Hei og velkommen til Åkra stadion og 1. runde i cupen, hvor Åkra før besøk av Vard!
    Dagens hjemmelag spiller til vanlig i 3. divisjon, mens Vard spiller i 2. divisjon. Vard var oppe i 1. divisjon så sent som i 2013.
    Åkra har avansert fra 1. runde i cupen kun en gang, og den gangen slo de netopp Vard. Dette var helt tilbake i 1995 hvor de vant 3-2 her på Åkra Stadion.
    Åkra ser ut til å gå i ut i en slags 4-4-1-1 fra start i dag med Rasmussen like bak Holko alene på topp.
    Vard var nære en aldri så liten cupbombe i fjor, men måtte se seg slått på straffer av Brann hjemme på Haugesund stadion.
    Gult kort til Åkra
    Jan Inge Haringstad
    13'
    Etter litt tekniske problemer kan jeg informere om en ganske underholdene kamp så langt på Åkra. Eskevik har skutt i stolpen for Vard, og Kvalvågnes har skutt like utenfor fra kort hold. Haringstad har også hatt en god mulighet for Åkra, men skuddet gikk rett på keeper.
    25'
    25'
    Frispark til Åkra i fin innleggsposisjon.
    31'
    Frisparket havner i beina til Morgan Karlsen, som bommer på ballen og skuddet blir aldri farlig.
    31'
    Jevn kamp så langt på Åkra.
    35'
    Eskevik skyter fra langt hold, men skuddet er svakt og Valderhaug har ingen problemer med å holde ballen.
    36'
    Godt slått, men Åkra får klarert. Åkra får også nesten kontret med Holko, men spissen blir stoppet.
    36'
    Gult kort til Vard Haugesund
    37'
    Hjemmepublikummet jubler for scoring, men scoringen annulleres for offside!
    39'
    Eskevik gjør en god jobb og spiller ballen inn i boks, men ingen kommer på ballen og Valderhaug plukker til slutt enkelt.
    42'
    Thormodsen legger inn fra høyre, men ingen Vard-spillere kommer på innlegget.
    43'
    Flotte Åkra-kombinasjoner, men en litt upresis ball fra Sandslett ødelegger det som kunne blitt en god mulighet for hjemmelaget.
    45'
    45'+3
    Da går lagene til pause på stillingen 0-0. Bortelaget har vært nærmest ved et skudd av Eskevik som gikk i stolpen. Åkra har også hatt en god mulighet med Haringstad. Vi ser frem til en meget spennende 2. omgang! Kan Åkra ta seg til 2. runde i cupen for første gang siden 1995?
    Ingen av lagene gjør noen forandringer i pausen, vi er i gang igjen på Åkra!
    46'
    Godt forarbeid av Thormodsen som legger hardt inn langs bakken fra høyre, men ingen Vard-spille lukter innlegget og ballen triller forbi alle.
    48'
    Vard har tatt kommandoen i starten av andre omgang.
    50'
    Ulland Andersen kommer alene med keeper, men det blir til slutt litt for skrått og skuddet går rett på Valderhaug i Åkra-målet. Godt keeperspill.
    51'
    Mål for Vard Haugesund!
    Åkra 0 - 1 Vard Haugesund
    Mål: Mats Kvalvågnes
    Undheim bryter strålende på midten og fosser fremover. Han venter akkurat lenge nok og spiller gjennom Ulland Andersen alene med keeper nok en gang. Han skyter, men Valderhaug gjør en strålende redning. Returen derimot havner på hodet til Kvalvågnes som sender bortelaget i føringen!
    53'
    Hjemmepublikumet roper på straffe når Holko går i bakken, men dommeren vinker spillet videre.
    57'
    Dagens dommere må vi ikke glemme. Dagens hoveddommer er Aleksander Vermundsen fra Kopervik. Han får hjelp av sine to assistendommere Ole Petter Grindheim fra Haugar og Henning Skorpe fra Vedavåg.
    58'
    Det er nok en gang godt slått, men går gjennom hele feltet.
    59'
    Eskevik ligger nede og tar seg til ankelen. Stopp i spillet.
    62'
    Spillerbytte - Åkra
    Inn: Kristoffer Stava
    Ut: Paul Arthur Aanensen
    63'
    For en enorm mulighet for Vard! Ulland Andersen får ballen og legger inn på Eskevik på nærmest åpent mål, men det blir litt for skrått og ballen går i stolpen før den triller inn i klypene til Valderhaug.
    64'
    Åkra 0 - 2 Vard Haugesund
    Keepertabbe på Åkra. Valderhaug er alt for langt ute og taper spurtduellen mot Kvalvågnes som header ballen over Åkra-keeperen og i mål.
    66'
    Elias Valderhaug
    Får gult i duellen i det Kvalvågnes satte sitt andre for kvelden.
    67'
    Spillerbytte - Vard Haugesund
    Inn: Martin Pedersen
    Ut: Andreas Ulland Andersen
    68'
    Inn: Vegard Sætre
    Ut: Vemund Eskevik
    68'
    Thore Pedersen slipper ballen nydelig gjennom til Løvland som legger inn fra høyre, men innlegget er akkurat for høyt.
    71'
    Ender i ny corner.
    77'
    Blir aldri farlig.
    78'
    Frispark til Vard i fin innleggposisjon.
    80'
    Inbytter Jensen slår frisparket. Ballen går rett i Sætre som ikke er helt klar over det selv, og ballen triller like utenfor.
    80'
    Frispark mot bortelaget grunnet høyt spark.
    81'
    Hjørnespark til Vard Haugesund
    82'
    Åkra 0 - 3 Vard Haugesund
    Mål: Erlend Drivenes
    Målgivende: Sixten Dalen Jensen
    Åkrabuen scorer mot Åkra! Jensen slår en corner som havner i beina til Drivenes. Midstopperen setter ballen fint nede i venstre hjørne.
    82'
    Martin Pedersen får ballen inne i sekstenmeteren og skyter like utenfor lengste stolpe.
    85'
    For noen sjanser for Kvalvågnes til å bli tremålscorer! Et innlegg fra venstre treffer tomålscoreren som skyter fra kort hold, men Valderhaug gjør en god redning. Returen havner også rett i beina på Kvalvågnes, men denne gangen blir skuddet blokkert!
    88'
    90'+1
    Der var det slutt på Åkra. Vard vinner fortjent 3-0 og tar seg videre til 2. runde i cupen. Dermed blir det ingen avansement for Åkra denne gangen heller. Takk for følget!