2 742
4 262

Ble dekket av Magnus Gamlem

Hei og velkommen til denne livedekningen av Vålerenga - Odd fra Intility Arena.
    Begge lag er inne i en tøff periode og kjemper i bunnen av Eliteserien. Vålerenga står uten seier på de seks siste kampene og risikerer å havne i alvorlig trøbbel om de ikke klarer å snu trenden. På 13. plass, ett poeng foran Vålerenga, befinner Odd seg. Det er duket for et bunnoppgjør i Oslo.
    11 poeng på 11 kamper er fasit for Vålerenga. Syv av poengene har kommet på eget gress, og det på bare fire hjemmekamper. Det er her Fagermos menn har vist seg sterkest, selv om det endte med et pinlig 4-0-tap for Rosenborg forrige gang noen kom på besøk til Intility Arena.
    Kveldens dommer er Christian Moen.
    Forrige sesong tok Vålerenga fire poeng i kampene mot Odd, mens cupoppgjøret mellom lagene endte med Odd-seier.
    Vålerenga i 4-3-3: Haug - Hedenstad, Tollås Nation, Näsberg, Zuta - Bjørdal, Oldrup Jensen, Strand - Layouni, Udahl, Sahraoui.
    Vålerenga (4-3-3): Haug - Hedenstad, Tollås Nation, Näsberg, Zuta - Bjørdal, Oldrup Jensen, Strand - Layouni, Udahl, Sahraoui.
    Vålerengas benk: Sjøeng - Skaret, Christensen, Ismaheel, Jatta, Riisnæs, Bjarnason, Dønnum, Eng.
    Dermed er Amor Layouni tilbake på banen for første gang siden 24. april, og første start siden 18. april. Henrik Udahl starter sin andre kamp på rad - og totalt.
    Odd (4-3-3): Wahlstedt - Rolantsson, Bjørtuft, Hagen, Baccay - Jørgensen, Owusu, Kitolano - Wallem, Lauritsen, Jevtovic.
    Odds benk: Rossbach - Ruud, Mesik, Kastrati, Norø Ingebrigtsen, Aa, Stensrud, Kitolano, Skau.
    Odd i 4-3-3: Wahlsted - Rolantsson, Bjørtuft, Hagen Baccay - Jørgensen, Owusu, Joshua Kitolano - Wallem, Lauritsen, Jevtovic.
    Det har regnet heftig over stadion, men nå vannes banen og gjøres ekstra glatt og fin til kampstart. Drøye ti minutter igjen til kampen er i gang.
    Under ett minutt til spillerne kommer ut på banen. Stemningen øker på stadion.
    "Mangfold kan ikke drepes" lyder dagens største banner fra Klanen. Et regnbueflagg vaier også på tribunen.
    Ett minutts stilhet for de omkomne og rammede under angrepet i Oslo natt til lørdag er over.
    Røyk i alle regnbuens farger fyller tribunen ved Klanen.
    Kampen er i gang. Vålerenga med ballen.
    1'
    Ballen spilles ut av spill fordi en Odd-spiller ligger nede.
    1'
    Kommer seg på beinene igjen.
    1'
    Frispark til Odd dypt på egen banehalvdel.
    2'
    Enga spiller langt mot Udahl. Får lagt igjen ballen og hjemmelaget kommer til et innlegg. Blokkeres.
    3'
    Layouni er tilbake i startoppstillingen i dag. Har ikke spilt en eliteseriekamp siden 4. serierunde, 24. april.
    4'
    Lynnedslag ikke langt unna stadion. Litt urolig vær over hovedstaden i dag.
    5'
    Vålerenga kommer til et farlig innlegg. Chipper ballen over keeper mot bakerste stolpe, der ingen av duellantene kommer skikkelig på ballen. Ender heller med å kollidere i keeper og sende han i bakken. Frispark til Odd.
    6'
    Layouni spilles gjennom, men en utrusende keeper klarer å avverge en svært farlig situasjon.
    8'
    For en sjanse! Bjørdal spiller gjennom Layouni på kanten, som drar seg innover i banen. Spiller motsatt til Sahraoui som forsøker å skru ballen i krysset. Over.
    10'
    Det er Vålerenga som har initiativet i kampen. Forsøker å angripe ved Sahraoui på kanten, men han stoppes.
    13'
    Lauritsen takles på egen halvdel. Går i bakken og får frispark.
    14'
    Hedenstad klarerer til en corner.
    14'
    Slås på første stolpe og ender med en ny corner.
    15'
    Haug bokser corneren unna.
    15'
    Godt innlegg i boksen, hvor Lauritsen rager høyest. Blir presset i avslutningsøyeblikket, og ballen ender høyt over.
    16'
    Corner til hjemmelaget.
    17'
    Keeper fanger corneren.
    17'
    Layouni tar seg rundt på kanten og legger inn. Blir nesten farlig, men Odd får kontroll.
    19'
    Først må Haug redde et knallhardt skudd. Deretter kommer det er godt innlegg som to Odd-spillere er centimeter unna å sette i boksen. Litt lenger fot der.
    21'
    Før kampen stilte Klanen i stand en stor Pride-markering. Røyk i alle regnbuens farger fylte arenaen.
    22'
    Odd som kommer igjen. Gjestene har yppet seg mer de siste minuttene. Begge lag kjemper lavt på tabelleb og tre poeng vil være sårt tiltrengt.
    23'
    Enga får skutt inne i boksen, men ballen sklir litt av Hedenstads fot.
    23'
    Rolantsson legger seg ned med en skade. Klarer til slutt å rusle ut over sidelinjen.
    26'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Espen Ruud
    Ut: Gilli Rólantsson
    26'
    Oi! Den er farlig! Vålerengas Udahl som får avsluttet inne i boksen, men den klareres.
    27'
    Henrik Bjørdal får seg en liten smell, men er oppe igjen.
    29'
    Lauritsen stormer i vei på en kontring. Fører ballen i 50 meter før han til slutt går på skudd fra utenfor 16-meteren. Greit for Haug.
    31'
    Frispark til Odd utenfor egen 16-meter.
    33'
    WOW! Bjørdal og Layouni kombinerer fint. Sistnevnte får avsluttet én mot én med keeper, men vinkelen er spiss. Keeper får parert ballen unna farlig sone. Stor sjanse!
    33'
    Corner til Vålerenga.
    37'
    Odd får klarert den.
    38'
    FOR EN DOBBELTSJANSE! En nydelig crosser frigjør Sahraoui som stormer mot mål. Skuddet reddes, men returen er også farlig. Enga-spillerne går litt i veien for hverandre og skuddet fra Bjørdal går vi tverrliggeren og ut.
    38'
    Her bølger det frem og tilbake! Først er Odd på en visit hos Vålerenga, før Layouni stoppes i motsatt ende av banen like etter.
    40'
    Odd kommer til skudd fra 16 meter. Over.
    41'
    Det tikker mot pause her. Det har ikke blitt noen scoringer, men det har ikke stått på underholdningen. Spesielt Vålerenga må føle at de skulle klart å score her.
    44'
    Kombinasjonsspiller sitter ikke for Enga, som spiller ballen over dødlinjen. Utspark for Odd.
    45'
    Det er lagt til to minutter denne omgangen.
    45'+1
    Odd får en corner helt på tampen av 1. omgang.
    45'+2
    Flere spillere ligger nede etter dueller i boksen.
    45'+3
    Dommeren blåser av
    45'+3
    Ingen bytter i pausen.
    Og vi er i gang i den andre omgangen.
    46'
    Ruud med en liten chip inn i boksen. Näsberg kommer seg foran og får beinet ballen ut til hjørnespark.
    47'
    Haug kommer ut. Får ikke noe godt treff med hansken, men Vålerenga får ballen unna.
    48'
    Odd best i gang i denne omgangen. Har stort sett holdt ballen inne på Vålerengas halvdel.
    49'
    Lang ball opp i bakrom mot Layouni. Han må vente inn ballen litt, og dermed blir det til at han blir løpt opp av Wallem. Layouni drar seg enkelt forbi Wallem og skyter fra 20 meter, men ballen går utenfor.
    50'
    Oldrup Jensen feller Wallem midt på banen. Slipper unna med tilsnakk.
    51'
    Odd kommer fint fremover og Jørgensen spiller inn til Jevtovic. Fra 14 meter fyrer han til, men skuddet går rett på Haug, som redder ganske enkelt.
    52'
    Vålerenga får en kontringsmulighet, men det går litt for sent med Bjørdal og Layouni og de må vende hjemover.
    54'
    57'
    Lauritsen header unna. Både hjørnesparket og det påfølgende innlegget.
    57'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Aron Dønnum
    Ut: Henrik Udahl
    Trolig inn på spissplass da, Dønnum. Ble helten i cupen i midtuken.
    58'
    Inn: Tobias Christensen
    Ut: Amor Layouni
    59'
    Mål for Odd!
    Vålerenga 0 - 1 Odd
    Mål: Tobias Lauritsen
    Målgivende: Espen Ruud
    Der sitter den! Ruud slår et høyt innlegg bak mot bakre stolpe. Lauritsen får ta fart og er overlegen i duellen inne foran mål. Fra fire mål header han ballen kontant forbi Haug og i mål.
    60'
    Det var vel ikke den effekten Fagermo håpet på da han tok foretok seg det dobbeltbyttet ...
    62'
    Odd får en kontringsmulighet, men blir upresise.
    63'
    Oldrup Jensen mister ballen like foran egen boks. Odd klarer å få ballen frem til Lauritsen, men skuddet fra 13-14 meter går rett på Haug.
    63'
    Zuta kommer seg rundt på kanten og slår lavt inn. Dønnum kaster seg inn, men når ikke frem. Ballen går ut til corner.
    64'
    Dønnum treffer Wahlstedt med knottene når han kaster seg inn etter ballen. Den så ikke god ut!
    64'
    Så er Dønnum fremme og ser ut til å dytte frem låret/kneet mot hodet til Wahlstedt. Keeperen fyrer til. Heldig nå, Dønnum.
    65'
    Vålerenga får to forsøk fra cornerflagget, men får ikke noe farlig ut av det.
    65'
    Oldrup Jensen skyter fra 20 meter. Ganske rett på Wahlstedt.
    66'
    Lang ball opp mot Sahraoui. Flagget kommer opp for offside.
    69'
    Bjørdal setter seg ned. Må han ut med skade her?
    70'
    Kunne se ut til at han tok seg til setemuskelen.
    70'
    Bjørdal går ut. Spillet er i gang igjen. Vålerenga med ti mann.
    71'
    Odd holder ballen i laget nå, og kan jo da spille mot én mann mindre så lenge ballen ikke går ut av spill.
    72'
    Vålerenga mister ballen i farlig posisjon. Ruud slår lavt inn mot Lauritsen, men skuddet fra 18 meter får han ikke dreis på. Til side for mål.
    73'
    Inn: Seedy Jatta
    Ut: Henrik Bjørdal
    74'
    Odd får en kontringsmulighet, men Ruud klarer ikke finne pasningen mot Wallem og det stopper opp.
    74'
    Sahraoui prøver å drible seg fri, men må nøye seg med en corner.
    75'
    Ballen slås inn mot "mølja" inne foran mål. Wahlstedt får ikke slått ballen unna. Det blir litt klabb og babb inne i feltet, men ingen avslutning.
    76'
    Så kommer Hedenstad seg til skudd inne i boksen. På halv volley fyrer han til fra 15 meter, og han treffer veldig bra. Men rett på Wahlstedt, som får slått ballen unna.
    76'
    Inn: Syver Aas
    Ut: Salomon Owusu
    77'
    Inn: Jacob Dicko Eng
    Ut: Fredrik Oldrup Jensen
    77'
    Nydelig redning fra Wahlstedt! Det er Christensen som skyter fra 17 meter, men han får ikke ballen langt nok ut mot hjørnet og da redder Wahlstedt.
    80'
    I stolpen! Nå presser Vålerenga. Hjemmelaget vinner ballen tilbake etter et hjørnespark og fra 20 meter skyter Petter Strand, et skudd som går via Kitolano og i stolpen bak en utspilt Wahlstedt.
    81'
    Returen havner til slutt i beina til Jatta, som er nær ved å score, men Wahlstedt gjør seg stor og redder.
    82'
    Keeperen ser ut til å ha fått seg en smell i situasjonen, for nå halter han rundt.
    83'
    Spillet er i gang igjen nå. Med Wahlstedt på banen.
    85'
    Zuta kommer seg rundt på kanten og slår inn. Odd header unna.
    85'
    Jatta går i bakken inne i feltet og roper på straffe, men spillet vinkes videre.
    85'
    Odd henger virkelig i tauene nå.
    86'
    FOR EN REDNING! Wow! Christensen fyrer til fra hjørnet av 5-meteren. Wahlstedt står en liten meter ut fra stolpen, men er lynraskt oppe med armen og får slått ballen over mål.
    86'
    Corneren blir ikke det ikke noe farlig av.
    87'
    Hedenstad kommer rundt på overlappen, men når ikke ballen før den triller ut av spill.
    89'
    Wahlstedt er kåret til banens beste hos Discovery+. Tror ikke mange er uenig i det.
    89'
    Vålerenga får et kast høyt i banen.
    90'
    Og da kommer det noen bytter fra Odd.
    90'
    Gult kort til benken til Odd. Usikker på hvorfor.
    90'+1
    Inn: Jesper Skau
    Ut: Filip Rønningen Jørgensen
    90'+1
    Inn: Flamur Kastrati
    Ut: Milan Jevtovic
    90'+1
    Det er lagt til fem minutter. Blir vel kanskje seks da, med byttene her.
    90'+1
    Nok en god redning fra Wahlstedt! Slår ballen over etter et fint skudd fra Christensen. Ganske rett på keeper der.
    90'+2
    Corneren heades unna.
    90'+2
    Odd vinner ballen.
    90'+2
    Gult kort til Vålerenga
    Osame Sahraoui
    Feller innbytter Skau på vei fremover.
    90'+3
    Da går det litt tid. Straks spilt tre minutter av de tillagte minuttene.
    90'+3
    Odd slår ballen hele veien inn til Haug.
    90'+4
    Da må Vålerenga prøver å bygge frem et siste angrep.
    90'+4
    Vålerenga må vende hjem til Haug.
    90'+4
    Odd klarerer. Vålerenga må begynne igjen.
    90'+4
    Christensen skyter fra 20 meter. Wahlstedt ligger nede i hjørnet og slår ballen ut til corner.