357
384

Hei og velkommen til dagens livedekning av oppgjøret mellom Åssiden og Mjøndalen fra Norgesmesterskapet i fotball!
    Som vanlig er dette et skikkelig lokaloppgjør i den første runden av cupen.
    Det er stor forskjell på oppladningen til kampen for lagene. Med unntak av treningskamp nå nylig har ikke Åssiden spilt kamp på omtrent halvannet år. Mjøndalen er fullt i gang med sesongen i Eliteserien og står med 12 poeng på 12 kamper (2-6-4). Det skal bli spennende å se hvordan dette slår ut under kampen.
    Magnus Nicolai Koløy er kveldens hoveddommer. Med seg langs sidene får han Telmen Undrakh og Mikkel Petter Skramstad. Marius Bye er 4. dommer.
    Kenneth Myhrvold har vært hovedtrener for Åssiden siden 2018, men nå denne uken trakk treneren seg. Erik Midtgarden tar over som spillende trener og Mads Westile Gundersen går inn som assistenttrener.
    Lagene møttes sist i tellende kamp da begge lagene var i 3. divisjon samtidig tidlig på 2000-tallet. Den siste sesongen de møttes var i 2005 og da vant Mjøndalen begge kampene (4-1 og 5-1). Lagene møttes også i den første runden i Norgesmesterskapet i 1986. Da vant Åssiden 1-0.
    Mjøndalen har slitt med målproduksjonen i Eliteserien så langt. Martin Ovenstad er lagets toppscorer så langt med tre nettkjenninger.
    Det er nok en vakker sommerdag på Østlandet. Det er meldt godt over 20 grader, noe som skal vare langt ut over kvelden. Blir det på kunstgresset på Åssiden stadion vi får dagens overraskelse i cupen, eller skal Mjøndalen ta seg videre?
    Det er oppunder 30 grader og banen bader i sol! Naboene har hengt opp Åssiden-effekter og har hagefest. En del har kommet tidlig for å nyte en pølse og sola på stadion. Det er kun en liten omgang til kampen sparkes i gang!
    Idar Nordby Lysgård har spilt nærmere 200 kamper for Skeid, men spiller sin første tellende kamp for Mjøndalen når han starter i mål i dag. Johannes Holstad Dahlby får også sin første tellende kamp for bortelaget i dag. Sønnen til trener Vegard Hansen, Adrian Aleksander Hansen, har spilt tidligere, men aldri startet.
    0'
    Ibrahim tar avspark for gjestene i første omgang.
    1'
    Bortelaget prøver seg opp langs venstresiden i starten, men hjemmelaget har god kontroll.
    2'
    Åssiden overrasker og presser høyt når Mjøndalen triller ball i forsvar.
    3'
    Hjemmelaget kommer til skudd ved Duman. Den reddes av Lysgård.
    5'
    Den klareres og hjemmepublikum gisper.
    5'
    Duman stjeler ballen etter en dårlig pasning av Hansen. Mjøndalen får avverget før bruddet blir en farlig kontring.
    7'
    Mål for Mjøndalen!
    Åssiden 0 - 1 Mjøndalen
    Mål: Shuaibu Ibrahim
    Målgivende: Stian Aasmundsen
    Ibrahim curler den ned i det høyre hjørnet! Aasmundsen spiller ballen inn i 16-meteren og spissen viser scoringsform. Han tar den med seg til hjørnet av 5-meteren og setter ballen lavt nede til høyre.
    9'
    Mjøndalen kommer igjen, men denne gangen er pasningen inn i 16-meteren for svak.
    11'
    Åssiden slår langt, men gjestene vinner tre 50/50-dueller på rad. Bortelaget tar over igjen.
    13'
    Scriven legger inn langs bakken, men inne i feltet er det mange bein. Et Åssiden-bein klarerer.
    14'
    Langset stusser en lang ball, men han finner ikke Gach som starter på høyrekanten.
    14'
    Mjøndalen setter opp tempoet og Scriven hopper over ballen så den triller til Dahlby. Hjemmelaget sliter med å holde følge, men innlegget er alt for dårlig og går ut til kast på den andre siden.
    16'
    Bækken er for aggressiv i presset og bruker også armene. Hjemmelaget får frispark på midtbanen.
    17'
    Hansen raider opp langs venstrekanten før han trekker inn i banen og prøver å prikke ballen bort i lengste kryss. Skuddet går fire meter til side for mål, men det var en brukbar sjanse.
    18'
    Dahlby prøver å spille 45 grader ut, men hjemmelaget får banket ballen unna.
    19'
    Aasmundsen spiller en vegg og kombinerer seg frem til 16-meteren, men der blir det veldig trangt. Han omringes av de med stripete drakt før taklingen settes inn.
    22'
    Ibrahim avslutter, men Andersen redder.
    23'
    Den går gjennom hele feltet til kast på den andre siden.
    23'
    Bamenye avslutter etter et innlegg fra høyre. Andersen er raskt nede og redder.
    25'
    En liten drikkepause her nå.
    25'
    Spillet settes i gang igjen.
    26'
    Hjemmelaget vender spillet flott ut på Kaya, men Mjøndalen flytter beina hurtig og han må vende spillet hjemover igjen. Åssiden kommer seg ikke ut, men får et frispark på egen halvdel når de skal forsøke seg fremover igjen.
    28'
    Åssiden får lagt inn, men litt upresist. Kaya takles så ute ved cornerflagget.
    28'
    Åssiden flytter opp laget på et frispark fra midten. Hansen får foten på den, men det blir en kjempemulighet for hjemmelaget! Lysgård kommer ut og redder skuddet fra Gach. Nære!
    30'
    Midtgarden tar ned ballen som bakerste mann. Ibrahim lurer seg inn bak ryggen han og stjeler nesten ballen, men Midtgarden klarer å vende bort presset.
    32'
    Dahlby mister og Åssiden prøver å tre gjennom Langset. Nære, men det ender med hjørnespark.
    32'
    Klareres.
    32'
    Bamenye skyter fra distanse. Langt over.
    33'
    Bøthun blir løpt fra av Ibrahim på høyrekanten, men han jobber seg inn igjen i duellen og får sparket ballen ut av spill.
    34'
    Aasmundsen skyter. Det blokkeres til hjørnespark.
    35'
    Scriven header, men rett på keeper.
    35'
    Bamenye skyter fra distanse. Andersen redder, men på returen kommer Ibrahim! På åpent mål setter han ballen over tverrliggeren!
    38'
    Kristoffersen gjør en kjempejobb bakover. Han kaster seg inn like før Scriven får ballen og takler ballen opp på tribunen.
    40'
    Mjøndalen kombinerer og kombinerer like utenfor 16-meteren til hjemmelaget. Det går raskt, men til slutt blir Bækken taklet.
    41'
    Scriven avslutter etter et godt innlegg. Keeper redder flott.
    42'
    Ibrahim setter på turboen i bakrom. Når han er alene på 16-meteren må han like vel stoppe. Flagget har kommet opp for offside.
    43'
    Så nære for hjemmelaget! Lanset og Gundersen er begge inne i feltet. Langset vinner duellen og nedfallsfrukten tar Gundersen. Kapteinens skudd blokkeres. Kjempemulighet fra 6 meter for utligning!
    44'
    Flott spill av gjestene som triller på få berøringer. Ibrahim skyter lavt, men Andersen redder! Hjørnespark.
    45'
    Blir klarert etter litt om og men.
    45'
    Dahlby legger inn fra høyre. Godt innlegg, men Ibrahim er en halvmeter for sent inne.
    45'+1
    Ibrahim skyter igjen! Denne går rett på Andersen som har god kontroll.
    45'+2
    45'+2
    Ikke overraskende er bortelaget best, men Åssiden har også skapt noen muligheter i den første omgangen. Mjøndalen vinner sjansestatistikken 7-3 etter den første omgangen. Hjemmelaget lar de hvitkledde trille ballen en del og venter på at de skal gjøre feil. Mjøndalen angriper best når de får litt rom og ikke møter en mur av spillere rundt 16-meteren.
    45'
    Spillerbytte - Åssiden
    Inn: Kasim Al
    Ut: Martin Bøthun
    46'
    Gundersen sparker i gang kampen igjen.
    46'
    Midtgarden holder akkurat følge med Ibrahim når Mjøndalen spiller i bakrom. Han får en tå på ballen foran angriperen.
    47'
    Kaya driller en hel banehalvdel før han stanses. Ender med hjørnespark.
    47'
    Mjøndalen får den unna før de får frispark i neste duell.
    47'
    Bamenye skyter fra 17 meter. Ballen spretter i tverrliggeren og over!
    50'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Isaac Twum
    Ut: Adrian Hansen
    50'
    Lysgård er langt ute av feltet og klarerer en ball i bakrom.
    51'
    Twum avslutter fra distanse. Omtrent to meter utenfor.
    53'
    Olsen Solberg legger inn fra venstre. Godt innlegg og Andersen må ut og redde.
    54'
    Så holder keeperen på å rote det til for seg selv, men Bækken får akkurat ikke satt ballen i mål.
    55'
    Bækken tar ned ballen i 16-meteren. Boldt klarerer skuddet til hjørnespark!
    56'
    Klareres.
    56'
    Gult kort til Åssiden
    Nhial Lul Gach
    Duman tråkker på ballen når hjemmelaget skal fremover. Mjøndalen kommer og Gach får gult kort.
    57'
    Olsen Solberg slår frisparket ute på høyresiden. Det blir ikke innlegg, men direkte skudd. Det er overraskende, men ender i nettveggen.
    58'
    Bækken skyter fra 20 meter. Langt over mål.
    60'
    Åssiden 0 - 2 Mjøndalen
    Mål: Stian Aasmundsen
    Målgivende: Alfred Scriven
    Scriven tar ned ballen flott feilvendt og tar den med seg fremover. Han lobber ballen inn i 16-meteren til Aasmudsen som bruker en berøring og setter ballen sikkert i mål. En flott avslutning på en ball som spretter. Han skyter på halv volley når ballen er en drøy halv meter over bakken.
    61'
    Scriven går i bakken i 16-meteren, men Koløy lar spillet gå. Det så ut til å være en god avgjørelse av dommeren.
    63'
    Scriven får hodet på den! Headingen går rett på utsiden av stolpen. Nære!
    65'
    Inn: Ilmi Sulimani
    Ut: René Aasly Kristoffersen
    66'
    Inn: Daniel Skare
    Ut: Shuaibu Ibrahim
    66'
    Åssiden 0 - 3 Mjøndalen
    Mål: Alfred Scriven
    Målgivende: Magnus Baekken
    Scriven er sikker når han plutselig får ballen i 16-meteren! Det skytes fra Bækken, men skuddet er dårlig og spretter til Scriven. Han får stå helt alene og er sikker som banken.
    69'
    Da blir det en liten drikkepause her i andre omgang også.
    71'
    Sell header i stolpen! Men den spretter rett ut igjen. Nesten.
    72'
    Inn: Peter Henrik Oland
    Ut: Espen Hansen
    73'
    Inn: Andreas Andersen
    Ut: Kaan Kaya
    73'
    Mjøndalen skyter fra distanse. Til side for mål.
    74'
    Inn: Brinder Singh
    Ut: Magnus Baekken
    75'
    Inn: Tobias Bjørnstad
    Ut: Stian Aasmundsen
    76'
    Inn: Jonas Holthe
    Ut: Joackim Olsen Solberg
    76'
    Duman løfter et frispark inn i feltet, men bortelaget klarerer.
    77'
    Oland setter inn et hardt press helt nede ved hjørneflagget og belønnes med et kast helt der nede. Åssiden biter seg litt fast nå for første gang kampen.
    78'
    Inn: Cronje Aleksander Løkken Engh
    Ut: Nhial Lul Gach
    78'
    Singh er på vei når Mjøndalen kontrer, men pasningen fra Skare er for upresis inn i 16-meteren.
    79'
    Sulimani er frustrert når det blåses frispark mot han. Åssiden har gjort en god jobb, men det er mange slitne bein ute på banen her nå, naturlig nok.
    81'
    Scriven avslutter på volley. Litt til side for mål.
    82'
    Den tas kort før det legges inn. Hjemmelaget klarerer før det avsluttes fra returrom. Ikke på mål.
    83'
    Gult kort til Mjøndalen
    Tobias Bjørnstad
    Stopper en kontring.
    84'
    Oland header til corner foran nesa på Singh.
    86'
    Heades ut av innbytter Andersen.
    86'
    Godt skudd fra distanse av Skare. Andersen i buret for hjemmelaget for opp armene og redder.
    88'
    Mjøndalen prøver å drepe kampen ved å spille på tvers på midtbanen. De bommer så på en pasning og Langset plukker opp, men han er fryktelig sliten og er helt alene. Da blir det vanskelig med mange hvite drakter rundt seg og en hel banehalvdel til mål. Mjøndalen får taklet han.
    90'+1
    Boldt setter inn en god takling på Singh på 16-meteren.
    90'+2
    Så får Singh muligheten sin. Han bruker innsiden og forsøker å plassere, men ballen triller på utsiden av stolpen.
    90'+3
    90'+3
    Mjøndalen tar en fortjent seier og er videre i Norgesmesterskapet i fotball. Åssiden gjorde et ærlig forsøk, men nivåforskjellen var for stor i dag. Mjøndalen byttet ut så og si alle som pleier å spille i Eliteserien og er nok strålende fornøyd med at flere viste gode takter i dag. Det at spissene Ibrahim og Scriven fikk nettkjenning er nok ekstra positivt for bortelaget som har slitt med målproduksjonen i år.