1 556
1 898

Hei, og velkommen til livedekningen fra Intility Arena, hvor Vålerenga møter Odd i cupens tredje runde.
    Vålerenga har kommet seg til denne runden ved å slå rival Lyn 4-0 på Bislett i den første runden. I andre runde møtte Dag-Eilev Fagermo og mannskapet hans Ullern på bortebane. Stillingen mot 3. divisjonslaget var 1-1 til ordinær tid, men VIF vant til slutt 3-1 etter ekstraomganger.
    Kveldens gjester fra Skien har kommet seg til denne tredje runden med to knepne 1-0-seiere. I første runde slo dem Eik Tønsberg, og i den andre runden var det Fram Larvik som ble beseiret.
    I forrige serierunde møtte Vålerenga de daværende serielederne Molde her på Intility Arena. Kampen endte 1-1 etter et straffespark til hvert av lagene. Henrik Bjørndal scoret Vålerengas mål.
    Odd fikk i forrige serierunde besøk av Lillestrøm hjemme på Skagerak Arena. Jan Frode Nornes og mannskapet hans tok ledelsen, men tapte til slutt 3-2. Sander Svendsen scoret begge målene til Odd i dette oppgjøret.
    Vålerenga og Odd har møttes én gang tidligere denne sesongen. Da møttes de til seriekamp her i hovedstaden. VIF tok ledelsen i dette oppgjøret ved Henrik Udahl, men gjestene fra Skien utlignet til 1-1 ved Mushaga Bakenga, noe som også ble sluttresultatet i denne kampen. Sistnevnte blir ikke å se på banen i kveld, da han nå tjener til livets opphold i Japan.
    Både Vålerenga og Odd har stolt historie når det gjelder cupen. Vålerenga har fått løfte kongepokalen fire ganger. Dette gjorde de i 1980, 1997, 2002 og 2008. Odd har sammen med Rosenborg vunnet Norgesmesterskapet flest ganger i historien siden den første turneringssesongen i 1902. Odd har blitt cupmestere hele 12 ganger, og det ble de i 1903, 1904, 1905, 1906, 1913, 1915, 1919, 1922, 1924, 1926, 1931 og 2000.
    Kveldens hoveddommer er Kai Erik Steen, på linjene har han med seg Thomas Skaiaa og Jan Erik Engan. Fjerdedommer for kvelden er Jørgen Haugen.
    Dag-Eilev Fagermo gjør én forandring fra laget som spilte 1-1 mot Molde i forrige seriekamp. Christian Borchgrevink er ikke med i dagens Vålerenga-tropp, og det er Fredrik Holmé erstatter han på høyrebacken. Kveldens kamp blir 20-åringens første kamp fra start for Vålerenga. Gjestene fra Skien gjør også noen forandringer fra forrige seriekamp mot Lillestrøm. John Kitolano, Markus André Kaasa og Flamur Kastrati er ute av startelleveren fra 3-2-tapet mot LSK, og disse tre erstattes av Conrad Wallem, Milan Jevtovic og Tobias Lauritsen.
    Lagene entrer banen og det er straks klart for avspark på Intility Arena!
    0'
    Odin Thiago Holm sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Rolantsson legger inn fra venstre, men etter en duell i feltet går ballen over dødlinja. Femmeter til Haug.
    2'
    Näsberg forsøker seg på en crosser mot Sahraoui på høyrekanten, men ballen blir litt for lang og går over dødlinja.
    4'
    Kjartansson kommer seg til en avslutning inne i 16-meteren som blokkeres til corner.
    5'
    Slås mot Tollås Nation som header mot mål, men ballen blir reddet på strek og går ut til ny corner.
    5'
    Klareres først ut og legges inn igjen, men Wahlstedt er ute og plukker ballen uten problemer.
    6'
    Det er vertene som har åpnet best de første snaue ti minuttene her.
    9'
    Kitolano spiller til Svendsen som avslutter fra rundt 16 meter. Avslutningen går et stykke til side for målet til Haug.
    11'
    Vålerenga forsøker å spille seg gjennom et kompakt Odd-forsvar inne i 16-meteren, men gjestene får til slutt et frispark.
    13'
    Ivan Näsberg blir sittende nede ved midtbanen og får assistanse fra det medisinske apparatet.
    14'
    Ser ut som at det er kneet Vålerenga-stopperen sliter med, og det signaliseres at han må byttes ut.
    15'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Tobias Christensen
    Ut: Ivan Näsberg
    En skadet Näsberg erstattes av Christensen som tar plass på midtbanen, mens Oldrup Jensen flyttes ned på stopperplass.
    16'
    Gjestene med mer nå. Legger først inn fra venstre, også blir det et nytt innlegg fra høyre, men vertene får til slutt klarert.
    18'
    Jevtovic utfordrer seg innover fra venstresiden og fyrer avgårde et skudd som blokkeres i beina på Jørgensen. Jørgensen tester skuddfoten, men skuddet går over.
    20'
    Mål for Odd!
    Vålerenga 0 - 1 Odd
    Mål: Milan Jevtovic
    Målgivende: Odin Bjørtuft
    Jevtovic sender gjestene i ledelsen! Bjørtuft står nesten på egen 16-meter og slår en lang ball i bakrom mot Jevtovic. Serberen setter så på turboen mot mål, er sikker alene med Haug og sender gjestene i ledelsen.
    20'
    Enorm sjanse for vertene! Layouni legger inn et lavt innlegg fra venstre mot Kjartansson som står alene foran mål. Islendingen avslutter, men ballen går i tverrliggeren og ut.
    24'
    Zuta blir liggende nede med smerter, men venstrebacken kommer seg til slutt på beina igjen.
    28'
    Bjørdal slår et innlegg fra høyre som går over til Zuta på motsatt side. Venstrebacken legger inn igjen, men keeper Wahlsted plukker ballen.
    30'
    Holm mottar en ball like utenfor gjestenes 16-meter og forsøker å curle ballen i hjørnet, men ballen sniker seg på utsiden av stolpen.
    30'
    Wallem legger inn mot Lauritsen inne i boksen, men ballen går over Odd-spissen og ut til femmeter.
    33'
    Ruud spiller til Lauritsen som spiller videre til Kitolano som avslutter et godt stykke over mål.
    36'
    Sahraoui setter opp farten og forsøker å drible seg gjennom gjestenes forsvar, men unggutten stoppes og gjestene overtar.
    41'
    Svendsen skjærer inn fra høyre og forsøker seg på et skudd som blokkeres.
    43'
    Layouni legger et godt innlegg fra venstre mot Kjartansson foran mål. Islendingen får til en bra heading, men ballen sniker seg på utsiden av stolpen.
    44'
    Holmé slår et innlegg fra høyre som gjestene får klarert.
    45'
    Det legges til minimum ett minutt.
    45'+1
    Jevtovic mottar en ball fra Svendsen inne i 16-meteren. Serberen avslutter rett på Haug som redder enkelt.
    45'+2
    45'+2
    Det er pause i hovedstaden, og det er gjestene fra Skien som går i garderoben med ledelse. Det var Vålerenga som åpnet kampen best, men etter 20 minutter sendte Milan Jevtovic gjestene i ledelsen. Kampen var ganske jevn resten av omgangen, og vertene hadde to store sjanser ved Vidar Örn Kjartansson. Vi er straks tilbake med andre omgang.
    45'
    Inn: Nicolaj Thomsen
    Ut: Odin Thiago Holm
    46'
    Gjestene triller i gang andre omgang. Vertene gjør også sitt andre bytte for kvelden i pausen.
    46'
    Kitolano mottar en ball ved 16-meterstreken og fyrer avgårde et skudd midt på Haug.
    48'
    Wallem parkerer Tollås Nation i en løpeduell ute på siden og legger inn, men vertene får klarert.
    50'
    Vålerenga har hatt mye ball i starten av denne andreomgangen, mens Odd ligger lavt.
    54'
    Bjørdal drar seg forbi flere spillere fra høyresiden og inn i gjestenes 16-meter, men stoppes til slutt av Jevtovic og gjestene får klarert.
    54'
    Bjørdal legger inn fra høyre mot bakerste stolpe hvor Ruud klarerer ut til corner.
    56'
    Klareres.
    56'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Salomon Owusu
    Ut: Milan Jevtovic
    57'
    Vålerenga 0 - 2 Odd
    Mål: Sander Svendsen
    Målgivende: Tobias Lauritsen
    Sander Svendsen dobler gjestenes ledelse! Noe mot spillets gang mottar Svendsen ballen, dribler seg mot 16-meterstreken og fyrer avgårde et skudd som går nede i hjørnet forbi Haug.
    58'
    Vålerenga 0 - 3 Odd
    Målgivende: Joshua Kitolano
    Svendsen setter sitt andre mål på to minutter! Kitolano spiller gjennom Svendsen i 16-meteren, som for to minutter siden er Svendsen sikker foran målet og sender ballen i forbi Haug og i garnet. Blir tøft for Vålerenga her nå.
    60'
    Layouni slår et innlegg fra venstre mot Thomsen inne i boksen som kommer seg til en avslutning, men Wahlstedt redder skuddet greit.
    66'
    Spilles kort og ender til slutt opp med innkast til gjestene.
    67'
    Gult kort til Vålerenga
    Henrik Bjørdal
    For tøff i en duell med Jørgensen på midtbanen og mottar kampens første gule kort fra dommer Steen.
    68'
    Inn: Seedy Jatta
    Ut: Amor Layouni
    68'
    Inn: Henrik Udahl
    Ut: Vidar Orn Kjartansson
    68'
    Bjørdal legger inn fra høyre, men gjestene får klarert.
    72'
    Fredrik Oldrup Jensen
    Oldrup Jensen hindrer Wallem en kontring på midtbanen og får kampens andre gule kort.
    72'
    Inn: Jacob Dicko Eng
    Ut: Fredrik Holmé
    76'
    Wallem fyrer av et skudd fra distanse som går over mål.
    76'
    Sahraoui lemper et innlegg inn i boksen til gjestene, men der inne står Wahlstedt og plukker ballen.
    77'
    Eng felles ute til høyre for gjestenes 16-meter. Frispark til Vålerenga som skal tas av Zuta.
    78'
    Frisparket er meget svakt og slås over mål.
    79'
    Ligger lavt med hele laget her nå, Odd.
    81'
    Bokses ut av Wahlstedt rett i beina på Zuta som legger inn igjen, men også på andre forsøk bokser gjestenes keeper ballen ut, og den blir klarert.
    81'
    Osame Sahraoui
    Sahraoui takler Svendsen like utenfor vertenes 16-meter og får det gule kortet.
    83'
    Andre gule kort til Vålerenga
    Sahraoui var ikke enig i dommerens avgjørelse og klagde på seg sitt andre gule kort, og dermed sendes unggutten rett i dusjen.
    83'
    Inn: Syver Aas
    Ut: Gilli Rólantsson
    84'
    Slås ut til ny corner.
    85'
    Hjørnespark til Odd
    86'
    Slås over alle inne i feltet og ut til femmeter til gjestene.
    87'
    Det legges til minimum tre minutter.
    90'+1
    Inn: Kachi
    Ut: Sander Svendsen
    90'+1
    Zuta slår et innlegg mot Udahl som får headet på mål, men headingen blir ganske løs og Wahlstedt redder greit.
    90'+3
    90'+3
    Kai Erik Steen blåser av, og det er Odd som er videre til fjerde runde! Det var Vålerenga som åpnet kampen best, men utover førsteomgangen jevnet det seg ut og etter 20 minutter sendte Milan Jevtovic gjestene i ledelsen. I andre omgang var det også Vålerenga som åpnet best, men noe mot spillets gang doblet Sander Svendsen gjestenes ledelse, og kun to minutter etter satte romsdalingen sitt andre mål på to minutter. Flere mål ble det ikke og Odd er ett steg nærmere finalen på Ullevaal neste år, mens Vålerenga har kun Eliteserien igjen å fokusere på. Martin Jansrud takker for følget!