413
91

Ble dekket av NTB

Hei, og velkommen til livedekningen fra Intility Arena, hvor Vålerenga møter svenske Häcken i den andre kvalifiseringsrunden til kvinnenes Champions League.
    Vålerenga har vært i gjennom to kvalifiseringsrunder før kveldens oppgjør. Først slo de kosoviske Mitrovica 5-0 etter to scoringer av Janni Thomsen og et hat-trick fra Elise Thorsnes. Etter dette var det norske hovedstadslaget på tur til Hellas og slo greske PAOK 2-0 etter et selvmål og et mål av Elise Thorsnes. Kveldens gjester fra Sverige kommer direkte inn i denne kvalifiseringsrunden.
    BK Häcken er en klubb som kommer fra Göteborg i Sverige. Laget har vært i gjennom flere navneendringer, og i fjor vant klubben Damallsvenskan for første gang i historien under lagnavnet Kopparbergs/Göteborgs FC. Den 28. januar i år endret laget navn til BK Häcken. I skrivende stund ligger laget på en andreplass i ligaen, seks poeng bak Rosengård på førsteplass. Laget trenes av den tidligere svenske landslagsspilleren Mats Gren. 57-åringen fikk 22 kamper med det svenske flagget på brystet, og spilte store deler av karrieren i sveitsiske Grasshoppers.
    Kveldens hjemmelag har vært i aksjon ved to anledninger etter 2-0-seieren over PAOK. Først møtte de Hønefoss i cupen og vant hele 12-0. Etter storseieren i cupen tok de imot serieleder Sandviken hjemme på Intility Arena. De regjerende seriemesterne fra hovedstaden tapte denne kampen 1-0, og ligger nå i skrivende stund på en fjerdeplass på tabellen.
    Før kveldens kamp har Vålerenga forsterket stallen med to signeringer. Den ene er den 23 år gamle keeperen Klara Sporsem. Sporsem ble hentet fra 1. divisjonsklubben Øvrevoll Hosle. Den andre signeringen er den 21 år gamle midtbanespilleren Olaug Tvedten fra divisjonskollega Avaldsnes. Begge er spilleklare til kveldens kamp.
    Sammenlagtvinneren av kveldens kamp og returoppgjøret i Sverige om ei uke går inn i gruppespillet i Champions League.
    Kveldens dommerteam kommer fra Bulgaria. Hoveddommer er Galiya Echeva, på linjene har hun med seg Yordanka Korcheva og Pavleta Rashkova. Fjerdedommer for kvelden er Kristina Georgieva.
    Jack Majgaard Jensen gjør tre forandringer fra laget som tapte 1-0 mot Sandviken i forrige seriekamp. Jalen Tompkins, Catherine Bott og Rikke Madsen starter kveldens kamp på benken, og erstattes av Hannah Seabert, Andrine Tomter og Rikke Nygard.
    Lagene entrer banen og det er straks klart for avspark på Intility Arena!
    0'
    Elise Thorsnes sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Rubensson forsøker å slå en ball i bakrom mot Blackstenius, men pasningen er for hard og ballen skjermes over dødlinja. Femmeter til Seabert.
    2'
    Gjestene får et frispark ute på venstresiden. Frisparket svinges inn i boksen av Rubensson, men der står Seabert og plukker ballen uten problemer.
    4'
    Thomsen setter på turboen langs høyresiden, men stoppes til slutt av Larsen.
    5'
    Agnete Nielsen slår et innlegg fra høyre som går over alt og alle i feltet, og ut til innkast på motsatt side.
    6'
    Gult kort til BK Häcken
    Lotta Linnea Okvist
    Går for hardt inn i en duell på Bjelde og får kveldens første gule kort.
    7'
    Nielsen dribler seg forbi Kullberg og fyrer avgårde et skudd som sniker seg på utsiden av stolpen. Nære 1-0 der!
    12'
    Rubensson legger inn fra høyre, men Bjelde klarerer og vertene får også et frispark til slutt.
    13'
    Tomter er litt for tøff i en duell med Rubensson på midtbanen. Frispark til gjestene som trilles i gang kjapt.
    16'
    Nielsen setter opp farten mot gjestenes mål, men stoppes av Gewitz.
    21'
    Det er gjestene fra Sverige som har hatt mest ball de siste minuttene, men de har ikke kommet seg til noen sjanser så langt i dette oppgjøret.
    21'
    Corneren ender opp hos Kullberg inne i boksen som får avsluttet, men det blåses frispark til vertene inne i feltet.
    23'
    Nygard drar seg forbi flere Häcken-spillere inne i 16-meteren og vinner en corner.
    24'
    Corneren slås høyt og gjestene får klarert til innkast på motsatt side.
    24'
    Stine Larsen mottar et innlegg fra venstre og får headet mot mål, headingen blir ganske løs og Seabert redder uten problemer.
    27'
    Gjestene snapper opp ballen og fyrer avgårde to avslutninger fra distanse som begge blokkeres.
    30'
    Rubensson legger inn fra høyre mot Blackstenius inne i boksen. Sistnevnte får til en heading på mål, men også denne gangen blir headingen noe løs og Seabert redder enkelt.
    31'
    Mål for BK Häcken!
    Vålerenga 0 - 1 BK Häcken
    Mål: Filippa Angeldal
    Målgivende: Anna Johanna Rytting Kaneryd
    Gjestene tar ledelsen på Intility Arena! Angeldahl mottar en ball fra Kaneryd utenfor 16-meteren. Angeldahl fyrer så avgårde et meget godt skudd som går helt oppe i hjørnet bak Seabert. Flott scoring.
    32'
    Rubensson slår et innlegg fra høyre som går mot mål, Seabert slår til corner.
    35'
    Bokses ut av Seabert.
    36'
    Kaneryd blir liggende nede etter en smell og må få hjelp fra det medisinske apparatet.
    38'
    Vålerenga vinner et frispark ute til høyre på midten av gjestenes banehalvdel. Frisparket slås av Thomsen inn i boksen. Der inne får Stefanovic en ukontrollert touch på ballen som gjør at Falk redder uten problemer.
    39'
    Stefanovic går over ende på venstresiden utenfor gjestenes 16-meter og vinner et frispark. Frisparket svinges inn av Tomter, men Falk er trygg og god i feltarbeidet og plukker ballen uten problemer.
    44'
    Vålerenga 0 - 2 BK Häcken
    Gjestene dobler ledelsen etter horribelt forsvarsspill fra hjemmelaget. Seabert triller ballen ut til en upresset Sigurdardottir inne i 16-meteren. Så sklir islendingen og gjestene snapper opp ballen. Ballen spilles så til Kaneryd som nok en gang finner Angeldahl som setter ballen i hjørnet bak Seabert.
    45'
    Det legges til minimum ett minutt.
    45'+1
    45'+2
    Vi er halvveis på Intility Arena, og det er gjestene fra Sverige som leder. Kampen åpnet ganske jevnt og sjansefattig, bortsett fra en stor Vålerenga-sjanse etter 12 minutter ved Nielsen. Gjestene tok noe mer over mot slutten av omgangen, og etter to scoringer fra Angeldahl er det Häcken som leder 2-0 til pause. Vi er straks tilbake med andre omgang.
    45'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Rikke Madsen
    Ut: Synne Jensen
    46'
    Gjestene sparker i gang andre omgang.
    46'
    Det er gjestene som har styrt det meste de første minuttene i denne andreomgangen.
    48'
    Kaneryd finner Angeldahl som drar til fra distanse, men denne gangen går ballen over mål.
    50'
    Curmark går tøft inn i Nielsen midt på gjestenes banehalvdel. Frispark til Vålerenga. Thomsen velger å skyte, og ballen går langt over målet til Falk.
    52'
    Nielsen slår et godt innlegg fra høyre, men Falk er offensiv og plukker ballen.
    53'
    Olme forsøker å spille gjennom Blackstenius, men pasningen blir for hard og triller inn til Seabert.
    54'
    Thea Bjelde blir liggende nede og spillet stoppes. Bjelde kommer seg på beina igjen, men halter fælt vertenes nummer 18.
    55'
    Klareres.
    56'
    Gult kort til Vålerenga
    Rikke Madsen
    Gjestene kontrer og stoppes av Madsen som får det gule kortet.
    57'
    Thomsen spiller gjennom Madsen som kommer alene med gjestenes keeper, men Falk er offensivt ute og hindrer vertene redusering.
    59'
    Tomter slår et godt innlegg fra venstre som gjestene til slutt får klarert.
    61'
    Inn: Marie Dølvik Markussen
    Ut: Agnete Nielsen
    62'
    Inn: Olaug Tvedten
    Ut: Rikke Nygard
    Olaug Tvedten kommer inn til sin Vålerenga-debut etter overgangen fra Avaldsnes.
    62'
    Vålerenga 0 - 3 BK Häcken
    Mål: Stina Blackstenius
    Målgivende: Filippa Angeldal
    Blackstenius setter inn gjestenes tredje mål for kvelden. Thorsnes slår en svak pasning bakover som snappes opp av gjestene. Ballen ender så opp hos Angeldahl på venstresiden inne i 16-meteren, Angeldahl spiller så videre til Blackstenius som får stå alene foran mål og setter den sikkert i garnet bak Seabert.
    64'
    Angeldahl kommer seg til en avslutning inne i 16-meteren og setter ballen i stolpen, men vertene får til slutt kontroll på ballen.
    68'
    Spillerbytte - BK Häcken
    Inn: Milica Mijatovic
    Ut: Julia Zigiotti Olme
    68'
    Inn: Diljá Zomers
    Ut: Stine Larsen
    68'
    Inn: Catherine Bott
    Ut: Andrine Tomter
    70'
    Tvedten finner Thorsnes inne i 16-meteren, og Vålerenga-spissen drar til med et skudd som går til side for mål.
    72'
    Corneren slås mot Kullberg på bakerste som header noe løst mot mål og Seabert redder enkelt.
    73'
    Dejana Stefanovic
    River ned Mijatovic på midtbanen og belønnes med det gule kortet.
    74'
    Inn: Amanda Andradóttir
    Ut: Elise Thorsnes
    75'
    Kaptein Pedersen slår en fin crosser mot Bott på venstresiden. Bott legger inn hardt foran mål, men der inne er det bare keeper Falk som befinner seg, og keeperen redder.
    79'
    Mijatovic spiller gjennom Blackstenius som avslutter rett på Seabert.
    80'
    Inn: Anna Csiki
    Ut: Lotta Linnea Okvist
    81'
    Bjelde slår et innlegg fra høyre som Rubensson setter i egen tverrligger! Nære redusering for vertene der.
    82'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 3 BK Häcken
    Mål: Rikke Madsen
    Madsen reduserer! Keeper Falk mottar en ball som hun sleiver rett til Madsen. Madsen er sikker og triller ballen i mål. Elendig keeperspill fra Falk der.
    83'
    Stefanovic kliner ballen i tverrliggeren! Midtbanespilleren drar til fra langt hold, og ballen smeller i tverrliggeren bak Falk.
    85'
    Inn: Mille Gejl Jensen
    Ut: Anna Johanna Rytting Kaneryd
    88'
    Inn: Julia Karlernas
    Ut: Stina Blackstenius
    88'
    Vålerenga kjører på for nok en redusering her.
    89'
    Det legges til minimum tre minutter.
    90'+1
    Vertene triller, men sliter med å komme seg forbi gjestenes forsvar.
    90'+3
    Tvedten forsøker seg fra distanse, men ballen går et stykke til side for mål.
    90'+3
    90'+4
    Der er det over på Intility Arena, og gjestene vinner 3-1. Kampen åpnet nokså jevnt og sjansefattig, men gjestene fra Sverige tok mer over mot slutten av omgangen, og Angeldahl satte to baller i målet før pause. I andre omgang var det mer som skjedde, og det var flere store sjanser til begge lag, men etter 64 minutter satte Blackstenius svenskenes tredje mål for kvelden. Syv minutter før slutt utnyttet Madsen svakt keeperspill fra gjestenes sisteskanse og fikk inn en viktig redusering. Häcken har fått et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Göteborg om ei uke, men det er fortsatt muligheter for Vålerenga. Martin Jansrud takker for følget og ønsker alle en fin onsdagskveld!