1-2
1-3
1 621
2 382

Hei, og hjertelig velkommen til andre runde i cupen! Klokken 16.00 søndag tar 3-divisjonsklubben Ullern i mot Vålerenga fra Eliteserien.
    Ullern slo ut Asker for en drøy uke siden i den første runden av cupen. På eget kunstgress klarte de faktisk å snu 0-1 til en imponerende 3-1 seier. Seieren ble ikke noe mindre imponerende med tanke på at de fikk rødt kort på stillingen 2-1. For Ullern scoret kapteinen Finn Badou Jor som har en fysikk som minner om John Carew, Lars Folstad scoret på hodet etter et langt innkast, mens eiendomsmegleren fra Sarpsborg Harold Mufoncol fikk æren av å sette inn 3-1 målet.
    I motsetning til Ullern har Vålerenga spilt en rekke tellende kamper i det siste. Dette blir altså den fjerde kampen på 10 dager. Først tapte de 4-0 i en begredelig kamp i Belgia. Tre dager senere fikk de en revansje mot tidligere rival Lyn i cupen. Det var en kamp som de styrte fra ende til annen, samtidig som de gjennomførte oppgjøret på en profesjonell måte. På torsdag var Gent på besøk i Oslo da returoppgjøret fra kvaliken i Europa League Conference skulle spilles. Der leverte Vålerenga tett opp mot årsbeste som gjorde at de vant 2-0. Det holdt 'bare' til 2-4 tap sammenlagt som betyr at det eventyret fort var over.
    Vi må tilbake til 2013 for å finne et oppgjør mellom disse lagene. I likhet med denne kampen var det også fra den andre runden i cupen. Den kampen vant Vålerenga hele 8-1 etter blant annet fire scoringer fra Torgeir Børven. Så spørs det om vi får like store sifre denne gangen. Det ryktes at Ullern har vært svært vanskelig å bryte ned i de siste kampene, men det skal sies at det er mot lag som ikke holder Vålerenga sitt nivå. Vålerenga har spillere som Osame Sahraoui og Odin Thiago Holm som kan vise seg å bli meget viktige for å bryte ned lavtliggende lag. Det skal også bli spennende å se hva slags lag Vålerenga stiller med tanke på kampbelastningen i det siste.
    0'
    Vålerenga med avspark!
    1'
    Vålerenga triller ball de første minuttene.
    2'
    NTB-kollega Terje Kirsebom er dagens sisteskanse for Ullern. Spørs om han ikke får en hektisk dag på jobb. Spilte i mange år for Grorud Futsal med seriemesterskap, cupmesterskap, Champions League-spill i Gibraltar (!) og landskamper i futsal.
    3'
    Ismar Dizdar knuser Kjetil Haug i duell på corneren. Headingen går kun 40 centimetere utenfor. Hvilken mulighet for Ullern!
    3'
    Ullern kommer til nok en brukbar mulighet etter et langt kast fra høyre. Nesten en reprise av scoringen mot Asker sist cuprunde.
    6'
    Tollås lager frispark i duell med Benjamin Sunde etter et langt oppspill. Frispark til Ullern midt på banen.
    8'
    Svakt slått dødball av Lars Austnes. Vålerenga klarerer enkelt.
    8'
    Terje Kirsebom er ute å plukker et innlegg fra Tobias Christensen.
    9'
    Nysigneringen Leonard Zuta kommer til et innlegg fra høyre. Avslutningen i boksen går via en Ullern-spiller til corner.
    10'
    Ullern får klarert i første omgang, men Odin Thiago Holm kommer til en avslutning da en ball ramler ned i returrom. Kirsebom har full kontroll.
    10'
    Harold Biata Mufoncol viser høy klasse på midtbanen til Ullern de første 10 minuttene. Spiller med høy risiko, men foreløpig uten å bli straffet. Styrer det meste Ullern skaper.
    12'
    Vålerenga sliter med å trenge gjennom Ullern som ligger kompakt. Hjelper ikke at at banen er svært liten heller. Breddefotball er nydelig!
    14'
    Udahl blir nesten tredd gjennom, men det er ikke mye bakrom å løpe i. Ullern får til slutt kontroll.
    16'
    Ullern vinner et frispark i høyre korridor. Lars Austnes skal slå inn.
    17'
    Ballen faller ned i beina på Benjamin Sunde som ikke får stokket beina skikkelig. Kjetil Haug får etter hvert kontroll etter litt panikk i de bakre rekker.
    18'
    Finn Badou Jor tres gjennom, men han roter litt med touchene. Prøver til slutt å få ballen over Skaret, men stopperen header trygt hjem til keeper.
    18'
    KLareres til en ny corner.
    18'
    Vålerenga kommer til en avslutning, men den går rett i blokka hvor det er en haug av Ullern-spillere. Vålerenga må starte på nytt.
    19'
    Ullern har vunnet mange frispark på halvdelen til Vålerenga. De kan diskuteres, men dommeren har ikke vært i tvil foreløpig. Her flyttes det opp på ny.
    21'
    Jonatan Tollås Nation får frispark i duell med Benjamin Sunde.
    22'
    Ullern trilles lave. 3-5-2 formasjonen ligner mer og mer på en 5-3-2.
    24'
    Det er mange frispark i denne omgangen. Ullern slår også langt denne gangen. Finn Badou Jor får headet ned til spisskollega Benjamin Sunde som dessverre ikke får med seg ballen.
    25'
    Vålerenga vinner et frispark på hjørnet av 16-meteren til Ullern. Christian Dahle Borchgrevink står klar.
    26'
    Dødballen er godt slått, men den stusses ut til corner.
    27'
    Lars Austnes beiner ballen unna på første stolpe.
    27'
    Om det har vært mange frispark hittil har det vært ekstremt mange de siste 5 minuttene. Mye frustrasjon i Vålerenga-laget som sliter med å skape det store. Begge lag misfornøyde med avgjørelsene til dommerteamet.
    29'
    Harold Biata Mufoncol stopper effektivt Fredrik Oldrup Jensen som prøver på noen dragninger på midten.
    29'
    Ullern ruller opp et meget godt angrep. Benjamin Sunde mottar ballen med mye rom ute til høyre, men når de to første touchene er svake gjør spissen det svært vanskelig for seg selv. Den burde vært utnyttet bedre.
    32'
    Brage Skaret ligger nede med det som ser ut som et overtråkk. Skjer i det han blokkerer et innlegg.
    33'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Seedy Jatta
    Ut: Brage Skaret
    Jatta på kant, Tobias Christensen går ned som indreløper, mens Oldrup går ned som stopper.
    33'
    Vålerenga klarerer rett foran hodet på Harold Biata Mufoncol.
    34'
    Jonatan Tollås Nation med en nydelig crosser ut på Christian Dahle Borchgrevink som ikke har vært like mye synlig som i de siste kampene.
    36'
    Osame Sahraoui med et legg på bakre som heades unna.
    37'
    Ismar Dizdar med en svak klarering som går rett i beina på Tobias Christensen. Ender med corner.
    37'
    Ullern med flere enormt viktige blokker på rad. Den siste av Henrik Bjørdal så skummel ut.
    37'
    Bortelaget vinner et frispark ved høyre hjørneflagg.
    39'
    Nysigneringen Leonard Zuta for Vålerenga har sett brukbar ut i dette oppgjøret. Bidrar endel fremover, men ikke blitt satt på de store prøvene defensivt enda.
    39'
    Ser ut til at Seedy Jatta skal komme til en heading på første, men kapteinen Finn Badou Jor tar ansvar på dødball i mot.
    39'
    Bjørdal med en brukbar heading i boksen, men den går noen meter til side for mål.
    40'
    Harold Biata Mufoncol med nok en god involvering. Denne gangen er det Henrik Bjørdal som er sjanseløs i det han prøver å bryte gjennom.
    41'
    Finn Badou Jor utnytter en sløv Jonatan Tollås Nation som feilberegner en ball. Vålerenga-stopperen blir ikke straffet denne gangen.
    42'
    Osame Sahraoui vinner et frispark ut til venstre. Ser billig ut.
    43'
    Dødballen fra Christian Dahle Borchgrevink kommer ned med snø på som gjør det enkelt for Ullern å klarere.
    43'
    Den tidligere Kvikk Halden spilleren Harold Biata Mufoncol vinner et frispark på midten.
    44'
    Tobias Christensen med en god jobb defensivt i det han løper opp Lars Austnes som ser ut til å plukke opp en løs ball i boksen.
    45'
    Henrik Udahl med en god mulighet! Får tråklet med seg ballen inn i boksen til Ullern. Terje Kirsebom i Ullern-buret har oppfattet situasjonen tidlig som gjør at han kommer raskt ut å gjør målet lite. God benparade.
    45'+1
    45'+2
    Lagene går i garderoben på stillingen 0-0. Det har vært en frustrerende omgang for Eliteserielaget Vålerenga som ikke har kommet til de store sjansene fra åpent spill som de ønsker. Ullern kom til omgangens største mulighet allerede etter tre minutter ved en corner som ble headet rett på utsiden fra 2-3 meter. Vålerenga har spilt Ullern lave, men på en liten bane er det vanskelig å utnytte rommene. Skal det gjettes ønsker nok Fagermo fler legg fra kantene eller backene. Vi er tilbake om et kvarter med den andre omgangen for å se om Vålerenga kan scoret noen mål mot Ulern.
    45'
    Ingen bytter å melde om i pausen.
    46'
    Vålerenga med nesten muligheter ved to anledninger, men Ullern får klarert.
    46'
    Osame Sahraoui vinner en corner etter at han nesten kommer seg forbi backen.
    48'
    Nok en gang har Ullern full kontroll.
    48'
    Gult kort til Vålerenga
    Odin Thiago Holm
    Mottar dagens første gule etter en hard duell på midten til stor jubel fra hjemmefansen.
    49'
    Ullern prøver å ta Vålerenga på en kontring i det keeper keeper kaster tidlig ut. Dog er igangsettingen for svak til å ta Vålerenga i ubalanse. Ballen stopper opp på det tørre kunstgresset.
    50'
    Vålerenga ser litt skumlere ut i denne omgangen. Får ballen flere ganger i farlig rom.
    52'
    Henrik Bjørdal med en kanon i tverrliggeren med venstreslegga! Drar seg innover fa høyre før han sikter på venstre kryss. Kun tverrliggeren hindrer Vålerenga fra å ta ledelsen!
    52'
    Magnus Fosen løper opp Udahl som ser ut å bryte gjennom i det lille bakrommet som finnes. Godt stopperspill.
    54'
    Vålerenga spiller på seg et skummelt brudd på vei fremover. Finn Badou Jor skaper nesten en sjanse på egenhånd, men Oldrup gjør en god jobb.
    55'
    I den første omgangen fikk Ullern låne ballen, men i den 2. omgangen er det kun Vålerenga.
    55'
    Ender uten farligheter nok en gang. Utspill for Ullern.
    56'
    Corner på corner for Vålerenga nå. Denne gangen blokkeres innlegget til Seedy Jatta.
    57'
    Nesten for Vålerenga. Hjemmelaget får ikke klarert etter at en ball blir liggende inne i feltet. Henrik Bjørdal setter nesten inn 1-0, men det blokkeres i siste liten.
    57'
    Vålerenga kommer seg rundt på kanten gang på gang for øyeblikket. Nærmer seg virkelig en scoring her.
    59'
    Christian Dahle Borchgrevink med en avslutning fra drøye 20 meter. Stopperen Ismar Dizdar blokkerer det harde skuddet med hodet.
    59'
    Terje Kirsebom med nok en redning fra kloss hold. Seedy Jatta kommer for nærme den tidligere landslagskeeperen i futsal som varter opp med en god redning.
    61'
    Svakt slått.
    61'
    Begge backene til Vålerenga blir med i angrep nå. Ullern kommer seg ikke ut av eget forsvar.
    62'
    Benjamin Sunde blir liggende, men Dag Eilev Fagermo maner spillerne sine til å fortsette uten å spille ut ballen.
    63'
    Nå koker det greit! Flere tøffe dueller etter hverandre. Vålerenga får til slutt frispark.
    63'
    Vålerenga har ikke skapt noe på corneren som kommer ned med snø på hver gang.
    64'
    Lars Følstad stopper Jatta!
    65'
    Spillerbytte - Ullern
    Inn: Nicholas Kristiansen
    Ut: Thomas Skog Martinussen
    Askøy-gutten med basisferdigheter som sin nådegave kommer inn. Hvis du trenger å legge ballen død, gi den til Nicho! Spilt mange sesonger i Kjelsås i 2.divisjon, før han kom til Ullern sommeren 2019. Indreløper med god spillerforståelse.
    65'
    Gult kort til Ullern
    Finn Badou Jor
    Gjentatte forseelser.
    66'
    Ullern får frispark i egen boks.
    68'
    Ullern litt mer med igjen nå.
    70'
    Vålerenga forbereder nok et bytte.
    70'
    Seedy Jatta header rett på Kirsebom fra fem meter. Osame Sahraoui får en glimrende ball ute til venstre etter en nydelig crosser fra Oldrup. Han finner Jatta inne i boksen som har løpt seg fri, men headingen går rett på NTB-repporteren Terje Kirsebom.
    71'
    Lars Austnes har levert en meget god kamp for Ullern i dag!
    73'
    Inn: Jacob Dicko Eng
    Ut: Henrik Udahl
    Bjørdal flyttes opp på topp.
    74'
    Skal Ullern klare å holde unna i et kvarter pluss tillegg?
    75'
    Ullern bruker god tid hver gang ballen er ute av banen. Fagermo er ikke fornøyd på sidelinjen hvo han savner ballhentere.
    76'
    Rett i klypene på Kjetil Haug.
    76'
    Jacob Dicko Eng med et innlegg bak mål.
    78'
    Oldrup setter fart gjennom ledd, men Vålerenga ender med en støttepasning. Fagermo er lite imponert med måten Vålerenga bygger opp sine angrep her. Ønsker å komme rundt på kampene, men sliter med det.
    79'
    Harold Biata Mufoncol ligger nede med det som ligner en krampe. Ullern skal bruke tid her.
    80'
    10 minutter igjen på Ullern.
    81'
    Henrik Bjørdal stuper frem på et innlegg fra Christian Dahle Borchgrevink, men Ismar Dizdar får klarert.
    81'
    Vålerenga vinner et frispark ute til venstre. Den settes raskt i gang.
    82'
    Mål for Vålerenga!
    Ullern 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Tobias Christensen
    Vålerenga har tur i det de går opp i ledelsen. Christian Dahle Borchgrevink kommer seg rundt på høyresiden før han får ballen inn i boksen. Ullern får aldri helt kontroll på ballen som til slutt ender opp hos Christiansen på 16-meter som skyter via en Ullern-spiller før den går via stolpen å i mål. Merkelig scoring, men er ikke noe å si på at Vålerenga tar ledelsen.
    82'
    Hva nå Ullern?
    84'
    Mål for Ullern!
    Ullern 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Lars Følstad
    Målgivende: Finn Badou Jor
    Har du sett for en scoring! Finn Badou Jor utnytter at Fredrik Oldrup Jensen header feil vei i en duell. Han holder lenge på ballen før han finner Lars Følstad på tvers utenfor 16-meteren til Vålerenga. Følstad kommer i enrom fart og har trolig ikke truffet bedre i sitt liv i det han moser den ned i hjørnet. Vakkert mål som sørger for balanse i regnskapet for Ullern.
    86'
    Inn: Espen Tveter Andresen
    Ut: Benjamin Sunde
    87'
    Ullernfansen drar i gang 'Nå er det stille i fjøset'. Humor!
    88'
    Terje Kirsebom med en kjemperedning!
    89'
    Vi er inne i overtiden!
    90'
    Speakeren annonserer dagens Ullern-gutt! Valget faller på spiller nummer 1, Terje Kirsebom!
    90'+1
    Vålerenga trykker på for vinnermålet!
    90'+2
    Kirsebom får bokset ballen unna!
    90'+2
    Vålerenga sender mange mann i angrep.
    90'+4
    Jacob Dicko Eng header en ball på tvers inne i boksen. Innbytteren får ballen tilbake da forsøket stoppes før han prøver en avslutning, men den blokkeres.
    90'+5
    90'+5
    Vålerenga tror de avgjør kampen fem minutter før slutt i det Tobias Christensen fikk ballen i mål. Dog kom hjemmelaget tilbake umiddelbart etter en nydelig scoring av Lars Følstad som sende hjemmefansen til himmels med et langskudd. Vålerenga så piggere ut i den 2. omgangen, men klarte aldri å score flere mål. Lagene gjør seg klare for ekstraomganger. Imponerende resultat etter 90 minutter av 3-divisjonslaget Ullern.
    1. ekstraomgang
    90'
    15'
    Ullern setter i gang ekstraomgangene.
    91'
    Vålerenga fortsetter å trykke, men blir foreløpig kun en corner
    92'
    Hjørnespark til Vålerenga
    92'
    Ullern 1 - 2 Vålerenga
    Mål: Fredrik Oldrup Jensen
    Oldrup plukker opp en løs ball i feltet etter en corner som Ullern aldri får klarert. Den vikarierende stopperen skyter via en Ullern-spiller før den går i garnet. Vålerenga tar ledelsen igjen.
    92'
    Den kom tidlig for Ullern sin del, dog er det god tid på å få en utligning hvis de skulle klare å løfte spillet sitt.
    94'
    Ullern 1 - 3 Vålerenga
    Mål: Seedy Jatta
    Målgivende: Jacob Dicko Eng
    Jatta får æren av å sette ballen inn i det åpne målet etter glimrende forarbeid av Eng! Kantspilleren Eng drar seg forbi sin makker etter et glimrende tocuh før han stormer inn i feltet. Han finner Jatta som har tatt plass foran mål, enkelt!
    95'
    Håkon Mælumsæter Øverby
    Får det gule etter en stygg takling. Fagermo i fyr og flamme. Er nok heldig der, Øverby.
    97'
    Inn: Alexander Nilsen
    Ut: Harold Biata Mufoncol
    98'
    Inn: Alfred Sankoh
    Ut: Lars Følstad
    98'
    Spørs om Vålerenga er ferdigscoret her.
    99'
    Jatta prøver å tråkle seg forbi 5-6 mann, sjanseløst.
    100'
    Bjørdal hopper over et innlegg i håp om at Jatta skal oppfatte situasjonen bak han, men det gjør han så absolutt ikke. God tanke.
    102'
    Vålerenga triller og triller. Ullern ser slitne ut, ikke rart etter en slik heroisk kamp.
    102'
    Vålerenga får muligheten til å legge inn både to og tre ganger, men skaper ikke det store.
    102'
    Tobias Christensen
    Hindrer en kontring.
    105'+1
    Stanges unna.
    105'+1
    105'+1
    Vålerenga med to raske scoringer i den første ekstraomgangen som trolig sørger for at dette er over for Ullern. Først var det Oldrup som fikk skutt inn 2-1 etter at han plukket opp en fri ball etter corner. Minutter senere fikk Jatta æren av sette inn 3-1 i åpent mål etter glimrende forarbeid av Jacob Dicko Eng. Lagene bytter side.
    2. ekstraomgang
    105'
    Vålerenga sparker i gang de siste 15 minuttene.
    106'
    Inn: Mikael Andersen
    Ut: Håkon Mælumsæter Øverby
    106'
    Inn: Mathias Emilsen
    Ut: Osame Sahraoui
    107'
    Odin Thiago Holm prøver å bøye ballen i lengste, men ballen går noen centimetere på feil side av stolpen. Den er stor!
    109'
    Må si det igjen, men Lars Austnes og Terje Kirsebom har levert meget gode kamper for Ullern!
    110'
    Lars Austnes med en god klarering.
    111'
    Terje Kirsebom varter opp med nok en glimrende redning på skuddet fra Seedy Jatta. 2-1 i favør Terje Kirsebom mot Seedy Jatta.
    113'
    Inn: Magnus Riisnæs
    Ut: Odin Thiago Holm
    113'
    Inn: Felix Smith Halle
    Ut: Magnus Fosen
    Nå skal folk sanke kamper.
    113'
    Alfred Sankoh legger Leonard Zuta i bakken.
    114'
    Mathias Emilsen kommer seg nesten gjennom, men mister ballen i det han skal ta seg forbi innbytter Felix Smith Halle.
    116'
    Henrik Bjørdal prøver å finne Jacob Dicko Eng i bakrom med et brassespark. Frekt forsøk, men det ble med forsøket.
    117'
    Oldrup legges i bakken på egen halvdel.
    118'
    Dagens tilskuertall 721.
    120'
    120'+1
    Vålerenga vinner 3-1 etter at de faktisk måtte ut i ekstraomganger mot 3-divisjonsklubben Ullern. Hjemmelaget kjempet heroisk, men ble ikke overraskende et nummer for lite mot klubben fra hovedstaden. Det er ikke noe å si på at Vålerenga tar seg videre, men Fagermo skulle nok ønske at de produserte flere store målsjanser. Litt av der problemet har vært for Vålerenga denne sesongen, men det kan fort snu utover sesongen. Jonas El Moutaouakil, Olav Henrik Skonnord og Simen Skogstad takker for følget fra Ullern. Ha en riktig fin cup-kveld videre.