0-1
2 851
5 202

Hei, og velkommen til cupoppgjøret mellom Vålerenga og Bodø/Glimt fra Intility Arena.
    Vålerenga har slitt stort så langt i årets sesong, og hovedstadsklubben ligger i skrivende stund på en 14. plass i serien. I helgens seriekamp møtte de Odd her på Intility Arena, og laget fra Skien vant 1-0.
    Kveldens gjester fra Bodø har også hatt en varierende start på årets sesong, men de regjerende seriemesterne begynner å finne formen igjen. I forrige kamp møtte de Aalesund hjemme på Aspmyra, og gultrøyene vant til slutt 2-0 etter scoringer av Amahl Pellegrino og Brice Wembangomo.
    I forrige cuprunde gjestet Dag-Eilev Fagermo og hans mannskap Brumunddal på Sveum. 3. divisjonslaget overrasket og ledet 2-0 til pause. Rett etter pause reduserte Henrik Udahl til 2-1 og snaue kvarteret før slutt utlignet Leonard Zuta til 2-2. Åtte minutter før slutt tok brumunddølene ledelsen igjen til 3-2, og det så ut som at cupbomben skulle smelle i Ringsaker, men to kjappe scoringer fra Aron Dønnum på overtid sørget for at Enga karret seg videre til tredje runde.
    Bodø/Glimt fikk en mye mer komfortabel vei inn til denne tredje runden. Bodøværingene møtte Harstad i andre runde. I dette oppgjøret dominerte Kjetil Knutsens menn fra start til slutt og scoringer av Elias Hagen (x2), Isak Helstad Amundsen (x2) og Gilbert Koomson sørget for at Glimt til slutt vant 5-0.
    Det har også vært aktivitet på overgangsfronten hos begge lag før kveldens kamp. I går ble det bekreftet at Vålerengas førstekeeper Kjetil Haug ble klar for franske Toulouse. Det betyr at det trolig er unge Magnus Sjøeng som vokter buret i kveld, og får dermed sin debut for Vålerengas førstelag. Også hos kveldens gjester har det vært aktivitet når det gjelder burvoktere. Joshua Smits vender hjemover til Nederland og har signert for Willem II. Inn portene på Aspmyra kommer Julian Faye Lund fra Rosenborg, men keeperen er ikke spilleklar før 1. august og er derfor ikke med i kveld.
    Kveldens hoveddommer er Sivert Amland. På linjene har han med seg Kristoffer Gullhav og Dag Roger Nebben. Fjerdedommer for kvelden er Stian Røvig Sletner.
    Lagene er klare, og hos hjemmelaget gjør Dag-Eilev Fagermo tre endringer fra helgens tap mot Odd. Kjetil Haug er som tidligere nevnt solgt til Toulouse, og erstattes av debutant Magnus Sjøeng i buret. Fredrik Oldrup Jensen og Henrik Udahl starter kveldens kamp på benken, og erstattes av Tobias Christensen og Seedy Jatta. Gjestene fra Bodø gjør fire endringer fra 2-0-seieren mot Aalesund i helgen. Amahl Pellegrino er ikke med i kveldens tropp, og erstattes av Sondre Sørli. Brede Moe, Joel Mvuka og Victor Boniface starter i kveld på bortelagets benk, og denne trioen erstattes av Japhet Sery Larsen, Gilbert Koomson og Runar Espejord.
    Lagene entrer banen, og det er straks klart for avspark i hovedstaden!
    0'
    Runar Espejord sparker i gang oppgjøret.
    0'
    Zuta slår en ball i bakrom mot Strand, men Haikin er ute og skjermer den over dødlinja. Blir litt knuffing mellom de to, men de blir fort venner igjen.
    2'
    Vetlesen slår en ball inn i feltet mot Espejord som kommer i full fart, men ballen blir litt for hard og går ut over dødlinja.
    3'
    Gjestene triller mye mot et lavtliggende hjemmelag nå.
    8'
    Wembangomo setter på farten inn i 16-meteren og legger inn til Saltnes som setter ballen via en VIF-spiller og ut til corner.
    8'
    Debutant Sjøeng plukker ballen komfortabelt.
    8'
    Går over alle i feltet.
    10'
    Sampsted slår et innlegg fra høyre mot Hagen på rundt 16 meter, men Hagen bommer på ballen slik at den ender opp hos Saltnes. Gjestenes kaptein drar til, men ballen går til side for målet til Sjøeng.
    15'
    Zuta slår en lav ball mot Jatta inne i gjestenes 16-meter, men Haikin er først på den.
    16'
    Sery Larsen går hardt i ryggen på Jatta ved midtbanen. Frispark til vertene.
    17'
    Nære for Vålerenga! Sahraoui leker seg på venstresiden og spiller inn til Strand som drar til fra 14 meter, men ballen går like over målet til Haikin.
    18'
    Layouni slår et innlegg fra høyre som Haikin plukker enkelt.
    22'
    Slås lavt på første stolpe hvor Strand står og stanger ballen ut til ny corner.
    24'
    24'
    Hedenstad slår et innlegg fra høyre som klareres ut til Zuta som tester slegga fra distanse. Ballen går et stykke over gjestenes mål.
    27'
    Stor mulighet for gjestene! Sørli slår et innlegg fra venstre som går via Hedenstad og gir Sjøeng problemer, men keeperdebutanten redder. På returen kommer Espejord som forsøker å sette ballen i mål fra kort hold, men Sjøeng hindrer scoring nok en gang med en meget sterk reaksjonsredning. Har klart seg meget godt så langt i kveld den unge målvakten.
    28'
    Slås kort og ender til slutt over på motsatt side hvor de får en ny corner.
    28'
    Heades ut av Tollås Nation.
    29'
    Wembangomo prøver seg fra distanse, men ballen går over målet til Sjøeng.
    29'
    Plukkes av Haikin som setter i gang tidlig.
    34'
    Sørli slår inn fra venstre og vertene får ryddet unna.
    38'
    Koomson kliner til fra skrått hold, men ballen blokkeres heroisk av Zuta med hodet og ut til corner.
    43'
    Klareres.
    43'
    Nok en gang kliner Koomson ballen rett i hodet til Zuta som blir liggende nede. Den så ikke god ut.
    45'
    Klareres.
    45'
    45'+1
    Det er pause i hovedstaden, og vi har ikke fått servert noen scoringer her enda. Begge lag har hatt noen gode muligheter hver, men ingen har maktet å få ballen i mål. Vi er straks tilbake med andre omgang fra finværet i Oslo.
    45'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Ola Solbakken
    Ut: Gilbert Koomson
    45'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Jacob Dicko Eng
    Ut: Leonard Zuta
    Venstrebacken gir seg i pausen trolig på grunn av de to ballene han fikk i hodet på tampen av første omgang. Petter Strand flyttes ned på venstrebacken.
    45'
    Christensen sparker i gang andre omgang.
    45'
    Solbakken kliner til fra 20 meter, men ballen går over målet til Sjøeng.
    47'
    Solbakken legger en ball i feltet som Näsberg klarer ut til corner.
    49'
    Slås på bakerste og triller ut til innkast på motsatt side.
    49'
    Sery Larsen holder igjen Jatta midt på vertenes banehalvdel. Frispark til hjemmelaget.
    50'
    Sahraoui viser fine detaljer på venstresiden og slår inn mot Jatta på bakerste stolpe, men gjestene får ryddet unna.
    52'
    Dobbeltsjanse for Vålerenga! Layouni får ballen på 16 meter og forsøker å curle ballen i lengste, men Haikin strekker seg så lang han er og redder. Returen ender så opp hos Bjørdal som forsøker seg fra rundt 16 meter, men denne går til side for mål.
    52'
    Hagen drar til fra 20 meter, men skuddet blokkeres.
    58'
    Inn: Victor Boniface
    Ut: Runar Espejord
    61'
    Inn: Joel Mugisha
    Ut: Sondre Sørli
    61'
    Inn: Taofeek Ismaheel
    Ut: Amor Layouni
    61'
    Vålerenga er svært nære ved å ta ledelsen! Vertene kontrer ved Eng som tråkler seg gjennom og spiller videre til Jatta som setter på turboen mot mål. Jatta spiller så videre til Ismaheel som skyter, men skuddet blokkeres. Ballen ender så opp hos Bjørdal som til slutt mister den etter noe ubesluttsomhet.
    64'
    Inn: Vidar Orn Kjartansson
    Ut: Seedy Jatta
    66'
    Vålerenga vinner et frispark midt på gjestenes halvdel.
    67'
    Eng forsøker å curle ballen i lengste fra 16 meter, men ballen sniker seg på utsiden av gjestenes mål.
    68'
    Vetlesen drar med seg ballen langs dødlinja og setter den i Sjøeng og ut til corner.
    70'
    Slås inn foran mål mot Vetlesen, men midtbanespilleren treffer ikke ballen og det blir femmeter til Sjøeng.
    70'
    Vålerenga spilles svært lave her nå.
    73'
    Sahraoui drar seg inn fra venstre og skyter i nettveggen fra skrått hold.
    77'
    Solbakken forsøker seg fra svært skrått hold mot nærmeste hjørne, men der ligger Sjøeng som redder enkelt.
    79'
    Sjøeng redder Vålerenga med en solid redning!
    80'
    Slås mot Høibråten som setter ballen over fra kort hold.
    80'
    Det dømmes straffe til gjestene! Vetlesen setter opp farten inne i 16-meteren og felles av Strand. Ser ut som om han faller noe lett der, men straffen er dømt og det er Solbakken som skal ta den.
    82'
    Sjøeng redder! Solbakken setter ballen til høyre, men der ligger debutant Sjøeng som redder. Fantastisk kamp av unggutten så langt i kveld.
    84'
    Hjemmepublikumet roper på straffe!
    87'
    Nå bølger det virkelig frem og tilbake her. Gjestene vinner en corner.
    87'
    Sjøeng forlenger med en boksehanske.
    87'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Vålerenga 0 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Ulrik Saltnes
    Målgivende: Victor Boniface
    Bodø/Glimt-kapteinen sender gjestene i ledelsen! Boniface tråkler seg gjennom forbi et par VIF-spillere ved dødlinja og spiller ut til Saltnes på seks meter. Kapteinen drar så til og sender ballen i mål bak Sjøeng til ellevill jubel blant bortefansen.
    89'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Victor Boniface
    Går knallhardt inn i Sahraoui ved midtbanen og får det gule kortet.
    90'+3
    90'+4
    Det er over i hovedstaden, og det er Bodø/Glimt som er videre til fjerde runde! Det ble en spennende kamp hvor det var gjestene som var best spillemessig, men hjemmelaget hadde også flere gode muligheter til å ta ledelsen. Syv minutter før slutt fikk gjestene straffe da Vetlesen gikk i bakken etter en duell med Strand. Solbakken steppet opp og satte straffen til høyre, men der lå keeperdebutant Sjøeng som reddet mesterlig. Rett før fulltid kom kampens første scoring da Saltnes satte ballen i mål etter godt forarbeid av Boniface. Saltnes sin scoring ble kampens eneste og det resulterer i at Bodø/Glimt er videre til fjerde runde, mens for Vålerenga ble det nok et tap. Men lyspunktet for hjemmelaget er prestasjonen til keeper Sjøeng. Unggutten leverte en strålende kamp mellom stengene, så noen keeperkrise i Vålerenga ser det ikke ut som det er basert på kveldens kamp. Martin Jansrud takker for følget og ønsker alle en fin kveld!