2-1
2-2

Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

Hei, og velkommen til vår livedekning av kampen mellom Viking og Ranheim!
    Blir det tre på rad for Viking? Etter tre strake seirer har det blitt to strake trepoengere, mot henholdsvis Sarpsborg 08 (2-1) og Strømsgodset (4-0). Ranheim har på sin side fire tap på de siste fem og ligger på 13. plass, akkurat over nedrykksstreken. Viking er for øvrig på 7. plass.
    Viking (4-3-3): Austbø - Torsteinbø, Salte, Vevatne, Pereira - Thorstvedt, Løkberg, Fridjonsson - Ibrahimaj, Høiland, Tripic
    Viking-benken: Wichne, Furdal, Bytyqi, Vikstøl, Hove, Bjørshol og Østensen.
    Verdt å merke seg at Torsteinbø får fornyet tillit på høyrebacken, selv om Bjørshol er tilbake og på benken.
    Ranheim (4-3-3): Barli - Foosnæs, Furu, Kvande, Olsen - Reginiussen, Valla Dønnem, Blakstad - Storflor, Karlsen, Tønne
    Ranheim-benken: Lenes, Skarsem, Bakenga, Solbakken, Alseth og Heggem.
    Bakenga kan komme til å få sin Ranheim-debut i dag. Angriperen er hentet på lån fra Tromsø og skal spille sesongen ut i Ranheim. Men starter altså på benken i dag.
    Barli får en litt uggen pasning tilbake, og varter selv opp med en svak klarering. Ballen havner i beina på Fridjonsson, som velger å skyte på halvspretten. Kanskje ikke det beste valget.
    2'
    Torsteinbø tar ingen sjanser med innlegget. Legger ballen en liten meter til side for eget mål. Corner til Ranheim.
    3'
    Torsteinbø er først på den også. Header unna ved første stolpe.
    3'
    NÆRE PÅ! Tripic får akkurat med seg ballen og stikker den mellom stopperne til Ranheim. Der kommer Høiland i full fart, men Barli lukter lunta. Keeperen kaster seg ned og får tak i ballen rett foran føttene på Vikings målsnik.
    4'
    Tønne kommer seg til et skudd. I blokka og til corner. Ranheims andre.
    4'
    Svakt slått av Tønne. Rett i førsteforsvareren.
    4'
    Det har bølget overraskende mye til at vi bare har spilt fem minutter. Et så langt morsomt oppgjør!
    6'
    Fridjonsson står i veien for innlegget til Blakstad. Ny corner til bortelaget.
    6'
    Fortsetter det i dette tempoet vil Ranheim få 45 cornere i løpet av kampen.
    7'
    Men heller ikke dennegang får bortelaget noe ut av den. Ballen etter hvert inn til klypene til Austbø.
    7'
    Ibrahimaj drar seg forbi et par spillere og kommer til innlegg. Han er ikke helt fornøyd med løpene, for ballen ender med å bli klarert.
    8'
    Pereira banker til på volley. Laaaangt over.
    9'
    Høiland venter akkurat lenge nok før han chipper Tripic gjennom. Han kommer så vidt på ball, men går så i bakken før han får avsluttet. Roper litt på straffe, men dommeren vinker spillet videre. Skal bli interessant å se den på ny.
    10'
    Der kunne vel dommer ha blåst, er mitt førsteinntrykk etter én reprise.
    11'
    Fridjonsson legger inn, eller er det et lurt skudd? Barli blir tatt på sengen, men ballen treffer ikke mellom stengene.
    12'
    Torsteinbø blir tatt nede ved eget cornerflagg.
    13'
    Svak pasning av Storflor. Viking kan kontre...
    14'
    Gult kort til Ranheim
    Aleksander Foosnæs
    Det får hjemmelaget ikke lov til. Foosnæs legger Ibrahimaj i bakken på ulovlig vis.
    14'
    Thorstvedt bruker løskruttet han har i støvlene sine til å få avgårde et skudd.
    15'
    Herlig innlegg fra Storflor mot Tønne, men han makter ikke styre headingen mot mål. Svak avslutning på en egentlig ganske stor sjanse.
    18'
    Så er det Viking som vinner en corner. Og det er ikke langt unna. Ballen stusses mot lengste hjørne, men går over via et Ranheim-hode.
    20'
    Utoverskrudd fra Ibrahimaj denne gang. Ballen heades unna.
    21'
    KJEMPESJANSE! Høiland taper duellen i feltet, men ballen spretter i ryggen hans og videre i feltet. Der står Fridjonsson, som klemmer til fra fem-seks meter. Barli redder mesterlig!
    22'
    Viking prøver en innøvd vri, men lykkes ikke med den.
    22'
    Ranheim forsøker å kontre med en del folk, men Løkberg varter opp med en aldeles fantastisk takling.
    22'
    Viking presser på nå. Vinner nok en corner.
    23'
    Ballen ender hos Pereira, som banker til fra distanse. Via en spiller og til ny corner.
    24'
    Ingen medspiller kommer på innlegget, men Viking beholder ballen.
    24'
    DER DA!? Ibrahimaj får ballen i feltet, vender opp på fantastisk vis, men velger kraft foran plassering når han skyter. Blåser ballen like over og til side for mål fra en posisjon det så absolutt er mulig å score fra.
    25'
    Det vil seg ikke helt idet Ranheim kommer seg i nærheten av Vikings tredjedel. Hjemmelaget er klart nærmest scoring i øyeblikket.
    28'
    Ranheim får frispark i god innleggsposisjon etter en liten visitt på Vikings banehalvdel. Løkberg obstruerer Tønne.
    30'
    Storflor skal slå...
    30'
    NÆRE! Og det blir farlig. Reginiussen får hodet på ballen, men makter ikke holde den under tverrliggeren i duell mot Vevatne. Ranheim-spilleren mener han blir hindret på ulovlig vis og roper på straffe, men får ikke det.
    31'
    Iniesta- og Özil-tendenser fra Blakstad, som med en legger pasning med utsiden finner Reginiussen mellom forsvar og keeper. Ranheim-kapteinen bør gå for skudd, men demper ballen forbi Barli - og blir løpt opp.
    35'
    Storflor er litt upresis idet han forsøker å finne Blakstad. Viking overtar.
    37'
    Høilnad vinner ball, men setter også knottene i Blakstad. Det er uforskyldt, Høiland er kjapt fremme med lanken og nærmest tar frisparkavgjørelsen for dommer.
    38'
    Blakstad vinner corner til Ranheim.
    39'
    Kort variant før innlegget til slutt kommer. Det blir ikke farlig.
    39'
    Thorstvedt går i overkant hardt inn mot Foosnæs, som tar litt telling. Slipper med tilsnakk, Viking-spilleren.
    41'
    Nok et frispark i god posisjon for Ranheim...
    43'
    Igjen er det bra slått av Storflor. Blakstad prøver å stusse ballen, men den går ikke lenger enn til Torsteinbø, som header unna.
    43'
    NESTEN! Reginiussen klarer å dempe ballen innenfor Viking-feltet, vender opp og skyter. Hadde kanskje gått over uansett, men Austbø vipper den for sikkerhets skyld over målet.
    45'
    Corner til Ranheim: Ender i ingenting.
    45'+1
    Pause! Og der blåser dommeren av for de første 45. Viking startet best, men Ranheim kom etter hvert til de største sjansene. 0-0.
    - Jeg synes det er veldig rotete fra vår del. Vi er veldig slurvete, men vi har noen store sjanser vi fort kunne scoret på. Men Ranheim er best i duellspillet og vinner første- og andreduellene. Vi må opp mange hakk der, sier Zlatko Tripic til Eurosport.
    - Det vær nære. Det er en jevnspilt kamp, det bølger frem og tilbake og hvis begge lagene var hakket bedre, ville hvert lag i hvert fall scoret ett mål hver, sier Mads Reginiussen til Eurosport.
    2. omgang sparkes i gang av Viking. Ingen av lagene har gjort noen endringer, og Ranheim-trener mener det blir spennende å se hvilken vei kampen vipper.
    Frispark til Karlsen, som blir liggende sammen med Løkberg. Begge kommer seg etter hvert opp.
    47'
    Rolig åpning på den andre omgangen. Kunne trengt litt futt nå.
    48'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Ranheim
    Mål: Kristian Thorstvedt
    Målgivende: Zlatko Tripic
    MENS VI SNAKKER OM SOLA, SÅ SKINNER DEN! Tripic spilles gjennom, kommer seg til dødlinja og slår en 45 graders lærerbokpasning inn til Thorstvedt. Han får en enkel jobb med å bredside inn kampens første - 1-0!
    48'
    Olsen forsøker seg fra 18 meter, men klarer ikke styre ballen mot mål.
    51'
    Corner til Ranheim.
    52'
    TVERRLIGGER! Furu hopper høyest i feltet og stanger ballen mot mål. Tverrliggeren forhindrer nettsus.
    53'
    Ai, ai, ai, Løkberg kaster seg ned for å blokkere et skudd og får ballen der det gjør som vondest...
    53'
    Kommer seg etter hvert på beina, Løkberg, men den så ikke god ut.
    54'
    NÆÆÆÆRE PÅ! Foosnæs kommer seg elegant til kortlinja og slår inn. Der når Storflor akkurat ikke frem.
    54'
    Ranheim vinner ball høyt i banen, Reginiussen tar den med seg innover i banen og skyter. Under en meter til side for mål, og den er det ikke sikkert Austbø hadde tatt om den hadde gått inn.
    56'
    Viking 2 - 0 Ranheim
    TRIPIC PLUSS THORSTVEDT ER LIK MÅL! Tripic legger inn til Thorstvedt, men der mål nummer én var ferdigscoret, varter Thorstvedt opp med en herlig prestasjon denne gang. Demper ballen og lurer samtidig Foosnæs og Dønnem, før han overlister Barli fra kloss hold. Vakkert!
    57'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Mushaga Bakenga
    Ut: Michael Karlsen
    58'
    Corner til Viking: Ingen medspiller kommer på ball.
    60'
    NESTEN 3-0! Viking setter fart, Tripic tas, men hjemmelaget beholder ballen - og kommer til en kjempesjanse. Til slutt er det Fridjonsson som får muligheten, men Barli er med på notene.
    63'
    Corner til Ranheim: Liiike utenfor fra Furu.
    63'
    Dønnem banker til fra distanse. Austbø holder.
    66'
    Inn: Ola Solbakken
    Ut: Erik Tønne
    70'
    Stygg feilasning fra Tripic, men hjemmelaget blir ikke straffet. Blakstad treffer ikke ordentlig med skuddforsøket sitt.
    71'
    Corner til Ranheim: Det ender i ny corner.
    75'
    Har hatt mange cornere, Ranheim, men får heller ikke noe ut av denne.
    75'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Johnny Furdal
    Ut: Kristian Thorstvedt
    Dagens mann går av banen.
    76'
    Reginiussen klemmer til på ny. I blokka denne gang.
    77'
    Gult kort til Viking
    Kristoffer Løkberg
    Viser knotter mot Reginiussen etter å ha spilt ballen litt for langt foran seg.
    78'
    Blakstad banker til fra distanse. Laaaaaangt over.
    80'
    HVA SKJER DER? Plutselig er Furdal alene. Er uselvisk og spiller Ibrahimaj, som er enda mer alene med keeper. Istedenfor å banke ballen i mål, tar han et touch og går inn i banen - og forsøker å trille til en lagkompis. Det klarer han ikke. Merkelig valg.
    81'
    Inn: Torbjørn Heggem
    Ut: Aleksander Foosnæs
    83'
    Mål for Ranheim!
    Viking 2 - 1 Ranheim
    Mål: Ola Solbakken
    Målgivende: Mushaga Bakenga
    REDUSERING! Og ny spenning i kampen. Innbytter Solbakken kaster seg frem etter at Bakenga stusses innlegget videre i feltet. 2-1!
    84'
    Inn: Even Østensen
    Ut: Tommy Høiland
    86'
    Ballen heades unna, men Ranheim beholder den. Kommer til et nytt innlegg, men der er Austbø og bokser unna.
    87'
    Viking 2 - 2 Ranheim
    Mål: Mushaga Bakenga
    Målgivende: Ola Solbakken
    UTLIGNING! Innbytterne gjør det for Ranheim! Denne gang er det Solbakken som serverer Bakenga, som sklir inn utligningen. 2-2!
    87'
    Nå kan Tromsø begynner å lure på hvor lurt det var å låne ut Bakenga. Ranheim og Tromsø kjemper i nedrykksstriden...
    88'
    Inn: Zymer Bytyqi
    Ut: Ylldren Ibrahimaj
    89'
    Det er lagt til fem minutter.
    90'+1
    Mads Reginiussen
    Må stå over kommende kamp.
    90'+4
    KJEMPESJANSE! Tripic blir vippet gjennom på bakre, men bommer totalt på ballen. Der kunne han ha sikret seieren for hjemmelaget!
    90'+5
    Corner til Viking: Den får ikke hjemmelaget noe ut av.
    90'+6
    Kampen er slutt! Det ender 2-2 etter en heseblesende andreomgang, det i sterk kontrast til den første. Thorstvedt trodde på tre poeng da han satte seg på benken i det 76. minutt og Viking ledet 2-0, men Ola Solbakken og Mushaga Bakenga ville det annerledes.