3-1
877
1 068

Hei, og velkommen til livedekningen av toppoppgjøret mellom Vålerenga og Rosenborg fra Intility Arena.
    Vålerenga er fortsatt ubeseiret denne sesongen, og topper tabellen med knallsterke 29 poeng på 11 kamper. I forrige kamp møtte de Stabæk borte på Nadderud. VIF vant denne 2-0 etter en scoring av Ingibjörg Sigurdardóttir og et selvmål.
    Dagens gjester fra Trondheim har heller ikke hatt noen dårlig start på sesongen. RBK ligger på en andreplass på tabellen med 23 poeng på 10 kamper. I forrige kamp slo de Avaldsnes hele 6-0 hjemme på Koteng Arena. Elin Sørum, Emilie Joramo, Anna Jøsendal (x2) og Sara Hørte (x2) scoret målene.
    Sist dagens motstandere møtte hverandre var tidligere denne måneden. Dette oppgjøret endte 0-0. Lagene møttes også før årets sesong, da endte det 3-3.
    I går kom det en kjedelig nyhet for Vålerenga. Talentet Mawa Sesay som ble skadet 10. mai mot Røa har etter undersøkelser fått påvist korsbånd- og leddbåndskade. 18-åringen må derfor opereres og mister resten av årets sesong.
    Dagens hoveddommer er Johan William Grundt. På linjene har han med seg Torje Andreassen og Adriana Fairway. Fjerdedommer for dagen er Karwan Mamhassan.
    Lagene er klare, og hos hjemmelaget gjøres det én endring i elleveren fra forrige kamp mot Stabæk. Elizabeth Pechersky starter dagens oppgjør på benken, og erstattes av Linn Victoria Vickius. Hos gjestene fra Trøndelag gis det fornyet tillit til alle de elleve som startet da de slo Avaldsnes 6-0 i forrige kamp.
    Lagene entrer kunstgresset, og det er straks klart for avspark i toppkampen på Intility Arena!
    0'
    Joramo sparker i gang oppgjøret.
    0'
    Tennebø forsøker seg på et innlegg som blokkeres ut til corner.
    1'
    Slås lavt mot første stolpe mot Rogic, men hun får ikke kontroll på ballen og den går over dødlinja.
    1'
    Gjestene tråkler seg gjennom og Joramo forsøker seg på en slags avslutning, men den blir veldig svak og Tompkins tar den uten problemer.
    4'
    Det har gjestene som har hatt mest ball innledningsvis her.
    5'
    Harviken slår en svak pasning rett i beina til Tennebø som fyrer fra 20 meter. Avslutningen går til side for mål.
    7'
    Thomsen drar seg ned mot dødlinja og legger inn lavt mot Rogic, men spissen bommer på ballen og gjestene får klarert.
    9'
    Ballisager slår en nydelig pasning mot Thomsen på motsatt side. Thomsen legger inn foran mål, men går forbi alle i boksen og ut over dødlinja.
    10'
    Slås mot Sigurdardóttir på bakerste, men islendingen bommer på ballen. Femmeter til Rulyte.
    11'
    Sævik får ballen ute til høyre, og finner så Thomsen inne i boksen som avslutter til side for mål.
    14'
    Slås mot Sævik på bakerste som forsøker å legge inn igjen. Ballen blokkeres ut til ny corner.
    14'
    Klareres i beina til Tennebø som avslutter via et RBK-bein og ut til enda en ny corner.
    14'
    Gjestene får et frispark for holding inne i boksen.
    15'
    Slås langt.
    15'
    Skinnes Hansen finner Jøsendal som fyrer fra 20 meter. Skuddet blokkeres.
    17'
    Det slås en høy ball inn mot Skinnes Hansen i boksen, men vingen er i offside.
    18'
    Slås inn i feltet. Hørte får headet unna.
    20'
    Sævik mister ballen og Skinnes Hansen skyter fra rundt 20 meter. Avslutningen er hard, men går rett på Tomkins som redder.
    23'
    Tvedten svinger inn ballen mot Thomsen som kommer flyvende inn på bakerste stolpe, men ballen blir for høy og går over den danske vingbacken.
    25'
    Spilles bakover til Ballisager.
    25'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Rosenborg
    Mål: Olaug Tvedten
    Målgivende: Thea Bjelde
    Tvedten sender Vålerenga i ledelsen! Thomsen legger inn mot en feilvendt Sævik inne i boksen. Spissen får vendt opp og hamrer ballen i tverrliggeren. Ballen ender så opp hos Joramo som mister til Bjelde. Ballen går så videre til Tvedten som setter den sikkert i mål bak Rulyte.
    26'
    Gult kort til Rosenborg
    Synne Skinnes Hansen
    Feller Tennebø som er på vei fremover og belønnes med kampens første kort av dommer Grundt.
    28'
    Spilles bakover.
    28'
    Thomsen prøver lykken fra distanse, men ballen går et stykke til side for mål.
    32'
    Nautnes prøver seg fra 20 meter, men skuddet går et stykke utenfor.
    33'
    Vickius blir sittende nede, og det blir et stopp i spillet.
    34'
    Spillet er i gang igjen.
    35'
    Bjelde og Thomsen kombinerer fint ute til høyre. Ballen ender så opp hos Sævik som setter ballen høyt over mål fra rundt 20 meter.
    38'
    Ikke skjedd stort de siste minuttene, men det er Vålerenga som styrer det meste her.
    43'
    Rosenborg kontrer og Magnúsdóttir fyrer avgårde et skudd som Ballisager kaster seg foran og blokkerer.
    44'
    Klareres først halvveis, også får gjestene den ut til innkast.
    44'
    45'+1
    Vi er halvveis i toppoppgjøret fra hovedstaden, og det er vertene som leder 1-0. Det er serieleder Vålerenga som har vært det beste laget i denne førsteomgangen, og leder fortjent. Målet kom etter 27 minutter da Tvedten sikkert satte ballen i mål bak Rulyte. Gjestene har ikke hatt mye å komme med, så de må opp noen hakk skal de ta med seg noe fra dette oppgjøret. Vi er straks tilbake med andre omgang.
    45'
    Rogic sparker i gang andre omgang.
    45'
    46'
    Magnúsdóttir forsøker seg fra 20 meter, men ballen går over mål.
    46'
    Tennebø finner Tvedten som avslutter fra 20 meter. Skuddet går rett på Rulyte som redder enkelt.
    49'
    Vålerenga 2 - 0 Rosenborg
    Mål: Thea Bjelde
    Målgivende: Janni Thomsen
    Thea Bjelde dobler vertenes ledelse med en nydelig scoring! Vålerenga kontrer og Sævik finner Thomsen ute til høyre som setter opp farten. Thomsen spiller så inn til Bjelde som setter ballen oppe i hjørnet fra rundt 20 meter. Flott scoring fra midtbanespilleren.
    53'
    Offside for Vålerenga
    54'
    Plukkes av Tompkins.
    55'
    Tas kort.
    56'
    Slås langt mot Nautnes.
    57'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Celine Nergård
    Ut: Selma Sol Magnusdottir
    58'
    Inn: Matilde Rogde
    Ut: Synne Skinnes Hansen
    59'
    Nære redusering for Jøsendal! Jøsendal kliner til fra rundt 20 meter, men Tompkins reagerer raskt, er oppe med en hanske og slår ballen via tverrliggeren og ut til corner.
    60'
    Vertene får et frispark inne i feltet.
    60'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Stine Brekken
    Ut: Linn Vickius
    61'
    Slås langt.
    61'
    Nautnes spilles gjennom, men vinkes av for offside. Det oppstår også en kollisjon med Tompkins i duellen, og vertenes sisteskanse blir liggende nede.
    63'
    Ligger fortsatt nede her, Tompkins. Fikk seg en skikkelig smell i den duellen.
    64'
    Den amerikanske keeperen kommer seg på beina, og spillet er i gang igjen.
    65'
    Så er gjestene farlig frempå igjen. Ballen ender opp hos Jøsendal på bakerste stolpe, men Tompkins er offensivt ute og hindrer scoring. Godt keeperspill.
    67'
    Nergård forsøker seg fra 16 meter, men ballen går til side for mål. Tompkins blir igjen sittende nede og spillet stoppes.
    69'
    Tompkins kommer seg igjen på beina, og spillet er i gang.
    71'
    Mål for Rosenborg!
    Vålerenga 2 - 1 Rosenborg
    Mål: Emilie Nautnes
    Etter mye frem og tilbake fra dommerteamet får Nautnes reduseringen sin godkjent! Minde spiller ballen inn i boksen. Den går så via beinet til Thomsen og ender opp hos Nautnes som får stå helt alene foran mål og setter den inn. Så annulleres den for offside, men etter en prat med assistentdommer igjen blir den godkjent.
    73'
    Offside for Rosenborg
    75'
    Sigurdardóttir stanger unna.
    79'
    Rosenborg presser på her nå.
    80'
    Slås langt.
    80'
    Sørum forsøker seg med en avslutning fra 20 meter, men ballen går rett på Tompkins som redder enkelt. Må igjen få assistanse fra det medisinske apparatet her, Tompkins. Blør mye fra munnen den amerikanske sisteskansen.
    83'
    Vi er i gang igjen.
    84'
    Tas kjapt.
    85'
    RBK presser på for utligningen her nå.
    86'
    Joramo forsøker seg fra distanse, men avslutningen blir svak og går langt til side for mål.
    87'
    Slås på første stolpe. Thomsen får klarert.
    88'
    Jøsendal legger inn igjen, men Tompkins får en boksehanske på ballen og vertene kontrer.
    89'
    Det legges til hele ti minutter her. Fortsatt mye tid igjen for å få med seg noe her for gjestene.
    90'
    Inn: Elizabeth Pechersky
    Ut: Felicia Rogic
    90'+1
    Inn: Synne Brønstad
    Ut: Mali Lilleås Næss
    90'+3
    Bjelde leker seg litt ute ved cornerflagget og vinner til slutt et innkast.
    90'+4
    Trilles i gang kjapt.
    90'+4
    Innbytter Brønstad slår en høy ball inn mot vertenes mål, men der står Tompkins alene og plukker ballen.
    90'+5
    RBK presser på og kommer seg til et innlegg, men Ballisager går i bakken inne i feltet og VIF får et frispark.
    90'+7
    Slås langt.
    90'+7
    Gjestene vinner en corner på tampen her. Er nok det siste som skjer.
    90'+9
    Ballen slås inn og spretter oppå tverrliggeren. Vålerenga får så kontret.
    90'+9
    Vålerenga 3 - 1 Rosenborg
    Mål: Janni Thomsen
    Målgivende: Karina Sævik
    Vålerenga kontrer og Thomsen punkterer kampen! Etter corneren ender ballen opp i beina på Sævik til side for egen 16-meter. Spissen slår så en flott lang ball mot Thomsen på midtbanen. Dansken setter så på turboen mot gjestenes mål og setter den sikkert forbi Rulyte.
    90'+10
    90'+11
    Toppkampen i hovedstaden er over, og det ender til slutt 3-1 til Vålerenga! I førsteomgangen hadde ikke gjestene mye å stille opp med, og vertene gikk fortjent til garderoben halvveis med en 1-0-ledelse. I andre omgang skjedde det mer begge veier, men etter 54 minutter doblet Thea Bjelde hjemmelagets ledelse med en fantastisk scoring. RBK spilte seg mer inn i kampen, og etter 74 minutter reduserte Emilie Nautnes. Reduseringen ble først annullert av dommerteamet, men så ble den godkjent igjen. Gjestene fra Trøndelag presset så på for utligningen, men 11 minutter på overtid kontret VIF på en corner og Thomsen punkterte kampen. Det ender altså 3-1 i et innholdsrikt toppoppgjør, og Vålerenga øker sin ledelse på tabellen. Martin Jansrud takker for følget og ønsker alle en god pinse!