Viking (4-2-3-1): Østbø - Sebulonsen, Stensness, Brekalo, Vikstøl - Bell, Løkberg - De Lanlay, Nilsen Tangen, Tripic - Berisha.
    Lillestrøm (3-4-3): Christiansen - Garnås, Slørdahl, Petterson - Ranger, Mathew, Knudsen, Dragsnes - Mathisen, Braut Brunes, Gustafsson.
    Lillestrøms toppscorer Thomas Lehne Olsen var ikke med på flyet som reiste til Stavanger fredag. Det var et lite håp om at han kanskje kunne reise lørdag, men sykdom gjør at han ikke er klar.
    I Stavanger er det folkefest etter at klubben og supporterne har mobilisert sammen inn mot matchen. Rammen er nydelig for dette oppgjøret.
    Det er to medaljekandidater som møtes. Viking, på 5. plass, er tre poeng foran LSK. Opp til Kristiansund på bronse skiller det bare ett fattig poeng for blåtrøyene fra Rogaland.
    Veton Berisha er Eliteseriens tredje mestscorende spiller så langt, med 15 nettkjenninger. Ohi på topp har 23. Så får vi se om landslagsspissen fra Egersund putter nye mål i dag.
    Viking tar avspark.
    1'
    Viking-supporterne fyrer opp bluss umiddelbart for å sette stemningen på tribunen.
    1'
    Sebulonsen setter fart langs høyresiden. Backen prøver seg på et innlegg, men treffer dårlig og ballen går bak mål.
    2'
    Berisha tvinger frem et innkast for Viking, som har etablert seg inne på LSKs banehalvdel.
    2'
    De Lanlay utfordrer bra langs høyrekanten. Den norsk-franske 29-åringen får også slått hardt inn foran mål, men LSK får avverget.
    3'
    Hjørnespark til Viking
    3'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Lillestrøm
    Mål: Sebastian Sebulonsen
    Målgivende: Rolf Daniel Vikstøl
    3'
    Folkefesten tar av i Stavanger! Tripic svinger ballen inn fra venstre. Vikstøl møter på første stolpe og hælflikker ballen mot mål. Der står Sebulonsen og styrer kula inn i nettet.
    4'
    Drømmestart for Viking. LSK-trener Geir Bakke ser rystet ut ved sidelinjen.
    5'
    Berisha og de andre Viking-spillerne fortsetter å presse LSK skyhøyt.
    6'
    Viking er akkurat nå oppe på 3. plass i Eliteserien.
    6'
    Trenerparet Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen er i ferd med å få til noe stort med Stavangers fotballstolthet.
    7'
    Nytt fint Viking-angrep. Berisha og Tripic kombinerer fint. LSK får gitt til corner.
    8'
    8'
    Den forrige corneren endte med scoring. Hva skjer nå?
    8'
    Stensness kommer til avslutning! Innlegget fra Bell er bra, men lagkameraten klarer ikke å heade ballen på mål.
    9'
    Lillestrøm har startet fryktelig. Ranger klarer ikke å dempe en pasning og mister den utover sidelinjen.
    10'
    Hjørnespark til Lillestrøm
    11'
    Lillestrøm får en corner etter sitt første angrep i kampen.
    11'
    Corneren fra Knudsen går over alle og ut til femmeter for Østbø.
    11'
    Viking har ballen igjen nå.
    13'
    Nydelig angrep. Stensness spiller hardt opp på Løkberg som legger fint igjen til Tangen. Sistnevnte skyter over mål.
    13'
    Braut Brunes går hardt inn i Brekalo. Frispark til Viking-stopperen.
    14'
    Løkberg går i bakken inne i LSKs 16-meter i en duell med Mathew. Han vil ha straffe, men får det ikke.
    15'
    For de som så Arsenal mot Aston Villa fredag kveld, minner situasjonen mye om da Alexandre Lacazette fikk straffe etter å ha blitt kakket på ankelen av Matt Targett. Da ble det brukt VAR, her har ikke dommer Tom Harald Hagen den muligheten.
    15'
    Stor LSK-sjanse! Og det er Braut Brunes som skaper den nesten helt selv. 21-åringen fra Jæren løper ifra Brekalo og skyter fra skrått hold - like utenfor.
    18'
    Gult kort til Lillestrøm
    Lars Ranger
    19'
    Ranger sakser ned Tripic. Får gult kort.
    19'
    Tripic skal skyte dette frisparket mot mål.
    19'
    Det er et nydelig forsøk fra Vikings nummer 77. Tripic bøyer ballen over muren og under tverrliggeren, men Hedenstad redder for LSK.
    20'
    Tempoet har roet seg litt nå. Det virker foreløpig som en fordel for LSK.
    23'
    Mathew kommer til skudd fra rundt 20 meter. Treffer greit, men ikke mer. Et par meter utenfor mål.
    23'
    Bell spiller en smart stikker til Berisha ned mot dødlinjen. Sistnevnte løfter ballen nydelig inn i feltet, men der er det ingen Viking-spillere som har tatt løpet.
    24'
    Tripic slår inn. Denne gangen er det fem Viking-spillere i feltet. Likevel får LSK avverget.
    25'
    Sebulonsen skyter! Ballen går via en LSK-spiller og ut til corner.
    26'
    De Lanlay stoppes av Pettersson! Vikings høyrekant smeller til fra 16 meter. Ballen suser mot krysset, men LSKs midtstopper får kastet hodet foran ballen og avverget en sikker 2-0-scoring for vertene.
    26'
    28'
    Det blir en kraftig duell i feltet. Slørdahl tar telling.
    29'
    Tanger prøver å curle ballen i det lengste hjørnet, men unggutten treffer dårlig.
    30'
    Bell slår en stygg feilpasning sentralt i banen. LSK snapper ballen. Heldigvis for Bell får Brunes et dårlig mottak som gjør at bortelaget mister ballen igjen.
    32'
    Berisha rapper til fra skrått hold. Hedenstad må gi retur. Sebulonsen er nære ved å sette den i mål.
    34'
    Viking spiller glitrende nå.
    34'
    Lillestrøm får låne ballen litt, men gultrøyene jages hele tiden av Viking-spillerne.
    36'
    Bakke har ikke mye å være fornøyd med etter å ha sett laget sitt spille 37 minutter i Stavanger.
    37'
    38'
    LSK har hatt ballen mer de siste minuttene. Det er det positive. For de klarer foreløpig ikke å skape noe med den i laget.
    39'
    Viking-supporterne holder trøkket oppe på SR-Bank Arena. De har fått sett en god omgang av hjemmelaget.
    41'
    Ranger kommer til en form for avslutning for Lillestrøm. Fint forarbeid av Gustafsson.
    41'
    43'
    Bell finner Brekalo i feltet. Han header via en LSK-spiller til ny corner.
    43'
    LSK får ryddet unna, men Viking vinner ballen umiddelbart tilbake. Det høye presset til hjemmelaget fungerer utmerket.
    44'
    LSK får en god overgangsmulighet. Gustafsson roter den bort med et dårlig valg og en dårlig pasning.
    44'
    Plutselig får Braut Brunes en ny sjanse. Spissen sniker seg inn bak ryggen på en sovende Stensness og banker til. Østbø får opp hendene og gir til corner.
    45'
    45'+1
    LSK slår inn. Stensness roter nesten ballen i eget nett. Ny dødball for gjestene.
    45'+1
    45'+2
    Østbø bokser corneren unna.
    45'+2
    Det er lagt til minimum to minutter.
    45'+2
    LSK får avslutte omgangen med en dødball. Den holder Østbø i fast grep.
    45'+2
    Da er andre omgang i gang i Stavanger.
    46'
    Viking 2 - 0 Lillestrøm
    Mål: Harald Nilsen Tangen
    Målgivende: Veton Berisha
    DER SITTER 2-0! Berisha legger inn fra venstre. Nilsen Tangen vender opp inne i feltet under press av Slørdahl. Får lirket ballen forbi keeper.
    48'
    Småampert mellom Ranger og Tripic. Det roer seg ned.
    50'
    LSK-trener Geir Bakke ser bekymret ut nå.
    51'
    Berisha får frispark imot seg. Hopper inn i kroppen til LSK-keeper Christiansen.
    52'
    Corner til Lillestrøm. Dragsnes stusser videre ved første stolpe, men så får ikke Petterson en fot på ballen inne foran målet.
    53'
    Garnås feller Vikstøl. Frispark toil hjemmelaget på hjørnet av 16-meteren. Blir ikke noe farlig ut av det.
    55'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Samúel Fridjónsson
    Ut: Kristoffer Løkberg
    56'
    Nytt frispark til Viking. Nærmere 30 meter.
    58'
    Bell tar frisparket, og løfter inn i feltet til Vikstøl - han slår direkte inn foran målet. men så vinkes det for offside.
    58'
    Fint Viking-spill. Fridjónsson finner Sebulonsen på høyrekanten. Innlegget er godt, men blir klarert.
    59'
    Berisha legger inn - Slørdahl gir til corner.
    60'
    Den påfølgende corneren klareres.
    60'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Fredrik Krogstad
    Ut: Magnus Knudsen
    62'
    Inn: Eskil Edh
    Ut: Daniel Gustafsson
    62'
    Inn: Tobias Svendsen
    Ut: Ulrik Mathisen
    62'
    Trippelbytte for gjestene der, så får vi se om det endrer kampens karakter.
    62'
    Tripic med farlig avslutning via bakken, herlig reding av keeper.
    62'
    NY SJANSE FOR VIKING! Tripic legger inn og Brekalo header like utenfor ved bakre stolpe. Burde fått den på målet.
    63'
    Mål for Lillestrøm!
    Viking 2 - 1 Lillestrøm
    Mål: Fredrik Krogstad
    DER SITTER REDUSERINGEN: Innbytterne fikser det. Svendsen legger inn fra høyre. Avslutningen fra Brunes blokkeres, men så er Krogstad på plass og reduserer!
    64'
    De Lanlay sliter med en skade, men ser ut til å fortsette etter en liten pause.
    66'
    Viking 3 - 1 Lillestrøm
    Mål: Veton Berisha
    VIKING ØKER LEDELSEN! Berisha banker inn fra kloss hold. Avslutningen fra Stensness reddes av keeper, men Berisha setter returen fra fire meter.
    68'
    Viking 4 - 1 Lillestrøm
    Målgivende: Yann-Erik de Lanlay
    BEEEERISHA! De Lanlay legger perfekt inn fra høyre, og en helt umarkert Berisha står på syv meter og header enkelt i nettet.
    73'
    Inn: Kevin Kabran
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    74'
    Inn: Sondre Bjørshol
    Ut: Sebastian Sebulonsen
    74'
    Inn: Henrik Skogvold
    Ut: Lars Ranger
    75'
    Svendsen får ballen på seks meter, men klarer ikke å avslutte. Fint forarbeid av Skogvold.
    75'
    Fridjónsson avslutter utenfor fra seks meter! Den burde han satt på målet.
    76'
    Full fest på tribunen i Stavanger nå. For en herlig andreomgang Viking har hatt.
    78'
    Slørdahl feller Kabran på kanten av 16-meteren. Frispark.
    78'
    Begge spillerne blir liggende og trenger behandling. De kommer seg opp igjen.
    79'
    Inn: Simen Kvia-Egeskog
    Ut: Harald Nilsen Tangen
    80'
    Tripic skyter på frisparket, og prøver å sette det under muren. Blir blokkert og klarert.
    80'
    Viking 5 - 1 Lillestrøm
    Målgivende: Zlatko Tripic
    DER ER DET TRE AV BERISHA! Herlig angrep av Viking, og det er Tripic som spiller frem Berisha. Han banker inn sitt trede. Ekte hat-trick på et kvarter!
    82'
    Inn: Martin Bergum
    Ut: Ifeanyi Mathew
    84'
    Brekalo sliter med en skade. Han setter seg på benken. Viking har gjort alle bytter, så spiller med ti mann nå.
    84'
    STOR LSK-SJANSE! Innlegg fra høyre og Braut Brunes stupheader på mål - glimrende redning av Østbø.
    85'
    Braut Brunes avslutter igjen - like utenfor.
    86'
    Viking triller ball og "koser" seg nå. Med én mann mindre er det ikke noen grunn til å kjøre på fremover.
    90'
    Det legges til tre minutter.
    90'
    Trampeklapp fra tribunene mens klokka går.
    90'+2
    Solid seier av Viking og Veton Berisha er dagens mann med et glimrende hat-trick. Nå er Viking oppe på bronseplass.