3 043
2 006

Ble dekket av Kristian Hennie

Hei, og velkommen til denne livedekningen av eliteserieoppgjøret mellom Viking og Kristiansund på SR-Bank Arena!
    Før forrige runde hadde Viking seks på rad uten seier, men det løsnet på overtid mot Lillestrøm på Åråsen da Igoh Ogbu gjorde selvmål. Det var Vikings første seier på de siste syv kampene.
    Kristiansund på sin side ligger helt sist med fattige ett poeng på 11 kamper spilt. Christian Michelsens menn står med hele 10 tap og en uavgjort hittil denne sesongen.
    Antall stemmer: 524
    Viking (4-3-3): Gunnarsson - Bjørshol, Brekalo, Vevatne, Pattynama - de Lanlay, Solbakken, Tangen - Kabran, Karlsbakk, Traore.
    Kristiansund (5-3-2): McDermott - Strand Nilsen, Jarl, Hopmark, Coly, Aasbak - Kartum, Diop, Kalludra - Bye, Willumsson
    Viking gjør to endringer på laget som startet mot Lillestrøm forrige helg. Sebastian Sebulonsen er naturlig nok ikke med, etter at han tidligere i uken ble solgt til danske Brøndby. I tillegg henvises Sandberg til benken. Inn for de kommer Pattynama og Traore.
    Christian Michelsen gjør også noen endringer på laget fra sist runde og tapet mot Vålerenga. Ut går Williamsen, Isaksen og keeper Mbaye. Inn for disse tre kommer Coly, Kalludra, mens McDermott erstatter Mbaye i buret.
    På innbyrdes oppgjør har hjemmelaget et lite overtak. Viking har vunnet alle de siste tre kampene mellom de to lagene. Og vi kan også forvente oss mye mål i kveld - fire av de siste fem kampene innbyrdes har resultert i minst fem scoringer.
    Viking henger fortsatt med helt i toppen av Eliteserien. De ligger foreløpig på en fjerdeplass med 25 poeng på 15 spilte kamper. Stavanger-laget har en kamp mer spilt enn Glimt, Lillestrøm og Molde som ligger foran dem på tabellen.
    En liten halvtime til kampstart i Stavanger nå. Dagens hoveddommer er Kai Erik Steen!
    - Vi får nok se et modig KBK-lag, så jeg håper vi får en åpen og spennende kamp i dag, sier Viking-trener Morten Jensen til Discovery før kamp.
    - Vi må se ut som et lag. Gjør vi det har vi gode sjanser for å ta poeng i dag, sier KBK-keeper McDermott til Discovery på indre bane nå.
    Da entrer lagene kunstgressmatta på SR-Bank Arena. Dette blir gøy!
    Bendik Bye sparker i gang kampen!
    1'
    Viking med ball innledningsvis. Vender spillet flere ganger.
    1'
    Kabran legger inn fra høyresiden, men Coly får klarert.
    2'
    En forholdsvis rolig start på kampen i Stavanger. Viking med ballen, mens KBK ligger i ramma. Er nok et kampbildet vi vil se mye av i kveld.
    3'
    Hjørnespark til Viking
    4'
    Corneren slås inn fra de Lanlay og ender opp hos Solbakken bak i sekstenmeteren. Solbakken forsøker et skudd, men det blokkeres. Marginer der!
    4'
    Pattynama får ballen på venstrekanten, men innlegget klareres fra KBK-forsvaret. Får muligheten til innlegg rett etter igjen Pattynama, men den plukker McDermott.
    5'
    Corner for Viking! Klareres til nytt hjørnespark.
    6'
    7'
    Etter mye klabb og babb får KBK klarert den corneren også. Viking opprettholder trykket her nå og presser Kristiansund lave.
    7'
    Nilsen Tangen og Kabran prøver seg på et veggspill i boksen til bortelaget, men det ender med utspill for KBK.
    8'
    Der skal det stå 1-0 til Viking! Traore spiller Karlsbakk helt alene gjennom, men McDermott gjør en meget god redning og hindrer et tidlig baklengsmål.
    9'
    Traore feller Strand Nilsen på KBKs banehalvdel.
    11'
    Kampbildet er veldig klart fra start her på SR-Bank Arena. Viking har ballen i laget konstant, og venter på åpningene i KBK-forsvaret. Michelsens menn står godt imot foreløpig, men det kan bli slitsomt i lengden dette.
    11'
    Kalludra spiller til Kartum på 20 meter. Sistnevte fyrer av, men skuddet er for svakt og Gunnarsson plukker den enkelt.
    14'
    Corner for KBK! Vevatne header unna for Viking.
    15'
    Antall stemmer: 519
    Karlsbakk blir spilt helt fri på venstreflanken. Prøver et innlegg kan det se ut som, men det forsøket går over mål.
    17'
    KBK har løftet seg de siste minuttene nå og har fått låne ballen litt mer.
    18'
    Nilsen Tangen prøver seg på et innlegg inn i boksen til KBK. Forsøket går over alt og alle til utspill fra mål.
    20'
    Hjemmelaget får lagt inn på bakre stolpe fra venstrekanten. Der står Kabran, men headingen hans blir for svak og går over mål.
    22'
    Tempoet i kampen er nokså lavt for øyeblikket. KBK får låne litt ball, men slår den langt og Viking tar over. Lite sjanser å melde om foreløpig, utenom den ene til Karlsbakk tidligere.
    24'
    Kartum blir litt for tøff, frispark for vertene.
    25'
    Viking vender spillet fint, og ballen ender opp hos Bjørshol. Han slår en håpløs pasning i bakrom, som ender opp i utspill for bortelaget.
    25'
    Willumsson holder seg til hodet og ligger nede etter en duell med Vevatne. Kommer seg opp igjen unggutten.
    26'
    Corner for Viking! de Lanlay slår inn og McDermott kommer ut og bokser ballen inn i hodet på Traore og ut. Det blir nytt utspill.
    27'
    Gult kort til Kristiansund
    Liridon Kalludra
    Feller Nilsen Tangen på vei fremover. Klar den!
    30'
    Gjestene prøver å kontre med Kartum i spissen, men der gjør Traore et meget godt returløp og takler ballen til keeper.
    31'
    Aasbak felles av Nilsen Tangen ved sidelinjen. Skal nok slås inn den ballen her. Klareres av de Lanlay.
    32'
    Corner for Viking! Diop er først på den og får headet unna.
    33'
    Traore feller Diop på KBKs banehalvdel.
    34'
    Bye spilles i bakrom av Diop, men førstnevnte har løpt i offside.
    35'
    Igjen så holder Kalludra igjen Nilsen Tangen på vei inn i boksen. Frispark i farlig posisjon her nå!
    35'
    Pattynama legger inn med venstrefoten, men der står Aasbak og header unna.
    36'
    Gjestene skal faktisk gjøre et bytte her. Usikkert hvem som skal ut , men kan være Kalludra som holdt på å pådra seg sitt andre gule kort da han holdt igjen Nilsen Tangen.
    37'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Jesper Isaksen
    Ut: Liridon Kalludra
    Kalludra blir tatt av ja. Inn kommer tidligere Stabæk-spiller Jesper Isaksen.
    38'
    Nytt frispark for Viking. Ca. 30 meter fra mål. de Lanlay legger inn, men gjestene klarerer. Viking opprettholder trykket.
    39'
    Skal vi få ett mål før pause her da? Ingen ting som tyder på det for øyeblikket, men Viking har initiativet i kampen.
    40'
    OUUUFF! Så prøver de Lanlay seg fra rundt 25 meter. Har en god høyrefot Viking-spilleren, men det skuddet går til side for mål.
    41'
    Jeg synes at KBK har forsvart seg godt. De har en tydelig kampplan og ønsker å utnytte kontringene. Ett poeng i kveld vil nok føles som en liten seier for bortelaget.
    42'
    Willumsson litt for tøff på de Lanlay der. Frispark på midtbanen.
    44'
    Viking som presser på nå. Løftet laget høyt i banen, men KBK har god kontroll foreløpig.
    45'
    Ett minutt tillagt tid i den første omgangen!
    45'
    Det står 0-0 til pause på SR-Bank Arena. Jeg noterer meg kun en sjanse i løpet av de første førtifem, da Karlsbakk kom alene gjennom, men McDermott hindret scoring med en fin benparade. Utenom det har det ikke vært mye å melde om fra Stavanger, og KBK forsvarer seg godt mot Viking-angrepet.
    45'
    Der er vi i gang igjen!
    Inn: Max Williamsen
    Ut: Aliou Coly
    Gjør ett bytte til pause her Michelsen! Rent stopperbytte.
    46'
    Strand Nilsen slår inn i feltet, men innlegget blir blokkert.
    48'
    Solbakken med et frekt forsøk på å chippe gjennom Nilsen Tangen, men det ender med utspill fra mål.
    48'
    Den er stor for KBK! Willumsson får ballen rett utenfor sekstenmeteren og fyrer av. Gunnarsson redder ut til corner. Det var nære på!
    49'
    Corner for KBK! Heades unna av Karlsbakk.
    50'
    Mål for Kristiansund!
    Viking 0 - 1 Kristiansund
    Mål: Bendik Bye
    Målgivende: Brynjólfur Willumsson
    SÅ SITTER DEN PLUTSELIG FOR BORTELAGET! Willumsson slår en fin ball til Bye som er på vei gjennom. Finter av og fyrer av et skudd som går i hjørnet for Gunnarsson.
    52'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 1 Kristiansund
    Mål: Kevin Kabran
    Målgivende: Sondre Bjørshol
    SÅ SVARER VIKING UMIDDELBART!! Bjørshol kommer på høyrekanten og spiller inn til Kabran som har plassert seg innenfor sekstenmeteren til KBK. Han smeller til og skuddet bøyes over McDermott!
    53'
    For en utvikling vi har fått på denne kampen!
    54'
    Hjørnespark til Kristiansund
    56'
    Corneren klareres.
    57'
    KBK tok altså ledelsen kun syv minutter inn i omgangen, men Viking svarte bare sekunder etterpå. Spennende å se hvordan kampbildet utvikler seg nå!
    58'
    Kristiansund har virkelig løftet seg offensivt i den andre omgangen. Nå ser de farligere ut hver gang de kommer på kontra.
    62'
    Hjemmelaget skal gjøre tre bytter her nå!
    63'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Herman Johan Haugen
    Ut: Maï Traoré
    65'
    Inn: Niklas Sandberg
    Ut: Shayne Pattynama
    66'
    Inn: Samúel Fridjónsson
    Ut: Harald Nilsen Tangen
    66'
    Haugen kommer altså inn. Han returnerte fra lån i Raufoss tidligere denne uken.
    66'
    De Lanlay spiller til Sandberg på venstresiden. Prøver et innlegg, men det blir for svakt. Over alt og alle.
    68'
    Så kommer Aasbak for KBK på venstresiden. Legger inn, men det forsøket går langt over mål.
    69'
    Kartum får ballen på venstresiden. Han vender opp og prøver en pasning i bakrom. Brekalo får klarert til kast.
    71'
    Gult kort til Viking
    Daniel Karlsbakk
    Karlsbakk med en alt for tøff takling på Diop der.
    73'
    Under 20 minutter igjen her nå. Har en følelse på at vi får en sen scoring som avgjør dette i kveld!
    73'
    74'
    Karlsbakk stusser ballen videre og på bakre stolpe rager Brekalo høyest. Headingen går ikke på mål, og KBK får klarert.
    75'
    Sebastian Jarl
    Jarl med en unødvendig høy fot på Haugen.
    76'
    Sandbergs innlegg går over alt og alle. McDermott setter raskt igang.
    78'
    Inn: Amin Askar
    Ut: Snorre Strand Nilsen
    78'
    Inn: Torgil Gjertsen
    Ut: Sander Erik Kartum
    80'
    Inne i de siste ti minuttene nå!
    80'
    Inn: Fredrik Torsteinbø
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    80'
    Haugen går for et skudd med utsiden av foten. Det sniker seg utenfor målet til McDermott!
    80'
    Inn: Edvin Austbø
    Ut: Daniel Karlsbakk
    Austbø er altså født i 2005! Inn til sin debut.
    81'
    81'
    DEN ER STOR! Corneren svinges inn, og Jarl får stå helt alene på fem meter. Header utenfor!
    82'
    Stopp i spillet når Austbø blir liggende. Må av banen og spillet fortsetter!
    84'
    Inn: Mikkel Rakneberg
    Ut: Brynjólfur Willumsson
    86'
    To lag som gir alt her nå! Men får vi en avgjørende scoring da?
    87'
    Så blåses det straffe til Viking!
    88'
    Viking scorer på straffe!
    Viking 2 - 1 Kristiansund
    Mål: Niklas Sandberg
    Målgivende: Kevin Kabran
    Viking har snudd det! Sandberg setter straffen sikkert i mål!
    89'
    Fem minutter tillagt tid!
    90'+1
    KBK sliter med å skape noe her nå!
    90'+3
    Kampen er over! Det ender med 2-1 til Viking og KBK-krisen fortsetter. De har ikke tatt ett eneste poeng siden 24. april. Den første omgangen bar preg av svært lite målsjanser, og kun Karlsbakks ene forsøk alene mot McDermott var det som skjedde. I den andre omgangen tok KBK ledelsen tidlig, men Viking svarte og utlignet kun 20 sekunder etter. Til KBK-fansens fortvilelse fikk de straffe imot helt på tampen, og Sandberg ble matchvinner da han satte den sikkert. Jeg takker for følget her og ønsker deg en god søndagskveld videre! Se en film og kos deg, det er sommer tross alt.