2-0
679
494

Hei, og velkommen til livedekningen fra det siste oppgjøret i Toppseriens serieåpning mellom Vålerenga og Stabæk fra Intility Arena.
    Vålerenga endte i forrige sesong på en noe skuffende fjerdeplass på tabellen, men avsluttet 2021-sesongen med stil da de beseiret Sandviken (nå Brann) 2-1 på Ullevaal Stadion i cupfinalen. Før årets sesong har det vært en rekke spillere som har forlatt de regjerende cupmesterne. Katie Stengel (Liverpool), Hannah Seabert (Sporting CP), Sigrid Heien Hansen (lagt opp), Cathrine Bott (Leicester City), Amanda Andradóttir (Kristiandstads DFF), Rikke Marie Madsen (Madrid CF), Synne Jensen (Real Sociedad), Tine Celine England Karstensen (Grei) og Emilie Østerås (Kolbotn) har spilt sin siste kamp for Enga for denne gang. Guro Pettersen (Piteå), Runa Lillegård (Lyn) og Malin Sunde (Fiorentina) har kommet inn portene på Valle før sesongen. VIF har også ansatt Nils Lexerød som ny hovedtrener før årets sesong.
    Kveldens bortelag endte i fjor på en syvendeplass i Toppserien. Det har også vært litt aktivitet på overgangsfronten hos ”De Blaa” før sesongen. Rakel Jagtøien Renolen (Røa), Selma Panengstuen (Kolbotn), Cornelia Remme Fladberg (Lyn), Live Aandal (lagt opp), Stine Reinås (lagt opp), Margaux Lægreid (Hønefoss) og Åsne Bredeli (Hønefoss) har alle forlatt Stabæk. Selma Pettersen (Kolbotn), Andrea Anderdal (Øvervoll Hosle), Idun-Kristine Jørgensen (LSK Kvinner) og Silje Skaara Helgesen (Viking) er spillerne som har kommet inn i trener Per Inge Jacobsens stall før sesongen.
    Vålerenga og Stabæk møttes ved to anledninger i fjorårets sesong. På Nadderud vant Vålerenga hele 5-0, mens i det omvendte oppgjøret her på Intility Arena vant Stabæk noe overraskende 1-0.
    Kveldens hoveddommer er Anders Bodding. På linjene har han med seg Tomke Kathrin Poppen og Liv Boberg Kristiansen. Fjerdedommer for kvelden er Marit Skurdal.
    Lagene entrer banen, og det er straks klart for avspark under flomlyset på Intility Arena!
    0'
    Vertene sparker i gang kampen.
    0'
    Thorsnes legger ballen fint ut til Bjelde på venstresiden, men sistnevnte får ikke kontroll på ballen og den går over dødlinja. Femmeter til Skoglund.
    2'
    Det har bølget litt frem og tilbake i åpningsminuttene her, men ingen store sjanser til noen av lagene.
    3'
    Thomsen finner Tvedten på rundt 16 meter fra gjestenes mål. Tvedten fyrer avgårde et nokså hardt skudd, men Skoglund redder godt.
    5'
    Jönsson og Stabæk spiller seg inn i vertenes 16-meter, men gjestene kommer seg aldri til avslutning og hjemmelaget overtar.
    7'
    Skoglund får boksehanskene på ballen, og gjestene klarerer.
    8'
    Nielsen finner Stefanovic som drar til fra rundt 15 meter. Ballen går på utsiden av stolpen og ut. Nære 1-0 der.
    11'
    Nygard går inn i en takling 25 meter fra gjestenes mål, men midtbanespilleren får frispark selv.
    12'
    Bjånesøy får noe overraskende en ball innenfor 16-meteren som Sigurdardottir bommer på. Bjånesøy avslutter, men avslutningen blir svak og går til side for mål.
    15'
    Thorsnes spilles gjennom på nydelig vis alene mot Skoglund, men gjestenes sisteskanse hindrer mål med en god redning. Det blir også en retur som går rett på Skoglund.
    17'
    Nielsen drar til fra rundt 20 meter, men også denne gangen redder Skoglund godt.
    18'
    Stefanovic forsøker å spille gjennom Nielsen, men Skoglund er offensivt ute og er først på ballen.
    20'
    Tvedten drar til fra distanse. Ballen går via en hvitkledd og ut til corner.
    22'
    Klareres.
    22'
    Stefanovic slår en fryktelig feilpasning som gjestene snapper opp. Bjånesøy og Jönsson setter opp farten, men kommer seg ikke til noen avslutning.
    24'
    Sunde mister ballen på vei fremover, og Omarsdottir setter på turboen mot mål. Sistnevnte stoppes til slutt.
    28'
    Thomsen legger inn til Nielsen foran mål som drar til, men Skoglund hindrer scoring med en solid redning.
    31'
    Bjånesøy slår et innlegg fra høyre som Pettersen plukker enkelt.
    34'
    Tvedten prøver lykken fra distanse, men ballen går et stykke utenfor mål.
    34'
    Stefanovic går litt for tøft inn i ryggen på Kielland som blir liggende nede, men sistnevte kommer seg til slutt på beina igjen.
    36'
    Stefanovic slår en god ball mot Thorsnes i 16-meteren. Den rutinerte spissen forsøker å komme seg til skuddmulighet, men stoppes av Pettersen.
    38'
    Skoglund bokser unna.
    38'
    Bjelde utfordrer langs venstresiden og slår et innlegg som klareres ut til corner.
    41'
    Klareres.
    41'
    Sunde forsøker seg på en stikker mot Tvedten på høyresiden, men ballen blir for lang og skjermes ut til femmeter.
    44'
    45'
    Dommer Bodding blåser av til pause, og det er målløst på Intility Arena. Det har ikke vært en førsteomgang for historiebøkene dette. De fleste sjansene har tilhørt hjemmelaget, men en god Skoglund i Stabæk-buret har stoppet det som har kommet. Vi er straks tilbake med andre omgang.
    45'
    Jönsson triller i gang andre omgang.
    45'
    Tvedten slår et høyt innlegg foran mål. Stefanovic kommer flyvende inn, men serberen er noen centimeter for kort til å nå den ballen.
    49'
    Corneren slås lavt og klareres.
    51'
    Thomsen skjærer innover fra høyresiden og skyter fra 16 meter, men skuddet går midt på Skoglund som redder enkelt.
    54'
    Thorsnes vender inne i 16-meteren og spiller ut igjen til Bjelde som drar til fra 17 meter, men nok en gang er Skoglund raskt nede og redder.
    55'
    Tvedten tester slegga fra distanse, men skuddet går til side for mål.
    57'
    Jönsson legger inn fra venstresiden, og gjestene vinner en corner.
    58'
    Klareres.
    58'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Maiken Bjørndalen
    Ut: Maren Thoresen
    59'
    Sigurdardottir lemper en ball inn i Stabæk-boksen. Skoglund plukker.
    61'
    Sunde legger inn mot Thorsnes som får hodet på ballen, men headingen blir altfor løs og plukkes enkelt av Skoglund.
    62'
    Ligger lavt her nå, Stabæk.
    63'
    Nielsen forsøker å avslutte fra skrått hold, men Pettersen blokkerer til corner.
    64'
    Det klareres, også legges det inn igjen. Til slutt får gjestene ballen unna.
    64'
    Stefanovic kliner til fra inne i 16-meteren, men Bjånesøy kaster seg foran og blokkerer heroisk.
    65'
    Gult kort til Vålerenga
    Olaug Tvedten
    Går altfor hardt inn i Bjånesøy utenfor Stabæks 16-meter, og belønnes med kampens første kort.
    65'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Stine Brekken
    Ut: Rikke Nygard
    68'
    Thomsen legger lavt inn fra høyre, men gjestene får klarert.
    68'
    Gult kort til Stabæk
    Thea Loennecken
    Sparker bort ballen etter at det har blitt innkast.
    69'
    Innbytter Brekken skyter fra 16 meter, men skuddet går relativt rett på Skoglund som redder.
    70'
    Thorsnes vender opp inne i 16-meteren og drar til, men nok en gang hindrer Skoglund scoring med en god redning.
    71'
    Thomsen skjærer innover fra høyre og skyter, men skuddet går rett på Skoglund som nok en gang redder.
    73'
    Inn: Runa Lillegård
    Ut: Agnete Nielsen
    74'
    Skoglund blir liggende nede etter en smell, men gjestenes meget solide sisteskanse kommer seg på beina igjen.
    75'
    Skoglund bokser ut og gjestene klarerer.
    76'
    Heades bakover og det blir et innkast til vertene.
    77'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Stabæk
    Mål: Olaug Tvedten
    Så sitter den endelig for vertene! Thorsnes får en ball foran mål og avslutter, men Skoglund varter opp med en god redning. På returen blir det noe klabb og babb inne i feltet, ballen ender så opp hos Brekken som skyter via et Stabæk-bein og ballen ender opp hos Tvedten som setter den i mål.
    81'
    Inn: Andrea Anderdal
    Ut: Iris Omarsdottir
    82'
    Inn: Siri Merete Nordeide Grønli
    Ut: Linn Huseby
    82'
    Vålerenga 2 - 0 Stabæk
    Mål: Elise Thorsnes
    Målgivende: Runa Lillegård
    Thorsnes dobler vertenes ledelse! Thomsen kommer seg opp mot 16-meterstreken og spiller videre til Lillegård, som igjen spiller videre til Thorsnes. Den rutinerte spissen setter så ballen nede i hjørnet bak Skoglund.
    86'
    Inn: Camilla Huseby
    Ut: Malin Sunde
    89'
    Heades unna.
    89'
    Lillegård legger inn lavt fra høyre mot Tvedten inne i boksen som avslutter utenfor.
    90'+3
    90'+3
    Dommer Anders Bodding blåser i fløyta for siste gang i kveld, og Vålerenga vinner 2-0 i serieåpningen! Det var Vålerenga det dreide seg om stort sett hele kampen, men svake avslutninger og en god Skoglund i Stabæk-buret resulterte i at det lenge så ut som at det skulle ende 0-0. Åtte minutter før slutt fikk vertene til slutt hull på byllen da Tvedten satte ballen i mål. Kun fem minutter senere doblet Thorsnes hjemmelagets ledelse med en god avslutning. Martin Jansrud takker for følget og ønsker alle en fortsatt fin kveld!