0-1
0-2
164
154

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Årvoll og KFUM Oslo i den første runden av cupen 2024!
    Det blir et skikkelig lokaloppgjør på Oslo øst når Årvoll tar imot det nyopprykkede laget fra Eliteserien. Det er ingen tvil om at det er en åpenbar favoritt før dagens kamp, men det er på ingen måte umulig at årets første cupbombe vil oppstå på Årvoll.
    Etter to tøffe kvalifiseringskamper mot Holmlia og Manglerud Star, er Årvoll klare for å ta steget inn i den første ordinære runden av årets NM. Det endte med ekstraomganger mot Holmlia, mens Bakthi satte inn seiersmålet mot Manglerud Star i siste kvalifiseringsrunde. Det blir på ingen måte en enkel utfordring som venter på motsatt banehalvdel, men utrolig mange ganger tidligere har vi sett at ingenting er umulig når cupen sparkes i gang. Årvoll befinner seg i 4. divisjon, etter å ha plassert seg på fjerdeplass ved sesongslutt i fjor. Vertene har ikke kommet i gang med seriespillet helt enda, men kvalifiseringskampene kan ha gitt laget verdifull kamptrening før det braker løs mot KFUM.
    Dagens bortelag har fått en brukbar start på Eliteserien. Etter å ha møtt et par motstanderne som også er tippet langt ned på tabellen, har de samlet to poeng i løpet av to kamper. Det er viktige poeng for KFUM i kampen om å unngå nedrykk. Men, nå er seriespill satt til side, og det er klart for cupspill. Årvoll får i dag besøk av et lag som er vant til å score mål. KFUM har ikke gått av banen uten nettkjenning på tolv kamper, inkludert treningskamper. I dag møter de et lag som muligens vil gjøre alt for å forsvare seg i 90 minutter. Da gjenstår det å se om det nyopprykkede bortelaget klarer å finne en vei gjennom.
    I forrige utgave av NM, ble KFUM offer for overraskelseslaget fra Kjelsås. Det så lenge ut til å ende med ekstraomganger, men to raske scoringer på overtid sørget for at KFUM tapte mot 2. divisjonslaget. Spørsmålet i dag er altså om gjestene klarer å unngå nok en smell mot et lag fra en lavere divisjon. Det vil vi få svar på før denne onsdagen er omme.
    Disse fantastiske første rundene av cupen bringer alltid godt med liv til lokalmiljøene. Årvoll fikk besøk av Vålerenga i 2018, og da var det 2678 tilskuere som tok turen til gressmatta for å følge med. I dag er det igjen klart for å samle menneskene fra Oslo øst når KFUM tar turen noen få kilometer nordover i hovedstaden. Blant spillerne til Årvoll finner vi en del studenter. Enkelte i troppen og trenerteamet jobber på skoler i nærheten, mens i forsvarsrekka finner vi alt fra ungdomsskoleelever til en HR-konsulent i Coop.
    Ajdin Medic er dagens hoveddommer på Årvoll. Niloo Kafili og Thanh Tan Tran er dagens assistentdommere, mens Kristian Krey Løkås skal beholde kontrollen mellom trenerbenkene som dagens fjerdedommer.
    Hjemmelaget gjør én endring i laget fra siste kvalifiseringskamp mot Manglerud star. På topp kommer Babajide inn for Dalberg Merg. Lars Olden Larsen er et navn som har gjort seg bemerket både i Årvoll og i KFUM. Hans lillebror på 15 år starter dagens oppgjør som Årvolls høyreback. Med kapteinsbindet rundt armen, er Fera som vanlig på plass i Årvolls bakre rekker. Det er straks klart for at 27-åringen skal lede laget sitt ute på gressmatta mot KFUM.
    Det er ingen overraskelse at gjestene ikke stiller med det aller beste laget sitt i dag. Det er kun Hickson ute på venstresiden som spilte i forrige seriekamp mot Kristiansund. Nå gjenstår det å se om Moesgaards utvalgte klarer å innfri forventningene mot Årvoll i dag.
    Lagene entrer kunstgressmatta i dette øyeblikk!
    0'
    Nuñez sparker i gang oppgjøret på Årvoll!
    0'
    Hickson prøver å spille ballen opp til Njie, men pasningen blir for upresis.
    0'
    Det kommer et innlegg inn i boksen til Årvoll. Nuñez prøver å heade til en medspiller, men Årvoll vinner kula.
    1'
    Babajide prøver å finne Sidali-Wahlstrøm i bakrom, men pasningen går helt inn til Da Rocha.
    2'
    Palaez Barrera starter løpet for tidlig.
    2'
    Årvoll spiller ballen langt på idet de vinner ballen. En misforståelse i KFUMs bakre rekker fører nesten til en stor sjanse, men Da Rocha rydder opp.
    4'
    Haltvik med en farlig pasning inn foran mål. Njie får ikke tak i kula, og hjemmelagene klarerer unna.
    4'
    Saldaña fyrer av i returrom, men det blokkeres for denne gang. Frisk åpning av gjestene.
    5'
    Palaez Barrera prøver å finne Sidali-Wahlstrøm inne i boksen, men pasningen blir for hard. Ballen triller til slutt ut over sidelinja.
    6'
    Bortelaget prøver å tre seg gjennom Årvolls bakre rekker, men det blir for trangt. De blåkledde for tak i ballen og klarerer langt unna.
    7'
    Prent-Eckbo header rett opp, men etter mye klabb og babb klareres det.
    8'
    Lang ball opp mot Larsen på løp oppover langs høyrekanten. Pasningen er noe upresis, og backen får ikke tak i ballen.
    9'
    Haltvik med nok en pasning inn i boksen, men igjen blokkeres det av hjemmelaget.
    10'
    KFUM sliter med å komme seg gjennom et trangt Årvollforsvar. Gjestene spiller ballen raskt opp i banen, og dette har nesten vært med på å skape et par farlige muligheter. Likevel må det sies at bortelaget styrer dette oppgjøret enn så lenge.
    11'
    Nuñez får ballen inne i 16-meteren og prøver å drible seg videre. Det går ikke når vertene er så tett på han.
    13'
    Frisparket tas kort.
    13'
    Gult kort til KFUM Oslo
    Kristoffer Lassen Harrison
    Harrison stanser en kontring og får et gult kort.
    13'
    Da Rocha header unna for å unngå selvmål! Hadzic blir presset og spiller en unødvendig høy ball tilbake til egen keeper. Pasningen er livsfarlig og Da Rocha må heade ut til corner for å unngå selvmål. Der er Årvoll nære ledelsen!
    14'
    Mot bakre stolpe, men det heades unna.
    14'
    Frispark i god posisjon. Nuñez fyrer av på mål, men den går et par meter over tverrliggeren.
    14'
    Hickson får ballen inne i boksen og får til slutt fyrt av et skudd langs bakken, men Lillekroken holder den.
    17'
    Lavt mot første stolpe, men det blokkeres. Etter et nytt innlegg blir det ny corner.
    17'
    Hickson er enormt nære! Nok en gang slås det mot første stolpe, men blokkeres. Hickson får ballen i returrom og skyter. Skuddet er knallhardt, men blokkeres like før det treffer nettmaskene.
    18'
    Det blåser voldsomt på Årvoll i dag. Lillekrokens utspark tas av vinden og ender ut over sidelinja.
    20'
    Årvoll jobber seg fremover, men stanses på ulovlig vis. Frispark midt på KFUMs halvdel.
    21'
    Det blir en lang ball inn i boksen, men Da Rocha fanger innlegget.
    21'
    KFUM setter i gang en kontring, men den siste avgjørende pasningen uteblir fremdeles. Årvoll vinner kula tilbake i laget.
    22'
    Hadzic er god når han skjermer pasningen mot Palaez Barrera ut over dødlinja. Det kunne blitt farlig der.
    22'
    Njie legger inn foran boksen, men det blokkeres til corner.
    23'
    Tas raskt. Njie får ballen tilbake og svinger den inn foran mål. Det heades unna.
    23'
    Den tas kort denne gangen.
    23'
    Hickson med et livsfarlig innlegg inn i boksen. Årvoll lar ballen sprette inne i feltet, men heldigvis for hjemmelaget er det ingen rød og hvite der.
    25'
    Sidali-Wahlstøm med en pasning gjennom til Palaez Barrera. Sistnevnte er nesten alene gjennom, men Da Rocha stanser pasningen i siste liten. Det er nære på for Årvoll.
    26'
    Saldaña fyrer av nok et langskudd, men rett på Lillekroken. Målvakten holder avslutningen.
    26'
    Babajide er for tøff i duellen og får et frispark mot seg.
    27'
    Frisparket tas kort på egen halvdel.
    27'
    Sundborg Olsen lar en langpasning sprette en gang for mye. Det er nesten så KFUM kommer alene gjennom, men Lillekroken er ute av feltet og tar ballen med brystet. Han får til slutt ballen i sikkerhet.
    28'
    Abbas legger inn fra høyre side, men det blokkeres til corner.
    29'
    Mot første stolpe, men der heades det enkelt unna. Flere av hjørnesparkene har gått mot første stolpe, og det ser ut som Årvoll har kontroll på disse.
    29'
    KFUM vinner et kast høyt i banen, men etter et feilkast dømmes innkastet til Årvoll.
    30'
    Der er KFUM centimeter unna!
    32'
    Tas kort. Det blir noen pasninger frem og tilbake før vertene vinner ballen.
    32'
    33'
    Sandal fyrer av et langskudd, men rett i blokka.
    34'
    Mål for KFUM Oslo!
    Årvoll 0 - 1 KFUM Oslo
    Mål: Johannes Andres Nunez Godoy
    Målgivende: Sverre Sandal
    Der sitter langskuddet! KFUM triller ball frem og tilbake utenfor Årvolls 16-meter. Sandal legger til slutt ballen til rette for Nuñez noen meter utenfor boksen. Han prøver seg på et langskudd, og det blir for hardt for Lillekroken. Avslutningen er ikke så langt unna målvakten, men han rekker ikke opp med armen. Etter en drøy halvtime sprekker det for Årvoll!
    34'
    Babajide får ballen inne i boksen, men finner ingen medspillere. Før den blir det helt store, får KFUM tak i kula og sendt den unna farlig området.
    37'
    Njie er nære å doble! Njie kommer seg alene gjennom og prøver å sende kula over hodet på Lillekroken. Denne gangen rekker målvakten å løfte armen, og han slår ballen ut til hjørnespark. Enormt sterk redning av Årvolls sisteskanse!
    37'
    Det ender i ny corner etter en boksing fra Lillekroken.
    37'
    Den tas kort. Det kommer et innlegg, men Lillekroken er igjen sterk når han boksen unna.
    38'
    Haltvik prøver å fyre fra distanse, men ballen sklir av foten. Avslutningen ender langt unna mål.
    40'
    40'
    Spissen tar den raskt.
    41'
    Tas raskt og kort. KFUM jobber ballen inn i boksen før Nuñez kommer til et skuddforsøk. Det er ikke mye kraft i den, og Lillekroken redder enkelt.
    42'
    God innleggsposisjon på dette frisparket. Nok en gang et langt innlegg mot bakre stolpe, men Da Rocha holder den denne gangen også.
    43'
    45'
    Det legges ikke til noe i første halvdel, og lagene går til pause på stillingen 1-0 til KFUM Oslo! Årvoll har stått tett og solid i bakre rekker enn så lenge denne omgangen. Hjemmelaget var også nærmest scoring først, etter et forferdelig tilbakespill av Hadzic. Han ble presset og sendte en høy ball tilbake til Da Rocha. Målvakten måtte gjøre alt for å unngå selvmål og headet ballen ut til corner. Etter dette tok KFUM over det meste. De prøvde å tre seg inn i boksen flere ganger, men det ble for tett. Nuñez fikk til slutt nok og fyrte av et langskudd. Det var ikke særlig presist, men såpass hardt at Lillekroken ikke rakk å løfte armen. Ballen smalt i nettmaskene, og KFUM gikk med det opp i ledelsen. Årvoll er absolutt med i denne kampen, og det har vært gode prestasjoner fra hele laget. Vi er straks tilbake med mer fotball fra Årvoll!
    45'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: Niclas Schjøth Semmen
    Ut: Moussa Njie
    45'
    Årvoll sparker i gang denne andreomgangen!
    45'
    Hjemmelaget prøver å avansere langs venstrekanten, men angrepet ender i et kast for KFUM.
    45'
    Hickson legger inn fra venstre side, men det blokkeres.
    46'
    Tas kort, men ender i ny corner.
    46'
    Hendriksen header rett opp, og KFUM vinner ballen. Gjestene triller kula tilbake og roer ned.
    46'
    Haltvik prøver å drible seg gjennom boksen, men nok en gang er det for trangt. Årvoll klarerer unna.
    47'
    Han tar den kort.
    47'
    Hickson legger ballen inn til Haltvik. Midtbanespilleren legger ballen ned, men da er de som vanlig en blåkledd oppe i press. Årvoll forstyrrer nok og klarerer.
    49'
    Babajide jager en lang ball, men lager et frispark i samme slengen.
    50'
    Den tas raskt på egne halvdel.
    50'
    Abbas med et fint innlegg mot Nuñez. Spissen prøver å dempe ballen, men treffer ikke perfekt.
    50'
    Nok et innlegg inn i boksen til Årvoll, men igjen er berøringen upresis inne i feltet.
    51'
    Lang ball opp mot Årvolls mål. Lillekroken har full kontroll og fanger kula.
    51'
    15-åringen tar frisparket kort i bakre rekker.
    51'
    Frisparket tas raskt av gjestene.
    52'
    Sandal fyrer av et langskudd, men Bakhti er raskt fremme og blokkerer.
    53'
    Abbas legger inn fra høyre side, men det blokkeres igjen. Denne gangen vinner bortelaget et kast.
    54'
    Hjemmelaget vinner et frispark dypt på egne halvdel. Kapteinen slår den langt.
    54'
    Lang ball opp fra Babajide. Dem pasningen blir for hard, og Da Rocha får ballen trillende nede ved hjørneflagget.
    56'
    KFUM sliter med komme seg til de store sjansene, men det samme kan absolutt sies om Årvoll. Så lenge bortelaget kun leder med ett mål, kan alt skje her på Årvoll!
    57'
    Nok en gang mot første stolpe, og det stanges unna.
    58'
    Årvoll 0 - 2 KFUM Oslo
    Mål: Teodor Berg Haltvik
    Målgivende: Niclas Schjøth Semmen
    Haltvik dobler ledelsen! Kongelf er uheldig idet han bakover mot eget mål. Semmen snapper opp ballen og legger den til rette for Haltvik. Midtbanespilleren har forsøkt seg på flere skudd i dag, men ikke fra en så lovende posisjon som denne. Han bruker høyrebeinet til å plassere kula perfekt nede i motsatt hjørnet. Nå skal dette bli tøft for Årvoll!
    59'
    Godt innlegg inn i boksen, og Babajide header. Denne gangen går den rett på Da Rocha.
    60'
    Adnan Hadzic
    Det blir tildelt et gult kort etter å ha stanset en kontring.
    60'
    Spillerbytte - Årvoll
    Inn: Jakob Valan
    Ut: Soufian Abakach
    61'
    Inn: Kasper Halvorsen
    Ut: Andres Felipe Pelaez Barrera
    61'
    KFUM jager en tredje scoring!
    63'
    Hickson svinger ballen inn fra venstre side, men der er det ingen medspillere. Lillekroken tar pasningen enkelt i klypene.
    65'
    Kongelf er centimeter unna scoring! Kongelf svinger ballen inn i boksen. Da Rocha har ikke kontroll, og innlegget ender nesten i nettet. Stolpen hindrer Årvoll fra å redusere her på eget gress!
    65'
    Sjansen blir avblåst etter en offside på returen.
    65'
    Da Rocha med en vakker redning! Plutselig sprekker det opp i KFUMs forsvar nok en gang. Avslutningen trilles til venstre for Da Rocha, men målvakten får strekt ut en fot i tide. Nå nærmer Årvoll seg!
    66'
    Rett i klypene på Da Rocha!
    66'
    Der redder Fera et åpent mål med hodet! En stor tabbe i Årvolls bakre rekker når KFUM nesten kommer seg alene gjennom. Lillekroken er ute av 16-meteren for å stanse muligheten, men får ikke klarert unna. Med målvakten ute av spill, er det kun Fera som står foran mål. Kapteinen får hindret scoring med en heading som bakerste mann. Det svinger i begge retninger nå!
    67'
    Halvorsen er nok en gang i offside idet Årvoll presser høyt.
    67'
    Hjemmelaget presser voldsomt høyt her nå!
    68'
    Hickson med et innlegg mot Haltvik, men headingen ender over tverrliggeren.
    71'
    Det klargjøres bytter fra begge lag nå.
    72'
    Sundborg Olsen med en viktig takling idet Nuñez nesten får skutt inne i feltet.
    73'
    Sidali-Wahlstrøm blir nesten tredd perfekt gjennom, men gjestene stanser pasningen akkurat i tide.
    73'
    Inn: Janath Krisnamoorthy
    Ut: Jonas Brandsæter Kongelf
    74'
    Inn: Tim Theodor Dalberg Merg
    Ut: Kristoffer Olanrewju Olalekan Babajide
    74'
    Inn: Amin Nouri
    Ut: Mohammed Hopsdal Abbas
    74'
    Inn: Mame Mor Ndiaye
    Ut: Johannes Andres Nunez Godoy
    74'
    Etter et stans grunnet flere bytter er vi i gang igjen. KFUM triller ball og ser etter åpninger.
    76'
    Hickson legger ballen inn til Semmen, men berøringen er for upresis fra sistnevnte. Årvoll klarerer unna.
    76'
    Nouri forsøker seg på et innlegg, men han treffer ikke ballen ordentlig. Det ender i femmeter for hjemmelaget.
    77'
    Den tas raskt.
    77'
    Det svinges inn mot bakre stolpe. Headingen ender til side for mål, og dommeren dømmer femmeter for Årvoll.
    78'
    Bakhti stormer fremover i banen med masse rom foran seg. Valan kommer på hans høyre side og får ballen. Innbytteren drar seg inn i boksen, men blir forstyrret og mister kula.
    80'
    Frisparket utenfor egen boks tas kort.
    80'
    Lang ball opp mot Merg, men har stod i offside.
    80'
    Lillekroken med en vakker redning! Haltvik kommer med stor fart inn i boksen og fyrer til. Det ser ut til å være en svært solid avslutning, men Lillekroken er lynraskt nede og redder. Han holder ikke ballen, men plukker fort opp returen. Den er viktig fra Lillekroken!
    81'
    Saldaña får ballen av Nouri inne i boksen og skyter. Avslutningen er altfor upresis og går til side for mål.
    83'
    Haltvik med en svak avslutning fra høyre side. Han slenger frustrert med armene etter den der. Det burde vært utført på en annen måte.
    84'
    Det nærmer seg 90 minutter spilt på Årvoll kunstgress. Vertene har ikke klart å sette inn reduseringen enn så lenge, og det begynner å haste. KFUM virker å ha god kontroll.
    86'
    Den svinges perfekt mot Harrison. Midtstopperen står helt alene, men header rett opp. Avslutningen fra en medspiller ender langt over mål.
    87'
    Den slås langt oppover i banen.
    88'
    Haltvik prøver å sende ballen inn i boksen, men pasningen går helt inn til Lillekroken.
    89'
    Nouri kommer seg nesten fri ute på høyre side, men Siddharrthan er raskt på han. Det ender i kast for gjestene.