Hei, og hjertelig velkommen til den siste kampen i Toppseriens superhelg på Intility Arena, hvor Vålerenga får besøk av erkerival Lyn!
    Vålerenga ligger på 5.plass etter åtte kamper med statistikken 5-1-2. Enga har hatt en god innledning på sesongen, og lå helt oppe i ryggen på LSK Kvinner, men to tap på rad har dyttet de kongeblå nedover på tabellen. For to runder siden ble det et knepent tap mot nettopp LSK, men oslo-laget ble knust 5-0 av Klepp forrige runde. Et derby mot Lyn er den perfekte måte å reise seg på for Vålerenga!
    Også Lyns formkurve er nedadgående. Laget fra kringsjå har fulgt opp to strake seire med tre tap på rappen. Det gjør at Ole Johan Aas og co. har to poeng ned til Alvdalsnes på kvalifiseringsplass. Det er ikke bare nedover på tabellen det er små avstander. Med tre poeng i dag vil Lyn passere både Arna-Bjørnar og Trondheims-Ørn!
    Vålerenga har et meget godt tak på Lyn med tre seire på de fire siste. Da lagene møttes på Intility i fjor vant Vålerenga hele 6-1, mens oppgjøret på Kringsjå endte 1-1.
    Lagene står klare på banen! Lyns unge lag ser meget klare ut. Har en snittalder på 20 år i startoppstillingen!
    0'
    Hjemmelaget tar avspark!
    1'
    VIF holder ballen i laget, mens Lyn ligger i en stram 4-5-1.
    2'
    Kine Fløtre mottar ballen i mellomrommet, men kommer seg ikke forbi Noor Eckhoff.
    3'
    Eckhoff vinner nok en ball på midten og legges samtidig i bakken. Frispark til Lyn på egen halvdel.
    4'
    Sherida Spitse viser sin klasser når hun tar seg forbi to Lyn-spillere før hun felles. Kunne blitt en farlig overgang for VIF, det.
    5'
    Ingrid Søndenå tar tellig. Forsvarspilleren holder seg til hodet. Sønderå hjelpes av banen, men ser ut til å kunne fortsette!
    6'
    Sherida Spitse drar til fra nærmere 40 meter. Skuddet reddes enkelt av Sneve.
    7'
    Lyn kommer på sin første visitt, men Lillegård avvinkes for offside.
    8'
    Natasha Khalila Dowie kommer til innlegg fra høyre. Sneve plukker foran nesa på Njoya.
    9'
    Lyn kontrer! Lillegård stikker inn bak VIF-forsvaret og får flikket ballen forbi Korpela som er ute på 20 meter. Heldigvis for hjemmelaget er Pedersen tilbake og får snappet ballen på baksiden av egen keeper.
    10'
    Vi har passert ti minutter på Intility. Vålerenga har hatt ballen mest, men Lyn har vist at de kan være farlige på kontringer!
    12'
    Lyn setter opp et fint angrep! Etter flere kombinasjoner på venstrekanten mottar Lillegård ballen sentralt. Etter en berøring smelles det til med vestrefoten. Skuddet er god, men Korpela holder avslutningen fra 18 meters hold.
    13'
    Sand setter inn en knallhard, men ren takling på Linberg. Vinner også innkastet i den situasjonen, VIF-backen.
    14'
    Enga sliter med å finne åpninger i Lyn-forsvaret. Gjestene forflytter seg hurtig uten ball og tvinger VIF på tvers og bakover.
    17'
    Mål for Lyn!
    Vålerenga 0 - 1 Lyn
    Mål: Runa Lillegård
    Målgivende: Camilla Linberg
    Gjestene tar VIF i ubalanse! Linberg vinner ballen noen meter inne på egen halvdel og setter fart. Linberg går og går før hun slår en vakker stikker gjennom til Lillegård som er kald alene med keeper! En flott scoring av Lillegård og enormt forarbeid av Linberg!
    18'
    Vi så tendenser til Lyns kontringsstyrke tidligere i omgangen!
    21'
    Natasha Khalila Dowie kommer til avslutning i boksen, men klarer ikke styre hodestøtet på mål.
    23'
    Flott VIF-angrep! Celin Bizet Ildhusøy slår opp på en feilvendt Dowie som legger igjen til Dear som drar til på direkten. Den knallharde avslutningen sniker seg noen centimetere på utsiden av stolpen!
    25'
    Lindberg vinner ballen fra Ajara Njoya som legger førstnevnte i bakken.
    27'
    Gult kort til Vålerenga
    Stine Ballisager Pedersen
    Lillegård setter fart og legges i bakken av Pedersen. Hard takling som stopper en god kontring - gult kort!
    27'
    Det blir en stor mulighet på det påfølgende frisparket! Joanna Bækkelund får et kne på ballen, men det er ikke nok til å overliste Korpela!
    28'
    Corneren går gjennom hele feltet.
    29'
    Ingrid Søndenå tar telling nok en gang. Ser ut til å være ferdigspilt, Søndenå.
    30'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Tina Dalgård
    Ut: Ingrid Katrine Søndenå
    Dalgård erstatter skadde Søndenå.
    30'
    Tunes mister balllen til Celin Bizet Ildhusøy dypt inne på egen halvdel, men reddes av lagveninne Eckhoff.
    32'
    VIF tildeles et frispark på 25-30 meter. Sherida Spitse er nok lysten på å prøve lykken!
    33'
    Brukbart forsøk fra Spitse. Ballen dupper fint over muren, men det er ikke nok trøkk i kula. Da blir jobben grei for Sneve som holder!
    34'
    Hjemmelaget ruller opp på høyresiden hvor Sand kommer til innlegg. I boksen har Ajara Njoya løpt seg fri, men vingen taper duellen mot Sneve i boksen.
    35'
    Enga tar Lyn i ubalanse og får en sjelden kontringsmulighet! Jenna May Dear spiller fri Celin Bizet Ildhusøy som får en dårlig førsteberøring. Dermed renner muligheten ut i sanden.
    37'
    Ajara Njoya går i bakken. VIF flytter stopperne opp i boksen.
    38'
    Pedersen kommer seg først på Spitse-innlegget, men på andreballen er Lyn-forsvaret først.
    39'
    Natasha Khalila Dowie viser styrke! Tar ned en lang ball på kassa og holder to Lyn-forsvarere unna. Vender så fint opp før hun legges i bakken. Frispark i god posisjon!
    39'
    Spitse er nære! Midtbanespilleren får mer kraft i dette forsøket, men Sneve ligger helt nede i sitt venstre hjørne og dytter til corner. Godt frispark og god en minst like god redning!
    40'
    Lyn rensker unna!
    40'
    Spitse drar nok en gang til fra distanse. Denne gang går forsøket noen meter over tverrliggeren.
    42'
    Natasha Khalila Dowie er et meget godt oppspillspunkt. VIF sliter i kombinasjonsspillet og burde nok bruke Dowie feilvendt oftere.
    43'
    Trine Skjelstad Jensen blokkerer først et innlegg for hun få sekunder senere stanger unna i egen boks. To gode innvolveringer av stopperen!
    45'
    Celin Bizet Ildhusøy spilles alene gjennom, men avvinkes for offside.
    45'+2
    Spitse og Dowie setter opp en vegg like utenfor Lyn-boksen. Sistnevnte bruker for lang tid og kommer aldri til avslutning.
    45'+3
    45'+3
    Bortelaget Lyn leder 1-0 over VIF etter 45 minutter på Inility Arena. Hjemmelaget har dominert i banespillet, men har slitt med å spille seg til store muligheter. Hjemmelagets største mulighet kom da Spitse dro til på et frispark fra drøye 20 meter. Lyn har flere raske og tekninske spillere som trives god i kontringsfasen. Det fikk vi se da gjestene tok ledelsen. Linberg gjorde en enorm jobb da hun førte ballen 30-40 meter før hun spilte fri Lillegård. Spissen var iskald da hun satt ballen fordi Korpela i VIF-målet. Enga må opp med tempoet om de skal trenge seg gjennom Lyn-forsvaret i andre omgang!
    45'
    Inn: Marie Dølvik Markussen
    Ut: Kine Fløtre
    Hjemmelaget tar grep i pausen. Fløtre erstattes av Markussen.
    46'
    Lyn tar avspark.
    46'
    Celin Bizet Ildhusøy kommer til avslutning, men klarer ikke styre skuddet på mål.
    48'
    VIF har lagt om i pausen. VIF spiller nå med tre bak. Marie Dølvik Markussen spiller høyre vingback. Victoria Ludvigsen er flyttet opp midten.
    49'
    Ajara Njoya snurrer rundt med Trine Skjelstad Jensen på høyreflanken og følger opp med et godt innlegg. Selv om innlegget er bra kommer ingen VIF-spillere seg på ballen.
    51'
    Trine Skjelstad Jensen får en lang tå på ballen. Det hindrer Ajara Njoya å komme alene gjennom. Viktig inngripen av Lyn-stopperen!
    52'
    Innbytter Marie Dølvik Markussen har vært frisk! Slått 2-3 gode innlegg så langt.
    53'
    Omgangens første mulighet faller til hjemmelaget! Victoria Ludvigsen drar til fra distanse og skuddet forandrer retning i Dowie som styrer på hockey-vis! Det setter keeper helt ut av spill, men heldigvis for Lyn går ballen like utenfor stolpen!
    54'
    Stopp i spillet. Lyn-keeper Sneve får behandling på matta.
    55'
    Sneve rister av seg smellen!
    55'
    Dowie legger ned til Spitse som fører fremover og drar til med venstreslegga. Skuddet er brukbart, men treffer ikke innenfor ramma.
    57'
    Dowie er virkelig en håndfull feilvendt! Denne gang er det Trine Skjelstad Jensen som må lage frispark.
    58'
    Det påfølgende frisparket svinges inn mellom forsvar og keeper. Et meget god frispark fra Spitse, men ingen VIF-spillere kommer seg på ball.
    59'
    Marie Dølvik Markussen vinner en corner. Klemmer til, men en Lyn-forsvarer får blokkert avslutningen.
    59'
    Dowie kaster seg frem, men klarer ikke styre avslutningen på mål.
    59'
    Celin Bizet Ildhusøy setter fart og prøver å tre gjennom Dowie. Passet er, dessverre for VIF, noen centimetere for lang. Var på 16 meters hold der, Ildhusøy, og kunne nok gått på skudd selv!
    61'
    Unge Linberg er rutinert i duell med Marie Dølvik Markussen. Setter kroppen mellom og vinner et frispark dypt inne på egen halvdel.
    62'
    Lyn har knapt vært over midten i andre omgang.
    63'
    Stor Enga-mulighet! Marie Dølvik Markussen svinger nok et godt innlegg inn i Lyn-boksen. Dowie har løpt seg fri og kommer til avslutning. Også denne gang går hodestøtet over tverrliggeren.
    63'
    Nærmer seg nå, VIF! Markussen har vært meget god i andre omgang, og med både Dowie og Ajara Njoya på topp ser hjemmelaget straks mye farligere ut!
    65'
    Lyn kommer på sin første overgang i andre omgang. Selma Ørstavik Hernes fører i stor fart, men blir ubesluttsom når hun nærmer seg 16-meteren. Vilde Hasund får til slutt ballen ute til høyre og kommer til avslutning. Skuddet går langt over mål.
    67'
    Huseby drar til fra distanse. Korpela redder greit.
    69'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Anna Palm
    Ut: Vilde Hasund
    Høyrekanten Hasund erstattes av Palm.
    69'
    Lyn har hevet spillet sitt nå!
    71'
    Dowie kommer først på den knallharde Spitse-corneren, men stussen på første stolpe går langt, langt utenfor.
    71'
    Huseby setter fart på en Lyn-kontring, men avleveringen er svak. Sand bryter og starter et VIF-angrep.
    73'
    Inn: Iselin Sandnes Olsen
    Ut: Camilla Linberg
    Lindberg er ferdig for dagen. Arktiekten bak Lyn-scoringen har vært god i dag! Olsen kommer inn.
    74'
    Legger om til 5-4-1 nå, Lyn.
    76'
    Ajara Njoya smeller ballen i metallet! Njoya kommer seg fri på bakerste stolpe og det selvfølgelig Markussen som står bak innlegget. Volleyforsøket med bredsiden smeller i tverrliggeren!
    76'
    Inn: Maren Hauge
    Ut: Jenna Dear
    Dear erstattes av Hague på VIF-midtbanen.
    77'
    Hauge tar plass på høyre vingback, mens Markussen flyttes over på venstresiden. Det betyr at Celin Bizet Ildhusøy tar plass inne sentralt.
    79'
    Inn: Maren Thoresen
    Ut: Runa Lillegård
    Målscorer Lillegård går ut. Har lagt ned mange kilometer på topp. Thoresen kommer inn.
    79'
    Lyn tar seg god tid på alt av dødballer nå. Er kun 10 minutter unna å slå storesøster VIF på bortebane!
    82'
    Lyn har meget store rom å kontre i nå, men gjestene virker slitne. Kommer etter med få spillere, Lyn.
    84'
    Dowie vinner alt i boksen, men den løse ballen er en Lyn-forsvarer først på.
    84'
    Trine Skjelstad Jensen kaster seg inn og blokkerer en Ajara Njoya-avslutning. Corner!
    85'
    Victoria Ludvigsen vinner på første stolpe. Headingen går rett på keeper! Bra mulighet!
    85'
    Maren Hagfors Thoresen er helt alene på topp, men vinner likevel et frispark. Det er viktig for Lyn!
    87'
    Victoria Ludvigsen
    Feller Maren Hagfors Thoresen og stopper samtidig en kontring.
    87'
    Karen Oline Sneve kommer seg ut i feltet og fanger foran Ajara Njoya. God keeperspill.
    88'
    VIF kaster alle i angrep nå.
    90'
    Hauge kommer til innlegg, men igjen går innlegget rett i klypene på keeper.
    90'+1
    Det legges til fem minutter!
    90'+1
    Trine Skjelstad Jensen kårer til banens beste spiller av en lokal jury. Stopperen har vært solid i dag!
    90'+1
    Dowie brenner en enorm mulighet! Ballen detter ned til spissen på 7-8 meter. Dowie kommer til avslutning på halvspretten, men sender ballen rett i fanget på Sneve!
    90'+1
    Tunes kaster seg inn og stopper en kontring! VIF vinner et innkast.
    90'+3
    Gult kort til Lyn
    Noor Eckhoff
    River ned Spitse.
    90'+4
    Spitse skal svinge inn. Kun keeper igjen på egen halvdel hos Enga nå.
    90'+4
    Lyn klarer til corner. Tinja Riikka Tellervo Korpela blir med opp!
    90'+4
    Lyn klarerer til ny corner.
    90'+4
    VIF får to innleggsmuligheter, men klarer ikke skape en skikkelig sjanse. Sneve får kontroll på ballen.
    90'+5
    90'+6
    Det er slutt på Inility Arena hvor Lyn har slått Vålerenga 1-0! Runa Lillegård ble kampens eneste målscorer da hun satt ballen i langhjørnet alene med keeper. Camilla Lindberg var aktiekten bak scoringen med et nydelig gjennomspill. VIF slet med å skape sjanser i første omgang, men hevet seg etter pause. Selv om hjemmelaget kom til flere store muligheter klarte de aldri å overliste Sneve i Lyn-buret. Trine Skjelstad Jensen ble kåret til banens beste spiller, og gjorde en enorm jobb i gjestenes midtforsvar. Seieren gjør at Lyn klatrer opp på 7.plass på tabellen. VIF-gjengen går på sitt tredje strake tap i ligaen og kan bli passert av Røa om jentene fra Oslo vest tar tre poeng i morgen.
    Toppseriens superhelg er ferdig for i dag. I morgen er det nye kamper på Inility Arena! Jonas El Moutaouakil takker for følget. Ha en fortsatt fin helg!