5 697
7 326

Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

God kveld og velkommen til livedekningen av denne godbiten fra Intility Arena! Klassikeren Vålerenga mot Brann er rundes hovedkamp!
    Vålerenga har hatt ekstremt bra tak på Brann de siste årene. Hovedstadslaget har vunnet de fire siste, og ikke tapt siden Brann vant 4-1 i Bergen i 2016. De har møttes ti ganger siden det, uten at Brann har vunnet en eneste gang.
    Forrige gang Brann vant et oppgjør mellom lagene i Oslo, var da Kim Ojo scoret begge målene i 2-0-seieren 7. mai 2011. Det har altså gått ti år siden Brann sist vant en bortekamp mot Vålerenga.
    Det motsatte oppgjøret denne sesongen endte med 3-0-seier til Vålerenga på Brann Stadion. Da lagene møttes på Intility forrige sesong vant Vålerenga 5-1.
    Vålerenga (4-3-3): Haug - Bjørdal, Tollås Nation, Skaret, Zuta - Christensen, Oldrup Jensen, Thiago Holm - Sahraoui, Kjartansson, Layouni.
    Brann (4-3-3): Grill - Horn Myhre, Pallesen Knudsen, Kolskogen, Kristiansen - Rasmussen, Heltne Nilsen, Strand - Finne, Heggebø, Taylor.
    Vålerenga-benken: Dyngeland, Thomsen, Mörfelt, Udahl, Emilsen, Holmé, Jatta, Riisnæs, Eng.
    Brann-benken: Opdal, Blomberg, Sakor, Simba, Skaanes, Wolfe, Wassberg, Hove.
    Dag-Eilev Fagermo stiller et uendret mannskap fra 1-2-tapet for Sarpsborg 08 torsdag.
    Eirik Horneland gjør én endring fra 0-2-tapet mot Viking sist. Pallesen Knudsen er tilbake, og går rett inn i midtforsvaret for Gerson som er ute med skade.
    Antall stemmer: 2657
    Dommer Svein Oddvar Moen leder lagene ut på banen. Intility begynner å fylles opp!
    Verdt å merke seg at Brann er under nedrykksstreken igjen etter at kampene som startet klokken 18:00 er ferdig. Stabæk snudde til seier mot Haugesund, og er da ett poeng foran Brann før kampstart her. Mjøndalen kom også tilbake og fikk med seg ett poeng borte mot Odd. De er nå bare ett poeng bak Brann.
    Gjestene sparker i gang kampen.
    1'
    Brann går rett i angrep, men innlegget heades unna av Tollås Nation.
    1'
    Begge lags supportere gjør sitt for pyro her. Brann-tilhengerne med banner, mens Klanen fyrer opp flere bluss på tribunen i det kampuret passerer ett minutt.
    2'
    Vålerenga triller og triller, og kommer seg til slutt inn i Brann-feltet. Kolskogen vinner duellen foran målet, og får ballen bort.
    4'
    Layouni svinger ballen inn foran mål, og Pallesen Knudsen gir bort kampens første hjørnespark.
    6'
    Sahraoui løfter inn, før ballen heades over mål. Dommer Moen peker på hjørneflagget, og Vålerenga får en ny mulighet.
    6'
    Ballen heades rett opp i luften, før Brann til slutt får ballen bort fra farlig område. Vålerenga begynner på nytt.
    7'
    Brann angriper, og kommer til et par innlegg. Vålerenga får den bort hver gang.
    8'
    Kristiansen spiller opp på Rasmussen, før han selv setter på sprang. Rasmussen prøver å slå tilbake til venstrebacken, men hjemmelaget hindrer den kontant. God åpning av Vålerenga.
    10'
    Lang ball mot Kjartansson i bakrom, men Kolskogen er med på den. Likevel klarer ikke Brann-stopperen å unngå å gi bort et kast høyt i banen.
    11'
    Vålerenga spiller seg til nok et hjørnespark.
    11'
    Hele Intility jubler for scoring, men det dømmes ikke mål! Corneren slås inn, før ballen heades mot mål. Ut ifra TV-bildene så det ut som den var over streken før Grill slo den bort, men Moen dømmer altså ikke scoring.
    12'
    Bjørdal setter fart på høyre, men får ikke slått ballen inn foran mål før han mister den over dødlinja.
    17'
    Taylor setter fart inn i feltet, før han prøver lykken fra skrått hold. Den suser i nettveggen fra finnen!
    19'
    Ballen spilles lavt inn i Brann-feltet, men det er ingen Vålerenga-spillere der som klarer å ta imot. Horn Myhre kan upresset spille den tilbake til Grill, som dunker den langt bort.
    20'
    Strand tar med seg ballen på venstre før han slår inn. Rett i klypene til Haug.
    21'
    Vålerenga spiller på seg brudd, og Brann har masse rom å kontre i. Ballen slås ut til Taylor på venstre, og han prøver seg en mot en mot Tollås Nation. Den duellen vinner Vålerenga-kapteinen enkelt.
    22'
    Nytt innlegg fra Brann, denne gangen Taylor, som går rett inn til VIF-keeper Haug.
    23'
    Layouni kommer seg til innlegg, men slår den over Kjartansson i feltet. Kristiansen er kald, og bryster den ned til Grill.
    24'
    Så får Brann sin første store mulighet i kampen! Spiller seg fint oppover i banen, før Finne løsner kanonen fra 18-19 meter. Haug må gi retur, men den klarer ikke Heltne Nilsen å få ordentlig klem i. Ballen triller inn til Haug igjen.
    25'
    Sahraoui trekker seg inn i banen, og fyrer løs. God trøkk i det skuddet, men den går noen meter over mål.
    26'
    Ny corner til Vålerenga.
    28'
    Sahraoui løfter på bakerste, der Grill bokser sikkert unna.
    28'
    Bjørdal slår inn, før Heltne Nilsen gir bort nok et hjørnespark.
    30'
    Rasmussen header den unna.
    30'
    Misforståelse hos Vålerenga. Layouni tror Sahraoui skal gå på løp, men det løpet kommer aldri. Da triller ballen ut over dødlinja, til stor fornøyelse for Brann-supporterne som står rett ved situasjonen.
    31'
    Så får Heggebø muligheten! Et strøkent innlegg treffer Brann-spissen nokså alene foran mål. Dessverre for gjestene får han ikke ordentlig klem i det hodestøtet, og Haug redder relativt enkelt.
    32'
    Brann får igjen masse rom å kontre i, men det tar litt for lang tid før Heggebø får slått ballen ut til Taylor. Da har ikke finnen like mye rom lenger, og går i stedet for skudd fra brukbart hold. Haug holder den fast.
    33'
    Godt jobbet av Zuta, som stopper en Brann-kontring og i tillegg får kastet med seg.
    36'
    Svakt fra Oldrup Jensen som prøver å slå over til Layouni. Den er altfor høy, og sjansen er ødelagt.
    37'
    Så roper Vålerenga på straffe! Ballen løftes inn i Brann-feltet mot Kjartansson, og det kan se ut som ballen treffer hånden til Kolskogen før den går ut. Dommer peker på hjørneflagget til Kjartanssons store fortvilelse.
    38'
    Hjørnesparket får Vålerenga ingenting ut av.
    39'
    Sahraoui trekker seg igjen inn i banen og løsner skuddfoten. Denne gangen går ballen på mål, men da også rett på Grill som holder den i fast grep.
    41'
    Taylor slår ballen høyt og hardt opp på Heggebø. Ikke særlig kompispasning det der, og Heggebø er ikke i nærheten av å få den under kontroll.
    43'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Brann
    Mål: Vidar Orn Kjartansson
    Målgivende: Henrik Bjørdal
    DER SITTER DEN FOR VÅLERENGA! Nydelig avslutning av Kjartansson, som scorer mot Brann igjen! Bjørdal løfter ballen opp fra egen halvdel, og Kolskogen header den rett opp i lufta. Da får Kjartansson muligheten, og islendingen klemmer til. Treffet er strålende og suser inn i nettet.
    44'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Seedy Jatta
    Ut: Odin Thiago Holm
    Fagermo foretar seg ett bytte i pausen.
    46'
    Vålerenga angriper seg fint inn i Brann-feltet, men Jatta får ikke løsnet skuddet. I stedet spilles ballen ut i returrom der Oldrup Jensen venter. Han fyrer av, men må se at den går noen få meter over målet til Grill.
    48'
    Heltne Nielsen lager frispark godt inne på Vålerengas halvdel.
    49'
    Så får Brann en livsfarlig kontring. Taylor går og går før han slår inn mot Heggebø. Ikke godt å si hvem som kom på den, men ballen går i hvert fall akkurat til side for mål. Heggebø vil ha corner, men får det ikke av Moen.
    50'
    Igjen vil Vålerenga ha straffe når Jatta går i bakken, men nok en gang peker dommer ut mot hjørneflagget.
    51'
    Corneren heades ut, før Layouni lader slegga. Forsøket er knallhardt, men går rett på Grill.
    52'
    52'
    Jatta skaffer nok et hjørnespark i duell med Kristiansen.
    53'
    Det hjørnesparket blir ufarlig.
    54'
    Taylor trekker seg inn i banen, og man venter på at skuddet skal komme. I stedet går han seg fast, og må slå hjemover.
    55'
    Jatta vinner enda et hjørnespark. Blitt mange av de så langt i kveld for hjemmelaget.
    56'
    Brann får den bort, men Vålerenga holder trøkket oppe og vinner nok et hjørnespark.
    56'
    Horn Myhre header den bort ved første stolpe.
    57'
    Strand er plutselig helt alene gjennom, men går ikke så langt han kan. I stedet prøver han seg fra utsiden av sekstenmeteren, men da flyr ballen til side for mål. Fryktelig dårlig utnyttet.
    58'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Moonga Simba
    Ut: Bård Finne
    58'
    Brann angriper, men Kristiansen avblåses for frispark imot seg i VIF-feltet.
    60'
    Kristiansen kommer til innlegg, men slår den over medspillerne foran mål.
    62'
    Taylor drar seg fint fri inn i Vålerenga-feltet, men skuddet går rett i blokka.
    63'
    Det er nesten fra Simba! Innbytteren trekker seg inn, og skyter fra hjørnet av sekstenmeteren. Forsøket er godt, men sniker seg på vei side av stolpen sett med Brann-øyne.
    64'
    Simba er nærme igjen! Fryktelig balltap på egen halvdel av Vålerenga, og Simba setter fart mot mål. Han skyter mot nærmeste kryss, men der er Haug og får den til corner.
    66'
    Sahraoui sitter nede, og får behandling på banen.
    66'
    Corneren går til side for mål, og Brann får et nytt hjørnespark.
    67'
    Denne gangen går hjørnesparket rett i klypene til Haug.
    68'
    Rasmussen går og går og kommer til et skudd, men det blokkeres.
    70'
    Inn: Nicolaj Thomsen
    Ut: Amor Layouni
    70'
    Sahraoui avanserer fremover og slipper til Zuta. Han slår inn, men ballen klareres til corner.
    71'
    Rasmussen stanger corneren unna.
    71'
    Ballen lempes inn i feltet igjen, hvor Jatta er nære å få et ben på ballen. Ender i stedet med en ny corner.
    71'
    Zuta slår inn og Kjartansson får et hode på den. Headingen blokkeres ut til Zuta, som nå er i skuddposisjon. Til side for mål.
    72'
    Heggebø drar seg fri og forsøker et skudd fra spiss vinkel. Blokkeres av Christensen.
    73'
    Hjørnespark til Brann
    73'
    Corneren klareres til Strand som klinker til på helvolley. Treffer ikke mål.
    73'
    Frispark til Enga på midtbanen. Setter ballen i gang kort.
    75'
    Bjørdal kombinerer, får tilbake ballen og slår lavt inn mot feltet. Plukkes av en Brann-forsvarer.
    76'
    Corner til Brann. Strand slår inn, men ut til ny corner.
    76'
    Corneren heades unna på første stolpe.
    77'
    Brann kommer igjen! Taylor på farten i feltet og innlegget er svært farlig. Ingen Brann-spillere får en fot på den.
    77'
    Ny corner til Brann. Får ingenting ut av den.
    78'
    Sahraoui kommer seg fri i feltet og forsøker å legge den i lengste hjørne fra spiss vinkel. Like til side for mål.
    79'
    Zuta slår corneren inn, men det blir aldri farlig i feltet.
    80'
    Inn: Henrik Udahl
    Ut: Vidar Orn Kjartansson
    81'
    Smart stikker av Brann, men Bjørdal rydder opp på kanten.
    82'
    Taylor slår inn, men det er Vålerenga som vinner den.
    82'
    Ikke mange minuttene igjen å gjøre det på for Brann nå. Trenger jo sårt poeng i nedrykksstriden. Både Stabæk og Mjøndalen fikk poeng i dag, og bergenserne er på nedrykksplass om dette står seg.
    84'
    Jatta kommer seg rundt på kanten og inn i boksen, men får ikke ballen forbi Grill.
    85'
    Jatta danser litt i feltet igjen. Ender med å skaffe en corner.
    87'
    Zuta tar den kort til Sahraoui. Skal drøye litt tid nå.
    88'
    Strand kommer til innlegg, men Haug fanger den enkelt.
    90'+1
    Det er lagt til fire minutter.
    90'+2
    Brann pumper ballen inn i boksen, men det er ikke nok trykk der inne. Vålerenga vinner tilbake ballen.
    90'+4
    Taylor er forbi Bjørdal og lader kanonen. I siste sekund får backen foten på ballen og stanser det som kunne blitt en utligning på overtid.
    90'+4
    Fagermo er rasende på benken. Vil at det skal blåses av.
    90'+5
    Brann får en siste sjanse fra hjørnet.
    90'+5
    Ekstremt mye luft under corneren. Fanges av Haug.
    90'+5
    Kampen er over. Fagermo fortsetter å skjelle ut dommerne, før også han unner seg å feire litt. Intens avslutning på kampen. Vålerenga er på 7.-plass, Brann er på nedrykksplass.