfinale over to kamper mot Stabæk som endte på kvalifisering i Eliteserien.
    Aalesund (3-5-2): Andreas Lie - Kaj Ramsteijn, Oddbjørn Lie, Daniel Grterasson - Adam Örn Arnarson, Aron Thrandarson, Fredrik Carlsen, Sondre Brunstad Fet, Jørgen Hatlehol - Aron Fridjonsson, Pape Habib Gueye.
    NEST SOTRA (3-5-2): Egil Selvik - Bjarte Haugsdal, Daniel Arrocha, Elmin Nurkic - Erlend Hellevik Larsen, Kristofer Nesse Stephensen, Peter Sørensen Nergaard, Haris Cirak, Sherko Faiqi - Sondre Liseth, Alexander Dang.
    Lagene er på vei ut på banen, straks kampstart.
    Vi er i gang i Aalesund!
    1'
    Fet er tøft inne i Carlsen i første duell. Frispark til Aafk-kapteinen.
    1'
    Arnason bommer totalt når han skal skjerme ballen ut, heldigvis får Lie headet ballen til corner.
    3'
    Fridjonsson skyter fra distanse, hardt, men rett på keeper.
    4'
    Thrandarson avanserer forbi to Nest Sotra-spillere, men blir stoppet når han prøver å ta seg inn i 16-meteren.
    7'
    Hatlehol får en brukbar mulighet, men skyter rett i blokka.
    7'
    Stor sjansen for Nest Sotra! Et frispark slås inn i boksen, der får Stephensen stå helt alene. Han avslutter like utenfor fra kort hold.
    11'
    Hatlehol med et fint raid langs venstre, men innlegget blir stoppet.
    16'
    Gult kort til Aalesund
    Kaj Ramsteijn
    16'
    Aalesund som styrer på Color Line nå.
    20'
    Frispark til Aalesund i god innleggsposisjon.
    22'
    Carlsen slår frisparket inn mot Fridjonsson, han vinner duellen, men headingen er aldri i nærheten av mål.
    23'
    Carlsens corner blir headet ut.
    26'
    Farlig slått corner fra Nest, går nesten rett i mål, men Lie får akkurat noen fingre på den.
    30'
    Nest Sotra er mer med nå.
    30'
    Nest Sotra med en småfrekk frispark-variant, men Aafk får ballen unna til slutt.
    33'
    Ramsteijn får avansere fra forsvarsleddet, godt gjort, men så misser han på gjennomspillet.
    34'
    Veldig sjansefattig hittil. Aalesund som har mest ball.
    40'
    Kjempesjanse for Nest Sotra! Dang kommer alene med keeper, men Lie kommer ut og redder avslutningen. Kampens største sjanse!
    42'
    Fet skyter fra 20 meter, brukbart forsøk, men keeper redder.
    45'+1
    Nesten en stor sjanse for Gueye, men spissen får ikke kontroll over ballen inne i feltet.
    45'+2
    2. omgang er i gang!
    46'
    Dang får ballen i god posisjon, men følger ikke helt med og står i offside.
    48'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Nest-Sotra
    Mål: Habib Gueye
    Målgivende: Fredrik Carlsen
    Aalesund tar ledelsen! Gueye header inn et frispark fra Fredrik Carlsen.
    52'
    Småfarlig cornervariant fra Nest Sotra, men det blir ingenting ut av det.
    54'
    Så kontrer Aalesund. Gueye fosser nedover venstre og slår inn, men akkurat litt for hardt til at Fet får til en ordentlig avslutning.
    54'
    Nesten så Gueye er gjennom etter en stikker fra Fet, men Nest Sotra får akkurat klarert.
    59'
    Thrandarson hjelpes av banen, må trolig bytte. Holder seg til baksiden av låret.
    64'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Nenass
    Ut: Aron Elís Þrándarson
    65'
    Gueye setter voldsom fart, men mister balansen og blir løpt opp, vil ha frispark, får det ikke.
    68'
    Så er det litt temperatur mellom Sherko Faiqi og flere i Aalesund. Gir trener Lars Bohinenen en liten dytt, og fyrer opp flere av tangotrøyene.
    70'
    Andre gule kort til Nest-Sotra
    Sherko Faiqi
    Så får Faiqi det gule kortet.
    71'
    Samtidig har Lars Bohinen blitt sendt på tribunen, det samme har Nest Sotra-trener Steffen Landro blitt.
    71'
    Spillerbytte - Nest-Sotra
    Inn: Oliver Kjærgaard
    Ut: Erlend Larsen
    77'
    Inn: Morten Bjørlo
    Ut: Peter Nergaard
    78'
    Nest Sotra er altså en mann mindre, og må ha scoring for å greie ekstraomganger.
    78'
    Aalesund presser på for 2-0-målet. Oddbjørn Lie prøver et skudd fra 20 meter, like utenfor.
    82'
    Så får Nest Sotra en kjempesjanse! Dang kommer alene med keeper, men setter den utenfor.
    83'
    Inn: Jone Rugland
    Ut: Haris Cirak
    87'
    Så får Nest Sotra en dødball ute på siden.
    88'
    Haugsdals dødball blir headet ut.
    89'
    Liseth går ned i boksen og vil ha straffe, får det ikke.
    90'+4
    Nest Sotra har satt et lite press her nå.
    90'+5
    FEBERREDNING AV ANDREAS LIE! En Nest Sotra-spiller får heade fra kort hold på en corner, men Lie gjør en helt syk redning.