503
203

Ble dekket av NTB

Hei, og velkommen til livedekningen fra Intility Arena, hvor det i dag er duket for byderby mellom Vålerenga og Lyn.
    Vålerenga åpnet serien forrige helg med en 5-3-seier mot Avaldsnes her på Intility Arena. Dejana Stefanovic, Synne Jensen, Rikke Madsen og Celin Bizet (x2) scoret blåtrøyenes mål i dette oppgjøret.
    Lyn skulle egentlig møte LSK Kvinner til serieåpning forrige helg, men denne ble utsatt grunnet koronasmitte i LSK-troppen. Derfor er dagens kamp årets første seriekamp for Lyn og lagets nye trener, Tom Stenvoll.
    Dagens motstandere møttes ved to anledninger i fjorårets sesong. Her på Intility Arena vant Vålerenga 2-0, mens i det motsatte oppgjøret på Kringsjå var det Lyn som vant 3-2. Lagene møttes også i en treningskamp for en snau måned siden, denne vant Vålerenga 3-1.
    Dagens hoveddommer er Henrikke Holm Nervik. På linjene har hun med seg Niloo Kafili og Mari Ballangrud. Fjerdedommer for dagen er Mohammad Hafezi.
    Fantastisk vær i hovedstaden i dag. Sol, blå himmel og gradestokken viser solide 22 grader.
    Jack Majgaard Jensen stiller med samme startellever som slo Avaldsnes 5-3 forrige helg.
    Lagene entrer banen og det er straks klart for byderby på Intility Arena!
    0'
    Cathinka Friis Tandberg sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Bølget frem og tilbake de første minuttene. Lyn får et frispark på midtbanen som tas kjapt.
    3'
    Andradottir tester skuddfoten fra 20 meter, men ballen går over målet til Odden.
    6'
    Pedersen slår en nydelig crosser mot Nygard på venstresiden. Det forsøkes så på et skudd som blir blokkert.
    7'
    Bizet legger en ball ut til Thomsen på høyresiden som slår et innlegg, men det blir altfor høyt og ender bak målet til Lyn-keeper Odden.
    9'
    Tandberg blir liggende nede etter en smell og får en sjekk fra det medisinske apparatet.
    11'
    Spillet er i gang igjen, men Tandberg får fortsatt behandling på sidelinjen.
    14'
    Tomter slår et innlegg fra venstre inn i boksen, men Lyn får klarert.
    16'
    Stefanovic forsøker seg på et langskudd fra omtrent samme distanse som hun scoret fra forrige kamp, men denne gangen går ballen til side for mål.
    16'
    Tandberg er tilbake på banen igjen etter drøye fem minutter på sidelinjen.
    17'
    Stefanovic slår et ball til Thomsen på høyresiden, og vertene vinner en corner.
    20'
    Går rett i hanskene til Odden.
    20'
    Madsen forsøker å spille igjennom Bizet med et lekkert hælspark, men gjestene får klarert til innkast.
    21'
    Bækkelund slår en nydelig ball ut mot Tunes på høyresiden. Sistnevnte fyrer avgårde et skudd som går til side for mål.
    24'
    Bizet utfordrer på venstresiden og legger inn lavt, men innlegget er svakt og går rett i hanskene til Odden.
    25'
    Stefanovic slår en fin kule over til Bizet på venstrekanten, Bizet forsøker å utfordre seg forbi Lyn-forsvaret, men stoppes.
    27'
    En liten drikkepause for begge lag nå.
    27'
    Begge lag har fått i seg en slurk og vi er i gang igjen.
    28'
    Tunes slår et lavt innlegg fra høyre mot Godø inne i boksen, men ballen går til side for mål. Femmeter til Seabert.
    29'
    Jensen slår en ball inn i feltet mot Bizet. Bizet får hodet på ballen og header til side for mål, men blir også avvinket for offside.
    31'
    Bizet blir liggende nede etter duellen og må ha litt hjelp, men er tilbake på banen nå.
    32'
    Lyn kontrer og Haugstad forsøker å legge ballen inn i boksen, men der står en offensiv Seabert og plukker ballen uten problemer.
    35'
    Tandberg forsøker seg på et lavt skudd langs bakken fra 20 meter, men skuddet går rett på Seabert som redder enkelt.
    36'
    Madsen utfordrer på høyresiden og legger inn, men ballen blir klarert.
    37'
    Tunes setter på turboen på høyresiden og fyrer avgårde et hardt skudd som går til side for mål.
    38'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Lyn
    Mål: Synne Jensen
    Målgivende: Amanda Andradóttir
    Synne Jensen sender Vålerenga i ledelsen! Vertene utfordrer på venstresiden, og ballen havner inne i feltet. En Lyn-spiller blir så liggende på ballen foran mål, og da dukker Jensen opp som sender ballen i mål.
    40'
    Slås inn på hodet til Andradottir som heades tilbake inn i feltet, Jensen fyrer så avgårde et skudd som reddes.
    44'
    Det legges til minimum to minutter.
    45'+2
    45'+3
    Det blåses av til pause, og Vålerenga leder 1-0 etter scoring av Synne Jensen. Det har vært en ganske sjansefattig førsteomgang som har bølget en del frem og tilbake. Det er nok Vålerenga som har hatt mest ball, men Lyn har også hatt noen farligheter. Vi er straks tilbake med andre omgang!
    45'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Elise Thorsnes
    Ut: Amanda Andradóttir
    46'
    Inn: Catherine Bott
    Ut: Andrine Tomter
    46'
    Inn: Ylinn Tennebø
    Ut: Rikke Nygard
    46'
    Andre omgang er i gang, og Vålerenga har altså gjort et trippelbytte i pausen her.
    47'
    Thorsnes mottar enn ball feilvendt på midtbanen, vender opp og slår en nydelig pasning mot Thomsen på høyresiden, men stoppes av gjestene som overtar.
    50'
    Synne Jensen og Celin Bizet kombinerer fint fremover mot gjestenes mål, men ballen ender opp hos keeper Odden.
    51'
    Haugstad får en ball på venstresiden, skjærer inn mot mål og klemmer til, men Seabert redder til corner.
    52'
    Det ropes på straffe inne i feltet, men dommer Nervik sier nei og vertene overtar.
    52'
    Vertene kommer seg til avslutning som reddes enkelt av Odden.
    56'
    Lyn vinner et frispark på midtbanen som slås opp i feltet, men kaptein Pedersen klarerer godt.
    57'
    Stor mulighet for Vålerenga! Jensen slår et innlegg mot Bizet på bakerste stolpe som heades like til side for mål.
    59'
    Vålerenga 2 - 0 Lyn
    Mål: Elise Thorsnes
    Målgivende: Celin Bizet Ildhusøy
    Innbytter Thorsnes dobler ledelsen! Celin Bizet finner innbytter Elise Thorsnes inne feltet som setter ballen i mål i sin debut fra start. Blir tungt for gjestene å komme tilbake nå.
    59'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Runa Lillegård
    Ut: Kristin Haugstad
    60'
    Gult kort til Vålerenga
    Celin Bizet Ildhusøy
    63'
    Bizet og Tennebø kombinerer på venstresiden, men gjestene får klarert til innkast.
    67'
    Vålerenga triller ball mot et lavtliggende Lyn nå.
    68'
    Inn: Julie Jorde
    Ut: Laura Gashi
    68'
    Inn: Selma Hernes
    Ut: Cathinka Tandberg
    68'
    69'
    Vi er igang igjen.
    70'
    Søyland forsøker seg på et skudd som blir blokkert. Ballen ender så opp hos Closs som forsøker seg på et skudd skrått fra venstre, men ballen går til side for mål.
    72'
    Jensen opp farten sentralt i banen mot mål, spiller så vegg med Thorsnes og ballen blir klarert.
    74'
    Bizet kommer seg til skudd skrått fra høyre, men Odden redder godt til corner.
    75'
    Klareres til innkast.
    75'
    Synne Jensen forsøker seg på et skudd fra distanse som går langt over mål.
    78'
    Closs slår et innlegg fra venstre som klareres til corner.
    79'
    Heades ut av Stefanovic i beina på Bækkelund som skyter over mål.
    79'
    Bott forsøker seg på et lavt langskudd som går via en Lyn-fot og inn til keeper.
    82'
    Inn: Anna Aahjem
    Ut: Emma Stølen Godø
    84'
    Inn: Maja Maria Staubo Nordahl
    Ut: Una Søyland
    84'
    Inn: Camilla Huseby
    Ut: Rikke Madsen
    84'
    84'
    Closs slår et høyt innlegg fra venstre som Seabert plukker enkelt. Godt og sikkert keeperspill.
    86'
    Runa Lillegård fyrer avgårde et skudd fra 20 meter som går et stykke over målet til Seabert.
    88'
    Det forsøkes på en stikker mot Lillegård på venstresiden, men ballen blir for lang og Pedersen skjermer ut.
    90'
    Vålerenga 3 - 0 Lyn
    Målgivende: Synne Jensen
    Innbytter Thorsnes setter sitt andre for dagen! Bott legger inn fra venstre, går via foten til Jensen og videre til Thorsnes som setter ballen sikkert i mål.
    90'+1
    Vålerenga 4 - 0 Lyn
    Målgivende: Janni Thomsen
    Her går det unna! Like etter det tredje målet går Vålerenga rett i angrep igjen. Synne Jensen mottar en ball fra Janni Thomsen som settes i mål bak Odden.
    90'+2
    90'+4
    Dommer Nervik blåser av, og Vålerenga vinner 4-0 på Intility Arena! Kampen åpnet ganske sjansefattig og bølget en del frem og tilbake i første omgang, men fem minutter før pause sendte Synne Jensen blåtrøyene i ledelsen, og stillingen var 1-0 til pause. I pausen satte trener Majgaard Jensen inn blant annet Elise Thorsnes, noe som skulle vise seg å være et godt trekk. Thorsnes satte inn både scoring nummer to og tre. Etterfulgt av en ny scoring av Synne Jensen. Thorsnes og Jensen scoret altså to mål hver i dag og Vålerenga vinner til slutt komfortabelt 4-0. Martin Jansrud takker for følget og ønsker alle en fin helg videre!