1-2
2-2
364
318

Velkommen til dagens livedekning fra cupkampen mellom 3. divisjonslaget Åkra fra Karmøy og 2. divisjonslaget Vard fra Haugesund. Det er et skikkelig lokaloppgjør i fine forhold. Det har vært bortimot 25 grader, pent vær og omtrent vindstille på Haugalandet i dag.
    Åkra starter i en 3-6-1-formasjon - eventuelt 3-5-1-1 i dag, mens Vard er ventet ut i sin vanlige 4-3-3-formasjon.
    Åkra starter slik i dag: Stein Tore Håvik - Eivind Høvring, Erlend Drivenes, David Tveit - Daniel Kvalvågnes, Jan Inge Haringstad, Christian Alstad, Jonas Finne, Daniel Aarås - Jakob Rasmussen - Preben Fauskanger. På benken til Åkra: Christer Medhaug, Bjarte Halvorsen, Simen A. Sandslett, Andreas Rasmussen, Marius Aanensen, Jesper Thorsen, Ruben Rasmussen og Jørgen Stava.
    Vard starter slik i dag (4-3-3): Thomas Kinn - Martin Nordtveit, Morgan Karlsen, Jasmin Bogdanovic, Anders Underhaug - John Phillipe Koko, Raymond Skjelde, Robert Kling - Jo Stålesen, Erling Flotve Myklebust, Stian Barane. På benken sitter: Aleksander Duus, Jacob Kvarven, Andreas Støle-Hansen, Roy Miljeteig, Stian Jacobsen Vikse, Chima Leroy, Kjetil Vatland Olsen og Eric Ndayisenga.
    Dagens dommer er Karoline Marie Jensen fra Furuflaten. Georg Bårdsen fra Vea og Daniel Saltveit fra Haugar går på linjene.
    Det er snart to år siden sist det var obligatorisk kamp for Åkra. Sannsynligvis er det en svært spillesugen og kampklar gjeng som entrer banen i dette øyeblikk.
    Vard har på sin side fått en fin start på sesongen i 2. divisjon. De har nesten ikke sluppet inn mål i sine første kamper og er med like bak de øverste lagene i avdelingen.
    0'
    Vi er i gang. Vard med avspark. Bortelaget spiller fra sør mot nord.
    1'
    Bortelaget starter friskest her.
    2'
    Flere av Vards spillere er fra Karmøy, hvor Åkra er beste klubb. Midtstopper Morgan Karlsen, venstreback Anders Underhaug, midtbanespillerne Raymond Skjelde og Robert Kling, samt spissen Erling Flotve Myklebust er alle fra Karmøy. Det er også Kjetil Vatland Olsen og Eric Ndayisenga som sitter på benken til Vard.
    4'
    Vard får klarert.
    6'
    Åkra slår i bakrom med lynraske Preben Fauskanger når de får muligheten til det. Ingen tvil om at Åkra-spissen er raskere enn de to midtstopperne til Vard.
    8'
    Flotve Myklebust er på farten. Ender med corner.
    11'
    Åkra får klarert.
    11'
    Mål for Vard Haugesund!
    Åkra 0 - 1 Vard Haugesund
    Mål: Robert Kling
    Vards midtbanespiller avslutter pent nede i hjørne fra god posisjon.
    12'
    Finne blir felt og dommeren er ikke i tvil. Straffespark til hjemmelaget.
    13'
    Åkra scorer på straffe!
    Åkra 1 - 1 Vard Haugesund
    Mål: Jakob Rasmussen
    Åkra svarer umiddelbart. Rasmussen sender ballen til høyre. Keeper Kinn går motsatt vei. 1-1.
    14'
    Barane kommer til skudd fra god posisjon etter innlegg fra høyreback Nordtveit, men skuddet går rett på keeper.
    16'
    Frispark til Vard i fin innleggsposisjon.
    17'
    Underhaug finner Flotve Myklebust foran mål, men Vard-spissens heading fra god posisjon går høyt over.
    18'
    Høvring med farlig balltap på egen halvdel, men Stålesen klarer ikke å utnytte det for Vard.
    20'
    Åkra med farlig innlegg fra sin høyreside, men det ender med at Underhaug får klarert.
    21'
    Gult kort til Vard Haugesund
    Robert Kling
    Vard-spilleren kommer inn i en duell med veldig fart og kraft. Frispark og kort til midtbanemannen.
    23'
    Det er Vard som har mest ball, men de sliter med å spille seg til de store sjansene.
    25'
    Høvring med balltap på egen halvdel. Robert Kling får tak i ballen og prøver seg med et skudd fra 20 meter. Keeper Haavik kaster seg og slår til corner.
    28'
    Ballen treffer oversiden av tverrliggeren, men holdes i spill. Bogdanovic header ballen tilbake i feltet.
    28'
    Åkra 1 - 2 Vard Haugesund
    Mål: Anders Underhaug
    Tidligere Åkra-spiller Anders Underhaug vinner ballen inne i Åkra-feltet og avslutter med sin venstrefot. Skuddet går nede i lengste hjørne. Fin avslutning og dermed er Vard i ledelsen igjen.
    28'
    Åkra setter fart framover rett fra avspark, men spiss Preben Fauskanger er ikke helt venn med ballen i det han skal sette fart mot Vard-målet.
    30'
    Barane skjærer inn fra høyre og avslutter med sin venstrefot. Haavik redder enkelt.
    31'
    Vard har god kontroll spillemessig nå, men Åkra har gode offensive spillere som vanligvis ikke trenger mange muligheter for å skape problemer for motstanderne.
    35'
    Høy corner som går over alt og alle.
    38'
    Barane går i bakken drøyt 20 meter fra Åkra-målet. Dommer blåser frispark til Åkra-spillernes store frustrasjon. De føler Barane filmet seg til den.
    39'
    Underhaug skyter over muren, men også over mål. Ikke spesielt farlig.
    40'
    Stor Åkra-sjanse. Flotve Myklebust er alene med keeper, men går i bakken. Får avsluttet likevel, men skuddet går via keeper og ut til corner. Vard-spissen ser ut til å mene han blir felt, men det blåses ikke for annet enn corner.
    42'
    Barane header på innsiden av stolpen fra kort hold. Svært nær 3-1.
    42'
    Finne med flotte detaljer før han prøver seg på en frispilling, men ballen går helt inn til keeper Thomas Kinn før Fauskanger når fram.
    44'
    Vard-frispark i fin innleggsposisjon ved hjørnet av 16-meteren.
    44'
    Ny stor Vard-sjanse. Kling slår frisparket til en umarkert Flotve Myklebust. Vard-spissen header mot mål, men Haavik kaster seg og redder.
    45'
    Heades ut til ny corner.
    45'+1
    45'+2
    Lagene går til pause med Vard i front. Rødtrøyene har vært det beste laget og leder fortjent 2-1. 2. divisjonslaget har også vært nærmere både 3-1 og 4-1 enn Åkra har vært utligning. Men så lenge det bare er ett måls forskjell, lever denne kampen. Her kan alt skje i 2. omgang.
    45'
    Vi er i gang igjen. Åkra med avspark i 2. omgang.
    46'
    Stopp i spillet når begge lag har en spiller nede med hodeskade.
    46'
    Vards Stålesen er på føttene igjen.
    47'
    Høvring hos hjemmelaget blir liggende lenger, men kommer seg omsider på føttene også han. Det ser ut til å gå bra med begge to.
    48'
    Begge lagene er uforandret fra 1. omgang.
    48'
    Både Stålesen og Høvring er med igjen.
    49'
    Åkra har startet ganske friskt her etter pause, men foreløpig uten å true Vard-målet.
    50'
    Mål for Åkra!
    Åkra 2 - 2 Vard Haugesund
    Målgivende: Preben Fauskanger
    Rasmussen gjør det igjen. Denne gangen får han ballen servert av Fauskanger på venstresiden. Rasmussen venter i midten og bredsider ballen i hjørnet fra tolv meters hold. Fin scoring av hjemmelaget.
    51'
    Fauskanger setter fart på venstresiden før han skyter fra skrått hold. Ballen går via en Vard-spiller og ut til corner.
    53'
    Høy corner som går over alt og alle igjen.
    53'
    Kinn er ute i feltet og bokser.
    54'
    Finne kommer til skudd inne i Vards 16-meter, men han treffer dårlig og ballen går noen meter utenfor.
    55'
    Gult kort til Åkra
    Christian Alstad
    Dommer Jensen gir Alstad gult kort, til både spilleres og publikums store overraskelse. Det så virkelig ut som det var Alstad som ble felt av Vards Skjelde.
    58'
    Vard som er det spillførende laget nå, men Fauskanger på topp hos Åkra prøver stadig å ta med Vard-forsvaret på noen løpeturer.
    61'
    Vard forbereder et dobbeltbytte. Kvarven og Vatland Olsen står klare.
    62'
    Spillerbytte - Vard Haugesund
    Inn: Jacob Kvarven
    Ut: John Phillipe Koko
    64'
    Inn: Kjetil Vatland Olsen
    Ut: Jo Stalesen
    Går inn på venstrekanten for Stålesen.
    64'
    Spillerbytte - Åkra
    Inn: Simen André Sandslett
    Ut: Christian Alstad
    Også Åkra gjør et bytte. Sandslett inn på midtbanen. Alstad fikk seg en smell i situasjonen hvor han fikk det uforståelige kortet.
    64'
    Jan Inge Haringstad
    65'
    Vatlant Olsen felles 25 meter fra mål. Frispark til Vard.
    66'
    Inn: Chimaobi Ifejilika
    Ut: Kjetil Vatland Olsen
    Vatland Olsen blir skadet i forbindelse med sin første ballberøring. Angrepsspilleren må hjelpes av banen.
    67'
    Kling skyter frisparket over muren, men ballen går rett i fanget på keeper Haavik.
    68'
    Vard farlig frampå, men Klings innlegg ender med at ballen takles i Kvarven og går ut av spill.
    69'
    Barane skyter fra langt hold. Ufarlig. Langt utenfor.
    72'
    To Åkra-spiller ligger nede med skade.
    74'
    75'
    Åkra får klarert igjen, men Vard biter seg fast.
    76'
    Svak corner i nettveggen.
    78'
    Inn: Ruben Rasmussen
    Ut: Jonas Finne
    Yngstebror Rasmussen kommer inn.
    78'
    Vi går inn i de ti siste minuttene her. Vard har mye ball, men de klarer ikke å skape målsjanser her i 2. omgang.
    81'
    Skjelde slår inn i feltet. Haavik er på vei ut i feltet, men midtstopper Høvring beiner ballen til corner.
    82'
    Dommer blåser frispark til Åkra.
    82'
    Vard presser på nå, men Åkra forsvarer seg godt.
    84'
    Chima Leroy rives ned i det han er på vei gjennom, like utenfor 16-meteren. Frispark til Vard, men utrolig nok ikke kort til Åkras Høvring.
    85'
    Frisparket går rett i muren.
    86'
    Fauskanger kommer inn i en duell med veldig kraft. Underhaug blir liggende med skade. Dommer signaliserer kast til Åkra.
    88'
    Drivenes vinner en viktig duell foran eget mål. Han har vært meget god i dag Åkra-stopperen, som har en rekke år bak seg i nettopp Vard.
    89'
    Høvring header unna.
    90'
    Det skal spilles minimum fire minutters tilleggstid.
    90'+1
    Frispark til Åkra midt på banen. Hjemmelaget sender fram sine hodesterke spillere.
    90'+2
    Ballen ender i hanskene til keeper Kinn.
    90'+2
    Det ser ut til å ebbe ut i 2-2 her.
    90'+3
    Flotve Myklebust går i bakken midt på Åkras halvdel. Blir liggende i store smerter.
    90'+4
    Vard-spissen er på beina igjen. Halter, men ser ut til å kunne fortsette.
    90'+5
    90'+5
    Da blir det ekstraomganger her. Etter en 1. omgang hvor Vard var klart best og ledet 2-1 til pause, fikk Åkra en utligning etter pause. Etter at det ble 2-2 har det vært svært sjansefattig.
    1. ekstraomgang
    90'
    Haavik bokser unna.
    91'
    Stor Vard-sjanse. Nordtveit spiller Flotve Myklebust gjennom, men Vard-spissens avslutning mot lengste hjørne reddes av Haavik. En god redning av Åkra-keeperen.
    92'
    Inn: Bjarte Halvorsen
    Ut: Daniel Kvalvågnes
    Åkra gjør et bytte her i ekstraomgangene. Halvorsen inn på høyre vingback.
    95'
    Kvarven skyter fra 16 meter - et par meter utenfor.
    96'
    Barane prøver seg med et skudd fra skrått hold. Skuddet er hardt og godt. Haavik slår ballen ut til corner.
    98'
    Heades unna til ny corner.
    98'
    Åkra får klarert og prøver å komme på en overgang. Kinn er langt ute og får avverget.
    99'
    Erling Myklebust
    Jakter et framspill. Keeper Haavik når ballen først, men blir løpt overende av Vard-spiss Flotve Myklebust.
    100'
    Aarås header unna.
    103'
    Det er mye Vard nå. Åkra virker slitne.
    104'
    105'+1
    15 av 30 minutter unnagjort i ekstraomgangene. Det står fortsatt 2-2 her. Vard klart best i 1. ekstraomgang, men Haavik er god i Åkra-målet.
    Der skrus også flomlysene på her på Åkra stadion.
    2. ekstraomgang
    105'
    Inn: Eric Ndayisenga
    Ut: Erling Myklebust
    Vard med bytte på topp.
    106'
    Åkra har kun vært i 2. runde én gang tidligere. Det var i 1995. Den gangen slo Åkra nettopp Vard ut av 1. runde før de tapte for Viking i 2. runde.
    108'
    God mulighet for innbytter Kvarven til å avgjøre, men han skyter langt over og utenfor fra 16 meter.
    109'
    Barane setter fart på Vards høyreside, men fører ballen for langt foran seg. Ballen går ut av spill.
    110'
    Åkra kan komme på en overgang, men hurtigtoget Fauskanger ser ut til å være ganske så ferdig. Går ikke på noe løp.
    112'
    Frispark til Vard i fin innleggsposisjon. Dette kan bli farlig.
    113'
    Haavik er ute og bokser. Vard slår inn i feltet på nytt, men Åkra får klarert.
    113'
    Chima får en god mulighet etter å ha blitt frispilt inne i Åkra-boksen, men Vard-innbytteren treffer dårlig. Ballen triller enkelt inn i hendene til keeper Haavik.
    114'
    Kvarven går ned i feltet. Det ropes på straffe, men det går ikke dommer Jensen med på. Ser korrekt ut å la den gå.
    115'
    Ballen spretter flere ganger foran Åkra-målet, men ingen Vard-spillere får foten på ballen.
    115'
    Det er bare Vard her i 2. ekstraomgang, men Åkra forsvarer seg heroisk.
    117'
    Det skal spilles minst ett minutts tilleggstid.
    120'
    Vard får en corner i det vi passerer 120 minutter.
    120'
    Haavik er ute og bokser.
    120'
    Det ropes på straffe når Haavik treffer Skjelde i stedet for ballen, men det ender med at dommer blåser for corner.
    120'+2
    Åkra klarerer.
    120'+2
    Straffesparkkonkurranse
    120'+2
    Da er det klart for straffesparkkonkurranse her på Åkra.
    120'
    Det er Vard som skal starte her.
    120'
    Vard Haugesund scorer på straffe!
    120'
    Mål: David Olsen Tveit
    120'
    Vard Haugesund misses the penalty
    120'
    Åkra 2 - 1 Vard Haugesund
    Mål: Preben Fauskanger
    120'
    Mål: Stian Barane
    120'
    Åkra 3 - 2 Vard Haugesund
    Mål: Daniel Aarås
    120'
    Åkra 3 - 3 Vard Haugesund
    Mål: Martin Nordtveit
    120'
    Åkra 4 - 3 Vard Haugesund
    120'
    Åkra 4 - 4 Vard Haugesund
    120'
    Åkra 5 - 4 Vard Haugesund
    Mål: Eivind Hansen Høvring
    120'
    120'
    Da er det over på Åkra. 3. divisjonslaget vinner på straffespark etter å ha scoret på alle sine fem straffer. Vard scoret på fire. Ndayisenga misset.
    Åkra er dermed klar for cupens 2. runde for bare 2. gang i sin historie.