Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei og velkommen til livedekningen av Viking mot Jerv fra SR-Bank Arena i solfylte Jåttåvågen!
    Viking (4-3-3): Gunnarsson - Bjørshol, Brekalo, Stensness, Pattynama - Nilsen Tangen, Solbakken, Fridjonsson - Sebulonsen, Berisha, Tripic.
    Viking-benken: Østbø, Vevatne, Kabran, De Lanlay, Sandberg, Løkberg, Karlsbakk, Vikstøl, Traore.
    Serieleder Viking vil slå tilbake etter 0-0 mot Strømsgodset torsdag, og trenerduoen Aarsheim og Jensen gjør tre bytter på elleveren fra den kampen. Pattynama, Fridjonsson og Tripic kommer inn på laget for Løkberg, Sandberg og Kabran.
    Jerv (3-4-3): Øvretveit - Kolskogen, Arrocha, Norheim - Torje Wichne, Wichmann, Brenden, Haarup - Simsir, Hustad, Furtado.
    Jerv-benken: Amund Wichne, Novak, Sandberg, Ugland, Schröter, Diallo, Ness, Kristiansen, Antwi.
    Jerv-trener Arne Sandstø gjør ingen endringer på laget fra 1-1-kampen mot Tromsø søndag for åtte dager siden.
    Til tross for et skuffende poengtap mot Strømsgodset sist, har sesongstarten til Viking vært fantastisk. Fem seire, én uavgjort og ett tap er fasit etter syv kamper. Det gir 16 poeng og tabelltopp!
    Nyopprykkede Jerv har også kommet godt i gang med sin første sesong på Norges øverste nivå med to seire, én uavgjort og to tap på sine første fem kamper. Gjestene fra Grimstad ligger på 9. plass.
    Da lagene møttes i Obos-ligaen 2018 vant Viking 4-1 hjemme. På Levermyr vant Jerv 3-2 den sesongen.
    Viking-spillerne kommer ut til oppvarming, og jubelen tar i taket på tribunen! Fortsatt tre kvarter til kampstart, men publikum - spesielt Felt O - har allerede strømmet inn portene!
    SR-Bank Arena er altså utsolgt i kveld, så her blir det en fantastisk ramme på fotballens festdag med over 15.000 tilskuere!
    Hvem vinner kampen på fotballens festdag?
    Antall stemmer: 966
    Dommer Kai Erik Steen leder lagene ut på banen! Fantastisk trøkk på tribunen!
    Ein Blåe Dag er sunget på nydelig vis, og gjestene har tatt avspark!
    1'
    Viking går rett i angrep, og Tripic spiller inn til Berisha. Han prøver å spille den videre, men det forsøket stoppes.
    1'
    Viking får frispark nokså midt på banen. Løftes raskt i bakrom, men Jerv-forsvaret avverger den.
    1'
    Jerv sin tur til å få frispark noen meter inn på Vikings halvdel. De flytter opp laget.
    2'
    Frisparket løftes opp mot feltet, men det blir ikke noe mer ut av det enn en femmeter.
    3'
    Sebulonsen, som er flyttet fra venstreback i forrige kamp til høyrekant i dag, kommer til innlegg. Rett i blokka.
    3'
    Jerv spiller seg opp i Viking-feltet, men blir stoppet.
    4'
    Gjestene holder trykket oppe, og Furtado kommer til innlegg. Via Brekalo, før Gunnarsson fanger den.
    4'
    Furtado prøver seg fra like utenfor sekstenmeteren, og det er et godt forsøk det! Noen meter utenfor krysset.
    5'
    Viking tar et hjørnespark kort, før ballen slås inn. Jerv stanger unna.
    6'
    Tripic spiller til Nilsen Tangen, som prøver å spille inn i feltet. Blokkeres til corner.
    7'
    Hjørnesparket slås langt bak i banen til Pattynama. Han gir den videre til Solbakken, som løfter inn i feltet mot cornertager Tripic. Den blir for lang og går ut til femmeter.
    7'
    Lang ball opp i banen, som stusses mot Sebulonsen i bakrom. Haarup er med på den og avverger.
    8'
    Arrocha tar Fridjonsson i det han skal motta ballen, men dommer vinker spillet videre.
    9'
    Jerv går i angrep, og vinner et kast helt oppe ved hjørneflagget.
    10'
    Fridjonsson ligger nede etter den forrige situasjonen, men kommer seg opp uten behandling.
    10'
    Innkastet kastes inn i boksen, men Solbakkens klarering faller ikke lenger enn til Furtado noen meter lengre borte. Jervs angrepsspiller for imidlertid ikke noe ut av den, og Viking får klarert ordentlig.
    11'
    Wichne er altfor sent inne i Tripic, og Viking-kanten får frispark omtrent 20 meter inn på Jervs halvdel.
    11'
    Frisparket spilles bakover.
    12'
    Jerv står veldig høyt, og legger forsvarstreeren omtrent på midtbanen i det Viking triller i forsvar.
    12'
    Da kan ballen slås i bakrom mot Tripic, men Kolskogen er raskt tilbake og avverger.
    12'
    Bjørshol slår ballen via et Jerv-bein og ut til hjørnespark.
    13'
    Hjørnesparket heades ut til et nytt hjørnespark av Arrocha.
    13'
    Denne gangen får Jerv den bort.
    14'
    Gjestene setter i gang en fin kontring, men Brekalo er raskt tilbake og stopper Simsir. Kast til Jerv høyt i banen igjen da.
    14'
    Berisha header unna.
    15'
    Brenden prøver seg fra distanse, men Fridjonsson blokkerer.
    15'
    Stensness løfter langt mot Berisha i feltet, men Viking-spissen får ikke hodet på den og ballen går ut til femmeter.
    16'
    Jerv spiller seg til sitt første hjørnespark i kampen.
    17'
    Viking får den bort.
    17'
    Viking setter i gang en kjempekontring, og Berisha sendes i bakrom. Han stormer inn i feltet, men der må han vende opp. Løfter så ballen mot Fridjonsson, som prøver seg med et brassespark. Får brukbart treff, men ballen går over mål!
    17'
    God ball fra Solbakken retning Tripic på bakre stolpe. Wichne står imidlertid imot, og stusser til hjørnespark.
    20'
    Hjørnesparket slås inn i feltet, men ingen Viking-spillere får headet mot mål.
    20'
    Tripic drar seg inn i banen, og det ropes på skuddet fra tribunen. Det får de ikke se, og innleggsforsøket stanges unna.
    21'
    Viking får frispark midt på Jervs halvdel.
    22'
    Frisparket tas kort, før det angripes. Berisha stikkes gjennom av Fridjonsson, men Viking-spissen avvinkes for offside.
    22'
    Furtado drar av et par Viking-spillere, men sikringen til vertene er god og Furtado stoppes.
    23'
    Tripic løfter inn i feltet, der Nilsen Tangen får den på bakerste. Han prøver å bruke brystet, men ballen går utover dødlinja.
    25'
    For en redning av Øvretveit! Tripic spiller vegg med Sebulonsen, før han prøver seg fra distanse. Skuddet suser opp mot krysset, men der er Øvretveit med en kjemperedning!
    26'
    Det påfølgende hjørnesparket ble nokså ufarlig.
    28'
    Meget godt forsvarsspill av Bjørshol! Jerv spiller seg nesten til en mulighet alene med Gunnarsson, men Bjørshol avverger den. Ballen triller nesten ut til hjørnespark, men Bjørshol er der og!
    29'
    Så for Jerv hjørnespark, men det blir ikke noe mer enn et dårlig volleyskudd fra returrom.
    30'
    Så tror hjemmesupporterne at Viking tar ledelsen! Bjørshol slår inn foran mål, der Berisha nesten får satt ballen i mål på blank kasse! Ballen sklir imidlertid litt av foten til Viking-spissen, og han får ikke presset den på målet!
    31'
    Ny nestenjubel for Viking-supporterne! Sebulonsen trer gjennom til Berisha, som setter ballen forbi Øvretveit. Det blir nettsus, men dessverre for vertene på feil side av nettveggen!
    32'
    Gult kort til Jerv
    Erlend Hustad
    River og sliter i Stensness.
    34'
    Det tennes til!
    35'
    Andre gule kort til Jerv
    Hustad er ferdig for dagen, og han er forbannet! Får sitt andre gule kort på to minutter etter å ha lagt Brekalo i bakken med albuen! Hustad rett bort til Brekalo som ligger og får behandling og sier tydelig fra hva han synes om det! Går så videre bort til assistentdommeren og gjør en skalle-bevegelse. Assistentdommeren dytter litt tilbake. For et kok!
    36'
    Gult kort til Viking
    Zlatko Tripic
    Tripic får også det gule kortet etter tumultene som oppsto etter at Brekalo gikk i bakken.
    36'
    Da ble plutselig oppgaven for Jerv fryktelig mye vanskeligere.
    38'
    Ballen løftes inn i feltet av Tripic, men headingen til Bjørshol går over fra meget god posisjon.
    40'
    Innlegg inn mot Norheim, som nesten får tatt med seg den. Viking overtar.
    41'
    Tripic løfter mot Sebulonsen, men Øvretveit snapper den.
    42'
    Furtado setter fart på en kontring, men roer det hele ned igjen.
    43'
    Lang ball mot Berisha, som skaffer et hjørnespark i duell med Wichne.
    43'
    Hjørnesparket tas raskt og kort, før Solbakken etter hvert for ballen noen meter utenfor sekstenmeteren. Midtbanespilleren prøver seg med skuddet, men den går til side for mål.
    43'
    Nytt hjørnespark, som ender med skudd fra Tripic. Øvretveit er med på den, og holder den i fast grep.
    45'
    Det legges til to minutter.
    45'
    Fridjonsson slår hjørnesparket kort til Tripic, før ballen spilles tilbake. Da er Fridjonsson i offside.
    45'+1
    Tripic er dypt i banen, og løfter langt mot Berisha. Øvretveit plukker den.
    45'+2
    Der er det pause på SR-Bank Arena. Jerv-kaptein Wichmann får med seg to spillere bort for å diskutere med dommertrioen. Er nok Hustads utvisning som er samtaletema.
    Var den riktig med rødt kort til Hustad?
    Ut: Zlatko Tripic
    46'
    Jerv forsøker seg rundt fra høyre med Furtado. Blir corner.
    47'
    Hjemmelaget får et hode på corneren og ut.
    48'
    Jerv får innkast. Litt tupp og spark fra Viking i eget felt, får ballen ut.
    48'
    Jerv fremover, Gunnarsson gir retur på et innlegg fra Furtado. Jerv starter offensivt.
    50'
    Viking kommer rundt på kanten, slår inn. Strålende foran mål, men ingen er på den ballen.
    52'
    Jerv har kontringsmulighet. Får frispark.
    52'
    Andersen slår det frisparket, ikke spesielt godt utført.
    54'
    "Aggressive" Jervs-spillere mot dommeren etter at Furtado blir lagt ned. Får frispark.
    55'
    Viking opp. Legger inn, det er offside.
    56'
    Inn: Niklas Sandberg
    Ut: Shayne Pattynama
    58'
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Sondre Bjørshol
    58'
    Gianni Stensness
    Holdt i armen til Simsir. Gult.
    59'
    Viking med overgang, den bryter Wichne meget effektivt.
    60'
    Sjanse til Berisha, men Arrocha skli-blokkerer den avslutningen perfekt.
    61'
    Nå ligger det et mål i mai-luften over Stavanger!
    Ja, og det er Viking.
    59%
    Ja, og jeg tror jammen Jerv overrasker med ti mann.
    Ut: Willis Furtado
    63'
    Inn: Amadou Dia
    Ut: Aral Simsir
    64'
    Hustad som måtte forlate banen med rødt kort (to gule), har nå gått og satt seg på pressetribunen.
    65'
    Kjempesjanse til Jerv. Skudd fra skrått hold går i nettveggen.
    65'
    Harald Nilsen Tangen
    67'
    Viking forsøker seg. Men det butter. Jerv litt passive når de kommer på kontring, kanskje ikke å rart med 10 mann?!?!
    68'
    Jerv med innkast på hjemmelagets halvdel.
    69'
    Viking legger inn, Berisha med heading. Ikke god nok.
    70'
    Inn: Maï Traoré
    Ut: Harald Nilsen Tangen
    71'
    Viking ruller på nå. Eventuelt ruller opp. Berisha legger inn. Treffer armen til Wichne.
    72'
    Viking scorer på straffe!
    Viking 1 - 0 Jerv
    Mål: Veton Berisha
    Det koker på tribunen i Stavanger når Veton Berisha tar fart og setter ballen midt i mål nede langs bakken. Øvretveit kaster seg mot høyre. Enorme decibel når Berisha har satt ballen i nettet.
    73'
    Inn: Erik Tobias Sandberg
    Ut: Ole Martin Kolskogen
    75'
    Arne Sandstø skuer utover banen. Har hendene på ryggen. Myser litt.
    75'
    Haarup kommer ned på venstresiden og mot mål, men det blir helt spiss vinkel og der er keeper Gunnarsson. Får corner.
    76'
    Niklas Sandberg
    78'
    Inn: Viljar Vevatne
    Ut: Samúel Fridjónsson
    78'
    Viking forsøker et innlegg, men stanger litt. Markus Solbakken med et forsøk, men ballen går ut.
    82'
    Viking til avslutning, ser ut som om Øvretveit ikke har helt kontroll på ballen, men han holder den (etter hvert).
    83'
    Mål for Viking!
    Viking 2 - 0 Jerv
    Mål: David Brekalo
    Målgivende: Viljar Vevatne
    Etter corner setter Brekalo ballen i mål. Han tar venstrefoten en gang, drar av en spiller, skyter med venstre og setter den i mål. Ballen er innom Vevatne på vei til Brekalo etter hjørnesparket.
    84'
    Viking 3 - 0 Jerv
    Mål: Maï Traoré
    Målgivende: Niklas Sandberg
    Berisha spiller Sandberg som løper helt ned til linjen og legger inn, foran mål står Traore klar med foten og sender ballen i mål. Lekkert angrep.