2-0
2 779
2 100

Ble dekket av Sebastian Melsom Johansen

Hei og velkommen til denne livedekningen av kampen mellom Vålerenga og Mjøndalen!
    Vålerenga (4-3-3): Dyngeland - Zuta, Näsberg, Tollås Nation, Borchgrevink - Holm, Jensen, Bjørdal - Sahraoui, Jatta, Layouni.
    Mjøndalen (4-3-3): Lysgård - Solberg, Walstad, Nakkim, Eriksen - Twum, Gauseth, Aasmundsen - Ovenstad, Stokke, Olden Larsen.
    Vålerenga-benken: Sjøeng, Skaret, Thomsen, Christensen, Emilsen. M¨rfelt, Riisnæs, Eng og Udahl.
    Mjøndalen-benken: Hejer, Hansen, Kleppa, Øverby, Skistad, Sporrong, Sveen, Brustad og Eriksen.
    Mjøndalen har igjen kniven på strupen før denne skjebnekampen. Taper de i dag, og Stabæk tar poeng mot Rosenborg, er brunkledde nede i OBOS-Ligaen neste sesong.
    Vålerenga på sin side kan med et lite mirakel spille seg inn i kampen om fjerdeplassen med seier i dag. VIF ligger på 7. plass med 42 poeng. Lillestrøm ligger på 4. plass med 45 poeng. Mellom dem ligger Kristiansund (43) og Rosenborg (44).
    Vinner Mjøndalen i dag, og Stabæk og Brann taper vil Vegard Hansens menn ta over kvalikplassen Stabæk nå innehar. Med andre ord, alt kan skje i dag.
    Vi nærmer oss kampstart, under fem minutter igjen!
    Der er vi i gang!
    1'
    I dag kan Mjøndalens skjebne bli bestemt og det koker på Intility!
    1'
    Vålerenga triller en del ball i starten.
    3'
    Vegard Hansen med noen strenge beskjeder fra benken. Dette betyr mye for mannen fra Vikersund.
    3'
    Oldrup Jensen vinner et frispark midt på banen. Det tas kort.
    5'
    Sarahoui får ballen oppe på kanten, men blir stoppet før han får slått inn i feltet.
    6'
    Glimt tar ledelsen i Bodø over Brann. Det er gode nyheter for Mjøndalen!
    7'
    Jatta blir spilt opp inne i boksen, men roter den bort når han prøver tråkke seg gjennom.
    7'
    Zuta spiller opp Holm inne i feltet, som spiller videre til Oldrup, som prøve rå flikke gjennom Layouni, men den når han ikke frem til.
    8'
    Olden Larsen feller Zuta, og må bøte med frispark.
    9'
    Så er det Olden Larsen sin tur til å få frispark når Bjørdal gå for hardt inn.
    11'
    Kjempesjanse! Olden Larsen spiller opp Ovenstad som igjen legger inn til Stokke foran mål. Han får avsluttet, men den går rett på keeper.
    11'
    Så vinner Vålerenga en corner.
    13'
    Den slås på første og blir headet til keeper.
    14'
    Nå ligger det en bluss på banen, så kampen blir stoppet litt.
    15'
    Klanen ikke fornøyd med vedkommende som kastet den ut på banen.
    15'
    Og vi er i gang igjen.
    15'
    For en pasning! Stokke crosser ballen opp mot Ovenstad, som hadde vært alene med ballen, men han klarer ikke å få kontroll på den, og keeper snapper.
    17'
    Olden Larsen snapper ballen fra Zuta og stormer i angrep. Oslo-gutten fyrer av, men heller ikke han får satt den i mål.
    20'
    Mjøndalen har fått et lite tak rundt kampen nå og presse hjemmelaget bra.
    21'
    Se på Twum da! Gauseth spiller han gjennom, og Twum kliner til. Dessverre for gjestene er keeper på den også, og slår ut til corner.
    22'
    Den blir slått midt i boksen, men dommer blåser frispark til Vålerenga.
    23'
    Åj! Der er det faktisk et dommerbytte. Hobber Nilsen kommer inn.
    25'
    Olden Larsen legger inn, men den går rett på keeper.
    25'
    Layouni blir spilt opp på kanten og vinner en corner.
    28'
    Den legges på første og blir headet ut igjen.
    29'
    Vålerenga har tatt tilbake kontrollen litt nå. Så får vi se om de klarer å skape noe.
    30'
    Snakker vi om sola! Der fyrer Layouni av, men den går rett på keeper.
    30'
    Så legger Olden Larsen inn, men den blir klarert.
    31'
    Gauset lemper ballen inn i feltet, men igjen får Vålerenga klarert.
    32'
    Gauseth blir spilt opp inne i boksen og slår den knallhardt videre, men igjen blir det ikke til no.
    33'
    Så er det vertene som kommer seg gjennom med Jatta, men heller ikke han får avsluttet ordentlig.
    33'
    Sarahoui spiller seg gjennom feltet og kommer seg nesten på skudd, men Eriksen stopper han, og Vålerenga-spilleren drar på seg frispark.
    34'
    Olden Larsen drar med seg ballen helt fra egen boks, men blir avblåst for frispark i duell med Holm som stopper han.
    36'
    Larsen blir dømt for hands når han blir dyttet ned av Holm. Den er vell kanskje tvilsom. Vanskelig å se.
    37'
    Bjørdal får tilsnakk av dommer etter en duell med Olsen Solberg.
    39'
    Nakkim spiller opp Olsen Solberg på kanten, men han når ikke frem før den er ute av spill.
    39'
    Twum vinner ballen og prøver å spille seg gjennom, men blir stoppet av Vålerenga-forsvaret.
    42'
    Så vinner Vålerenga en corner etter innlegg fra Layouni.
    42'
    Den slås midt i, og etter litt klabb og babb blir den klarert ut igjen.
    43'
    Oldrup blir spilt opp på kanten og vinner en corner. Vålerenga som presser mot slutten av omgangen her.
    44'
    Den slås mot første og blir headet ut igjen.
    45'
    Så er det faktisk Gauseth som fyrer av, den går langt utenfor.
    45'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Der er vi i gang igjen!
    46'
    - Vi har hatt de største sjansene. Vi har vært gode både defensivt og offensivt, sier Hansen til Discovery+.
    46'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Henrik Udahl
    Ut: Seedy Jatta
    46'
    Se på Vålerenga da! De stormer ut i angrep når Holm kliner til, skuddet går på keeper, men på returen er Zuta og legger inn å Borchgrevink som header utenfor mål.
    47'
    Så dra Layouni seg fri og fyrer av, men den går rett på keeper.
    51'
    Bjørdal prøver seg også, men den går rett i blokka.
    52'
    Så er Mjøndalen på tur opp i banen igjen. Olden Larsen spiller opp Eriksen, men han mister den inne i feltet.
    53'
    54'
    Den slås på første og blir stusset bakover, men keeper er ute og plukker.
    54'
    Mjøndalen har vært litt mer passive i starten av denne omgangen. Skal de overleve i denne ligaen, må de få opp tempoet igjen.
    56'
    Der går Rosenborg opp i ledelsen mot Stabæk. Gode nyheter for Mjøndalen!
    58'
    For et spill! Mjøndalen spille tiki taka inne i Vålerenga sin 16-meter, men avslutningen blir alt for svak fra Stokke.
    59'
    Igjen er Mjøndalen nære når Eriksen kliner til, men den går rett utenfor stanga.
    60'
    For en sjanse! Vålerenga spille Hawaii-fotball fra side til side inne i Mjøndalen sin 16-meter før Udahl header på mål, men keeper redder.
    62'
    Inn: Tobias Christensen
    Ut: Odin Thiago Holm
    64'
    Bjørdal legger inn foran mål mot Sarahoui, men heller ikke han klarer å heade ballen i mål.
    64'
    Gult kort til Mjøndalen
    Isaac Twum
    River ned en Vålerenga-spiller i det han mister ballen.
    66'
    Twum er dermed ute i siste kamp mot Glimt.
    67'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Mjøndalen
    Mål: Fredrik Oldrup Jensen
    Der sitter den for Vålerenga! Det er Oldrup Jensen som stanger ballen inn i mål etter en corner. Nakkim stusser corneren bakover og da står midtbanespilleren klar og setter inn det viktige målet.
    67'
    Intility lyses opp i bluss. Hjemmefansen er i ekstase!
    69'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Kent Håvard Eriksen
    Ut: Christian Gauseth
    72'
    Inn: Fredrik Brustad
    Ut: Benjamin Stokke
    73'
    Kjempemulighet for innbytter Brustad når han får ballen mot seg inne i feltet, men han klarer ikke å sette pannebrasken på ballen.
    73'
    Så kommer Ovenstad seg på skudd, men igjen er Vålerenga-keeperen å jobb og redder.
    76'
    Stabæk reduserer først til 1-2, før Rosenborg svarer med 1-3. Gode nyheter for Mjøndalen.
    77'
    Udahl alene med keeper, men han skyter utenfor.
    78'
    Inn: Erik Stavås Skistad
    Ut: Stian Aasmundsen
    80'
    Vålerenga 2 - 0 Mjøndalen
    Mål: Henrik Udahl
    Målgivende: Osame Sahraoui
    2-0!!! Mjøndalen sløser med sjansene, mens Vålerenga er dødelig presise! Denne ganger er det Udahl!
    80'
    Så vinner hjemmelaget en corner.
    86'
    Hjemmelaget fortsetter og presse og presse på. Det ser nesten ut som Mjøndalen har kapitulert.