1-0
2-0
2-1
Holm57'
3-1
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av Tippeliga-kampen mellom Vålerenga og Sarpsborg 08 fra Ullevaal Stadion!
    Vertene fra Oslo ligger på sjetteplass med 41 poeng på 26 kamper (12-5-9). Målforskjellen er 41-36. I forrige kamp ble det 1-1 borte mot Bodø/Glimt for Kjetil Rekdals gutter. Formkurven peker forsiktig oppover, men er ikke all verden med 1-2-3 på de seks siste kampene.
    Gjestene fra Østfold ligger på 12. plass med 28 poeng på 26 kamper (6-10-10). Målforskjellen til Geir Bakkes menn er 32-42. Geir Bakke ble seriemester med Vålerenga (assistenttrener) i 2005 og cupmester i 2002. Sportslig leder Thomas Berntsen er cupmester som spiller for Vålerenga i 1997. Sarpsborg har hentet mye edelt metall ut av hovedstaden. Enda mer ble det da sarpingene videresolgte Aaron Samuel til Kina for over 10 millioner kun ett år etter at de hentet han for Vålerenga. Med en nøktern gullpris på 3 kg for en million, skulle det selv etter å ha trukket fra Vålerengas 25 %, gi godt over 20 kg gull til Sarpsborg. Og da kan vel sarpingene gjøre som den engasjerte radiokommentatoren Svend-René Nygaard oppfordret til da cupfinaleplassen ble sikret etter 1-0 over Viking, 'kjøp opp hele Oslo'!
    Sarpsborg 08 gikk på en skikkelig blemme i forrige kamp med 1-6 hjemme mot Strømsgodset. På de siste seks seriekampene står Bakkes menn med 2-2-2. Midt inne i den rekka ligger også semifinaleseieren i Stavanger, så Sarpsborg er i brukbart slag om dagen. De må si seg heldige som ikke er sterkere innblandet i nedrykksstriden med 28 poeng på 26 kamper, men det er fire lag som tar lite poeng bak 08 på tabellen.
    Vålerenga stiller følgende tropp i kveld: Sascha Burchert, Michael Langer, Robert Lundström, Simon Larsen, Kjetil Wæhler, Enar Jääger, Jonatan Tollås Nation, Alexander Mathisen, Christian Grindheim, Sander Berge, Herman Stengel, Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid, Elias Mar Omarsson, Melker Hallberg, Deshorn Brown, Daniel Braaten og Rasmus Lindkvist. Ingen VIF-spillere har så langt jeg kan se spilt for Sarpsborg, det nærmeste er Kjetil Wæhler, som var på lån i Moss i 2002-sesongen.
    Sarpsborg 08 stiller denne troppen: Duwayne Kerr, Lasse Heinze, Claes Kronberg, Alexander Groven, Ole Heieren Hansen, Andreas Nordvik, Kjetil Berge, Sigurd Rosted, Kristoffer Tokstad, Anders Trondsen, Steffen Ernemann, Amin Askar, Kamer Qaka, Simen Brenne, Magnus Hart, Bojan Zajic, Kachi og Patrick Mortensen. Det betyr at Thomassen, Breive, Wiig, Maquire, Bellaid og Thømt Jensen er ute med skader. Av disse har Bojan Zajic, Andreas Nordvik, Kamer Qaka og skadde Joachim Thomassen kamper for Vålerenga.
    Jeg fant ingen tidligere Sarpsborg-spillere i Vålerenga-troppen, men leteprosessen tok meg til spørsmålet, har Vålerenga den villeste klubbhistorikken på spillerne sine? En keeper som har spilt Bundesliga mot Bayern München i år. En Udinese-spiller på utlån. Klemetsruds Messi. En 40-åring som har hatt stor suksess som kicker i amerikansk fotball(!), og en 39-åring med seks sesonger i Lyn på 90-tallet og seks sesonger i VIF på 2000-tallet. Før han nå er tilbake etter seks år i Danmark og Sverige.
    Vålerenga har ikke slått Sarpsborg siden 2013, da det ble 5-3 på Ullevaal. I 2014 ble det 3-0 til vertene i Sarpsborg og 2-2 på Ullevaal. I år ble det 1-1 da lagene møttes i april.
    Tommy Skjerven dømmer. Vi kommer tilbake med lagoppstillingene når det nærmer seg avspark. Det blir også oppdatering på Vålerengas nye stadion, som skal presenteres på storskjermen på Ullevaal før avspark.
    Kjetil Rekdal har foretrukket Berge foran Stengel og gir Elias Mar Omarsson sjansen på topp. Hos Sarpsborg spiller Kronberg en noe uvant venstre midtbaneposisjon. Mortensen er spiss, og bak han finner vi Amin Askar i en 4-4-1-1-formasjon.
    Ullevaal-matta ser veldig grønn og fin ut oppe fra pressetribunen. Her skal altså Norge spille EM-playoff mot Ungarn 12. november, og Sarpsborg skal spille cupfinale mot Rosenborg her 22. november.
    I øyeblikket presenteres framdriftsplanen for Vålerengas nye stadion på Valle av Morten Nydal og Stig-Ove Sandnes. Stadion skal etter planene stå klar 1. august 2017. Kapasiteten blir på 18 000 tilskuere.
    Vålerenga Kjerke går over høyttaleranlegget, og kampen er straks i gang. Likevel er det skuffende lite mennesker på tribunene. Årsaken er muligens at bandysesongen slås i gang i kveld. Kl seks møtes Ullevål og Stabæk bandy på parkeringsplassen utenfor her. Er det der alle er?
    Vålerenga-supporterne hedrer Bohemene fra 65 med banner og fyrverkeri. Det er 50 år siden Hengern og co vant seriegull.
    Kampen har startet
    Vålerenga med avsparket. Vertene slår langt, faktisk helt inn til Kerr i Sarpsborg-buret.
    1'
    Kampens første store mulighet går til gjestene! Groven finner Amin Askar på venstresiden. Askar rapper til fra spiss vinkel, men Burchert er med på notene og får slått til corner!
    3'
    Tas kort. Ernemann velger å roe ned og prioritere ballbesittelse.
    3'
    Langt innkast fra Groven, og det er veldig langt! Lengden overrasker Vålerenga, som med nød og neppe får klarert til corner.
    5'
    Kort til Ernemann. Han legger ballen inn på hodet til Kjetil Berge. Berge stusser ballen like utenfor lengste stolpe! 2-0 i sjanser til bortelaget.
    5'
    Vålerenga kontrer, men Ghayas Zahid avvinkes for offside. Den avgjørelsen ser korrekt ut.
    6'
    Askar presser keeper hardt, men Sascha Burchert beholder roen og feier ballen vekk.
    10'
    Godt spill av Enga. Lundström slår inn til Zahid, men skuddet blokkeres.
    10'
    Kjetil Wæhler med en skikkelig slaktertakling på Mortensen, men veteranen treffer ballen først, og det rett foran Klanen. Bonustakling, og snart er de seks sesongene i Lyn på 90-tallet glemt.
    13'
    Bojan, Qaka og Rosted er i oppvarming for Sarpsborg.
    14'
    Kjempesjanse for Rasmus Lindkvist! Omarsson bruker farta si og kommer seg fri på høyreflanken. Innlegget flikkes videre av Zahid, og Lindkvist på bakre får kampens største sjanse, men fra ti meters hold skyter han svakt midt på Kerr.
    15'
    Zahid kjører karusell inne i 16-meteren, men Nordvik får blokkert innlegget, og det renner ut i femmeter til Sarpsborg.
    18'
    Vålerenga har tatt over initiativet i kampen, og de siste to minuttene har vært et stormløp mot målet til Kerr. Zahid legger inn igjen, men den blokkeres ut til corner.
    18'
    Patrick Mortensen header ballen ut i returrom. Der skyter Omarsson på halvspretten, men avslutningen går ut til innkast!
    18'
    Frispark til Sarpsborg ti meter inne på Vålerengas halvdel etter at Berge er litt for tøff mot Ernemann. Claes Kronberg legger frisparket på hodet til Nordvik, men stussen til den tidligere VIF-spilleren går ut til femmeter.
    21'
    Grindheim kommer til avslutning på volley. Det starter med en god ball fra Sander Berge ut på Lundström på høyre. Inne foran mål banker kapteinen til Vålerenga til på hel volley, men skuddet går et par meter over mål.
    23'
    Nå er det ingen andre enn de hoppende IKAROS-supporterne som holder varmen her. Solen har gått ned, og spillet varmer ikke for øyeblikket her på Ullevaal.
    26'
    Nytt langt innkast fra Groven, og nesten ny målsjanse, men Grindheim får ballen unna. Vålerenga kontrer, og Askar feller Zahid bakfra.
    28'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Amin Askar
    Feller Ghayas Zahid bakfra og stanser en Vålerenga-kontring.
    28'
    Grindheim med dødball-innlegg, men Heieren Hansen header unna. I neste angrep skyter Omarsson fra 25 meter, men islendingen sender ballen svakt til side for mål.
    28'
    De lange innkastene til Groven skaper kaos i Vålerenga-feltet, men også store kontringsmuligheter for vertene. I etablert spill sliter begge lag med å skape sjanser, så det vil ikke være noen sensasjon om en dødball er med i bildet når denne kampen avgjøres.
    31'
    Grindheim legger inn mot Elías Már Ómarsson, men Groven tar markering på alvor og skjermer ballen ut til femmeter.
    31'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Elías Már Ómarsson
    Målgivende: Ghayas Zahid
    Lindkvist legger inn, og Fredheim Holm flikker bakover. Der kommer Zahid, som får en liten tå på ballen og videresendt den til Omarsson. Islendingen nøler ikke, men banker ballen i nota på halvvolley fra 13-14 meter!
    32'
    Zahid felles. Frispark til VIF på 30 meter.
    35'
    Grindheim slår frisparket inn i boksen, men Nordvik er sterkest i lufta og header unna.
    35'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 2 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Ghayas Zahid
    Så kommer 2-0 på en absurd situasjon! Kerr tar et frispark på egen 16-meter kort til Nordvik. Midtstopperen ser Omarsson i presset og spiller ballen tilbake til Kerr. Men pasningen tilbake er altfor kort. I duell om ballen med Omarsson spiller Kerr ballen rett til Zahid, som bredsider den i tomt bur fra 20 meter.
    35'
    Ut til ny corner.
    38'
    Kerr bokser ut til innkast på motsatt side.
    38'
    Omarsson med forsøk på frekkis. Prøver å ta med seg ballen forbi Nordvik på et vanskelig volley-nedtak, men inn til Kerr. På påfølgende utspill kommer islendingen i 100 i det Sarpsborg-keeperen legger ned ballen. Han skaper ting ut av ingenting, Elías Már Ómarsson, selv om Kerr denne gangen får måkt ballen unna.
    40'
    Sarpsborg forsøker å slå tilbake, men Askar takles i det han skal dra seg inn i vertenes 16-meter.
    41'
    Fredheim Holm jobber godt hjem og tildeles et noe billig frispark i duell med Groven.
    45'
    Pause
    45'+1
    Vålerenga leder 2-0 til pause etter scoringer av Omarsson og Zahid. Det skal bli spennende å se hvilke kort tidligere Vålerenga-trener Geir Bakke har i ermet. Sarpsborg-treneren må finne på noe her om de for anledningen grønnkledde skal få med seg poeng hjem til solbyen.
    Ute på presseparkeringen på Bergbanen leder Ullevål bandy 5-1 over Stabæk til pause.
    2. omgang
    45'
    Sarpsborg sparker i gang andre omgang. Gjestene har faktisk ikke gjort noen bytter ennå, til tross for at de ligger under med to mål.
    46'
    Mortensen fyrer av fra 23 meter, men skuddet går meteren til side for målet til Burchert. Kanskje kan det likevel være et slags skudd for baugen.
    48'
    Farlig korridor-dødball fra Sarpsborg, men Wæhler header ut til corner.
    49'
    Sander Berge får headet ut til ny corner. Godt slått fra Trondsen. Farlig.
    50'
    Nok en gang brukbart slått, men Ernemann kommer bare såvidt på den.
    50'
    Trondsen briljerer på sentral midtbane og trer ut til Tokstad. Innlegget er flatt og fint, men gjenlegget fra Mortensen blir for løst, og Vålerenga får ballen unna.
    51'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Vålerenga 2 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Alexander Groven
    Målgivende: Anders Trondsen
    Så er det redusering! Alexander Groven kommer på et sugende dybdeløp, og Anders Trondsen viser at det ikke bare er Høgmos menn som har dybde i relasjonene. Den unge midtbanespilleren som en dag kommer til å spille med flagget på brystet selv ser Groven og spiller han nydelig gjennom. I duell med Tollås Nation løfter han ballen følsomt over en utrustende keeper. Veldig følsomt, for ballen går i en høy bue over Burchert og lander silkemykt i evigheten inne i nettet!
    51'
    Grindheim legger et frispark inn i Sarpsborg-andedammen, men gjestene får ballen unna.
    55'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Bojan Zajic
    Ut: Patrick Mortensen
    Så kommer Bojan! Han har gjort mye fint her på Ullevaal, Bojan Zajic, men da stort sett i blått.
    55'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 3 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Daniel Fredheim Holm
    Målgivende: Rasmus Lindkvist
    Han har hele verden i sin hånd, Daniel Fredheim Holm! Ernemann mister, og Lundkvist spiller til Fredheim Holm. Den er langt fra ferdigscora, fra 25 meters hold curler Fredheim Holm ballen utenfor to meter lange Kerr sin rekkevidde og inn i lengste hjørne!
    57'
    Klareres. Ender etter hvert med femmeter.
    59'
    Sarpsborg mister ballen gjentatte ganger på egen halvdel. Denne gangen slipper gjestene med skrekken, i det Heieren Hansen får taklet Lindkvist i avslutningsøyeblikket.
    63'
    Sander Berge mister farlig til Askar på 20 meter. Askar nøler litt, og Berge kommer får rettet opp egen feil. Spiller ballen tilbake til Burchert, som bestemmer seg for å vise fram nærteknikken sin. Det ender med en chippasning som går ut til corner.
    66'
    Tas kort. Ender med ny corner.
    66'
    Slås farlig inn på bakre stolpe igjen, men ballen går over dødlinja, og dommer Skjerven peker på femmeteren.
    67'
    Frispark til Sarpsborg i sidekorridor.
    68'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Kachi
    Ut: Kjetil Berge
    Geir Bakke gjør sitt andre bytte.
    68'
    Bojan slår frisparket litt for lavt, og Fredheim Holm header unna i første sone.
    69'
    Tokstad legger inn mot Kachi, som hopper over ballen. Men bak han kommer det ingen lysegrønne.
    71'
    Ernemann ligger nede med skade, og Trondsen slår ballen ut til innkast med en rabona.
    72'
    Ernemann er oppe på beina igjen, men den sympatiske dansken må ut av banen siden han har mottatt hjelp ute på banen. Spillet er i gang igjen, og Ernemann kommer løpende ut på banen.
    73'
    Fredheim Holm header unna.
    73'
    Godt spill av Askar og Tokstad på høyreflanken, men Tokstads innlegg blir for svakt.
    75'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Magnus Hart
    Ut: Steffen Ernemann
    Bakke med sitt siste bytte.
    75'
    Tokstad felles. Frispark til 08 nede ved hjørneflagget.
    76'
    Bojan byr på en skuddfinte, men Vålerenga får ballen ut til corner.
    76'
    Fredheim Holm header unna igjen. Du må slå de høyere, Kronberg!
    76'
    Kachi i løpsduell med Wæhler. Ikke noen dårlig oppskrift det! Burchert kommer også ut på svømmetur, men Vålerenga får ryddet opp ved at Wæhler først får en fpt på ballen. Så finner Burchert tyttebær ute på 20 meter og sender ballen videre til en medspiller. Risikabelt og iskaldt forsvarsspill!
    78'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Herman Stengel
    Ut: Ghayas Zahid
    Zahid rusler av til applaus og hyllest. Inn kommer Herman Stengel.
    80'
    Askar legger inn til Zajic, som flikker ballen på mål, men det blir en lett oppgave for Burchert å fange den.
    81'
    Trondsen skyter fra distanse. Han har muligens sett på Håkon Opdal, men skuddet fra 30 meter går rett på keeper Burchert, som holder ballen lett.
    82'
    Trondsen slår i bakrom mot Kachi, men det blir for dårlig vinkel på pasningen, og keeper kommer ut og plukker.
    83'
    Det er 6908 solgte billetter i kveld.
    85'
    Fredheim Holm setter Brown opp helt alene med keeper, men jamaicaneren skyter meteren til side for mål på den astronomiske muligheten!
    87'
    Vålerenga triller ball, og vertene ser ut til å styre inn til en trepoenger her.
    88'
    Så er det Mathisen som er gjennom. Hele Sarpsborg-forsvaret stopper opp fordi Brown er offside. Det burde de ikke gjøre, for Mathisen er ikke i offside. Kantspilleren nøler et sekund før han ser muligheten, og kanskje er det derfor han ikke scorer. Avslutningen går i stolpen og ut!
    90'+1
    Det er lagt til minimum tre minutter.
    90'+1
    Bojan og Groven spiller vegg. Smart løp av Groven og også fint av Zajic. Groven får også lagt inn foran mål, men Kachi lukter scoringsmuligheten litt for sent. Kanskje er han forkjølet? Uansett får Vålerenga klarert.
    90'+3
    Kronberg skyter fra 20 meter. Burchert redder til corner.
    90'+3
    Kronberg slår kort på Zajic, som tverrvender og legger ballen ferdigscora på panna til Kachi på tre meter. Kachi header imidlertid over på den enorme sjansen!
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Vålerenga vant 3-1 over Sarpsborg på Ullevaal Stadion i kveld, og kampen ble i realiteten avgjort allerede i første omgang. 2-0 stod det til pause etter scoringer av Omarsson og Zahid. Et lite lysegrønt håp ble tent da Groven reduserte, men i det Sarpsborg så målstreken i enden av tunnelen, så sendte Fredheim Holm et prosjektil inn i nota bak Kerr i Sarpsborg-buret. Nydelig mål fra Fredheim Holm, og til slutt altså 3-1 på Ullevaal, fortjent nok.
    Skuddstatistikk: Vålerenga hadde fire skudd på mål og totalt ni skudd. Sarpsborg hadde seks skudd på mål, totalt 11. Ute på parkeringsplassen er det 7-7 og stor spenning mellom Ullevål og Stabæk bandy med to minutter igjen. Vi kommer tilbake med sluttresultatet straks! Her på Ullevaal jogger Sarpsborg-spillerne ned mens Sigurd Rosted står og skriver autografer som Beckham i Bendit-svingen.
    Med det takker Jonas El Moutaouakil og Terje Kirsebom for seg fra Ullevaal Stadion. Vi legger også til at Ullevål bandy slo Stabæk 8-7 ute på presseparkeringen. Jonas Gaare ble matchvinner rett før slutt!
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her