0-3
90'+1
1-3

Vålerenga er inne i en god stim. Hovedstadslaget har ikke tapt en seriekamp siden 25. mai, men befinner seg i et vakuum midt på tabellen. Sist fikk man med seg et noe heldig poeng fra Alfheim.
    Start må begynne å vinne kamper for å beholde plassen i det gode selskap. Sørlendingene ligger dønn sist i Tippeligaen, og for åtte dager siden ble det 0-1-tap hjemme mot Odd.
    Kveldens hjemmelag må fortsatt klare seg uten kaptein Christian Grindheim. I tillegg er reservekeeper Lars Hirschfeld ute. Nysigneringen Joseph Baffo er med i kamptroppen, og kan få sin Vålerenga-debut.
    Start har blytunge karantenefravær i Solomon Owello, Espen Hoff og Matthías Vilhjálmsson. Markus Heikkinen ble klar for de gulsvarte i går, men er ikke med i dagens kamptropp.
    Vålerenga har for øvrig leid ut både Simon Larsen (Hønefoss) og Ghayas Zahid (Ull/Kisa). Begge returnerer til Valle etter endt sesong.
    Svein-Erik Edvartsen fra Hamar dømmer denne kampen.
    Sist gang disse lagene møttes var 11. september 2011. Da vant hjemmelaget 2-1. Året før det ble resultatet 8-1. Start vant for øvrig det omvendte oppgjøret i april med 1-0. Spirrevippen Ernest Asante ble matchvinner i den kampen.
    Begge lag har tre spillere som må sone karantene i neste kamp ved kort i kveld. Hos Vålerenga gjelder dette Morten Berre, Jan Gunnar Solli og Diego Calvo, mens Glenn Andersen, Jesper Mathisen og Espen Børufsen er Start-spillerne i faresonen.
    En halvtime før kampstart skinner sola over landslagsarenaen. Men skyer i horisonten og en flau vind fra øst gjør at man ikke kan utelukke ruskevær utover.
    Kjetil Rekdal kaster for øvrig Joseph Baffo til løvene i kveld. 20-åringen starter som høyreback.
    Lagene entrer Ullevaal-matta anført av kapteinene Fredheim Holm og Andersen.
    Tidligere Start-profil Kristoffer Hæstad har feber, og er ikke med i kveld.
    Vålerenga tar avspark.
    1'
    Kjempesjanse for bortelaget! Det slås høyt inn fra venstre. Inne i feltet header Tveit ned til makker Castro, som fra syv-åtte meter skyter like over.
    2'
    Ny stor sjanse for Castro! Han spilles fri inne i boksen, men skyter rett på Kongshavn.
    4'
    Det klareres ut i returrommet, hvor Asante skyter på mål. Gonzalez blokkerer med venstrefoten.
    4'
    Bortelaget har startet bra.
    6'
    Børufsen slår et flott innlegg som Høgh så vidt får klarert.
    7'
    Lynraske Asante spilles fri i bakrommet, men heldigvis for hjemmelaget vinkes det for offside.
    9'
    Castro klarerer ved første stolpe.
    10'
    Fredheim Holm prøver et gjennomspill til Børven, men pasningen blir for hard og går inn til Opdal.
    12'
    Gult kort til Start
    Bismar Acosta
    Holder Fredheim Holm i trøya over halve banen.
    12'
    Bojan Zajic viser at Bojan-finta sitter, før han brenner til med venstre fra 25. Skuddet går noen meter utenfor.
    13'
    Vålerenga har definitivt kommet til hektene etter bortelagets pangåpning.
    15'
    Stor sjanse for hjemmelaget! Børven slår inn, og ballen går via en gulkledd før den havner hos Fellah. Han brenner til på halv volley fra ti meter, men ballen sniker seg en halvmeter over mål.
    16'
    Diego Calvo tar seg ned til linja, og slår et godt innlegg. Børven blir pakket inn av to mann, og ballen går gjennom feltet.
    18'
    Så er det Lecjaks sin tur til å slå et innlegg gjennom bortelagets boks. Børven er for ofte ensom svale der inne.
    19'
    Det klareres ved første stolpe.
    20'
    Tidligere VIF-spiller Amin Nouri får et innlegg rett i familiejuvelene. Han er heldigvis på beina igjen.
    21'
    I kjølvannet av hjørnesparket slås ballen inn fra venstre. Danske Høgh avslutter liggende fra syv meter, men skuddet går et par meter utenfor.
    22'
    Massiv mulighet for Vålerenga! Calvo og Lecjaks kombinerer ute til venstre, og sistnevnte finner Fredheim Holm inn i feltet. Kapteinen styrer ballen like utenfor den nærmeste stolpen fra kloss hold.
    22'
    Så er det Castro som får en sjanse i motsatt ende. Han møter et innlegg fra høyre med pannebrasken, men ballen seiler i en parabelbue over målet til Kongshavn.
    24'
    Torgeir Børven mottar ballen inne i Starts felt. Han skyter over mål fra ca. 14 meter. Brukbar mulighet for spissen.
    25'
    Mål for Start!
    Vålerenga 0 - 1 Start
    Målgivende: Christian Tveit
    Start gjør mål! I etterdønningene av et korridorfrispark får Tveit ballen inne i feltet. Han brassesparker ballen over til Castro, som header ballen via tverrliggeren og i mål.
    26'
    Det er virkelig livlig utpå her.
    29'
    Nouri kaster helt inn i Vålerenga-boksen, og der header Kristjansson på mål. Kongshavn plukker ballen enkelt.
    31'
    Vålerenga har initiativet i kampen. Start forsvarer seg godt.
    34'
    Daniel Fredheim Holm klemmer til fra 25 meter, men skuddet går rett på Håkon Opdal.
    36'
    Morten Berre har reist seg fra benken og er i oppvarming.
    39'
    Gult kort til Vålerenga
    For en fyndig takling på Castro.
    40'
    Vålerenga 0 - 2 Start
    Mål: Bismar Acosta
    Målgivende: Gudmundur Kristjansson
    Nok en gang kommer scoringen etter dødball. Det slås langt opp. Ballen havner nede i plaskedammen foran mål. Kristjansson får en tå på ballen, og Acosta kan helt uhindret sette inn 0-2 fra fem meter.
    40'
    Morten Berre gjør seg klar til å komme innpå.
    42'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Morten Berre
    Ut: Diego Calvo
    43'
    Asante kommer til en sjanse. Han skyter med venstrefoten, men Gonzalez blokkerer med skallen. Den hadde god retning.
    45'
    Det legges til to minutter.
    45'+1
    45'+3
    Lagene går til pause på stillingen 0-2 i Oslo. Bortelaget åpnet meget bra, og hadde to kvalifiserte målsjanser innledningsvis. Deretter tok Vålerenga over, og hadde sine muligheter til å ta ledelsen. I det 26. minutt tok Start ledelsen etter en dødball, og kvarteret senere doblet bortelaget med samme resept. Kjetil Rekdal tok ut Calvo og satte innpå Berre like før pause. Så får vi se om hjemmelagets toppscorer får snublet inn et mål eller to etter hvilen. Her blir det nemlig flere mål.
    45'
    Bortelaget tar avspark i 2. omgang.
    46'
    Daniel Fredheim Holm avanserer noen meter, før han skyter fra 25 meter. Skuddet er hardt, men går like over mål.
    48'
    Vålerenga kommer på en kontring. Mohammed Fellah mottar ballen ute til venstre, men får på seg kompis Nouri. Norskmarokkanerduellen ender med et skudd fra Fellah. Opdal tar ballen i fast grep.
    51'
    Fellah finner Zajic, som er presset og skyter fra 16 meter. Ballen går halvannen meter utenfor stolpen.
    52'
    Bojan Zajic slår et frispark inn i feltet. Ballen tar i en motspiller og ved bakre stolpe header Gonzalez i stolpen. Linjemannen hadde også vinket for offside på midtstopperen.
    55'
    Det kan virke som om Jan Lecjaks er en storforbruker av Møllers tran. Venstrebacken slår nærmest alltid for harde og for høye innlegg.
    56'
    Fellah skyter fra 20 meter. Opdal må gi retur, men fanger ballen like foran tærne til Børven. Småfarlig.
    56'
    Ogoude header ut i returrommet. Ballen heades tilbake, men da fanger Kongshavn den.
    59'
    Lecjaks dunker ballen inn i feltet, men treffer en motspiller.
    60'
    Jan Gunnar Solli slår et lavt innlegg, og det er fullt av blåkledde i Starts boks. Men nok en gang treffer et VIF-innlegg en gultrøye.
    62'
    Gonzalez får headet, men forsøket går over mål.
    66'
    En haugevis av halvsjanser ender med et Lecjaks-skudd som går utenfor. Ballen er innom en Start-spiller. Hjørnespark.
    68'
    Ny corner.
    69'
    Ballen havner hos Solli, som fra åtte meter skyter over mål.
    69'
    Lavt innlegg fra Fellah. Klarering av Mathisen.
    71'
    Acosta går i bakken inne i Vålerengas 16-meter etter en duell med Ogude. Dommer Edvartsen vinker spillet videre.
    74'
    Fredheim Holm header ballen ned til Børven, som er ute i horisontalen og skyter over fra syv meter.
    74'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Sondre Tronstad
    Ut: Espen Børufsen
    76'
    Det lakker og det lir. Vålerenga sliter med å trenge igjennom det åletrange Start-forsvaret. Det pumpes inn i boksen, og der står Andersen og Mathisen godt i mot.
    79'
    Joseph Baffo
    Meier ned Asante.
    79'
    André Muri, the man mountain himself, spiller spiss for Vålerenga.
    80'
    Vålerenga 0 - 3 Start
    Mål: Sondre Tronstad
    Målgivende: Babacar Sarr
    Det er avgjort! Ernest Asante spiller fri Babacarr Sarr, som fosser mot Kongshavn. Han finner bedre plasserte Tronstad, som enkelt kan bredside inn 0-3 i et åpent bur.
    81'
    Hjemmelaget pumper opp på Muri, som duellerer med Mathisen. Heia fotball.
    84'
    Forbi alt og alle, selvfølgelig.
    85'
    Det vil seg ikke i det hele tatt for hjemmelaget.
    88'
    Frispark for hjemmelaget i god skuddposisjon.
    90'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 3 Start
    Jan Lecjaks skrur frisparket fra 18 meter rundt muren og i mål bak en forfjamset Opdal.
    90'+1
    Det legges til tre minutter.
    90'+1
    Dette går mot Start-seier.
    90'+2
    90'+3
    Kampen er over, og det ender overraskende nok 1-3 på Ullevaal. Det sto 0-2 til pause, etter en relativt jevnspilt 1. omgang og to dødballmål fra Start. Etter hvilen hadde hjemmelaget ballen mest, men var for upresise inne på Starts halvdel. Med ti minutter igjen av kampen kontret bortelaget inn spikeren i kista. På tampen sørget Jan Lecjaks for at hjemmelaget fikk med seg et trøstemål.
    Start tar dermed tre livsviktige poeng, og klatrer forbi både Hønefoss og Sarpsborg på tabellen. Vålerenga taper sin første seriekamp siden 25. mai, og blir værende på 8. plass.