1 512

Ble dekket av Magnus Gamlem

Hei og velkommen til denne livedekningen fra Color Line Stadion hvor AaFK og KBK møtes i første serierunde i kveld. Endelig er Eliteserien tilbake!
    Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand IF dømmer kveldens kamp.
    Forrige gang lagene møttes i seriesammenheng vant Kristiansund 2-1, også det på Aalesunds hjemmebane i 2020. Sunnmøringene er nyopprykket fra OBOS-ligaen og har litt å revansjere her.
    Kristiansund var lenge med i medaljekampen forrige sesong, men måtte til slutt ta til takke med en sterk 6. plass i Eliteserien. Nordmøringene må sies å være små favoritter på sunnmøringenes hjemmebane.
    AaFK har hentet mange spillere etter opprykket. Bare på de to siste dagene av overgangsvinduet kom det tre nye spillere inn, og det blir litt spennende å se hvem som får sjansen av Lars Arne Nilsen i årets første seriekamp.
    AaFK (4-3-3): Grytebust - Rafn, Fällman, Serbecic, Määttä - Nenass, Barmen, Canadija - Bolkan Nordli, Haugen, Kallevåg.
    AaFK-benken: Lansing - Golubovic, Segberg, Haugen, Ammitzbøll, Ødemarksbakken, Diaw, Hopland, Solnørdal.
    KBK (4-2-3-1): McDermott - Strand Nilsen, Hopmark, Coly, Aasbak - Diop, Strand Isaksen - Mawa, Kalludra, Mucolli - Bye
    KBK-benken: Mbaye - Gjertsen, Kartum, Rakneberg, Willumsson, Jarl, Agbo, Annan, Normann Williamsen.
    Antall stemmer: 890
    Ganske godt oppmøte på Color Line Stadion i dag. Også bortefansen stiller godt. Bare fem minutter til avspark.
    Lagene har gått ut på kunstgresset. Bare de siste forberedelsene igjen før dommeren kan blåse av.
    Surt vær i Ålesund i dag, slik det skal være en tidlig vårdag på Sunnmøre.
    Dommeren blåser i gang før tiden. For hvorfor vente på noe godt.
    1'
    KBK går rett i angrep og får lagt inn. AaFK klarerer og får siden frispark.
    1'
    AaFK med et brukbart angrep. Kommer til innlegg, men KBK kjører motsatt vei etter å ha fått tak i ballen.
    2'
    Grytebust må ut og heade ballen unna.
    2'
    Tverrliggeren! Bolkan Nordli som drar seg innover og fyrer løs. Nær en drømmestart der.
    3'
    Morsom start på denne kampen. Bølger frem og tilbake med to lag som virker angrepsvillige.
    4'
    KBK vinner et frispark på midtbanen.
    6'
    Pent KBK-spill leder til et innlegg. Rett i klypene på Grytebust.
    6'
    Frispark til AaFK ute på kanten. Godt hold for innlegg.
    7'
    Oioi! McDermott og en forsvarer krasjer og ødelegger for hverandre. To gode sjanser til hjemmelaget på returen, men begge blir blokkert. Til corner.
    7'
    Corneren ender i hendene til McDermott.
    8'
    Mer pent spill fra vertene. Ender med et skudd fra 16-meter - som blokkeres.
    9'
    Pen pasning i bakrom, men det er vinket for offside.
    9'
    AaFK stopper en overgang på ulovlig vis. Frispark på midtbanen.
    10'
    Haugen jakter i bakrom, men den har KBK kontroll på.
    13'
    Etter en livlig start på kampen, har det roet seg litt ned de siste minuttene.
    14'
    Et KBK-skudd blokkeres ut til corner. Kunne fått en farlig styring.
    15'
    Hjørnespark til Kristiansund
    16'
    Corneren svinges inn i nettveggen på nærmeste.
    16'
    AaFK kommer raskt, men det er litt for upresist i pasningsspillet. Kunne skapt noe farlig der.
    16'
    AaFK slapp inn enormt med mål forrige gang de var oppe i Eliteserien. Å tette igjen bakover blir én av nøklene for å overleve i årets sesong.
    17'
    AaFK som holder i ballen nå. Men vertene sliter med å komme seg gjennom ledd.
    19'
    En kanonkule fra Lima! Stryker bortre stolpe. Godt forsøk.
    20'
    AaFK roter litt på egen halvdel og gir KBK en mulighet til å kontre. Spiller seg selv i offside.
    21'
    Gult kort til Aalesund
    Nenass
    Småtøff takling fra AaFK-spilleren, som viser litt knotter. Belønnes med gult.
    24'
    KBK klarer å kombinere seg inn i feltet til AaFK, men så kommer en litt lang touch.
    27'
    Et KBK-innlegg klareres med hodet rett til Diop. Han fyrer løs, men bommer litt på ballen og avslutningen blir aldri farlig.
    28'
    AaFK kommer seg inn i feltet, men så blir det litt for fikst.
    29'
    Brukbart legg i boksen, den Coly har kontroll.
    30'
    KBK kommer på en overgang, men den siste pasningen sitter ikke.
    31'
    Haugen er sterk og kommer seg alene mot keeper, men vinkelen er spiss. Drar seg litt innover før han skyter - rett på McDermott. Stor sjanse.
    32'
    Ny AaFK-sjanse! Får hodet på et innlegg, men den er grei for keeper.
    32'
    Canadjija drar seg innover og skyter. Blokkeres.
    34'
    Oi! Kallevåg lurer på bakerste og får sjansen på hel volley. Ikke fulltreff og i nettveggen - på feil side av stangen.
    35'
    En ball skytes opp på stadiontaket. Det skaper litt jubel.
    36'
    Corner til KBK, men får ikke noe ut av den.
    36'
    Kallevåg sitter nede, men ser ut som det går bra med han.
    37'
    AaFK lemper et frispark inn, men den klareres enkelt.
    38'
    Ny stor sjanse til hjemmelaget! Kombinerer fint på kanten og trer inn til Bolkan Nordli. Forsøker å legge den i lengste hjørne, men stryker stolpen.
    41'
    AaFK kommer igjen, men denne gangen stoppes de før skudd kan løsnes.
    42'
    Besim Serbecic
    Mawa og Serbecic i en situasjon langt unna ballen. Usikker på hva som skjedde, men forsvareren får kortet.
    44'
    Kok i gjestenes felt! AaFK nære et par store sjanser. Ender med corner.
    45'+1
    Farlig på corneren! Haugen får en fot på den, men ballen suser over.
    45'+2
    45 minutter igjen av denne kampen!
    46'
    Kristiansund kommer seg inn i boksen, men avslutningen blokkeres.
    47'
    AaFK det beste laget før pause. Kan hjemmelaget sprekke nullen?
    47'
    Määtä utfordrer langs kanten, men laget går seg litt bort.
    49'
    Ballen lempes inn i feltet mot Haugen som går i duell med keeper. McDermott misfornøyd med behandlingen fra spissen, men det ender med femmeter.
    50'
    Haugen er nær å kjempe med seg ballen inn i feltet.
    51'
    AaFk som presser her. Kommer rundt på kanten flere ganger. Til slutt ender det med corner.
    52'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Kristiansund
    Mål: Kristoffer Barmen
    Målgivende: Simen Bolkan Nordli
    DER SITTER DEN! Og det er fortjent. Bolkan Nordli svinger corneren inne, hvor Barmen kriger til seg plass. Styrer ballen i mål med hodet.
    52'
    Ingenting å utsette på at det er AaFK som tar ledelsen. Har hatt klart flest sjanser.
    54'
    AaFK opprettholder presset her. Et overbevisende gjensyn med Eliteserien så langt.
    56'
    Canadjia sitter nede med en skade. Virker ikke å være for alvorlig.
    58'
    Haugen klasker til på halvvolley fra distanse. Over mål.
    59'
    AaFK kommer igjen. Haugen går i bakken, langt unna ballen, men får ingenting. Da er det færre å legge inn til og KBK vinner tilbake ballen.
    62'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Sander Erik Kartum
    Ut: Bendik Bye
    63'
    Inn: Brynjólfur Willumsson
    Ut: Moses Dramwi Mawa
    63'
    Inn: Torgil Gjertsen
    Ut: Liridon Kalludra
    63'
    Trippelbytte fra Kristiansund. Her blir det tatt grep.
    63'
    Kristiansund forsøker å tre gjennom langs kanten, men den blir for lang.
    65'
    Ser ut som Ødemarksbakken blir Nilsens første bytte.
    67'
    Nok en gang blir det for unøyaktig offensivt for KBK.
    67'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Kristoffer Ødemarksbakken
    Ut: Torbjørn Kallevåg
    67'
    En AaFK-spiller ligger nede med en ryggskade, men KBK fortsetter å angripe. Ikke populært hos hjemmefansen.
    69'
    69'
    Bolkan Nordli som fikk en smell. Rusler ut over sidelinjen nå.
    70'
    AaFK får klarert unna corneren fra gjestene. Coly forsøker et skudd fra distanse, langt over.
    70'
    KBK løfter ballen over vertenes forsvar, men den blir for lang.
    72'
    Inn: Mamadou Diaw
    Ut: Simen Bolkan Nordli
    73'
    Gjestene får avsluttet fra 16 meter, men skuddet blir for veikt.
    74'
    Hobber Nilsen går i veien for en AaFK-overgang.
    75'
    Inn: Mikkel Rakneberg
    Ut: Agon Mucolli
    78'
    Kristiansund er noe mer med i kampen nå, men det skapes ikke mange sjanser.
    78'
    Styrer den nesten i eget mål! AaFK kommer rundt på kanten og innlegget får en lei styring av forsvareren. Slipper unna med corner imot, gjestene.
    80'
    Inn: Max Williamsen
    Ut: Amidou Diop
    80'
    Hjørnespark til Aalesund
    81'
    To farlige cornere fra AaFK. Blir bare nesten begge gangene, men koker litt i feltet der.
    82'
    Kristiansund forsøker å bryte gjennom AaFKs forsvar, men lykkes ikke.
    84'
    Inn: Alexander Ammitzbøll
    Ut: Sigurd Haugen
    84'
    Inn: Fredrik Haugen
    Ut: Dario Canadjija
    84'
    Dobbeltbytte fra AaFK og Nilsen.
    84'
    Tiden er i ferd med å renne ut for Kristiansund. Kan de få til noe på slutten her?
    86'
    AaFK med mulighet til en overgang, men det blir for upresist.
    87'
    Frispark til KBK. Kommer innlegg i boks.
    89'
    Nære å bli farlig, men AaFK får tak i ballen.
    89'
    Grytebust går ut, men glipper ballen. Nære å bli kaos, men keeperen får frispark.