1-0
2-0
4-1
4-2

Vålerenga topper tabellen, og har en ledelse på ett fattig poeng til Rosenborg. Dagens bortelag LSK Kvinner ligger på fjerdeplass og vil være ett poeng bak VIF med seier i dag. Det spisser seg virkelig til i Toppserien, og for en søndag det blir! Noen timer før avspark på Intility får Rosenborg besøk av tredjeplass Avaldsnes.
    I forrige rundte delte VIF poengene med RBK. De blå fra Oslo så lenge ut til å stikke av med tre meget viktige poeng i toppen av tabellen, men på overtid utlignet Sara Fornes til 1-1.
    LSK er for en gangs skyld i utfordrerposisjon, og har mye å revansjere. Kanarifuglene kommer fra et 1-3-tap for Avaldsnes. LSK ledet 1-0 til pause, men tapt 3-1 etter en svak andreomgang.
    Det er noe overraskende at hjemmelaget starter uten både Njoya Ajara og Celin Bizet Ildhusøy i dag. LSK kvinner gjør én endring på laget, Wilmann tar plass på benken og erstattes av Malin Brenn.
    I skrivende stund er VIF på andreplass på tabellen, etter at RBK slo Avaldsnes tidligere i dag. Hovedstadslaget må altså ta tre poeng i dag for å ta tilbake førsteplassen.
    0'
    Gjestene tar avspark.
    1'
    VIF prøver å spille seg gjennom sentralt, men veggspillet på 20 meter er upresist.
    2'
    Kjempemulighet for hjemmelaget! Synne Jensen tar med seg ballen inn i banen og slår en nydelig stikker mot Heien Hansen. VIFs nummer 7 er alene gjennom, men får et lagt førstetouch og da kommer Ida Norstrøm ut og gjør vinkelen dårlig. God redning!
    3'
    Janni Thomsen er sterk i egen boks. Knuser Sophie Romàn Haug i lufta.
    5'
    VIF fortsetter å styre banespillet, men blir noe upresise i pasningsspillet. Denne gangen går en pasning ut mot back ut til innkast.
    7'
    Synne Jensen setter ballen over fra kloss hold! Marie Dølvik Markussen er virkelig et uromoment! Kantspilleren fører inn i banen og slipper gjennom til Jensen som har tatt turen inn fra motsatt kant. Jensen avslutter i steget, men klarer ikke sette ballen på kassa.
    8'
    LSK vinner ballen gunstig og setter fart på en kontring. Karly Røstbakken blir med opp fra sin backposisjon, avanserer med ballen før hun rapper til. Skuddet er hardt, men går rett på keeper.
    10'
    Haavi svinger inn fra venstre, og tvinger frem kampens første hjørnespark.
    12'
    Der bør Gausdal gjøre det bedre! Corneren fra Woldvik legges rett på labben til Gausdal som får et skikkelig sleivtreff fra straffemerket. Jalen Tompkins er våken og plukker den løse ballen.
    12'
    Marie Dølvik Markussen og Rikke Marie Madsen kombinerer ute til høyre, hvor sistnevnte kommer til innlegg. Legget klareres, og i returrommet prøver Stefanovic se på volley. Avslutningsforsøket går himmelhøyt over.
    15'
    Igjen er Rikke Marie Madsen på farten, denne gang i venstre korridor. Spissen slår inn langs gresset. På første stolpe klarerer Gausdal.
    16'
    Marie Dølvik Markussen parkerer Woldvik og kommer til avslutning fra skrått hold. Heller ikke denne gang klarer Markussen å teste Norstrøm skikkelig - skuddet går midt på keeperen.
    18'
    Haavi er frisk ute til venstre. Landslagsspilleren legger ballen over på høyrefoten før hun vipper ballen inn på bakerste. Der kommer Røstbakken som roter ballen ut til 5-meter.
    19'
    Tendenser hos LSK Kvinner nå! Det er få centimetere fra at Haavi spilles gjennom.
    20'
    Rikke Marie Madsen spilles gjennom, men avvinkes korrekt for offside.
    23'
    Man ser konturene av en god VIF-kontring når ballen brytes på midten, men Heien Hansen slår svakt mot Synne Jensen. Ida Norstrøm i LSK-buret plukker.
    25'
    Tonje Pedersen rapper til fra 16 meter - rett i blokka.
    25'
    LSK Kvinners største mulighet så langt! Haavi vender opp på 25 meter før hun rapper til. Skuddet er hardt, og smeller i nettveggen.
    25'
    Haavi får plass i boksen, og skaffer et hjørnespark.
    27'
    VIF vinner et frispark i egen boks.
    27'
    LSK Kvinner har spist seg inn i kampen etter totaldominans fra hjemmelaget det første kvarteret.
    27'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 LSK Kvinner
    Mål: Synne Jensen
    Målgivende: Marie Dølvik Markussen
    Synne Jensen banker VIF i føringen på volley! Markussen mottar ballen til høyre og slår et vakker legg fra dypet. Ballen går mellom forsvaret og keeper, og ingen plukker opp Jensen som er på full fart inn i boksen fra sin venstrekant. Hun setter bredsiden på ballen og styrer den vakkert opp i taket!
    28'
    Det er en viktig scoring for hjemmelaget i gullkampen!
    30'
    Det er heller ikke tilfeldig at det er Jensen som scorer og Marie Dølvik Markussen som har assist. De to nevnte, sammen med Rikke Marie Madsen har vært meget skarpe den første halvtimen.
    31'
    Heien Hansen prøver på et frekt gjennomspill mot Madsen som ikke er med på notene.
    33'
    Med tap i dag er det teoretisk umulig for LSK Kvinner å ta gull. Dermed ligger alt til rette for en morsom og åpen kamp - LSK Kvinner må i angrep!
    35'
    Synne Jensen avvinkes for offside.
    35'
    Markussen kommer seg nok en gang rundt på høyrekanten! Denne gangen er legget svakt.
    37'
    VIF spiller gjestene lave nå. De blå triller og triller, mens LSK Kvinner blir løpende mellom.
    39'
    Tompkins kommer ut og plukker et skummelt innlegg. Godt keeperspill! Legget kom fra Røstbakken ute til høyre.
    41'
    VIF spiller på små marginer, og det er tidvis vakker angrepsfotball! Heien Hansen, Jensen og Markussen kombinerer på få touch. Dessverre for hjemmelaget blir sistepasset fra Jensen upresist.
    43'
    Norstrøm holder LSK Kvinner inne i kampen! Corneren havner i beina på Dejana Stefanovic som prikkskyter mot venstre hjørne, men der ligger Norstrøm!
    43'
    Denne gang prøver Dejana Stefanovic med panna. Midtbanespilleren rager høyest, men klarer ikke styre headingen fra drøye 6-7 meter går like til side for stolpen!
    44'
    Vålerenga 2 - 0 LSK Kvinner
    Mål: Sigrid Heien Hansen
    Målgivende: Rikke Madsen
    Heien Hansen setter ballen mellom beina på keeper og avslutter en fin kontring! Madsen fører til venstre og slipper inn sentralt til Heien Hansen som tar en berøring før hun setter ballen mellom labbene på Norstrøm!
    45'
    45'+1
    VIF leder helt fortjent til pause mot LSK Kvinner. VIF kom ut i et voldsomt tempo og har skapt flere store sjanser. Både Jensen, Markussen, Madsen og Heien Hansen har vært friske. Det var Førstevne som stod for 1-0-scoringen etter et flott innlegg fra Markussen. Like før pause kontret VIF inn 2-0. Tomter startet kontringen hvor Madsen til slutt spilte fri Heien Hansen som satte ballen mellom beina på Norstrøm.
    LSK Kvinner må virkelig heve seg om de skal få med seg poeng fra Oslo. Samtidig er det helt avgjørende for tittelhåpet, så vi får nok se et helt annet bortelag de siste 45!
    45'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Celin Bizet Ildhusøy
    Ut: Marie Dølvik Markussen
    Markussen var veldig god i første omgang, men plukkes av i pausen. Celin Bizet Ildhusøy kommer inn!
    46'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Thea Kyvåg
    Ut: Tonje Erikstein
    Kyvåg kommer inn for gjestene.
    46'
    VIF går rett i angrep! Madsen spilles fri i boksen og drar til fra skrått hold. Skuddet dyttes til corner av Norstrøm.
    46'
    Klareres på første stolpe.
    46'
    Et VIF-innlegg forandrer retning og setter nesten keeper ut av spill. Norstrøm klarer å gi til conrer.
    49'
    Hjørnespark til Vålerenga
    49'
    Vålerenga 3 - 0 LSK Kvinner
    Mål: Dejana Stefanovic
    Dejana Stefanovic pirker inn 3-0 fra 2-3 meter! Madsen går høyest på bakeste og header ballen på tvers. Der kommer Stefanovic som tar en berøring før hun dytter ballen over linja!
    49'
    LSK Kvinner måtte heve seg i pausen, men det er VIF som fortsetter å kjøre.
    51'
    Fantastisk VIF-angrep! Synne Jensen starter og avslutter angrepet. Kantspilleren snurrer rundt med to spillere ute til vestre, fører inn sentralt, setter opp en vegg og kommer så alene gjennom. Hun prøver å trille ballen i motsatt, men Norstrøm får en lang tå på ballen og dermed blir det hjørnespark. Den prestasjonen hadde fortjent en scoring, men samtidig er det veldig godt keeperspill!
    53'
    Spitse drar til med halvtliggende vrist. Ingen klarer å sette hode på ballen, og da blir det kast til gjestene på motsatt side.
    53'
    Norstrøm bokser unna.
    54'
    VIF skal debutere i Europa til uka, og heldigvis har hjemmelaget en god tropp. Vi får nok se Njoya Ajara i løpet av andre omgang.
    58'
    VIF fortsetter å dominere. LSK Kvinner får så vidt låne ballen.
    60'
    Heien Hansen brenner en gigantisk mulighet! Midtbanespilleren spilles alene gjennom, og prøver å vippe ballen over keeper på halvspretten, men treffer dårlig. Da spretter ballen til side for mål.
    61'
    Så får Synne Jensen en stor sjanse! Kantspilleren får avslutte helt upresset fra 16 meter, men sender ballen langt over.
    62'
    Inn: Heidi Ellingsen
    Ut: Malin Brenn
    Offensivt bytte. Brenn har hatt en tøff time på Intility.
    62'
    Ellingsen tar plass ute til høyre, mens Cathrine Dahlström flyttes ned på back.
    64'
    Jalen Tompkins gir nesten bort en gavepakke, men Thea Kyvåg får en svak berøring og klarer ikke straffe hjemmelaget.
    64'
    Madsen felles og blir liggende. LSK Kvinner går i angrep. Det synes publikum lite om.
    66'
    Inn: Ajara Njoya
    Ut: Synne Jensen
    En av kampens store spillere plukkes av. Ajara tar plasss på topp.
    67'
    Inn: Rikke Nygard
    Ut: Sigrid Heien Hansen
    68'
    Celin Bizet Ildhusøy prøver seg! Innbytteren går og går før hun tverrvender i boksen og rapper til. Skuddet tar i en forsvarer og går ut til corner. Kunne blitt farlig om den gikk på mål!
    68'
    LSK Kvinner klarerer.
    68'
    Enorm mulighet til gjestene! Woldvik spilles fri til venstre og skyer fra skrått hold. Tompkins må gi retur, og den klareres mot eget mål og treffer Tomter midt i fjeset. Ballen detter så ned til en LSK-spiller som slår inn på nytt. Igjen er det en blåkledd som er først på ballen!
    70'
    Thea Kyvåg tester Jalen Tompkins med en avslutning mot korthjørnet. Keeperen er med på notene og varter opp med en flott benparade!
    74'
    Hjørnespark til LSK Kvinner
    74'
    Mål for LSK Kvinner!
    Vålerenga 3 - 1 LSK Kvinner
    Mål: Sophie Romàn Haug
    Målgivende: Emilie Marie Woldvik
    Haug reduserer med et flott hodestøt på bakerste stolpe! Corneren fra Woldvik er god, og Haug klarer å styre headingen på mål mens hun går opp mellom to spillere!
    74'
    Vålerenga 4 - 1 LSK Kvinner
    Mål: Ajara Njoya
    Målgivende: Sherida Spitse
    Ajara setter ballen mellom beina på Norstrøm! VIF svarer umiddelbart! Landslagsspilleren fra Kamerun spilles gjennom av Spitse og er iskald alene med keeper.
    75'
    Det så ut som vi skulle få spenning i et lite minutt, men VIF ville det anderledes. Ajara har nå scoret 10 mål i Toppserien denne sesongen!
    78'
    Stopp i spillet. Dejana Stefanovic ligger nede.
    81'
    Celin Bizet Ildhusøy setter fart på en kontring, men stoppes kontant av Justine Vanhaevermaet. DEt er en helt enorm takling!
    82'
    LSK spiller seg fint fri til venstre, men i boksen er det Tomter som får klarert. Leser spillet godt der, Tomter, som har vært god på backen i dag.
    82'
    Spitse er rutinert når hun setter kroppen mellom og skaffer et frispark på egen halvdel. VIF drar ned tempo nå.
    83'
    Inn: Isabell Bachor
    Ut: Karly Røstbakken
    Bachor kommer inn for Røstbakken.
    84'
    Vålerenga 4 - 2 LSK Kvinner
    Mål: Thea Kyvåg
    Målgivende: Heidi Ellingsen
    Kyvåg løper ballen i åpent mål! Haavi slår hardt inn langs gresset fra venstre og i boks får Ellingsen en fot på ballen. Berøringen fra Ellingsen gjør at ballen havner i føttene på Kyvåg som setter ballen i åpent mål fra tre meter!
    85'
    Nora Eide Lie prøver seg fra distans. Rett på keeper.
    86'
    Haavi vinner et frispark i god innleggsposisjon.
    87'
    Inn: Catherine Bott
    Ut: Rikke Madsen
    Nå skal ledelsen forsvares.
    87'
    Haavi svinger inn. VIF header til corner.
    88'
    Sophie Romàn Haug vinner nok en gang i boksen, men denne gang klarer ikke spissen styre hodestøtet på mål.
    88'
    LSK Kvinner prøver å sette sammen en liten sluttspurt nå!
    90'
    Det legges til minimum tre minutter.
    90'+1
    Spitse klarerer et Kyvåg-innlegg.
    90'+3
    Janni Thomsen tar med seg ballen til hjørneflagget.
    90'+3
    Inn: Tine Celine Karstensen
    Ut: Andrine Tomter
    Taktisk bytte. Tiden går.
    90'+3
    90'+4
    Vålerenga har slått LSK Kvinner 4-2 på Intility og tar et stort steg mot seriegull! Hjemmelaget ledet 2-0 til pause etter scoringer av Jensen og Heien Hansen. Andre omgang var så vidt i gang da ledelsen ble økt til 3-0 ved Dejana Stefanovic. Etter 74 minutter reduserte gjestene ved Haug, men det gikk kun ett minutt før Njoya Ajara økte til 4-1. Kyvåg skapte litt spenning da hun reduserte til 4-2 fem minutter før slutt, men det store trykket uteble, og dermed kunne VIF-jentene juble for tre poeng!
    Jonas el Moutaouakil takker for følget. Ha en fortsatt fin søndag!