6 876
9 694

Ble dekket av Herman Folvik

Hei og velkommen til livedekningen av det som etter alle solemerker blir Erling Braut Haalands første Premier League-kamp når Manchester City gjester London Stadium og West Ham i serieåpningen.
    Haaland fikk sin første tellende kamp for Manchester City forrige helt da det ble 1-3-tap for Liverpool i Community Shield. Den norske superspissen måtte gå målløs av banen i den kampen etter at han misbrukte en enorm mulighet på overtid.
    Lagene er inne og Erling Braut Haaland starter for Manchester City!
    West Ham (4-2-3-1): Fabianski - Coufal, Zouma, Johnson, Cresswell - Rice, Soucek - Fornals, Lanzini, Bowen - Antonio.
    West Ham-benken: Areola, Randolph, Ashby, Vlasic, Downes, Coventry, Scamacca, Benrahma, Oko-Flex.
    Manchester City (4-3-3): Ederson - Walker, Dias, Ake, Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gundogan - Foden, Haaland, Grealish.
    Manchester City-benken: Ortega, Lewis, Stones, Wilson-Esbrand, Phillips, Bernardo Silva, Palmer, Alvarez, Mahrez.
    Manchester City-manager Pep Guardiola gjør to endringer på laget som tapte for Liverpool i Community Shield forrige helg. Bernardo Silva og Riyad Mahrez er plassert på benken, mens Ilkay Gundogan og Phil Foden kommer inn fra start.
    Da lagene møttes på London Stadium i nest siste serierunde i mai ble det 2-2. Riyad Mahrez bommet på straffe fem minutter før slutt den gang.
    Scorer Haaland i Premier League-debuten?
    Antall stemmer: 13870
    - Han ser glad ut og har funnet sin plass i garderoben. Det viktigste er relasjonene med lagkameratene, og det trenger han treninger og kampminutter for å få, sier manager Pep Guardiola til Sky Sports før kampen.
    Da er vi i gang
    West Ham får en corner umiddelbart etter en skummel tversover-pasning fra Cancelo.
    2'
    West Hams corner blir livsfarlig. Først et skudd i blokka fra Bowen, før Antonio header over. To gode sjanser.
    2'
    Ederson får litt behandling rundt øyet etter duellene foran ham.
    3'
    Haaland med et par berøringer sentralt i banen mens City spiller seg fremover.
    5'
    Grealish slår inn, mens Haaland lusker rundt inne i feltet, men Lukasz Fabianski snapper opp ballen.
    6'
    Grealish med ny innsvinger mot Haaland. Denne gangen er en forsvarer i veien.
    7'
    Antonio får frispark i duell med Dias høyt på West Hams halvdel.
    10'
    Kampbildet er som forventet. City triller mye ball.
    11'
    Grealish blir liggende etter en tøff takling fra Coufal. Dommer lot spille gå videre.
    12'
    - Den er stygg, mener Viaplay-kommentator Kasper Wikestad.
    12'
    Haaland får gitt ballen til Foden inne i feltet. Foden mister den og West Ham klarerer.
    13'
    Rice vinner ballen høyt og West Ham får noen trekk på Citys halvdel, men gjestene vinner den raskt tilbake.
    14'
    Cancelo finner De Bruyne. Belgieren skyter fra 20 meter. Går noen meter utenfor. Småfarlig! Haaland luktet en mulig retur.
    14'
    De Bruyne med innlegg som Fabianski snapper opp. City dominerer spillet mer og mer. Begynner å komme til noen farligheter.
    15'
    Offside på Lanzini som mottar ballen høyt.
    16'
    Foden med et utrolig mottak før han gir videre til De Bruyne. City får en corner.
    18'
    Fabianski tar enkel pol på corneren.
    18'
    Guardiola er ute og vifter med armene. Fått seg noen svetteflekker under armhulene på den grå genseren.
    19'
    Grealish med nok en innsvinger mot Haaland, men nikkes unna av forsvaret igjen. Grealish har hatt mange forsøk på å nå Haaland inne i boksen.
    19'
    Foden er så nære på å treffe Haaland med et godt innlegg. Haaland får bare hårstrået på ballen og får ikke styrt ballen mot mål fra 6-7 meter. Nære for nordmannen! Strålende spill av Cancelo i forkant.
    21'
    West Ham-keeper Fabianski har nok å gjøre. Først ute å header en lang ball, før han får frispark i duell med Haaland som kaster seg inn i en duell etter innlegg fra De Bruyne.
    22'
    Lagene får seg en drikkepause mens Fabianski behandles.
    24'
    Vi er i gang igjen.
    26'
    De Bruyne får ballen i mål etter lekkert angrepsspill, men det er offside. Haaland flikker Gundogan nydelig fri på venstre, som deretter slår inn til De Bruyne. Dessverre for City er tyskeren i offside.
    27'
    Spillerbytte - West Ham United
    Inn: Alphonse Areola
    Ut: Lukasz Fabianski
    Fabianski må byttes ut etter duellen med Haaland og Zouma etter innlegget fra De Bruyne. Haaland gjorde tilsynelatende ikke noe galt, men det ble en kollisjon mellom spillerne da nordmannen gjorde alt han kunne for å komme først på ballen.
    28'
    Cancelo dribler seg fri og slår inn, men i femmeteren er det bare West Ham-spillere.
    30'
    West Hams Antonio ligger nede også. Holder seg til kneet og må ha hjelp.
    30'
    Manchester City har hatt ballen 84 prosent av tiden (!). Det står 3-3 i avslutninger, ingen fra Haaland så langt.
    33'
    Haaland og Walker starter inn bak, men altfor hard pasning av Foden.
    33'
    Haaland skaffer straffe til Manchester City. Nordmannen kommer først på en ball i det lille bakrommet fra Gundogan, før han blir tatt av keeper Areola i beinet.
    35'
    Haaland legger ballen klar selv, og skal ta straffen.
    35'
    Manchester City scorer på straffe!
    West Ham United 0 - 1 Manchester City
    Mål: Erling Braut Haaland
    Haaland er iskald. Areola slenger seg til høyre, og ballen trilles til venstre. Haaland setter seg rett ned og markerer med sin ikoniske "meditasjon-feiring". Lagkameratene stormer til, mens Guardiola klapper behersket.
    36'
    Drømmestart for Haaland i City-karrieren. Det tok altså 36 minutter å score det første målet.
    37'
    Gundogan løfter et frispark rett i muren.
    39'
    Foden med nydelige driblinger, men innlegget er West Ham-forsvaret først på.
    39'
    Sky Sports-ekspert Gary Neville oppsummerer at Haaland viste hvorfor han sender frykt gjennom Premier League.
    41'
    De Bruyne med godt innlegg 45 grader ut. Problemet er at ingen var der bare.
    42'
    Cancelo fyrer av fra distanse. Portugiseren har gjort mye bra denne ettermiddagen, men dette skuddet var svakt.
    42'
    City har bommet på mange straffer de siste årene, og før kampen snakket Pep Guardiola om at effektiviteten måtte opp. Kan se ut som det blir Haalands oppgave.
    43'
    Legges til 4 minutter
    45'+1
    Cancelo langer frispark i duell med Bowen. Fin posisjon for innlegg. Kan West Ham utligne på tampen her?
    45'+2
    De Bruyne header ballen ut av farlig område.
    45'+3
    Haaland inviterer til vegg med Foden, men får ikke ballen tilbake.
    45'+4
    Pause! City har presset og presset West Ham og leder fortjent. Haaland skaffet straffe - før han scoret på den. Så langt en drømmedebut for 22-åringen.
    45'+4
    West Ham yppet seg helt i starten med en farlig dødball, siden har City hatt god kontroll.
    Grealish og Haaland prøver en vegg inne i 16-meteren. Går nesten.
    - Jeg kjente på det i dag, det må jeg ærlig innrømme. Jeg sitter oppe med City-fansen. Alle så på meg da han skulle ta straffen, de filmet meg og reaksjonen min. Jeg var mer lettet enn glad, sier far Alfie Haaland til Viaplay om sønnens mål.
    46'
    For øvrig ingen bytter i pausen.
    47'
    Walker og Lanzini i het duell. Walker får frispark.
    49'
    City fortsetter å trille mye ball i denne omgangengs start også.
    51'
    Gundogan med farlig balltap. Rice kommer derfor til en stor sjanse, men han blåser den over fra 14-15 meter. Der kunne West Ham utlignet.
    54'
    Guardiola ser oppgitt ut etter balltapet til Gundogan.
    55'
    Foden dribler seg fast i Rice.
    55'
    Skummelt fra City. Haaland gir ballen til Gundogan, som prøver å slå ballen rett tilbake. Men West Ham får stoppet ballen.
    56'
    Inn: Gianluca Scamacca
    Ut: Michail Antonio
    Den italienske debutanten.
    57'
    Inn: Said Benrahma
    Ut: Manuel Lanzini
    57'
    West Ham har hatt mye mer ball de siste minuttene nå enn i førsteomgang. City har gjort flere feil, og hjemmefansen fyrer seg opp.
    58'
    Gundogan jobber hardt og vinner en corner for gjestene.
    58'
    Syltynt hjørnespark. Den tas kort før Cancelo løfter mot bakre, men den går rett ut av banen.
    59'
    De Bruyne med tidlig innlegg på bakre - hans signatur. Den går akkurat forbi Haaland som kaster seg så lang han er, men Gundogan kommer på ballen. Avslutningen er svak og går til side for mål.
    62'
    West Ham kontrer og kommer med mange. Til slutt er det Said Benrahma som avslutter, men det blir løskrutt og rett i fanget til Ederson.
    63'
    Dias rydder opp i nytt innlegg fra West Ham. Før stopperkollega Ake er riktig posisjonert på det neste innlegget.
    64'
    West Ham ser farligere ut nå enn før pause.
    64'
    Mål for Manchester City!
    West Ham United 0 - 2 Manchester City
    Målgivende: Kevin De Bruyne
    Der skjer det alle City-fans har drømt om: Den vanvittige pasningsfoten til De Bruyne finner Haaland tidlig i bakrommet med en herlig pasning. Alene med Areola er nordmannen så trygg og så god - bare triller den rolig forbi. Alt stemmer: Pasningen, timingen, rykket og avslutningen.
    65'
    Haaland feirer med et hopp og noen fekter. Faren feirer på tribunen og Pep Guardiola jubler på sidelinjen.
    67'
    Forrige Manchester City-spiller som scoret to mål i Premier League-debuten var Sergio Aguero for elleve år siden (4-0-seier over Swansea)
    68'
    Hva nå West Ham? Vertene var for alvor med i kampen før 2-0, men kan de svare noe på dette?
    70'
    De Bruyne vipper inn i boksen mot Haaland, men treffer ikke helt. Like etterpå finner Grealish den norske spissen. Fra 4-5 meter går headingen et stykke over.
    70'
    Scamacca viser seg frem og tvinger frem en god redning av Ederson - men italieneren er i offside.
    73'
    City gjør klar flere bytter.
    75'
    Haaland scoret hattrick i Champions League-debuten for Salzburg og i Bundesliga-debuten for Dortmund. Kan han klare det her også?
    76'
    Grealish prøver seg med et skudd fra 16 meter. Går utenfor og Areola har god kontroll.
    78'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Bernardo Silva
    Ut: Ilkay Gündogan
    78'
    Inn: Julian Alvarez
    Ut: Erling Braut Haaland
    Nordmannen tas av. En strålende debut med to mål. City-supporterne reiser seg og applauderer nysigneringen.
    78'
    - Haaland er "man of the match", ingen tvil om det, sier ekspert Gary Neville på Sky Sports.
    79'
    Haaland setter seg på raden bak Guardiola på benken, og forsyner seg med en god slurk vann. Velfortjent.
    81'
    Dias stopper en innsvinger fra Said Benrahma.
    83'
    City kommer i overtall, men De Bruyne bruker uvanlig lang tid og takles hardt og rent av Rice.
    85'
    Guardiola forbereder flere bytter for City.
    87'
    Inn: Riyad Mahrez
    Ut: Kevin De Bruyne
    88'
    Inn: Cole Palmer
    Ut: Rodri
    89'
    Inn: Kalvin Phillips
    Ut: Phil Foden
    89'
    Cancelo kommer først på en ball i bakrommet mot Bowen.
    90'
    Legges til 3 minutter i London.
    90'+1
    Alvarez skyter hardt. Blokkes av Zouma, som blir liggende.
    90'+1
    Haaland og De Bruyne prater sammen på benken.
    90'+1
    Ake kommer til en heading på corner. Blir løst uten fart - ikke farlig.
    90'+2
    Inn: Conor Coventry
    Ut: Pablo Fornals
    90'+2
    Inn: Flynn Downes
    Ut: Jarrod Bowen
    90'+3
    Kampen i London er over. Manchester City vinner 2-0 over West Ham etter et mål av Haaland i hver av omgangene. En solid start for de regjerende seriemesterne, og en god begynnelse for Haaland i en ny liga.