Ble dekket av Jens Friberg

Etter fire strake tap og kvartfinalebillett utenfor rekkevidde er det både et revansjelystent og avslappet Norge-lag som tar for seg Østerrike i det som forhåpentligvis kan bli en etterlengtet opptur for hockeygutta.
    Hei og velkommen til denne dekningen av Norges kamp mot Østerrike i hockey-VM! Vi er veldig glade for at du velger å følge oss denne nasjonaldagen.
    Østerrike er ett av lagene Norge virkelig har sjanse til å slå. Også de har tapt fire av fire kamper. Det samme har Italia, som er det siste laget som kjemper om å unngå den ene nedrykksplassen.
    Norge må passe ekstra godt på Michael Raffl. Han har scoret to av Østerrikes tre mål i turneringen så langt.
    Røymark sender avgårde kampens første skudd før minuttet er spilt. Redning.
    Kampens første sjanse til Østerrike. Schlacher forsøker å gå kjøkkenveien og får også avsluttet, men klarer ikke overliste Holm. Pucken ligger fri foran mål et øyeblikk, men de norske backene får den unna.
    Var bare spilt to minutter og ett sekund da Bull fikk nettsus. En pangstart for Norge med andre ord.
    Østerrikerne sliter i overtallet. Norge dunker unna.
    Østerrikerne får en god sjanse på tampen av overtallet, men det blir bare nesten. Norge er fulltallige igjen.
    Olden er uselvisk foran mål, men der kunne han vel ha skutt selv. Nære.
    Obrist prøver selv for Østerrike. Forsøker et tidlig håndleddskudd fra litt distanse, men Holm er vel på den. Mål er det i hvert fall ikke.
    5-5 i skudd på mål til nå.
    Nære på for Østerrike, men Holm gjør seg stor og forhindrer den første farligheten. Deretter ligger pucken igjen ganske fri nær det norske målet, men Hofer får ikke ordentlig kontroll på den.
    Vi har passert halvspilt førsteperiode, og i øyeblikket er det østerrikerne som har et lite initiativ på kampen - men det er Norge som leder.
    Komarek kriger seg alene med Holm, men den norske burvokteren går seirende ut av duellen. Deilig!
    Mathis Olimb har fått en smell. Ligger på isen og vrir seg i smerter.
    Olimb går av isen, men det er slettes ikke sikkert at det var nok til å sette ham ut av kampen. Tok seg til sin høyre side.
    Trettenes skyter fra skrå vinkel. Starkbaum redder.
    God redning av Holm. Holder pucken.
    Olimb er tilbake på isen og en del av overtallet. Olden, Thoresen, Bonsaksen og Holøs er de andre.
    Olden spilles gjennom, men klarer ikke overliste keeper. God sjanse!
    Ikke noe mål i det norske overtallet heller. Men fortsatt 1-0 til Norge. I underkant av fem minutter igjen av periode nummer én.
    Ny stor sjanse for Norge. Thoresen finner Lesund, som får tid og rom foran mål. Forsøker å stille inn siktet, men klarer ikke overliste Starkbaum.
    Unterweger tar med seg pucken bak det norske målet og sender den inn foran mål. Ingen lagkompis kommer til.
    Nære på for Østerrike igjen. Herburger får fyrt av fra ganske kloss hold, men Holm gjør en kjemperedning.
    To minutter igjen av perioden...
    Ett minutt...
    Holm noterer seg for nok en redning. Hans tiende i kampen.
    Olimb er good to go, kommer det fra landslagssjef Thoresen. Det er straks duket for 2. periode.
    Norge umiddelbart under press fra start. Olimb sender pucken til icing.
    Ny norsk utvisning. Østerrike får 5 mot 3 i 1.36.
    Norge må fortsatt spille i undertall, 4 mot 5, en liten stund til.
    Norge er fulltallig.
    Raffl stuper inn foran den norske sonen, blir tatt i skuddøyeblikket, men ender samtidig opp med å gi Holm en skikkelig trøkk i hodet. Hjelmen på den norske keeperen flyr av.
    Holm ser ut til å kunne fortsette.
    Holm fortsetter, og er umiddelbart i aksjon. Østerrikerne kjører kampen nå.
    5-1 i skudd på mål i favør Østerrike i den andre perioden.
    Ny god redning fra Holm. Norge er under press.
    Så er Norge frempå. Røst klarer nesten å styre pucken inn.
    Olimb til skudd, men via kølla til Peter og laaangt over mål.
    To-tre redning på rappen for Holm nå. Østerrikerne ser farligere ut enn Norge i øyeblikket.
    Vi har passert halvspilt periode.
    Litt ta og føle på hverandre nå. Østerrike klart best på skuddstatistikken i andre periode: 9-2.
    Norge står lenge i østerrikernes sone, og det er ikke så langt unna at det vil seg. Men til slutt ender skuddet fra Espeland i klypene på keeper. Gode minutter for Norge.
    I underkant av syv minutter igjen av perioden...
    Østerrikerne får ikke byttet, og de har stått lenge nå. Kan Norge utnytte seg av det?
    Nære på for Martinsen. God norsk periode nå.
    Jonas Holøs leder minuttstatistikken for Norge. Har vært på isen i totalt 14.30 og har over to min. ned til nestemann.
    Fem minutter igjen av perioden...
    God avslutning fra Valkvæ Olsen, men det blir bare nesten.
    Reichenberg får seg en trøkk og umiddelbart kommer østerrikerne til en stor sjanse. En norsk kølle brekker i skuddet, men mål blir det ikke.
    Jevn åpning på perioden. Norge holder pucken i offensiv sone idet det er gått to minutter.
    Rauchenwald kommer til skudd fra god posisjon, men Holm gjør en meget kvalifisert redning.
    Kjempesjanse for Thoresen. Får pucken fra bak mål og avslutter fra fire-fem meter. Redning.
    Johannssen avslutter fra lang hold, men det er ikke nok trafikk foran mål. Keeper holder og "Optimist" skrus på anlegget.
    Og der er Østerrike fulltallige. Det er spilt fem minutter av den 3. perioden.
    Gode norske tendenser. Martinsen forsøker å styre inn et mål uten hell.
    Norge legger press på østerrikerne nå. Leder skudd på mål-statistikken 6-3 i den 3. perioden.
    11 minutter igjen...
    Thoresen legger pucken fint inn foran mål, men der er ingen norsk lagkompis. Mathis Olimb avverger kontringen bakover.
    Men nå fester Østerrike grepet...
    Avventende utvisning til Østerrike. Norge tar ut keeper.
    Det norske buret er ute av stilling etter et stolpeskudd. Nære på for Østerrike.
    4 minutter igjen av kampen... Norge er fortsatt i undertall.
    Nææære på Komareks andre for kampen. Nær åpeent mål, men Bonsaksen er nede og blokkerer.
    Norge blir fulltallige idet Østerrike spolerer en gigantsjanse.
    Litt over to minutter igjen... Dette går veien for Norge.