Ble dekket av Morten Asbjørnsen

Hei, og velkommen til kveldens live-dekning av kampen mellom Viking og FK Haugesund. Et skikkelig vestlandsoppgjør på SR-Bank Arena!
    FKH XI (4-4-1-1): Sandvik - Desler, Pallesen Knudsen, Tiedemann Hansen, Baardsen Pedersen - Sandberg, Tronstad, Grindheim, Leite - Samuelsen - Koné.
    VIKING XI (4-3-3): Austbø - Bjørshol, Hove, Vevatne, Vikstøl - Furdal, Fridjonsson, Ibrahimaj - Bytyqi, Høiland, Tripic.
    På benken for Viking: Wichne, Salte, Torsteinbø, Thorstvedt, Østensen, Sale, Pereira.
    På benken for FKH: Gostomski, Bergqvist, Velde, Gunnarshaug, Krygård, Kallevåg, Ndayisenga.
    Vi er i gang i Stavanger!
    1'
    Det ser faktisk ut som om FKH ligger i en 4-3-3 i dag. Grindheim, Tronstad og Leite sentralt med Samuelsen på høyrekant, Koné som spiss og Sandberg som venstrekant.
    2'
    Furdal blir sendt på løpetur i bakrom, men ballen fra Vikstøl er for lang for indreløperen.
    5'
    Skjer mye foran Austbø nå! Keeperen klarer først å glippe ballen i duell med Koné, og på returen er det litt klabb og babb før ballen blir klarert.
    6'
    Koné ligger nede etter duellen med Austbø å må få behandling her.
    7'
    Koné er på beina igjen, men holder seg fortsatt til hode.
    7'
    Nære på for FKH! Kommer en stuss etter en corner, og FKH får nytt hjørnespark!
    8'
    God sjanse for Viking! Kombinerer seg fint gjennom på venstresiden så får Tripic lagt inn. Den daler ned til Bytyqi på bakre stolpe, som først demper ballen før han prøver seg. Skuddet går imidlertid utenfor.
    10'
    Leite trekker seg innover i banen og prøver seg, men ballen kommer sakte mot Austbø som har full kontroll.
    10'
    Frispark til Viking i god posisjon!
    11'
    Ibrahimaj sender ballen over mål.
    12'
    Bølger litt frem og tilbake i åpningen her! Har vært en underholdende åpning i Stavanger!
    15'
    En corner fra Ibrahimaj spretter gjennom i boks til Vevatne som stormer inn. Får avsluttet, men ballen går et par meter over mål.
    16'
    Litt mer rolig i Stavanger nå. Bølger fremdeles litt frem og tilbake, men det går litt saktere på begge lag.
    21'
    God mulighet for gjestene! Leite spiller fint gjennom til Koné som skyter på første touch, men ballen sniker seg en meter og to utenfor mål!
    22'
    Så smeller det nesten i andre enden! Tripic legger inn mot Høiland, men spissen når akkurat ikke opp til den! Nære på for Viking!
    23'
    Ibrahimaj stormer mot mål, men så får han et litt langt touch. Da kan en ryggende Tiedemann Hansen storme frem og takle ballen unna.
    27'
    Pedersen legger ballen igjen til Grindheim som prøver skuddfoten sin, men ballen går noen meter over mål.
    27'
    Koné sent ute i duell med Bjørshol, og lager frispark. Dommer Eskås tar seg så en prat med spissen.
    29'
    Sandberg prøver seg med et innlegg på frispark, men den blir stanget unna på første stolpe.
    32'
    Furdal klemmer til fra 25 meter, men ballen går rett på Sandvik som har full kontroll.
    34'
    Gult kort til FK Haugesund
    Sondre Tronstad
    34'
    Tripic prøver seg med frispark fra litt over 20 meter, men den sender han laaaangt over mål.
    36'
    Viking har mye ball på hjemmebane nå, men finner ikke særlig til rom å løpe i. Stramme bakover her Haugesund.
    40'
    Desler prøver seg med et skudd, men ballen kommer svakt og lavt mot Austbø som har full kontroll.
    41'
    Koné prøve å finne Sandberg på løp, men ballen går en meter og to for langt, og dermed spretter den inn til Austbø.
    42'
    Sandberg prikker inn på hodet til Koné som får styrt den i riktig retning, men han får ikke presset den langt nok ned. Ballen daler ned på nettaket.
    43'
    Bytyqi tester foten fra distanse, men ballen går en meter og to til side for mål.
    45'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Det er pause i Stavanger og det står fortsatt målløst på SR-Bank Arena mellom Viking og Haugesund.
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Kristian Thorstvedt
    Ut: Ylldren Ibrahimaj
    46'
    I stanga fra Desler! Den danske høyrebacken header ballen i stanga, før Austbø får kontroll på ballen! Nære på for Haugesund!
    46'
    Fridjonsson legger en strålende ball i bakrom mot Tripic, men kanten når akkurat ikke frem! Hadde vært en nydelig scoring om Viking-kapteinen hadde kommet på den og satt den i mål!
    48'
    Viking skal ta langt innkast her nå.
    49'
    Det blir alltid farlig med lange innkast. Denne gangen stusset det bakover i boks, men Sandvik løper ut og plukker.
    50'
    Samuelsen fyrer av et skudd mot mål, men Austbø har god kontroll på forsøket til den unge kanten.
    50'
    Samuelsen utfordrer mot dødlinja og vinner en corner.
    51'
    Viking har pumpet mange innlegg i boks, men Tiedemann Hansen og Pallesen Knudsen er dyktige i den fasen av spillet. Har stanget unna mye i kveld!
    53'
    Thorstvedt rager høyest etter innlegg fra Vikstøl, men kommer ikke høyt nok der. Stanger ballen over mål til utspark for keeper.
    55'
    God Viking-mulighet! Furdal spiller fint til Bytyqi som prøver å curle ballen i venstre kryss. Ballen henger lenge i lufta før den akkurat stryker utenfor stolpen! Nære på!
    56'
    Gult kort til Viking
    Tommy Høiland
    Smeller til i duell med Fredrik Pallesen Knudsen som blir liggende nede. Ser ikke bra ut for Haugesunds midtstopper her. Haugesund-fansen ikke fornøyd med Høiland da de runger ut: "Høiland er et svin".
    57'
    Pallesen Knudsen er oppe igjen, men ser litt shaky ut. Fikk en solid smell der, midtstopperen.
    59'
    Er ikke det straffe da? Samuelsen går i bakken i boks, og det ser ut som et klart straffespark som kanten ikke får!
    62'
    TV-bildene er ikke helt klare på om det er straffe eller ikke. En klar felling var det ikke, men at det var kontakt er det ikke tvil om.
    63'
    Sandberg legger inn mot Koné, men spissen bommer rett og slett på ballen når han skal heade.
    66'
    Kristoffer Velde gjør seg klar på Haugesunds benk nå.
    67'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Kristoffer Velde
    Ut: Martin Samuelsen
    68'
    Den andre omgangen har lignet mye på den første. Har bølget frem og tilbake gjennom 70 minutter her!
    71'
    Tripic blir felt, og får frispark i grei skuddposisjon.
    72'
    Kapteinen fyrer av selv, men skuddet går en meter over mål.
    73'
    Inn: Usman Sale
    Ut: Zymer Bytyqi
    73'
    Bruno Leite
    Får kortet etter filming i Vikings 16-meter.
    75'
    Men denne gang blåser dommeren i Leites favør. Frispark til FKH litt innpå Vikings banehalvdel.
    75'
    Velde klemmer til fra distanse etter å ha dratt seg innover fra høyre. Liiiike utenfor.
    77'
    Viking har ballen...
    78'
    Tripic skyter på direkten fra 20 meter. Forsøker å curle ballen over keeper og i motsatt, men den daler ned litt for sent og treffer oversiden av nettaket.
    79'
    Nytt skudd fra Tripic, men denne blir ikke like farlig. Laaaangt over. Kunne vært poenggivende i NFL.
    81'
    Leite viser frem nærteknikken sin og kommer seg fri fra to spiller. Spiller fint til Tronstad, som legger videre til Velde. Et godt stykke over.
    83'
    Et langt Viking-kast klareres. Hjemmelaget beholder ballen.
    84'
    Svakt innleggsforsøk fra Tripic. FKH kan kontre...
    85'
    Det forsøker bortelaget også på. Det hele stopper litt opp, og igjen ender det til slutt med et langskudd. Leite skyter over, men via en Viking-forsvarer.
    86'
    Corner til FKH: Ballen stanges unna.
    86'
    Kristoffer Velde
    Tripic river seg fri og setter fart. Får en liiiten arm fra Velde og går rett i bakken. Det ser litt billig ut, men ok.
    87'
    Inn: Even Østensen
    Ut: Johnny Furdal
    Fikk sin første kamp fra start i Eliteserien, Furdal. Men nå er det over for i kveld.
    88'
    Frisparket lempes inn, men stanges unna. Flere Viking-spillere roper for et eller annet og ser ut til å ville ha straffe. Var det en hands der?
    88'
    Inn: Kevin Krygård
    Ut: Bruno Leite
    89'
    Corner til FKH: Keeper bokser unna.
    90'
    Corner til Viking: Thorstvedt får gå opp helt alene og heade mot mål, men ballen går rett på keeper. Kanskje kampens største sjanse.
    90'+2
    Runar Hove
    Stopper FKHs kontring litt vel ulovlig.
    90'+2
    Det er for øvrig lagt til fire minutter.
    90'+2
    Kevin Krygård
    Både Krygård og Bjørshol går voldsomt til i en duell, og der er egentlig begge like ille. Og begge tar telling. Den ser ikke god ut, men begge er i hvert fall oppe på beina.
    90'+3
    Kampen er slutt! Det ender med 0-0 i Stavanger. Kanskje greit med uavgjort i en kamp der begge ga alt for å vinne.