Olsen115'
Aarås117'
661
325

Hei, og velkommen til livedekning av cupkampen mellom Åkra og Sandnes Ulf i runde 2!
    Det er 3. divisjon mot OBOS-ligaen som møtes på vest-Karmøy i kveld, men dagens hjemmelag Åkra har allerede tatt en liten cupskalp. Forrige søndag ble nemlig et topplag i 2. divisjon, Vard, slått etter ekstraomganger og straffer, så det drømmes om en ny cupbombe på Åkra stadion denne søndagskvelden.
    Sandnes Ulf møter nok et 3. divisjonslag i dag. Forrige lørdag ble det 3-0-seier mot Brodd.
    Som nyopprykket fra 4. divisjon i 2019, har ikke Åkra spilt en offisiell seriekamp på snart to år. I OBOS-ligaen ble det seier i forrige seriekamp borte mot Bryne, men Sandnes Ulf har fått en dårlig start på sesongen og har kun to lag bak seg på tabellen.
    Sandnes Ulf spiller ikke ny seriekamp før 18. august, og kommer trolig til å stille sterkt mot Åkra i kveld. Hjemmelaget fra Karmøy vil naturligvis stille sitt beste mannskap, men det meldes fra Åkra-leiren om at fire-fem spillere som startet i forrige helgs cupseier er usikre med skader. 120 minutter mot Vard har med andre ord tatt på. En som definivt ikke spiller er forsvarsspiller David Tveit, som har reist til Nordsjøen for jobb.
    Åkra er nødt til å gjøre to endringer på sitt lag fra cupseieren mot Vard. Nevnte Tveit har dratt til Nordsjøen og erstattes av Jonas Braseth. På midtbanen kommer Simen Sandslett inn for en skadd Christian Alstad. Sandnes Ulf gjør på sin side fem bytter på laget som slo Brodd 3-0.
    0'
    Åkra sparker i gang kampen!
    1'
    Sandnes Ulf umiddelbart farlig frempå ute til høyre, men innlegget treffer ingen bortelagsspillere.
    2'
    Tas av vinden og går over mål. Blåser godt på Åkra i kveld.
    2'
    Sandnes Ulf får frispark på 30 meter.
    5'
    Sleveland skyter himmelhøyt over og til side for mål.
    6'
    Åkra ligger lavt i en 5-4-1-formasjon. Sandnes Ulf som triller, men de har ikke utrettet mye hittil.
    8'
    Svak og lav corner, men Sleveland får ballen igjen. Svinger inn og det heades godt utenfor mål fra bortelagets side.
    9'
    Rasmussen med kontakt og hard takling på Finjord Ringberg. Det jubles blant hjemmepublikummet.
    11'
    Sandnes Ulf med skummelt frispark, men ballen går helt inn til Haavik.
    12'
    Hadzic avanserer og prøver å stikke bak Høvring, men midtstopperen får en fot på ballen.
    13'
    Kampens første sjanse. Bringaker får igjen ballen og skyter fra sju-åtte meter, men Haavik redder greit.
    14'
    Bortelaget prøver seg på en crosser, men Åkra-keeper Haavik er igjen først på ballen.
    16'
    Sandnes Ulf slår inn, men Åkra klarerer bare panisk. Fått ingenting til med ball, hjemmelaget. Kan bli en tøff kveld hvis ikke Åkra blir bedre på å ta vare på ball.
    17'
    Rasmussen med flott ball til Fauskanger på løp, men spissen får et dårlig touch og ballen triller inn til Sandnes Ulf-keeper Lønning.
    19'
    Baidoo på farten for Sandnes Ulf. Skyter til slutt, men rett på Haavik.
    20'
    Baidoo får sjansen igjen. Han blir spilt igjennom, og lobber ballen over en utrusende Haavik, men den treffer kun nettaket.
    22'
    Så banker Hustad til. God redning av Haavik!
    23'
    Kort variant. Svinges inn, men renner ut i sanden.
    23'
    Mål for Åkra!
    Åkra 1 - 0 Sandnes Ulf
    Mål: Jonas Finne
    Åkra tar ledelsen helt ut av det blå! Sandslett skyter, treffer en Sandnes Ulf-spiller, men den faller i beina på Finne, som kan bredside inn ledermålet!
    24'
    Nå er det god stemning på Åkra stadion! Det jubles for hver gode involvering.
    26'
    Bringaker skjærer inn i banen og skyter, men treffer nettveggen.
    27'
    Haringstad roter det til, og Sandnes Ulf får en kjempeovergang, men Braseth kaster seg inn og blokkerer til corner.
    28'
    Ballen tas igjen av vinden og går over mål. Vanskelige denne vinden, men Åkra er nok glade værforholdene er som de er.
    28'
    Mål for Sandnes Ulf!
    Åkra 1 - 1 Sandnes Ulf
    Mål: Mathias Bringaker
    Målgivende: Michael Baidoo
    Sandnes Ulf utligner. Baidoo spiller igjennom Bringaker. Han når den først, skyter ballen i Haavik og får den tilbake og ballen triller i mål.
    30'
    Sandnes Ulf svinger inn, men over mål.
    32'
    Baidoo finner Hustad med en god pasning. Sistnevnte skyter, men Haavik redder fint.
    33'
    Ny Sandnes Ulf-mulighet. Klabb og babb inne i Åkra-feltet, men Haavik redder igjen.
    33'
    Kort variant, trolig på grunn av vinden. Skytes til slutt, men rett på Haavik.
    35'
    Hjørnespark til Sandnes Ulf
    38'
    Åkra 1 - 2 Sandnes Ulf
    Målgivende: Adnan Hadzic
    Bringaker blir tomålsscorer. Hadzic får ballen igjen av Sleveland etter corneren. Han legger ut til Bringaker, som kan banke inn ledermålet. Sandnes Ulf har snudd kampen.
    38'
    Finjord Ringberg banker til etter Sandnes Ulf-kombinasjoner, men høyt over mål fra 13-14 meter.
    43'
    Så er Åkra frempå offensivt for andre gang i kampen. Fauskanger legger igjen til Sandslett, som skyter én meter utenfor.
    44'
    Gult kort til Sandnes Ulf
    Chris Sleveland
    Får det gule når han er for sent inne i Rasmussen. Akkurat den situasjonen tilsvarte nok ikke kort, men han hadde en tøff takling like før på Sandsletts avslutning, som nok burde gitt gult.
    44'
    Ballen ender i fanget på Lønning etter at Sandnes Ulf først klarerer.
    45'+1
    45'+2
    Pause på Åkra stadion, hvor Sandnes Ulf leder 2-1. Bortelaget har vært totaldominerende, men det var Åkra som tok ledelsen etter halvspilt omgang ved Jonas Finne. To scoringer av Mathias Bringaker snudde imidlertid kampen for Sandnes Ulf. Heng med for å følge de siste 45 minuttene fra Åkra!
    45'
    Vi er i gang med de siste 45 minuttene.
    46'
    Fauskanger i ferd med å få ballen i bakrom, men Berger er på rett plass til rett tid.
    48'
    Baidoo skyter etter et innlegg, men det tas av vinden på Åkra og han beholder ball! Mister riktignok ballen.
    49'
    Kort variant. Sandnes Ulf triller litt frem og tilbake, før Sleveland slår inn. Ballen går imidlertid rett i klypene på Haavik.
    50'
    Finne får muligheten til å bli tomålsscorer for Åkra, men en Sandnes Ulf-spiller er først på ballen inne i bortelagets femmeter.
    52'
    Haringstad får stå alene og heade, men like utenfor! Den er stor og bør sitte!
    53'
    Så er det Sandslett som tester slegga fra godt hold. Utenfor.
    54'
    Sandnes Ulf får frispark på kanten av Åkras 16-meter etter at Haringstad er for sent inne i en takling.
    56'
    Hadzic skyter. Ballen går via en spiller, men triller kun rolig inn til Haavik.
    58'
    Rasmussen skyter fra 45(!) meter på et Åkra-frispark. Går noen meter utenfor.
    59'
    Rolig periode nå. Sandnes Ulf bare triller.
    62'
    Heggem ser etter Baidoo, men ballen blir for hard og upresis.
    64'
    Kvalvågnes kjemper godt i duell med Heggem. Får et frispark.
    64'
    Baidoo i fyr og flamme når han drar seg forbi en del Åkra-forsvarer, kjører et veggspill og triller ut høyre, men innlegget blir klarert.
    67'
    Gult kort til Åkra
    Jan Inge Haringstad
    For tøft inn i Baidoo.
    68'
    Kort variant. Legges inn, men Lønning plukker enkelt.
    69'
    Spillerbytte - Åkra
    Inn: Mathias Aastvedt Dahl
    Ut: Simen André Sandslett
    71'
    Snaue 20 minutter igjen på Åkra stadion. Sandnes Ulf som har ball og styrer kampen, men så lenge det bare står 1-2, er dette slett ikke over.
    72'
    Baidoo stikker til Hustad, men spissen er i offside.
    72'
    Spillerbytte - Sandnes Ulf
    Inn: Ingvald Sandvik Halgunset
    Ut: Mathias Bringaker
    74'
    Inn: Horenus Taddese
    Ut: Sander Finjord Ringberg
    75'
    Heggem slår inn til innbytter Halgunset. Avslutningen er svak og Haavik redder enkelt.
    78'
    Preben Fauskanger
    Sen takling når han er på etterskudd på løpetur.
    78'
    Daniel Aarås
    Skyter vekk ballen etter at dommer har blåst for Sandnes Ulf-frispark.
    80'
    Skytes fra bortelaget. Haavik redder igjen.
    81'
    Heggem slår hardt inn, men forbi hele feltet.
    82'
    Inn: Aleksa Repanovic
    Ut: Jonas Finne
    82'
    Inn: Maxwell Effiom
    Ut: Adnan Hadzic
    82'
    Høvring ligger nede for Åkra her.
    83'
    Inn: Andreas Rasmussen
    Ut: Eivind Hansen Høvring
    Må ut, midtstopperen.
    84'
    Får ny corner.
    86'
    Heades vekk av Aarås.
    86'
    Effiom skyter i Åkra-blokka.
    88'
    Sæthre header fint inn til Lønning.
    88'
    Rasmussen skyter fra 16-17 meter, men bortelaget blokkerer.
    89'
    Aleksa Repanovic
    Stopper en Sandnes Ulf-kontring.
    89'
    Sandnes Ulf med frispark. Sleveland skal svinge inn.
    90'
    Blir en kort variant, men det blir aldri farlig.
    90'
    Fem minutter er lagt til. Kan Åkra få til noe på slutten?
    90'+2
    Åkra med frispark akkurat inne på egen halvdel. Rasmussen skal svinge inn.
    90'+3
    Fauskanger skaffer en Åkra-corner.
    90'+3
    Keeper Haavik er med opp og avslutter, men i nettveggen!
    90'+3
    Åkra 2 - 2 Sandnes Ulf
    Mål: Preben Fauskanger
    Åkra utligner på overtid! Har du sett?! Dahl med langt innkast som stusses av en bortelagsspiller, og inne i Sandnes Ulf-boksen takler Fauskanger inn 2-2!
    90'+4
    Baidoo skyter for Sandnes Ulf, men heroiske Åkra blokkerer.
    90'+7
    90'+7
    Det blir ekstraomganger på Åkra stadion! Sandnes Ulf så ut til å kontrollere inn en 2-1-seier, men på overtid utlignet Preben Fauskanger. Heng med videre for 2x15 minutter ekstraomganger!
    1. ekstraomgang
    90'
    Inn: Ruben Rasmussen
    Ut: Daniel Kvalvågnes
    Åkra gjør et bytte umiddelbart her.
    91'
    Vi er i gang med ekstraomgangene. Får vi en vinner i løpet av 30 minutter, eller blir det ny straffesparkkonkurranse på Åkra?
    92'
    Heades millimetere utenfor fra Hustad!
    92'
    Sandnes Ulf får frispark rett utenfor 16-meteren.
    94'
    Halgunset banker til, men like utenfor mål.
    95'
    Åkra kommer på en god overgang, men er ikke presise nok på den siste tredjedelen.
    96'
    Sandnes Ulf får nytt frispark utenfor Åkras 16-meter.
    98'
    Sleveland banker til, men over mål.
    99'
    Haavik ute og avverger et gjennomspill. Viktig inngripen.
    100'
    Tre Rasmussen-brødre ute på banen for Åkra nå!
    101'
    Svinges inn fra Sandnes Ulf. Effiom får nesten en kroppsdel på ballen, men den stryker stolpen!
    102'
    Åkra har bare ett mål her, og det er å få straffesparkkonkurranse. 1. ekstraomgang snart over nå.
    104'
    Åkra får femmeter og litt pusterom.
    105'
    Andreas Rasmussen med viktig takling/blokkering. Sandnes Ulf får corner.
    105'+1
    Roter det vekk.
    105'+1
    105'+1
    Ingen scoringer i 1. ekstraomgang. 15 minutter til nå, før eventuell straffesparkkonkurranse.
    2. ekstraomgang
    105'
    Inn: Marius Aanensen
    Ut: Jonas Braseth
    106'
    Andreas Rasmussen blokkerer til Sandnes Ulf-corner.
    106'
    Klareres vekk.
    106'
    Haavik med fin beinparade når Sandnes Ulf holder på å tre seg igjennom. Vært en vegg i Åkra-målet i dag, sisteskansen.
    108'
    Inn: Jørgen Stava
    Ut: Erlend Drivenes
    108'
    Åkra stanger først vekk et innlegg, før ballen havner i beina på Heggem. Han skyter, men hjemmelaget blokkerer.
    111'
    Repanovic prøver seg, men skuddet er ikke i nærheten av å treffe mål. Hjemmepublikummet er likevel fornøyd.
    112'
    Sleveland kan skyte, men velger å chippe i bakrom. Dermed kan Haavik plukke enkelt.
    114'
    115'
    Åkra 2 - 3 Sandnes Ulf
    Mål: Jørgen Øveraas Olsen
    Målgivende: Chris Sleveland
    Øveraas Olsen sender Sandnes Ulf i ledelsen etter corneren fra Sleveland. Surt for Åkra.
    115'
    Sandnes Ulf så nære å legge på til 4-2 etter flotte kombinasjoner, men Ruben Rasmussen redder på strek.
    117'
    Andre gule kort til Åkra
    Åkra er redusert til ti mann. Får for en tøff takling på Effiom.
    117'
    Jakob Rasmussen med et langt frispark, men Sandnes Ulf header unna. Ett minutt igjen nå.
    119'
    Så ligger en Sandnes Ulf-spiller nede. Oppstår litt tumulter blant spillerne.
    120'
    Sandnes Ulf som har ball. Prøver hale ut tiden frem til dommeren blåser av kampen.
    120'+3
    Bortelaget får et frispark. Tiden er i ferd med å renne ut for Åkra.
    120'+3
    Så blir det litt fyr i feltet. Litt krangling blant de to lags spillere.
    120'+5
    120'+5
    Der blåser dommer Mischa Kellerhals av kampen. Sandnes Ulf vinner 3-2 etter ekstraomganger. Det var Åkra, mot spillets gang, som tok ledelsen ved Jonas Finne, men en dobbel av Mathias Bringaker sørget for at Sandnes Ulf snudde kampen. Dermed så det ut til å ebbe ut i 2-1-seier til laget fra Sandnes, men på overtid utlignet Preben Fauskanger for Åkra. Dét betydde ekstraomganger, hvor en cornerscoring av høyreback Jørgen Olsen Øveraas sent i 2. ekstraomgang sørget for 3-2 og avansement til 3. runde.