1-0
2-0
Supporterfordeling på VG
519
199

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og velkommen skal du være til livedekningen av lokaloppgjøret mellom Vålerenga og Røa!
    Vålerenga og Nils Lexerød har fått en optimal inngang på årets sesong med to seire på de første par kampene. Det plasserer den nyansatte hovedtrenerens lag på tredjeplass med seks poeng og målforskjellen 5-1. Forrige runde snudde hovedstadslaget til, 1-3-seier borte mot Lyn.
    Gjestene fra Røa kommer på sin side til kamp med to tap på samvittigheten. Forrige rundes knepne 1-0-tap borte mot Kolbotn plasserer dermed rødtrøyene på 8. plass med en smultring i poengprotokollen.
    Vålerenga stiller uendret fra laget som slo Lyn forrige helg, mens Røra gjør enkelte rokkeringer. Ut går Christina Osnes-Ringen og Solveig Engås, mens 16-åringen Cassandra Bogere og Synne Masdal kommer inn. Trolig prøver Røa å matche vertenes tre-/fembackslinje ved å sette inn en ekstra stopper.
    Dagens dommer er Sarah Fatemeh Zangeneh, og pipeblåseren får med seg Liv Boberg Kristiansen og Aylin Kalak på sidelinjene. Herman Holthe er oppsatt som fjerdedommer.
    Sist gang lagene møttes, i 2020-sesongen, vant Vålerenga både 2-0 hjemme og 2-1 på Røabanen.
    Kampen har startet
    0'
    Da er vi i gang på Intility Arena!
    0'
    Tvedten presser høyt i banen, men Lyshoel får involvert Sævik før det klareres.
    1'
    Lyshoel med en farlig ball mot Fjelldal på løp. Pettersen kommer seg derimot tidlig ut og avverger farligheten.
    1'
    Mye stillingskrig i åpningsminuttene her. Det meste utspiller seg i områdene rundt midten av banen.
    2'
    Bjørlykhaug snapper ballen fra Sigurdardóttir, og vingen går rett mot mål. Men da Røa-spilleren skal skyte, bommer ho helt på kula og sjansen spoleres.
    3'
    Røa får brettet ut spillet mer, og da må Vålerenga-spillerne begynne å løpe. Går fra side til side hos gjestene.
    4'
    Gjestene tar mer og mer over nå, mens Enga på sin side sliter med å få etablert et presspill som fungerer.
    5'
    Pettersen slår langt mot Nielsen på topp, men Masdal vinner så vidt det er duellen.
    5'
    For en sjanse for Røa! Bjørlykhaug snapper opp ballen fra Stafanovic, og vingen fører og fører framover. Til slutt vender hun opp og tar med seg Suphellen, og indreløperen fyrer til. Ballen smeller i venstre stolpe og ut, og der hadde neppe Pettersen vært i stand til å redde!
    6'
    I neste sekvens prøver Røa seg på nok et skudd, men denne gangen går det et stykke til side for mål fra Huse.
    7'
    Så går Nielsen i bakken, og hjemmefansen roper på straffe! Dommer Fatemeh Zangeneh lar derimot det hele passere. Ved første øyekast så det ut som en situasjon hvor man fort kunne blåst på.
    8'
    Fortsatt er det Røa som har initiativet i kampen, mens Vålerenga nå er presset ned på egen banehalvdel.
    10'
    Espås prøver seg med et innlegg fra venstrekanten, men ballen sklir av foten og dermed ender det med utspark for hjemmelaget.
    10'
    Thomsen fører innover i banen og til slutt blir fristelsen for stor. Vingbacken strekker vrista, men skuddet ender langs bakken og rett på Sævik.
    12'
    Så bryter Røa, og da går det fort langs venstresiden! Til slutt kommer et skudd fra Fjelldal, men det ender rett på Pettersen i buret.
    13'
    Vertene presser på og nå har plutselig rollene blitt byttet om. Røa dypt nede på egen banehalvdel og ligger tett mellom leddene.
    15'
    Sunde tar med seg ballen ut av forsvar og leter etter Nielsen på topp med en presis pasning. Spissen får derimot ikke tilstrekkelig kontroll på kula og mister til slutt ut til siden.
    17'
    Thomsen utfordrer innover fra høyresiden og kommer seg til slutt til skuddhold. Fyrer av hardt fra skrå vinkel, men igjen går det rett på keeper.
    17'
    Annullert mål for Vålerenga - stillingen er fremdeles 0 - 0
    Ingibjörg Sigurdardottir fikk mål annulert
    Frisparket fra Tvedten er millimeterpresist, og headingen fra Sigurdardóttir like så. Dessverre for hjemmelaget er det derimot avvinket for offside.
    19'
    Kommet seg mer med i kampen nå, blåtrøyene, og utgjør en betydelig større trussel enn hva tilfellet var det første snaue kvarteret.
    21'
    En gigantisk dobbelsjanse for Vålerenga! Først skytes det fra skrå vinkel fra Thomsen, som pareres av Sævik på flott vis, før Thorsnes på akrobatisk vis prøver å hælsparke returen i bue og inn i mål. Kula ender med å sprette i tverrliggeren før Sævik kan hoppe opp og få kontroll på den.
    22'
    Da har altså begge lag fått hver sin kule i metallet, og vi venter bare på hvem som skal bli den første til å finne nettmaskene.
    24'
    Gult kort til Røa
    Vilde Fjelldal
    Fjelldal er alt for røff i taklingen på Stefanovic, og det gule kortet kommer kontant opp fra Fatemeh Zangenehs lomme.
    25'
    Tvedten får plutselig en gratissjanse like foran mål, men playmakeren fyrer rett i blokka. Deretter går det ikke lang tid før det fyres igjen, denne gang fra Stefanovic, fra 30 meter. Da må Sævik varte opp med en reaksjonsredning, noe keeperen gjør på flott vis.
    28'
    Tvedten kommer seg fri inne i boksen og rapper til med høryeslegga. Skuddet går derimot et par meter til side for kassa.
    29'
    Thorsnes med elegant såledragning før det fyres til inne i boksen! Sævik parerer derimot glimrende nok en gang og får slått til corner.
    32'
    Corneren fra Tvedten ender rett i klypene til Sævik, men keeperen er sterk i duell med et samlet felt.
    33'
    Nielsen jager en løs ball på topp, men Sævik får kommet seg tidlig ut og avverget farligheten.
    34'
    Stefanovic ligger nede med skade og da må Fatemeh Zangeneh til slutt stoppe spillet.
    35'
    Thorsnes leter etter Nielsen med en tversoverpasning, men forsøket blokkeres på veien.
    37'
    Ballisager Pedersen med en strålende sklitakling som får stoppet Espås på vei innover i boksen.
    38'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Røa
    Mål: Rikke Nygard
    Målgivende: Agnete Nielsen
    Nygard plasserer like så greit kula rett opp i vinkelen! Etter frisparket går ballen litt fram og tilbake i feltet før det fyres til med innsiden av foten til Nygard. Verre trenger det ikke være noen ganger!
    40'
    Røa sliter med å komme seg med i kampen nå, og det meste handler om Vålerenga for øyeblikket.
    42'
    Ender på hodet til Sigurdardóttir, men til side for mål fra islendingen.
    42'
    Triller fra side til side, vertene, og venter på at rommene skal åpenbare seg.
    44'
    Thomsen med en lekker overstegsfinte ut til høyre, før hun får lagt inn flatt langs bakken. Ballen ender derimot rett i beina på en Røa-spiller.
    45'
    Pause
    45'+1
    Der går lagene til pause på stillingen 1-0 til Vålerenga! Det har i bunn og grunn vært en tidvis fartsfylt omgang med sjanser til begge lag, men især vertene. Dermed var det heller ikke ufortjent at Rikke Nygard satte innsiden til og plasserte ballen rett opp i vinkelen fire minutter før sidebytte. Røa må få kommet seg lenger opp i banen om de skal ha en sjanse om å komme seg tilbake i denne matchen, for nå har Vålerenga god kontroll på det som skjer!
    2. omgang
    45'
    Der er vi i gang igjen!
    45'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Oline Fuglem
    Ut: Cassandra Bogere
    45'
    Thorsnes fyrer fra ti meter, men markkryperen sniker seg meteren til side for mål.
    45'
    Tvedten fyrer fra like utenfor 16-meteren, og ballen går via et Røa-bein og til corner.
    47'
    Stanges unna på første stolpe, men Vålerenga vinner ballen igjen. Deretter tvinges de derimot bakover i banen av bortelaget.
    47'
    Tvedten lader børsa igjen, men siktet er fortsatt ikke finstilt. Ender tre-fire meter til venstre for mål.
    48'
    Fjelldal kommer seg ned på høyrekanten og slår hardt inn mot mål, men i stedet vinner vingen Røas første corner.
    49'
    Klareres to ganger før Vålerenga kontrer!
    49'
    På den nevnte kontringen spiller Thomsen og Nielsen tvers over fra side til side, før førstnevnte er mutters alene med Sævik inne i boksen! Men der vingbacken bare skal sette ballen enkelt til side for keeper, ender den i stedet rett på sisteskansen. Likevel godt gjort at Sævik får holdt kula også.
    50'
    Stanges unna på første stolpe, men Vålerenga får sjansen på ny. Ender derimot med et dårlig utnyttet forsøk på skudd utenfor boksen av Bjelde.
    51'
    Der burde det være mulig å få hodet på ballen! Thomsen kommer seg opp på høyresiden og slår et fantastisk innlegg mot Thorsnes foran mål, men spissen får ikke satte pannebrasken på lærstykket.
    53'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 2 - 0 Røa
    Mål: Agnete Nielsen
    Så sitter den endelig for Vålerenga igjen! Det skytes fra spiss vinkel ute til venstre, og Sævik må gi retur. Dessverre for sisteskansen går derimot ballen rett i føttene til Nielsen, som får verdens enkleste oppgave med å putte kula i det åpne buret!
    53'
    Vålerenga fortsetter bare å presse på!
    55'
    Nå kan det fort bli ordentlig mørkt for Røa om de ikke får løftet seg høyere i banen.
    56'
    Thomsen mottar kula ute til høyre, ser framover og prøver lykken. Sklir noe av foten og ender to meter over tverrliggeren.
    56'
    Røa prøver et gjennomspill mot Espås på løp, men pasningen blir hakket for lang. Dermed kan Pettersen smette ut av boksen og klarere med en pasning ut til kanten.
    59'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Mia Svendsen
    Ut: Rakel Renolen
    60'
    Innbytter Fuglem spiller egentlig en god ball opp til Espås på løp, men vingen får ikke ballen med seg på godt nok vis. Dermed renner sjansen ut i sanden.
    61'
    Bjelde tar med seg kula hele veien ned venstresiden før hun til slutt fyrer av. Skuddet går derimot rett på Sævik som får reddet fint.
    62'
    Thomsen bader i rom ute til høyre, men det tar for lang tid før vingbacken bestemmer seg for hva hun skal gjøre. Dermed går det påfølgende innlegget rett i blokka.
    64'
    Pettersen leter etter Bjelde med et utspill ute til venstre. Vingbacken får derimot ikke holdt ballen på banen, og Røa får sjansen til å flytte opp laget på et innkast.
    67'
    Ender faktisk med en god sjanse der for Røa! Det ender med et skudd som blir blokkert ut til ny corner, men der kunne fort ballen styrt rett i kassa.
    68'
    Ender på hodet til Ballisager Pedersen før Vålerenga får klarert.
    70'
    Suphellen leter etter Bjørlykhaug på topp, men pasningen blir for hard.
    71'
    Røa har fått løftet seg flere hakk i banen nå og truer Vålerenga med flere løp og raske pasninger.
    72'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Runa Lillegård
    Ut: Elise Thorsnes
    72'
    Bjelde forsøker seg med et langskudd fra 25 meter, men forsøker seiler i høy bane ut og til siden.
    75'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Malene Alfredsen
    Ut: Tuva Lotte Leschbrandt Espås
    75'
    Røa med et langt innkast fra høyresiden, men Bjelde vinner den første duellen ved venstresiden av boksen.
    80'
    Alfredsen kommer seg rundt på høyresiden og smeller til, men skuddet fra innbytteren går til side for mål.
    81'
    Vålerenga boltrer seg fast i og rundt Røas 16-meter, og til slutt ender det med et skudd fra Bjelde. Går derimot til venstre for mål, langs bakken.
    84'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Stine Brekken
    Ut: Olaug Tvedten
    84'
    Stefanovic mottar sentralt, legger ballen til rette og klemmer til. Ender derimot et stykke over kassa.
    85'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 3 - 0 Røa
    Mål: Runa Lillegård
    Målgivende: Agnete Nielsen
    Setter den iskaldt til side for keeper! Vålerenga spiller seg lekende lett inn i Røa-boksen, og da Nielsen finner Lillegård lenger framme, er det bare for innbytteren å sette ballen til siden for mål!
    85'
    Så er vertene frampå igjen, og Brekken kommer til avslutning fra seks-sju meter. Men i duellen går Sævik seirende ut fra kloss hold! Vil ha et straffespark der også, Brekken, da hun mener hun blir hindret i avslutningsøyeblikket.
    88'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Julie Bruusgaard
    Ut: Mia Huse
    89'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Solveig Engås
    Ut: Vilde Fjelldal
    89'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Ylinn Tennebø
    Ut: Janni Thomsen
    89'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Mari Nyhagen
    Ut: Thea Bjelde
    89'
    Suphellen leter etter lagvenninner i midten av boksen, men Ballisager Pedersen får stanget unna.
    90'
    Vålerenga fortsetter å presse på, men vertene virker også nokså tilfredse med tingenes tilstand.
    90'+2
    Brekken legges kontant i bakken, men Fatemeh Zangeneh mener Røa-spilleren er på ball! Det er ikke Vålerenga-fansen enig i, og der så det også ut som det fort kunne vært gitt straffe.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her