4 533
5 798

Ble dekket av Daniel Nerli Gussiås

Hei! Velkommen til vår livedekning av oppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm. Avspark på Intility er klokken 15.30.
    Det ble ingen møter mellom de to erkerivalene i 2020, ettersom dagens gjester befant seg i OBOS-ligaen. Sist LSK kom til Intility Arena, ble det hett. Kanarifuglene vant hele 3-0, før det ble bråk i etterkant da Aleksander Melgalvis plantet et LSK-flagg i midtsirkelen på Vålerengas hjemmebane. Da lagene møttes på Åråsen samme høst, endte det 0-0 i en kamp som først og fremst vil huskes for temperaturen på tribunene.
    Både LSK og Vålerenga har hatt en solid sesongstart. Vålerenga har mulighet til å krype helt opp i ryggen på tabelltoer Bodø/Glimt med seier i dag, mens Lillestrøm med seier kan klatre til 5.-plass, a-poeng med Rosenborg. Twisten her er at Lillestrøm har spilt langt færre kamper enn de fleste konkurrentene. Dagens oppgjør blir sesongens tiende for LSK, mens Vålerenga tar fatt på sitt 13.
    Kai Erik Steen har ansvaret for å sørge for at oppgjøret går ordentlig for seg i ettermiddag. Med seg på linjene har han Jan Erik Engan og Tom Harald Grønevik.
    Vi forventer å ha lagoppstillingene klare om få minutter!
    LSK XI (3-4-3): Hedenstad Christiansen - Garnås, Ogbu, Dragsnes - Ranger, Mathew, Karinen, Edh - Åsen, Lehne Olsen, Mathisen
    Vålerenga XI (4-3-3): Klaesson - Borchgrevink, Tollås, Nãsberg, Adegkugbe - Oldrup, Bjørdal, Sahraoui - Christensen, Udahl, Layouni
    Ingen Aron Dønnum for Vålerenga. Han må finne seg i å starter på benken etter skadeoppholdet.
    VIF-benken: Haug, Skaret, Dønnum, Thiago Holm, Emilsen, Holmé, Jatta, Eng og Opsahl.
    LSK-benken: Sveinhaug, Helland, Eriksen, Svendsen, Krogstad, Seferi, Slørdahl, Bergum og Gustafsson.
    Geir Bakkes eneste endring på laget fra sist er Mathisen inn mot Gustafsson. Unggutten Mathisen har en fortid i Vålerenga, emn ble veid og funnet for lett. Skal han få en ørliten revansje i dag da?
    Hvem tror dere vinner derbyet?
    Vålerenga
    52%
    Lillestrøm
    48%
    Antall stemmer: 1239
    Sola skinner for øvrig over Intility Arena. Det er solgt 7000 billetter, så her kommer det til å koke!
    Spillerne er godt i gang med oppvarmingen ute på kunstgresset.
    Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo forteller at Aron Dønnum kunne startet kampen, men at de vil vente til etter pause med å introdusere kantspilleren.
    Spillerne har tatt turen i garderoben for å gjøre sine siste forberedelser. Nærmer seg!
    Kapteinene Thomas Lehne Olsen og Jonathan Tollås Nation leder lagene inn på matta.
    Der er vi i gang!
    1'
    Vålerenga spiller mot Klanen i førsteomgang.
    2'
    Koker greit helt fra start her!
    2'
    Åsen finner Edh. Unggutten må spille hjemover mot Mathew.
    2'
    Frispark Vålerenga.
    2'
    Sahraoui med den lange mot Udahl. Helt inn til LSKs sisteskanse Hedenstad Christiansen.
    3'
    Dragsnes kaster mot Lehne Olsen inne i feltet. Spissen er først på stussen, men her ingen adresse på avleveringen. Vålerenga overtar.
    4'
    Nesten 1-0! Sahraoui er arkitekten i det vertene spiller seg inn i LSK-feltet. Der havner ballen hos Christensen, som istedenfor å skyte velger Borchgrevink på overlapen. Han slår over mot Layouni på bakre stolpe, men svensken treffer stolpen!
    6'
    Udahl går ned i feltet, og roper på straffe. Dommer lar den gå, før Adegkugbe får avsluttet. Corner Enga!
    7'
    Hedenstad bokser hjørnesparket unna.
    7'
    Christensen med en knallsterk gjenvinning i det gjestene kan kontre.
    8'
    Ingen tvil om at vertene har kommet best i gang!
    8'
    Gult kort til Lillestrøm
    Igoh Ogbu
    Ogbu er fryktelig uvøren i det han mister ballen som bakerste mann, uten ved hjørnet av 16-meteren. Han feller Udahl, og hele Intility roper på det røde kortet, men dommer gir det gule. Virker å være fornuftig.
    11'
    Knallposisjon for frisparket. Blir nok Christensen.
    11'
    Like utenfor fra sørlendingen!
    11'
    Lehne Olsen stusser Christiansens lange utspill mot Åsen. Helt inn til Klaesson.
    12'
    Åsen og Edh misforstår hverandre ved en enkel pasning. Tydelig at frustrasjonen begynner å spre seg hos gjestene.
    13'
    Layouni er i offside.
    15'
    Godt innlegg fra Åsen mot Lehne Olsen. Spissen når ikke opp, men LSK får frispark i meget god posisjon på høyde med 16-meteren i situasjonen like etter.
    16'
    Frisparket fra Dragsnes er godt slått, men det er en Vålerenga-spiller som er først på ballen.
    17'
    Borchgrevink presser Åsen til å gjøre en feil. Vålerenga beholder ballen høyt i banen. Dette blir en lang kamp for LSK om dette fortsetter.
    18'
    Borchgrevink er mye involvert. Innlegg via Eskil Edh og ut over linja nå. Hjørnespark til Oslo-klubben.
    18'
    Christensen slår den inn mot første stolpe. Der er Thomas Lehne Olsen.
    19'
    Igjen er Vålerenga nære! Denne gangen først ved Christensen, som på strålende vis kombinerer seg inn i feltet. Skuddet blokkeres, før det samme skjer da Udahl skal forsøke seg. Garnås og Ranger med sterke involveringer for å hindre scoring imot.
    21'
    Men det må være frustrerende for Geir Bakke og Petter Myhre å¨se hvor lett hjemmelaget kommer til i mellomrommet.
    21'
    Corner LSK nå.
    21'
    Får ingenting ut av den, gjestene.
    22'
    Edh er alt for tøff i ryggen på Christensen. Frispark på 25 meter for VIF.
    22'
    Christensen slår den inn rett på pannebrasken til Oldrup. Strålende redning av keeper Christiansen, men den tidligere Odd-spilleren befinner seg i offside.
    23'
    Mål for Lillestrøm!
    Vålerenga 0 - 1 Lillestrøm
    Mål: Lars Ranger
    Målgivende: Gjermund Åsen
    Mot alt av spillets gang, er det LSK som tar ledelsen. Mathisen vinner igjen ballen, finner Edh. Gjermund Åsen spiller ballen inn i feltet, og der er Lehne Olsen genial. Hopper over ballen, og dermed er det et hav av tid og rom for Lars Ranger på bakre. Han sikter, og setter den i nettet!
    25'
    Christensen har vært farlig for VIF. Igjen felles han i farlig posisjon. Frispark Vålerenga på 22 meter.
    28'
    Tobias Christensen i tverrliggeren!
    29'
    Corner Vålerenga nå. Presset som var der før 0-1 vedvarer.
    31'
    Keeper Hedenstad Christiansen bokser den unna.
    32'
    Fryktelig balltap av Tollås, men Åsen evner ikke utnytte den.
    33'
    Udahl felles inne i feltet og roper på straffe, men spissen befinner seg i offside. Han får også tilsnakk av dommer Kai Erik Steen, som tydelig mener at Vålerenga-spissen går veldig lett ned i feltet.
    34'
    Lillestrøm får frispark på egen halvdel.
    36'
    Hedenstad Christiansen bokser unna nok et innlegg. Vært mye av det fra den unge LSK-sisteskansen i dag.
    38'
    Adegkugbe spilles fint igjennom inne i feltet, men klarer ikke å stokke beina i det han skal slå inn foran.
    39'
    Sahraoui feller Ranger midt inne på Lillestrøms halvdel. Frispark LSK.
    41'
    Vålerenga 0 - 2 Lillestrøm
    Mål: Thomas Lehne Olsen
    Målgivende: Ifeanyi Mathew
    Der der må vel være offside?! Linjemann lar den gå, selv om Lehne Olsen helt klart ser ut til å ligge på feil side. Han får med seg ballen, og er iskald alene med Klaesson. 2-0 LSK!
    43'
    Reprisen viser at det kan se ut som Lehne Olsen akkurat er på riktig side! Näsberg som akkurat opphever den. Pasningen fra Mathew er utsøkt!
    45'
    Rom for Vålerenga å kontre i her!
    45'+1
    Ogbu rydder opp.
    45'+1
    Vålerenga har 45 minutter på å snu kampen.
    46'
    Hjørnespark til Lillestrøm
    46'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Aron Dønnum
    Ut: Tobias Christensen
    47'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Daniel Gustafsson
    Ut: Ulrik Mathisen
    47'
    Tollås tat telling etter corneren, men det ser ut som han klarer å rise av seg den smellen. Vondt i øyet, ser det ut som.
    47'
    Dønnum utfordrer på kanten. Viser spillelyst i starten av omgangen etter innhoppet.
    49'
    Åsen fyrer løs, men ballen fyker et par meter over mål.
    50'
    Layouni utfordrer og sikrer en corner. Kommer seg nesten rundt backen der.
    51'
    Corneren klareres unna, men Enga kommer igjen.
    51'
    Kaos i Vålerenga-forsvaret. Klaesson klarerer i Borchgrevink og LSK får en corner.
    52'
    52'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 2 Lillestrøm
    Mål: Aron Dønnum
    Målgivende: Osame Sahraoui
    WOW! Han kommer inn og blåser liv i kampen! Sahraoui med et lekkert innlegg over LSK-forsvaret og i feltet lurer Dønnum. Setter sikkert inn redueringen. For et innhopp!
    53'
    Godt innlegg fra Vålerenga, men LSK nikker den unna.
    55'
    Det koker blant Klanen nå. Pisker eget lag frem i angrep. Alt er mulig for hjemmelaget nå.
    57'
    FOR EN SJANSE! Og det er Dønnum som skaper den. Dribler seg elegant inn i feltet og trekker på seg flere spillere. Triller til Layouni, men alene med keeper brenner han muligheten.
    59'
    Hjørnespark til Vålerenga
    59'
    Dønnum men noen lekre detaljer på små flater, men han stoppes til slutt.
    59'
    Bjørdal forsøker seg, men Garnås blokkerer med hodet.
    60'
    LSK kontrer. Lehne Olsen triller til Åsen, som forsøker å finne samme mann foran mål. Klareres av hjemmelaget.
    62'
    Vetle Dragsnes
    62'
    Inn: Fredrik Krogstad
    Ut: Kaan Kairinen
    64'
    Kairinen får en smell og må gi seg med en skade. Får håpe det ikke er alvorlig.
    64'
    Bjørdal løfter inn mot Udahl som forsøker seg på et brassespark. Lykkes ikke.
    67'
    Borchgrevink fyrer løs, men skuddet blokkeres til corner.
    70'
    70'
    Botchgrevink legger inn, men det er en LSK-spiller som kommer på den.
    71'
    Oi! Sahraoui med et nytt praktfullt innlegg, denne gangen til Bjørdal. "Header" med skulderen og keeper får en enkel jobb. STOR sjanse.
    73'
    Inn: Odin Thiago Holm
    Ut: Amor Layouni
    74'
    75'
    Den heades unna av LSK.
    75'
    Det er Vålerenga som presser på nå. Jakter desperat en utligning i dette viktige derbyet.
    78'
    Eskil Edh
    Kommer altfor sent inn. Tøff stempling på Dønnum.
    80'
    Frispark til Vålerenga på kanten.
    80'
    LSK header unna innlegget fra frisparket.
    80'
    Holm med en deilig pasning til Dønnum, som prøver seg fra litt spiss vinkel. Blokkeres til corner.
    81'
    Corneren heades unna.
    81'
    Inn: Tobias Svendsen
    Ut: Eskil Edh
    82'
    Vålerenga 2 - 2 Lillestrøm
    Mål: Henrik Udahl
    Målgivende: Aron Dønnum
    VÅLERENGA ER TILBAKE! Udahl setter utligningen for hjemmelaget. Dønnum slipper en magisk stikker til spissen, som løfter ballen sikkert i nettet. 2-2!
    84'
    Vålerenga kommer igjen. Bjørdals innlegg klareres til corner.
    86'
    Corneren blir tatt raskt. Udahl legger inn etter litt spill, men ingen jakter på den.
    86'
    Ranger stopper Sahraoui på kanten.
    87'
    Får vi en vinner på Intility? Vålerenga som fortsetter å presse. LSK henger i tauene.
    88'
    Inn: Kent Håvard Eriksen
    Ut: Thomas Lehne Olsen
    90'
    Inn: Pål André Helland
    Ut: Gjermund Åsen
    90'+1
    Plutselig barker flere spillere sammen. Fryktelig opphetet stemning utpå der nå. Skjedde mens byttene pågikk.
    90'+1
    Dommeren løser det med dialog og lar spillet fortsette.
    90'+2
    Det er lagt til syv minutter.
    90'+2
    Bjørdal kommer til avslutning, men den blokkeres. Corner til Enga.
    90'+3
    Keeper glipper corneren, men får et frispark.
    90'+4
    LSK legger seg lavt, mens Enga forsøker å finne en vei frem til mål.
    90'+5
    Får lagt inn i boks, men headingen er for svak og keeper redder.
    90'+6
    Overtiden er i ferd med å renne ut. Hjemmelaget har ikke klart å stable på beina en skikkelig sluttspurt her.