Hei og velkommen til denne livedekningen av Vålerenga - Haugesund fra Intility Arena!
    Vålerenga (4-3-3): Haug - Bjørdal, Tollås Nation, Näsberg, Zuta - Sahraoui, Oldrup Jensen, Christensen - Jatta, Kjartansson, Layouni
    Vålerengas benk: Dyngeland - Skaret, Thomsen, Mörfelt, Udahl, Holm, Emilsen, Holmé, Dicko Eng.
    Haugesund (4-3-3): Selvik - Bærtelsen, Tiedemann Hansen, Tilung Fredriksen, Pedersen, Therkildsen, Krygård, Lizseth - Sandberg, Ndour, Samuelsen
    Haugesunds benk: Engenes - Velde, Søderlund, Naustdal, Stølås, Sande
    Hauegsund vant stort forrige serierunde. Mjøndalen ble filleristet og knust 7-0, og Alioune Ndour ble den store helten med tre scoringer. Kristoffer Velde har startet på opp for Haugesund i størsteparten av sesongen, men Ndour får fornyet tillit etter hattricket. Velde starter på benken.
    Vålerenga og Haugesund er tabellnaboer på henholdsvis 7. og 8.-plass, begge med 31 poeng. Begge lagene stiller uforandret fra forrige runde.
    Tore Hansen er dagens dommer på Intility Arena.
    Sesongens kamp mellom lagene i Haugesund endte 3-1 i favør til hjemmelaget. Litt å revansjere i kveld, Vålerenga.
    Antall stemmer: 687
    Ti minutter igjen til kampstarten. Banen vannes på en småkjølig høstkveld i Oslo. Ikke lenge til spillerne kommer ut fra garderobene igjen nå.
    Nå kommer lagene ut! Straks klart for kamp. Haugesund er blant ligaens dårligste bortelag, men kommer fra en sterk 7-0-seier. Hvor mye trøbbel kan de skape for Enga?
    Haugesund sparker kampen i gang.
    1'
    Gjestene går rett i angrep. Får lagt inn, men null problem for Engas forsvar.
    1'
    Vertene får frispark ute på kanten. Setter spillet raskt i gang.
    2'
    Bjørdal må nok en gang spille back for Vålerenga. Borchgrevink sliter fremdeles med en skade.
    2'
    Martin Samuelsen har fått en smell av et slag og sitter nede.
    3'
    Var ingen i nærheten av Samuelsen da han plutselig måtte sette seg ned på gresset. Ute av banen nå.
    4'
    Haugesund har både Velde og Søderlund på benken.
    4'
    Vålerenga får lagt inn i boksen, men ingen som lukter på den.
    5'
    Samuelson rer ute på banen igjen. Ser ut til å ha ristet av seg skaden.
    5'
    Zuta felles og får frispark på kanten. Vålerenga med ballen.
    6'
    Prøver å stikke Jatta gjennom, men den blir for lang.
    6'
    Nydelig spill av Hauegsund, som trer seg gjennom forsvaret til Enga. Avslutningen fra Sandberg stoppes av Haug, ut til corner.
    7'
    Hjørnespark til FK Haugesund
    8'
    Får ikke noe ut av den corneren.
    8'
    Sahraoui men noen lekre driblinger. Tar seg forbi noen mann før han fyrer løs. Rett i blokka.
    10'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Kristoffer Velde
    Ut: Martin Samuelsen
    11'
    Der må Samuelsen gi seg. Usikker på hva som utløste skaden, men orker ikke mer. Tok seg til ryggen, angrepsspilleren.
    12'
    Bjørdal på løpetur oppeover kanten. Prøver å legge inn, men blokkeres.
    13'
    Haugesund angriper raskt. Badou kommer til skudd inne i boksen, men Haug er med på den.
    13'
    Jatta utfordrer fint og tvinger frem et hjørnespark.
    14'
    Hjørnespark til Vålerenga
    14'
    Bokses ut til en ny corner.
    14'
    14'
    Svinges farlig inn foran keeper, noe som skaper kaos i boksen. Christensen får skutt på returen, men blokkeres. Svært farlig frempå der, Enga.
    15'
    Jatta dribler seg innover og skyter. Blokkeres til corner.
    16'
    16'
    Blussene er tent blant hjemmefansen.
    16'
    Nydelig stikker til Badou, men han er avblåst for offside.
    17'
    Frispark til Vålerenga i farlig posisjon. Her kan det skytes.
    19'
    Zuta treffer ganske godt og ballen får en fin bue mot hjørnet. Skuddet er derimot litt for veikt, og keeper tar den greit.
    19'
    Et banner med protest mot VAR henges opp på stadion. En rekke supportere går ut av stadion nå. Dette er en varslet protest på grunn av manglende medvirkning i avgjørelsen om å innføre VAR i norsk fotball. Det skjer i 2022.
    21'
    Nytt frispark i farlig posisjon til Vålerenga.
    22'
    Zuta treffer godt igjen! Svinges mot hjørnet, men keeper er med på den også.
    22'
    Haugesund med en offensiv, men ballen ender opp over dødlinjen.
    25'
    Godt innlegg mot Velde, som ikke får nok av hodet på den ballen.
    27'
    Haugesund roper etter straffe. Får ikke det. Vålerenga vil ha frispark like etter, og får det. Hjemmelaget med ballen.
    29'
    Badou utfordrer Tollås på fart og vinner duellen. Får lagt inn mot Sandberg. Ender med corner til gjestene.
    30'
    30'
    Haug fanger corneren.
    30'
    Vålerenga med et raskt angrep. Layouni spilles gjennom og forsøker å slå inn. Blokkeres til corner.
    31'
    31'
    Vålerenga slår inn mot Kjartansson, men keeperm fanger foran spissen.
    33'
    Mål for FK Haugesund!
    Vålerenga 0 - 1 FK Haugesund
    Mål: Peter Therkildsen
    Målgivende: Kristoffer Velde
    Der sitter den for gjestene! Velde løfter ballen inn i feltet og på baksiden av stopperne kommer Therkilsen snikende. Lirker den inn til ledelsen for Haugesund!
    35'
    Fryktelig forsvarsspill av Vålerenga der.
    36'
    Vålerenga har slitt med å spille seg gjennom gjestenes forsvar. Har knapt store sjanser å snakke om.
    38'
    Vålerenga presser Haugesund tilbake, men Layouni roter bort ballen og gjestene kan banke ballen unna.
    39'
    42'
    Oioi! Svinges farlig inn foran keeper som slår unna. Der venter en Enga-spiller og header ballen i tverrligger!
    42'
    Vålerenga jakter en utligning før pause her.l Innlegget fra Zuta blokkeres til corner.
    44'
    44'
    Får ikke noe ut av corneren.
    45'
    Fagermo gjør noen bytter for å heve standaren på eget lag.
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Henrik Udahl
    Ut: Vidar Orn Kjartansson
    46'
    Inn: Brage Skaret
    Ut: Ivan Näsberg
    46'
    Inn: Odin Thiago Holm
    Ut: Seedy Jatta
    46'
    Näsberg går ut fordi han sliter med en skade.
    46'
    Fagermo er tydelig ikke fornøyd med egne menn før pause. Kan grepene sikre poeng til hjemmelaget?
    47'
    48'
    Keeper fanger den corneren.
    48'
    Hauhesund får frispark på egen halvdel.
    49'
    Vålerenga forsøker å tråkle seg gjennom, men stoppes.
    53'
    Oioi! Nære på fra Vålerenga der. Skuddet blokkeres til corner.
    54'
    55'
    55'
    Gult kort til FK Haugesund
    Sondre Liseth
    56'
    Haugesund med et farlig tilbakespill. Sahraoui jakter den, men keeper frå banket unna.
    56'
    To spillere ligger nede etter en duell på kanten. Vålerenga som får frispark i den situasjonen.
    59'
    Vålerenga er det førende laget, men enn så lenge forsvarer Haugesund seg godt.
    61'
    Sahraoui med herlige driblinger og kombinasjoner. Men det ender med en corner.
    62'
    62'
    Nære på der! Ballen faller litt ekkelt inn mot mål, men Haugesund får headet den over tverrligger til en ny corner.
    62'
    62'
    Frispark til Vålerenga i god innleggsposisjon.
    63'
    Nære på for Vålerenga igjen. Slår lavt inn i boksen, men ballen klareres.
    64'
    Inn: Alexander Søderlund
    Ut: Alioune Ndour
    67'
    WOW! Ballen smeller i tverrligger! Ekstremt nære scoring der, Haugesund. Søderlund med krutt i støvelen.
    69'
    Haugesund med mye rom fremover, men det blir for unøyaktig.
    71'
    Nydelige kombinasjoner offensivt hos Vålerenga. Sahraoui får lagt inn i farlig sone, men ballen klareres til corner.
    73'
    73'
    Nytt farlig innlegg som bokses ut til corner fra keeper.
    74'
    75'
    Mer press fra Vålerenga, men det sitter ikke helt på siste tredjedel.
    75'
    Christensen kommer til avslutning, men den er grei for Haug.
    77'
    79'
    79'
    Det presses voldsomt fra hjemmelaget. Nesten rart om de ikke får med seg poeng nå.
    79'
    80'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 1 FK Haugesund
    Mål: Osame Sahraoui
    Målgivende: Odin Thiago Holm
    Corneren ender opp hos Sahraoui utenfor 16-meteren. Banker ballen i det lengste hjørnet. Praktfullt mål, selv om den får en liten styring.
    80'
    Kan et av lagene score og få med seg full pot her? Haugesund litt mer med nå.
    86'
    Vålerenga 2 - 1 FK Haugesund
    Mål: Nicolaj Thomsen
    Målgivende: Osame Sahraoui
    DE HAR SNUDD KAMPEN! Sahraoui chipper ballen på bakerste, hvor Thomsen header inn det som kan være seiersmålet.