0-1
3 108
3 632

Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Velkommen til fotballens nasjonaldag, og livedekningen av kampen mellom Viking og Tromsø!
    Viking (4-2-3-1): Iven Austbø – Sondre Bjørshol, Henrik Heggheim, Viljar Vevatne, Fredrik Torsteinbø – Samuel Fridjonsson, Joe Bell – Kevin Kabran, Yann-Erik de Lanlay, Zlatko Tripic – Veton Berisha.
    Tromsø (3-5-2): Jacob Karlstrøm – Isak Helstad Amundsen, Anders Jenssen, Jostein Gundersen – Tomas Olai Totland, Daniel Berntsen, Ruben Yttergård Jenssen, Eric Kitolano, Lasse Nilsen – August Mikkelsen, Ebiye Moses.
    Zlatko Tripic starter sin første kamp etter returen til Viking. Dette er profilens første kamp fra start for Viking siden cupfinaletriumfen i desember 2019.
    Viking-benken: Arild Østbø, Herman Haugen, Runar Hove, Tommy Høiland, Sondre Auklend, Shayne Pattynama, Harald Nilsen Tangen, Rolf Daniel Vikstøl, Kristoffer Løkberg.
    Tromsø-benken: Mats Trige, Jesper Robertsen, Kent-Are Antonsen, Adam Arnarson, Casper Øyvann, Runar Norheim, Tobias Hafstad, Isak Vik, Simen Henriksen.
    Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim har rokert en del på laget etter 0-5-tapet fro Rosenborg torsdag. Inn kommer de Lanlay og Tripic, mens Hove og Løkberg henvises til benken. Det fører til at Vevatne flyttes inn som midtstopper, Torsteinbø går ned på venstrebacken og Fridjonsson faller ned i en dypere rolle på midten.
    Gaute Helstrup gjør på sin side ingen endringer etter 3-3 mot Molde. Kent-Are Antonsen sitter altså på benken igjen.
    Begge lagene har startet sesongen helt middels. Viking åpnet med å slå Brann 3-1, før det ble 0-5-tap på Lerkendal. Tromsø tapte 0-3 borte mot Bodø/Glimt i serieåpningen, før det ble 3-3 hjemme mot Molde sist.
    Lagene møttes sist i Stavanger høsten 2019. Da vant Viking 2-1.
    Marius Hansen Grøtta fra Malmefjorden IL er dagens dommer.
    Lagene er på banen. Bare noen få minutter til kampstart.
    Gjestene sparker i gang kampen.
    1'
    Ballen slås langt opp med en gang, og Tromsø vinner et innkast helt nede ved hjørneflagget.
    1'
    Viking får tak i ballen, og stikker rett i angrep. Ballen ender hos Kabran, som får skutt. Noen få meter til side for mål.
    1'
    Ser ut som de Lanlay har tatt plass på venstrebacken, mens Torsteinbø ligger i rollen bak Berisha.
    4'
    Karlstrøm slår langt, og Totland vinner duellen med de Lanlay. Headingen er for upresis, og går ut over sidelinjen.
    5'
    To lag som presser høyt her. Gjør det vanskelig for motstanderen å få etablert et spill.
    8'
    De Lanlay bryter høyt i banen, men avblåses for hands.
    8'
    Tripic slår inn i boks, og ballen ender hos Bjørshol. Han får ikke ordentlig klem i den, og ballen går ut til innkast.
    10'
    Viking får frispark på midtstreken. Gunnersen som er litt for tøff i duell med Kabran.
    12'
    Viking fikk ikke noe ut av det frisparket.
    13'
    Høyt innkast til Viking. Fridjonsson skal kaste.
    13'
    Ballen kastes inn i feltet, før den går ut til corner.
    13'
    Joe Bell slår hjørnesparket gjennom hele feltet, og ut til femmeter.
    14'
    Flere balltap på midten fra begge lag. Har vært et rotete åpningskvarter på denne kampen.
    15'
    Helstad Amundsen feller Tripic midt på Tromsøs banehalvdel. Viking tar frisparket kort.
    17'
    Fascinerende å følge med på Kristoffer Løkberg, denne gangen fra benken. Roper og peker instruksjoner til de på banen.
    19'
    De Lanlay mister ballen, men kriger den tilbake.
    20'
    Kabran bryter, og Viking har mange spillere høyt i banen. Kabran går og går, helt til han har gått seg inn i trøbbel. Sjansen spolert for Viking.
    21'
    Hjørnespark til Viking.
    22'
    Hjørnesparket tas kort, og Viking-spillerne prøver å kombinere. Berntsen leser den, og Tromsø kan ta over.
    22'
    Lang ball inn i feltet til Tromsø, som ender hos Berisha. Han klemmer til i blokken, før ballen går ut til en ny corner.
    23'
    Bell svinger ballen inn på bakerste. Ballen heades ut av en Tromsø-spiller, der de Lanlay venter i returrommet. Han klemmer til, men ballen flyr opp på tribunen.
    24'
    Viking roper på straffe, men dommer vinker spillet videre. Fridjonsson som går i bakken i duell med Gundersen. Jesper Mathisen og Erik Huseklepp i TV 2s FotballXtra-studio mener Tromsø er heldige som unngår straffe imot der.
    25'
    Gult kort til Viking
    Samúel Fridjónsson
    Viking får frispark, men det er Fridjonsson som får det gule kortet. Antakelig for munnbruk.
    28'
    Tripic varter opp med et par tunneler. Lekkert.
    30'
    Kitolano spiller til Mikkelsen, som skyter rett i blokka. Hjørnespark til Tromsø.
    34'
    Corneren klareres, men ballen slås inn igjen. Totland får den ute til siden, og slår den inn på direkten. Ballen har god retning, men Viking får klarert.
    35'
    Bell lager frispark på midten i duell med Mikkelsen. Tromsø tar den kort.
    36'
    Tromsø triller i det bakre leddet, før Amundsen slår oppover. Den går forbi alle spillerne, før den ruller inn til Austbø.
    38'
    Gjestene fortsetter å trille ball. Yttergård Jensen spiller til Nilsen, som står i offside.
    40'
    Nære for Tromsø! Bell mister ballen langt inne på egen halvdel, og Moses kan gå i angrep. Han fyrer av fra 18-19 meter, og ballen stryker på utsiden av stolpen.
    41'
    Hjørnespark til Viking. Bell skal skru inn igjen.
    42'
    Ballen faller ned langt bak i feltet igjen, før den går ut i returrom. Fridjonsson som lader slegga denne gangen, men nok en gang går den langt over mål.
    43'
    Nok en mulighet til Tromsø. Berntsen triller ut til Totland som løfter ballen på bakerste. Der kommer Nilsen, men forsøket stoppes av Austbø.
    44'
    Så er det Viking som er nærme! Tripic legger perfekt inn til Kabran, som får tid fra 7-8 meter. Skuddet fra svensken er ikke bra, og går langt utenfor.
    45'
    Det legges ikke til noe i denne første omgangen. Omgangen var veldig sjansefattig, men tok seg opp på tampen. La oss håpe de siste 45 minuttene byr på litt mer underholdning.
    Skal vi prøve litt igjen da? Viking og Tromsø har ikke spilt 0-0 siden 1992 med Viking som vertskap...
    46'
    Trenerne før 2. omgang: - Vi har lyst til å tørre litt mer, by litt mer på oss selv, sier Gaute Helstrup. - Vi må bli litt mer nøyaktig, sier Bjarte Lunde Aarsheim.
    47'
    Heggheim slår opp på Tripic, som går fast på Totland. Tripic er frustrert, klager til dommeren.
    48'
    Fridjonsson driver opp i mellomrommet, legger an og klemmer til, men noen meter utenfor.
    49'
    Kabran rives ned litt innpå Tromsøs halvdel. Frispark Viking.
    50'
    De Lanlay drar av en mann ute på venstre, men får en ny på seg, og da er det stopp.
    50'
    De Lanlay igjen, nå med innlegg. Men Karlstrøm plukker enkelt.
    51'
    Tromsø tar seg god tid med ballen. Før Karlstrøm klinker kula langt opp på høyre flanke. Totland er etter den, men den triller inn til Austbø.
    52'
    Mål for Tromsø!
    Viking 0 - 1 Tromsø
    Mål: Tomas Totland
    Målgivende: Ebiye Moses
    Totland banker TIL i tet! Moses vrir fint mot høyre. Totland får upresset legge an og fyre ballen inn i lengste hjørne. Dårlig press der.
    53'
    Nesten 1-1! Tromsø får ikke klarert i eget felt. Vevatne får skutt, men avslutningen blokkeres.
    56'
    Så er det Tromsø igjen. Moses forsøker å vri ballen opp i lengste kryss fra 16 meter, men skuddet går utenfor.
    57'
    Berisha setter på fart ute til venstre, men har startet for tidlig. Offside.
    57'
    Karlstrøm viser igjen et suverent tilslag på ballen. Laangt opp i angrep, men lagkameratene får ikke ballen under kontroll.
    59'
    Viking forsøker å etablere et press. Men Tromsø ligger med mange mann tilbake, og godt samlet.
    60'
    Torsteinbø er sent inne i Nilsen. Tromsøs ball.
    61'
    Vevatne slår opp i retning av Berisha, men Amundsen bryter.
    61'
    Nytt forsøk på assist av Karlstrøm, men ballen går forbi Moses.
    62'
    Torsteinbø løfter inn foran mål, men Yttergård Jenssen avskjærer pasningen.
    63'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Sondre Auklend
    Ut: Samúel Fridjónsson
    63'
    Inn: Herman Johan Haugen
    Ut: Sondre Bjørshol
    63'
    Nytt Viking-blod. Haugen og Auklend er spennende typer.
    64'
    Poteten Torsteinbø er flyttet dypere i banen. Tripic er ny "tier", med Auklend ute til venstre. Haugen har tatt Bjørshols backplass.
    65'
    Kitolano avslutter fra skrått hold, men skuddet blokkeres. Viktig for Viking!
    66'
    Tromsø jobber seg til en corner.
    66'
    TV-bildene fanger opp en tidligere situasjon, der Kitolano blir sparket ned, omtrent på 16-meterstreken. Dommeren lot det passere. Tromsø snytt for straffe, vil vi mene.
    68'
    Corneren ble resultatløs.
    68'
    Kitolano på farten igjen, driver inn i Viking-feltet, får ikke skutt, men legger tilbake til Yttergård Jenssen som blåser ballen utenfor.
    69'
    Kabran mister, Mikkelsen stormer inn i feltet, men får ikke skutt før Heggheim er oppi ham. Heggheim får blokkert. God jobb av stopperen!
    71'
    Corneren ryddes unna.
    71'
    Gundersen har fått behandling etter en tøff duell, men er i spill igjen.
    72'
    Nesten 0-2! Tromsø trykker på, Yttergård Jenssen klemmer til fra 18-19 meter, treffer Haugen og ballen triller nesten inn i mål.
    74'
    Corneren ender i en ny stor sjanse! Gundersen nikker på bakre stolpe, men rett på Austbø som dekker opp korthjørnet!
    74'
    Corneren fører til en ny avslutningsmulighet. Men Mikkelsens forsøk fra vel 16 meter går over mål.
    75'
    Auklend utfordrer på venstre, tvinger frem en corner.
    76'
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Kevin Kabran
    76'
    Inn: Kristoffer Løkberg
    Ut: Zlatko Tripic
    76'
    Inn: Runar Hove
    Ut: Joe Bell
    76'
    Trippelbytte av Viking før corneren, som ryddes unna.
    77'
    Det vil si. Tommy Høiland kommer til skudd, men treffer ikke mål.
    77'
    Innlegg av Viking, men Gundersen vinner i luften.
    78'
    Gult kort til Tromsø
    Jostein Gundersen
    Auklend går ned i Tromsø-boksen. Får ingenting annet enn en skjennepreken av Gundersen. Som i sin tur straffes av dommeren.
    79'
    Kitolano tar ned ballen utenfor Vikings 16-meter, men mislykkes i å dra seg forbi siste Viking-forsvarer.
    82'
    Viking pumper baller inn mot store Runar Hove, men foreløpig har ikke stopperen klart å skape det nødvendige kaos.
    82'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Adam Orn Arnarson
    Ut: Lasse Nilsen
    Islendingen er tilbake etter skade.
    82'
    Hove forsøker å stusse et oppspill gjennom til lagkamerater på løp, men Tromsøs gode forsvar rydder opp.
    84'
    Mikkelsen er nede med krampe. Kommer seg opp, men setter seg ned igjen. Til hjemmefansens store irritasjon.
    85'
    Inn: Casper Øyvann
    Ut: August Mikkelsen
    86'
    Inn: Tobias Hafstad
    Ut: Daniel Berntsen
    86'
    Viljar Vevatne
    Holder igjen Kitolano. Må bli kort.
    87'
    Tommy Høiland finner Herman Haugen på høyre. Innlegget lander på hodet til Runar Hove, men hans nikk er litt for høy. Ballen lander på nettaket.
    90'
    Tromsø kontrer. Moses kan komme fri, men Austbø har sett faren, stormer ut fra eget mål, langt utenfor eget felt, og når ballen først!
    90'+1
    Seks minutters tillegg.
    90'+1
    Tromsø får frispark i fin posisjon når Heggheim holder igjen Kitolano. På 23 meter.
    90'+3
    Kitolano setter frisparket i muren.
    90'+3
    Langt opp fra Løkberg, men Tromsø-stopperne nikker utover. Viking står bra etter, vinner en corner.
    90'+4
    Karlstrøm bokser vekk.
    90'+5
    Auklend svir den store sjansen! Det er klabb og babb i Tromsø-feltet. Ballen detter ned hos Auklend på seks meter. Han klemmer til på volley, men ballen sklir av foten og går utenfor!
    90'+6
    Tromsø kontrer. Kitolano er stadig på farten, ser etter Moses, men pasningen avskjæres.
    90'+6
    De Lanlay styrter inn i feltet fra venstre, vinner en corner. Alle mann opp!
    90'+7
    Vevatne vinner i luften, men avslutningen går utenfor!
    90'+7
    Og da er det slutt. Viking kunne berget poeng helt på tampen, men klarte det ikke. Tromsø vinner 1-0, og det kan man ikke si er ufortjent. Tromsø kom til en rekke sjanser i andre omgang, i tillegg til Totlands scoring, og burde nok også fått et straffespark midtveis i omgangen. Vi takker for følget!