1-1
53'
2-1
2-2

Hei og hjertelig velkommen til livedekning av Vålerenga mot Sarpsborg 08! Vi snakker runde 19, og det er to lag på øvre halvdel av tabellen som møtes på Ullevaal stadion i ettermiddag.
    Vålerenga ligger på 4.plass for øyeblikket, tre poeng bak Godset på bronseplass og fire poeng bak Odd på sølvplass. Står med 2-3-0 etter sommerpausen. Forrige lørdag møtte de Viking i det som etterhvert utviklet seg til å bli en helsprø fotballkamp. Etter å ha ledet 5-2 i det 75.minutt, endte det til slutt 5-5 på Viking Stadion. Forøvrig er Vålerenga ubeseiret hjemme på Ullevaal Stadion i år.
    Hva så med gjestene fra Sarpsborg? Brian Deanes menn ligger på 8.plass før runde 19, med seks poeng ned til Bodø/Glimt på kvalikplass. Den flotte hjemmestatistikken deres ble brutt i forrige runde mot Haugesund på Sarpsborg Stadion. 0-2-tapet var det første hjemmetapet i Tippeligaen siden september i fjor. Borte har ikke Sarpsborg vært spesielt sterke i år, men for to uker siden fikk særpingene seg en opptur med 4-3-seier borte mot Bodø/Glimt.
    På Vålerengas skadeliste finner vi stadig André Muri. Nicolai Høgh er usikker etter at han pådro seg en hodeskade mot Viking sist.
    For Sarpsborg sin del er Jeremy Berthod og nyinnlånte Gudmund Kongshavn de eneste som er utilgjengelige til dagens match. VIF og Sarpsborg 08 har blitt enige om at Kongshavn ikke skal være i troppen i dag.
    I det omvendte oppgjøret mellom disse to lagene tidligere i år vant Sarpsborg 08 3-0 på Sarpsborg Stadion. Djedje, Samuel og Zajic var målscorere den gangen.
    Rykende ferske lagoppstillinger ligger nå ute. Som ventet gjør Rekdal et par forandringer fra Viking-kampen. Stengel og Fredheim Holm erstattes av Mathisen og Calvo. Brian Deane gjør også to bytter fra laget som tapte mot Haugesund sist. Kerr og Feldballe har gått ut, Sukke og Breive har kommet inn.
    Flere av Sarpsborgs spillere har en fortid i Vålerenga. I tillegg til nyinnleide Gudmund Kongshavn har også Joachim Thomassen, Andreas Nordvik og Bojan Zajic spilt for 'Oslos stolthet'.
    Lagene entrer banen i dette øyeblikket! Et lite stykke unna halvfullt på Ullevaal i dag.
    Hjemmelaget med avsparket!
    1'
    Vålerenga går rett i angrep, og Grindheim tester slegga fra 24 meter. Treffer feil på ballen, og Sukke har full kontroll.
    1'
    Kjetil Rekdal har gjort en forandring i laget som opprinnelig skulle starte. Nicolai Høgh er ute av laget, og erstattes av Morten Berre. Alexander Mathisen spiller høyreback.
    4'
    Berre drar seg ned til linja og prøver å tvinge frem en corner i duell med Thomassen. Thomassen lar seg ikke lure, og rensker unna.
    6'
    Mathisen blir med frem og slår inn mot toppscorer Kjartansson. Heieren Hansen dunker unna.
    7'
    Kristiansen dundrer ned mot linja og slår inn via Breive og til dagens første corner.
    8'
    Skrus innover av Calvo. Sukke fister til ny corner.
    8'
    Det klareres.
    8'
    Etter at Vålerenga hadde et bra trykk på Sarpsborg i noen minutter, har det roet seg litt nå.
    10'
    Nå skjedde det mye på kort tid her! Først spilles Zahid gjennom av Berre. Deretter slår han inn i boks, og ballen treffer en liggende Thømt Jensen. Klanen og Zahid roper på straffe, men Hagen lar spillet gå. Plutselig kontrer Sarpsborg, og Zahid drar to ultrafrekke skuddfinter før han kliner til mot lengste hjørne. Like utenfor!
    13'
    Kjartansson prøver seg på et dribleraid, men stoppes kontant lenge før han nærmer seg Sarpsborgs sekstenmeter.
    14'
    Zahid, Berre og Mathisen forsøker å skape overtall på Sarpsborgs venstreside, men den siste avgjørende pasningen fra Berre blir for lang, og dermed utspark fra Sukke.
    15'
    Calvo går og går før han til slutt forsøker å slå inn. Kronberg står i veien for innlegget, og VIF får innkast høyt i banen. Gunnarsson skal kaste.
    16'
    Gunnarsson kaster langt. Innkastet klareres.
    17'
    Vålerenga triller og triller, men sliter med å bryte gjennom Sarpsborg-forsvaret.
    19'
    Klasseinvolvering av Kjartansson! Mottar ballen feilvendt på 16 meter, trikser ballen opp til seg selv og smeller til på volley. Til side for mål.
    21'
    Kjempesjanse for VIF! Og selvfølgelig er Kjartansson involvert! Kronberg roter bort ballen langt inne på egen halvdel, og VIF kontrer. Calvo spiller til Kjartansson, som kommer alene med Sukke. Gjestenes sisteskanse redder mesterlig!
    23'
    Havner hos Zajic, som prøver lykken på hel volley. Rett i blokka.
    24'
    Berre med meget frekk tunnel rett foran Klanen. Mister ikke akkurat heltestatusen av sånt, evigunge Berre.
    26'
    Liten stopp i spillet da Heieren Hansen sliter med en skade.
    28'
    Vi er i gang igjen på Ullevaal, men Heieren Hansen er ikke tilbake på banen enda.
    29'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Andreas Nordvik
    Ut: Ole Hansen
    Heieren Hansen klarer ikke mer, og må bytte ut. Tidligere VIF-spiller Nordvik kommer inn.
    29'
    Calvo drar seg ned mot linja og slår inn. Håpløst innlegg som ender i utspark fra Sukke.
    32'
    Gunnarsson kaster langt inn i boks, og en Sarpsborg-spiller klarerer til corner.
    34'
    Etter en fin dødball tidligere i kampen, har de siste innleggene fra Calvo vært meget svake. Denne corneren ender bak mål.
    34'
    Zajic med leken stikker gjennom til Kronberg. Han slår inn på første stolpe, og Mathisen får akkurat klarert til corner.
    36'
    Kjempesjanse for Sarpsborg! Wiig header i tverrliggeren!
    44'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Martin Jensen
    Deiser inn i Kjartansson, og mottar kampens første gule.
    44'
    Zahid vender opp i mellomrom, og tar med seg ballen mot mål. Hele stadion venter på at han skal skyte, men Klemetsrud-gutten velger heller å spille til Kjartansson. Pasningen blir litt for lang for den islandske toppscoreren.
    45'+1
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    Nesten for Vålerenga! Et langt Gunnarsson-innkast stusses av Larsen. Kjartansson rekker nesten frem på stussen, men bare nesten.
    45'+3
    45'+3
    Pause på Ullevaal, og vi er like langt som vi var for 45 minutter siden. Ingen stor fotballkamp så langt. Toppscorer Kjartansson har vært aktiv for Vålerenga, og fikk en kjempesjanse til å sende sitt lag i føringen da han kom alene med Sukke etter 23 minutter. Den største sjansen fikk likevel Sarpsborg 08 like før pause, da Wiig headet i tverrliggeren. Ellers er det Vålerenga som har hatt mest ball, men de sliter med å bryte ned et kompakt Sarpsborg-forsvar.
    45'
    Sarpsborg 08 med avspark i andre akt på Ullevaal.
    46'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Herman Stengel
    Ut: Diego Calvo
    Calvo var svært svak i første omgang, og erstattes av Stengel. Det betyr Zahid opp på venstreving, mens Stengel spiller sentralt sammen med Heltne Nilsen og Grindheim.
    46'
    Kristiansen beiner nedover venstresiden før han slår inn til Berre. Han header like over fra kort hold! Frisk start på 2.omgang av Vålerenga.
    49'
    Stengel slår inn i boks, og Berge river i trøya til Kjartansson. Straffe til Vålerenga!
    50'
    Straffe til Vålerenga
    50'
    Vålerenga scorer på straffe!
    Vålerenga 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Vidar Orn Kjartansson
    Kjartansson setter den rolig ned i høyre hjørne, og gjør dermed sitt nittende mål for sesongen.
    50'
    Kjetil Berge
    Fikk gult i situasjonen som førte til straffespark.
    52'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Vålerenga 1 - 1 Sarpsborg 08
    Eventyrlig scoring av Breive! Et frispark fra Zajic heades ut av Berre. I returrom venter Breive, som får kjempetreff fra 20 meter. Ballen suser opp i krysset, og Langer er sjanseløs. Kremscoring!
    53'
    Wiig kommer seg fri i Vålerengas sekstenmeter, og setter ballen i lengste hjørne. Dessverre for både han og Sarpsborg 08 befinner han seg i offside, og dermed annulleres scoringen.
    57'
    Ernemann trer gjennom Breive, som ønsker å sette sin andre scoring for dagen. Vinkelen blir litt for skrå når han avslutter, og Langer har grei kontroll på avslutningen.
    60'
    Gjestene kontrer, og det ender med at Thorarinsson brenner til fra langt hold. Rett i klypene til Langer.
    61'
    Berre går over ende i duell med Thomassen, og Vålerenga får frispark i god posisjon.
    63'
    Stengel svinger inn frisparket. Etter klabb og babb ender kula til slutt opp hos Sukke.
    63'
    Fin mulighet for VIF! Zahid trekker seg inn i banen og slår inn til Kjartansson. Islendingen stusser mot lengste hjørne. Headingen smyger seg centimetere til side for stolpen!
    65'
    Zajic tvinger frem en corner for Sarpsborg 08.
    65'
    Ender i VIF-kontring, der Zahid forsøker å spille gjennom Kjartansson. Berge rydder opp.
    66'
    Kronberg med grusom tversoverpasning i eget forsvar som plukkes opp av Berre. Han skyter rett i blokka. Deretter prøver Grindheim seg. Hans skudd stryker stolpen!
    69'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 2 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Ghayas Zahid
    Målgivende: Christian Grindheim
    Lekker scoring! Grindheim finner frem tryllestaven og slår en magisk pasning til Zahid. Han drar av Thømt Jensen, før han med innsiden setter ballen rolig og behersket bort i lengste hjørne.
    70'
    Inn: Mathias Blårud
    Ut: Morten Berre
    73'
    Brian Deane gjør klart et dobbelbytte.
    74'
    Inn: Kristoffer Tokstad
    Ut: Bojan Zajic
    75'
    To spisser inn for Sarpsborg der, altså. Skal Tokstad og Castro klare å snu dette, da?
    76'
    Thomassen blir med frem og slår inn. Larsen header ut til Heltne Nilsen, som drar av to spillere på et relativt trangt område. Da mottar han selvsagt mye applaus fra Klanen. Heltne Nilsen har forøvrig vært veldig god i dag.
    79'
    Blårud drar seg løs og prøver skuddet. Sukke må gi retur, men ingen VIF-spillere følger opp returen.
    81'
    Vålerenga 2 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Kristoffer Tokstad
    Da er vi like langt igjen! Et frispark-innlegg fra Breive ender opp hos en fullstendig umarkert Tokstad. Tokstad har få problemer med å heade inn utligning, og bortesvingen går bananas!
    82'
    Speaker melder om 8992 tilskuere på Ullevaal i dag.
    84'
    Det bølger frem og tilbake her nå. Vålerenga presser på for tre poeng, og sender mye folk i angrep. Samtidig er Sarpsborg farlige på kontringer. Spesielt Tokstad virker pigg i dag.
    86'
    Heltne Nilsen søker Zahid i bakrom, men pasningen er for svak og heades ut av Kronberg.
    89'
    Kjartansson vender på en femøring og brenner til. Skyhøyt over mål.
    89'
    Rødt kort til Vålerenga
    Vidar Orn Kjartansson
    Direkte rødt til Kjartansson! River seg løs fra Ernemann og setter kneet i ryggen hans.
    90'
    Steffen Ernemann
    90'
    Det legges til fire minutter her.
    90'+2
    Inn: Moussa Njie
    Ut: Ghayas Zahid
    90'+3
    Blårud header ned til Nije, som header over mål. Muligens det siste som skjedde i kampen.
    90'+4
    90'+5
    Det ender uavgjort på Ullevaal. Etter en tam førsteomgang eksploderte det etter hvilen. Først fikk Vålerenga straffe, og den satte toppscorer Kjartansson sikkert i mål. Like etter fikk Breive kjempetreff fra 20 meter, og dermed var vi like langt. Ti minutter etter sendte formspiller Zahid Vålerenga opp i ledelsen på ny, og da trodde nok de fleste at dette var avgjort. Men innbytter Tokstad ville det annerledes, og headet inn kampens siste scoring åtte minutter før full tid.
    Ut i fra spill og sjanser er det greit at det endte med poengdeling her. Det røde kortet som Kjartansson fikk vil nok bli diskutert i ettertid, og det skal bli spennende å se hvilken straff han får.
    Endre Lübeck takker for i dag. Ha en fortreffelig lørdagskveld.