Halvorsen89' (Str.)

Ble dekket av VG Sporten

Vi følger den første av to semifinaler i NM for herrer.
    0'
    I kveld spilles den andre kampen på Vålerengas nye stadion, og som i premierefesten er det Sarpsborg 08 som er motstander.
    0'
    I den andre semifinalen møtes Molde og Lillestrøm.
    0'
    Vålerenga startet cupen 2017 med å sende Gran ut med sifrene 8-0. Deretter trengte de straffesparkkonkurranse for å slå ut Kråkerøy i den andre runden, før de vant 1-0 mot Ørn Horten. I 4. runde slo Vålerenga Elverum 1-0 på Ullevaal, før de vant kvartfinalekampen mot Rosenborg 2-1.
    0'
    Sarpsborg vant hele 10-1 mot Drøbak-Frogn i 1. runde. I 2. runde slo de Moss 3-1, før de vant 4-0 mot Kongsvinger. I fjerde runde vant de hele 4-0 mot Odd, før de slo Mjøndalen 2-1 i kvartfinalen.
    0'
    Krepin Diatta og Erton Fejzullahu er Sarpsborg cup-toppscorere. De har scoret fire mål hver. For Vålerenga har Abdisalam Ibrahim og Ghayas Zahid scoret tre mål i NM.
    0'
    Vålerenga (4-3-3): Kwarasey - Lundström, Tollås Nation, Jääger, Näsberg - Berntsen, Grindheim, Stengel - Fridjonsson, Kjelsrud Johansen, Juklerød
    0'
    Sarpsborg 08 (4-4-2): Kristiansen - Askar, Jørgensen, Rosted, Thomassen - Halvorsen, Lund Nielsen, Zachariassen, Heintz - Mortensen, Diatta
    0'
    Verdt å merke seg hvilke spillere som ikke er med i VIF-troppen: Daniel Fredheim Holm, Magnus Lekven, Bård Finne og ikke minst Moa.
    0'
    Sarpsborg har fått mange spaltemillimeter i forkant av kveldens kamp, med utgangspunkt i braktapet mot Tromsø under helgens serierunde. Med kveldens cupsemi i bakhodet valgte trener Geir Bakke å bytte hele sju spillere til matchen i nord, og klubben har fått massiv pepper for valget.
    0'
    Lagene entrer den rimelig rykende ferske Valle-matta.
    0'
    - Vi må heve prestasjonen fra sist. Vi vet vi har mer inne, og det akter vi å få ut i dag, sier Ronny Deila til NRK før kampstart.
    0'
    - Vi må være med fra start. Det er det dette handler om, slår S08-trener Bakke fast.
    0'
    Sarpsborg med avspark.
    1'
    S08 får frispark på Vålerengas halvdel.
    1'
    Heintz slår inn i feltet, men VIF får headet vekk.
    1'
    Ballen lempes inn igjen, og Lund Nielsen får hodet på ballen. Treffet er ikke spesielt godt, og keeper Kwarasey kan legge ballen til for femmeter.
    1'
    Ballen slås langt opp mot Diatta, men ballen blokkeres.
    4'
    VIF kommer i stor fart, Fridjonsson fosser nedover høyrekanten. Rosted gjør en sterk defensiv jobb når han stopper islendingen.
    4'
    Overgangsmulighet for VIF, nok en gang er det Fridjonsson og Rosted som havner i løpsduell - og nok en gang er det Rosted som vinner.
    5'
    Fersk stadion og semi i cupen til tross - det er ikke fullt på Vålerengas nye stadion i kveld.
    7'
    Diatta med brukbar mulighet. Ligger og truer mellom stopperne, og får en tå på et oppsill. Presser på, og Kwarsey må til slutt ut og plukke ballen.
    7'
    Sinna der Fridjonsson - godt angrep av VIF når Berntsen tar med seg ballen inn i banen og serverer en strøken stikker til Fridjonsson. Askar Amin er der, Fridjonsson går i bakken, men dommeren lar spillet gå. Det er islendingen IKKE enig i, men TV-bildene viser at det ikke var noe grunnlag for å dømme straffe der.
    8'
    Corner for S08 nå.
    11'
    Ballen slås over både spillere, keeper og mål. Dårlig corner fra Heintz.
    11'
    Det kunne blitt en bra mulighet for S08 - Halvorsen har ballen på høyrekanten, Nielsen dobler, men sklir idet pasningen kommer. Ville fått rom der, Nielsen.
    12'
    Askar får en strålende ball når han kommer på et minst like godt løp nedover høyresiden. Vinner en corner.
    14'
    Heintz prøver igjen, og denne gangen går det bedre. Ballen lander på straffemerket, sendes ut igjen til Heintz - men han greier aldri å få lempet inn til en runde nummer to.
    15'
    Lundstrøm banker ballen inn fra høyre, men i feltet er det kun Askar som venter. Får en enkel oppgave med å få ryddet opp.
    17'
    Frispark for S08 midt på VIFs halvdel. Näsberg som er litt for tøff med Halvorsen.
    19'
    God ball inn mot Zachariassen, som er bare noen centimeters hårlengde fra å få hodet på den.
    19'
    God ball opp mot Diatta, og avslutningen er også bra! S08 får frispark på midtbanen, Nielsen tar det kjapt og slår gjennom til Diatta. Han rekker fram, og avslutter mot lengste fra skrått hold - ballen stryker utenfor.
    21'
    S08 er aggressive i presset, de står høyt og tvinger VIF til å tenke raskt.
    21'
    Lang ball opp mot Diatta, men denne gangen kommer flagget opp.
    22'
    Kanonsjanse for Vålerenga! Bernsen leverer en kipp mot Lundstrøm, han kommer seg ned til dødlinjen og får lagt en 45 graderes ut i feltet. Der kommer Johansen, og han kommer til skudd - S08 berger til corner!
    24'
    Den første corneren ender i en ny - nummer to bokses vekk av keeper Kristiansen.
    25'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Vålerenga 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Krepin Diatta
    Der sitter den for S08! Og det er ganske så vakkert. Mortensen kipper ballen mot bakerste stolpe idet han er alene med Kwarasey. Der kommer Diatta og setter den kontant i nettet!
    26'
    God heading omtrent fra straffemerket for Johansen. Får bra trøkk på den, og tvinger Kristiansen til å slå til corner.
    31'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Krepin Diatta
    29'
    Vålerenga har vært rimelig kvasse nå etter scoringen.
    33'
    Nok en lang ball prøver opp mot Diatta, men denne gangen er Jääger i ballbanen.
    34'
    Berntsen er tøff der, og drar seg inn i feltet. Ender med å få frispark mot seg, men har vært aggressiv og god så langt.
    37'
    Diatta får med srg ballen etter et oppspill, S08 tråkler seg til i midten, men skuddforsøket blir blokkert. Kwarasey plukker ballen før den ryker ut til corner.
    38'
    Johansen er på rett sted i feltet, mottar ballen feilvendt, vender og skyter. Avslutningen er ikke god nok, både relativt slapp og til side for mål.
    39'
    Corner for VIF. Skaper noen halvfarligheter nå.
    40'
    Berntsen slår inn i feltet, men ballen heades vekk.
    41'
    Lang ball opp mot Juklerød, han får den med seg - men har ingen med inne i feltet. Er nødt til å slå bakover i banen igjen, og det stopper opp.
    41'
    Sarpsborg forsvarer seg bra i øyeblikket.
    42'
    Mortensen prøver et skudd fra skått hold, men ballen går til side for mål med god margin.
    43'
    45'
    - Vi kom mer inn i det på slutten, men vi må tørre mer med kula og få mer trøkk på dem, sier Ronny Deila i pausen.
    45'
    46'
    Så spørs det da, om Vålerenga greier å fortsette det de sluttet omgangen med.
    46'
    Hjemmelaget går ut i høyt og aggressivt press.
    47'
    Lundstrøm er på vei opp med ballen, men brytes. Det etterlater store rom for Diatta, og S08 kommer på overgang. Stopper litt opp, men ballen havner til slutt inne i feltet - litt for høyt, ingen når fram.
    49'
    Jensen og Nielsen smeller sammen i en hodeduell. Den kjente de godt...
    50'
    Mens det er stopp i spillet, er Stengel ute på sidelinjen og får teipet venstrehånden.
    50'
    Ai ai! Et høyt innlegg når Halvorsen på bakerste stolpe, han får lagt ballen tilbake - men der står Nation og feier vekk.
    52'
    Askar felles på midten av Stengel, S08 får frispark og kan rulle opp.
    53'
    .. Det var ikke lenge. VIF bryter med en gang.
    55'
    Heintz bestemmer seg for å prøve seg fra distanse, og lader høyreslegga. Men om det satt noen øverst på tribuneseksjonen bak VIF-målet, måtte de antakelig dukke der. Den avslutningen gikk solid over mål.
    56'
    Vålerenga 0 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Ole Jørgen Halvorsen
    Målgivende: Joachim Thomassen
    Et godt innlegg fra Thomassen finner Halvorsen på bakre. Han får tid, men drar likevel av Näsberg før han curler ballen i lengste hjørne!
    58'
    En halvtime å gjøre det på for VIF.
    61'
    Ai, det er nære for hjemmelaget! Et godt innlegg fra Lundström når Juklerød, som har løpt inn mellom back og stopper. Han avslutter på første touch, mot nærhjørnet, men ballen stryker utenfor!
    62'
    I stedet er det S08 som er uhyre nære 3-0! Halvorsen legger inn fra utenfor sekstenmeteren, og i feltet har Diatta rykket seg løs. Setter hodet til, men ballen slir av pannebrasken hans.
    63'
    Fridjonsson kommer seg fri, og velger å avslutte fra svært skrått hold. Blokkes til corner. Burde valgt annerledes der, hadde folk med seg i boksen.
    65'
    Corneren ender i ny corner.
    65'
    Corner nummer to fra Bertnsen heades kontant ut.
    65'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Chidera Ejuke
    Ut: Daniel Berntsen
    66'
    Inn: Fitim Azemi
    Ut: Ivan Näsberg
    66'
    Lundstrøm prøver skudd fra utenfor seksten, går via Rosted og ut til corner.
    68'
    Nok en VIF-corner heades vekk. Gjestene vinner de fleste dueller der.
    68'
    Det er sterkt av Grindheim. Gjestene kommer på en overgang etter corneren, Diatta er på full vei framover, men Grindheim setter inn en meget kontant og god takling. Punktum.
    69'
    Klokka tikker og går for Vålerengas del nå.
    71'
    Bra hodestøt fra Johansen, står på 7-8 meter og header, men til side for mål.
    71'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Nicolai Poulsen
    Ut: Tobias Heintz
    72'
    DET er ikke mange centimetre om å gjøre, VIF!! Grindheim pirker ballen videre til Azemi, og han kommer rettvendt på 17-18 meter. Smeller til, men den dupper like utenfor målet til Kristiansen!
    75'
    Ny corner for Vålerenga, og nok en gang får S08 ryddet vekk.
    75'
    Litt i overkant av 8000 tilskuere på denne semien.
    76'
    Ejuke som drar til denne gangen, fra godt over 20 meter. Også den avslutningen suser opp på tribunen.
    77'
    Frispark for S08, fra nærmere 40 meter. Ballen slås mot bakre, legget er godt og der kommer Rosted skliende - er bare et par skostørrelser unna å få dyttet ballen i mål!
    78'
    Hver gang VIF vinner ballen høyt, er det farlig for gjestene. Fridjonsson kaster som en verdensmester, og feier ballen inn i feltet.
    79'
    Nytt innkast høyt i banen for VIF, nesten ved cornerflagget. Fridjonsson står klar.
    80'
    Kaster ballen mot første stolpe, men Mortensen vinner.
    80'
    Blir bråk på Valle når Johansen går over ende like utenfor sekstenmeteren, men dommeren lar spillet gå. VIF-fansen raser.
    81'
    Gult kort til Vålerenga
    Henrik Kjelsrud Johansen
    ... Og når Sarpsborg får frispark i neste situasjon, koker det litt over for Johansen. Dommeren belønner munnbruken med gult.
    82'
    Diatta drar seg inn i feltet, og fyrer fra meget skrått hold - midt i brystet på Kwarasey!
    82'
    Frispark for Sarpsborg, ute på drøye 30 meter.
    84'
    Thomassen prøver like gjerne et skudd. Optimistisk, og det ender også godt over mål.
    84'
    Fem minutter igjen av ordinær tid. Nå haster det stygt for hjemmelaget.
    85'
    Diatta og Nation i tøff duell inne i feltet. Diatta prøver å dra seg forbi, greier det nesten også - men Nation får en tå på den i siste liten.
    86'
    Kwarasey bokser vekk corneren.
    86'
    Så får Sarpsborg straffe! Fridjonsson feller Zachariassen i feltet, og dommeren peker på krittet!
    89'
    Sarpsborg 08 scorer på straffe!
    Vålerenga 0 - 3 Sarpsborg 08
    Halvorsen venter ut Kwarasey og setter ballen i motsatt hjørne! Kald og rolig avslutning på matchen, og Sarpsborg skal spille cupfinale!
    89'
    Legges til tre minutter. Publikum forlater stadion i hopetall.
    90'+1
    Herman Stengel
    Høy temperatur nå. Tydelig frustrerte Vålerenga-spillere.
    90'+2
    Da er det ene finalelaget til årets cupfinale klart. Sarpsborg skal til Ullevaal utpå senhøsten!