0-1
468
615

Ble dekket av NTB

Velkommen til livedekningen av denne kampen mellom Ull/Kisa og Stabæk i cupens andre runde!
    Dagens hoveddommer er Ali al Hatam, assistentdommere er Vegard Heggelund og Stian Andre Kuznetsoff og fjerdedommer er Herman Bostad.
    Ull/Kisa tok seg videre fra cupens første runde ved å beseire Ørn-Horten 2-1 etter scoringer av Mikkel Rakneberg og Sondre Sørløkk.
    Stabæk tok seg videre til andre runde av årets norgesmesterskap i fotball for herrer ved å slå Follo 1-0 på bortebane. Kornelius Normann Hansen avgjorde matchen fem minutter på overtid med en rolig avslutning under keeperen til Follo.
    Lagene møttes i Adeccoligaen i 2013(!). Da vant Stabæk 1-0 på hjemmebane etter at Mads Stokkelien scoret fra elleve meter like før slutt. I returoppgjøret på Jessheim stadion vant de gule og grønne. Morten Giæver og Steevan Dos Santos gjorde målene den gang.
    Christian Aas har uttalt før kamp at hans Ull/Kisa spiller uten press i denne kampen. Han sier at det er Stabæk som er de store favorittene inn mot kampen, men at hans lag har kvaliteter til å skape store målsjanser. Avslutningsvis legger den tekniske midtbaneeleganten til at dagens hjemmelag kun har tapt to kamper på de siste 10.
    Eirik Kjønø forbereder som på nok en tøff cupkamp. Han sier til Stabæk sine hjemmesider at de forventer å møte et hjemmelag som er disiplinerte i jobben uten ball, at ballen kommer til å gå tregere enn de er vandt til. Dog forventer han at laget han har tatt over etter Jan Jönsson skal være hakket bedre enn Ull/Kisa.
    På Jessheim er det spådd overskyet og 14 varmegrader, med fare for litt regn utover i kampen.
    Arild Sundgodt og hans trenerteam gjør hele fem endringer inn mot dagens kamp. Christoffer Gjertsen, Sebastian Stokke, Ole Kristian Langås, Petter Hokstad og Edin Øy er henvist til benken fra start. Inn kommer Steffen Jenssen, Stian Ringstad, Kristoffer Gunnarshaug, Sondre Sørløkk og Stefan Hagerup.
    Eirik Kjønø gjør også en hel del endringer på sin startellever. Mats Solheim, Olav Veum, Emil Jonassen, Kristian Torgersen, Kaloyan Kostadinov, Herman Geelmuyden, Uche Sabastine og Antonio Nusa er benket/ikke med i tropp. De nevnte erstattes av Kasper Pedersen, Simen Wangberg, Nicolas Jenssen, Markus Solbakken, Kornelius Normann Hansen, Martin Høyland, Oliver Edvardsen og Pål Alexander Kirkevold.
    En time til kampstart. Folk fra støtteapparatene til klubbene er ute og legger kjegler klare for de ulike øvelsene spillerne skal igjennom for å bli klare til match!
    Begge lag er i gang med oppvarmingen nå.
    Kampstart er få øyeblikk unna. Lagene gjør siste forberedelser nå.
    0'
    Gjestene med avsparket. Pedersen med en lang ball mot Kirkevold som header den tilbake igjen og Solbakken får seg en skikkelig karamell. Stabæk med ballen innledningsvis.
    1'
    Stabæk prøver seg med en direkte ball mot Edvardsen, men Hagerup er ute og plukker den. Vertene overtar.
    2'
    Stabæk er hissige i gjenvinningen. Kirkevold legger en Ull/Kisa-spiller i bakken.
    3'
    Hjemmelaget prøver å vri det, men Pignatel Jenssen har kontroll på den. Gjestene triller i det bakre leddet.
    4'
    Ull/Kisa håndterer fremspillet fra Pedersen godt. De vinner ballen og setter i gang med et kort innkast.
    6'
    Stabæk med kampens første sjanse. De spiller av presset til Ull/Kisa og Høyland finner Kirkevold. Han vender om og finner Normann Hansen inne i sekstenmeteren, men skuddet fra vingen går noen meter utenfor.
    7'
    Ull/Kisa stresser gjestene når de prøver å bearbeide i forsvarsleddet. Wangberg blir såpass stresset og spiller ballen ut over sidelinjen. De gulgrønne overtar.
    8'
    Normann Hansen vinner ballen midt på banen og setter fart mot et Ull/Kisa-lag i ubalanse. Dessverre er ikke vingen presis i avleveringen og ballen havner hos Hagerup.
    9'
    Steffen Jenssen stanger ut innlegget fra Solbakken. Gjestene beholder ballen.
    10'
    Utoverskrudd corner som havner hos Sundli. Ottesen gjør en voksen jobb når han skjermer ballen ut til innkast.
    10'
    Stabæk er upresise når de skal spille fremover banen. Denne gangen spiller Pedersen ballen ut over sidelinjen, helt upresset.
    12'
    Edvardsen prøver å spille Kirkevold igjennom på en touch, men spissen er ikke med på de tankene. Da kan Ull/Kisa prøve å etablere spill.
    14'
    Stabæk med to kjappe innlegg fra hver sin side, men Ull/Kisa stanger unna. Har fått etablert et lite trykk mot målet nå, gjestene.
    15'
    Solbakken finner Normann Hansen. Vingen drar seg forbi Husebø, men skyter rett i blokka.
    17'
    Kristiansen kommer seg til dødlinja og får lagt inn til Rakneberg, men touchen han tar forbi Wangberg er for lang. Midtstopperen er rutinert og får kroppen i mellom ball og mann. Da blir det ingenting ut av den sjansen.
    18'
    Shala drar seg lekkert forbi Husebø og setter fart. Indreløperen slår en smart pasning som Normann Hansen hopper over, men det leser ikke Kirkevold. Sundli klarerer.
    20'
    Igjen slurves det i bakre rekker hos Stabæk. Til full jubel hos de 12 som har på seg supportereffekter til Ull/Kisa.
    20'
    Lekkert å se på Ull/Kisa spille av det høye presset til gjestene. Fremover i banen lugger det derimot litt for dagens hjemmelag.
    22'
    Ull/Kisa er kontringsvillige, men gjestene gjør en helhjerta jobb hjem. Har ikke skapt noe som helst, vertene.
    25'
    To store Stabæksjanser nå! Dårlig kommunikasjon mellom stopperne hos Ull/Kisa og Edvardsen får en gratismulighet, men Jenssen får inn en lang tå og blokkerer den. Stabæk fyller på med mange folk og får skutt en gang til, men det går utenfor. Dommer dømmer også utspill fra Hagerup. Jeg noterer meg at dette er kampens største sjanse til nå.
    27'
    Solbakken finner Shala i mellomrommet. Han får ballen over på venstrefoten og skyter relativt upresset fra 20 meter, men den har Hagerup kontroll på. Fin redning.
    29'
    Corneren skrus utover og heades videre av Jenssen og Kisa kontrer!
    30'
    I kjølvannet av corneren roper Stabæk på hands etter et innlegg og de blir kontret på. Rakneberg får ballen og kommer til et skuddforsøk, men blir hardt presset og gjør en dårlig involvering. Langt over.
    32'
    Stabæk eier banespillet, men skaper ikke gode nok sjanser. Undertegnede har notert seg 1-4 i sjansestatistikken, favør Eliteserielaget Stabæk. Man ser ikke så mye til divisjonsforskjellen enda.
    36'
    Mål for Stabæk!
    Ullensaker/Kisa 0 - 1 Stabæk
    Mål: Kornelius Normann Hansen
    Normann Hansen sender gjestene i føringen! Han vinner ballen midt på halvdelen til Kisa og setter fart fremover. Drar av to mann og er nok litt heldig når den avslutningen tar innom et Kisa-bein. Heldigvis deles det ikke stilpoeng ut når det scores mål.
    37'
    Korridorfrispark til vertene nå. Ringstad vrir den inn med sin venstrefot og den stusses, men det blir ingen farligheter.
    40'
    På ny kommer gjestene til en avslutning, men den går noen meter utenfor målet til Hagerup.
    43'
    Wangberg er nødt til å lage frispark, dog fra liggende posisjon, når hjemmelaget utnytter en feil hos stopperkollega Pedersen. Nytt frispark til vertene, men ikke like god vinkel.
    44'
    Innlegget løftes inn og Sandberg har full kontroll på den.
    44'
    Nytt frispark til vertene når Aas legges i bakken. Kan de utnytte denne?
    45'+1
    Det ropes fra begge lag, men dommer Ali al Hatam blåser av.
    45'+1
    45'+1
    Stabæk leder 1-0 til pause og det er fullt fortjent. De har eid banespillet og skapt de største sjansene i kampen til nå. Normann Hansen vant ballen på midtbanen før han satte fart rett frem, vendte av to Ull/Kisa-spillere og satt den i mål bak Hagerup. Ull/Kisa har vært på en og annen visitt, men har ikke skapt de største farlighetene, og det er der divisjonsforskjellen kommer frem.
    45'
    Gjestene med avsparket i andre omgang.
    46'
    Rakneberg kommer seg forbi Pedersen på utsiden og legger den ut igjen. Aas plukker opp ballen på omtrent 30 meter og skyter på direkten. Ballen sklir av foten og går mange meter utenfor.
    48'
    Ull/Kisa biter seg fast på høyresiden sin. Pignatel Jenssen ser ukomfortabel ut på venstreback.
    50'
    Edvardsen legges i bakken av Husebø som klipper han på hælen. Greit frispark som Stabæk tar kort.
    53'
    Shala og Ottesen kombinerer fint før førstnevnte finner Wangberg. Kapteinen får ikke styrt headingen mot målet.
    55'
    Hjemmelaget kommer til skudd i sekstenmteren etter en dødball, men Sandberg har god kontroll på den.
    57'
    Heades ut på første stolpe.
    57'
    To store muligheter for gjestene! Stabæk kontrer og Normann Hansen har en halv bane å løpe på før han finner Edvardsen alene med Hagerup. Sisteskansen gjør en god jobb når han avverger skuddforsøket fra vingen, men han finner Normann Hansen. Hagerup ruser over og blir dratt av, og vingen finner Kirkevold i feltet. Han bruker rå styrke for å få med seg ballen, men skuddet til spissen blir blokkert ut til corner. Kaos!
    58'
    Corneren heades over av en Stabæk-spiller.
    58'
    Kristiansen blir spilt opp rettvendt i mellomrommet, men skuddet fra midtbanespilleren går like over tverrliggeren til Sandberg.
    62'
    I kjølvannet av avslutningen ligger Martin Høyland nede og holder seg til armen. Fikk seg en hard smell av Jenssen i en duell for få minutter siden.
    62'
    Kristiansen drar seg vekk fra Ottesen og slår en smart pasning mot Sørløkk som ikke helt følger med. Da ender det i ingenting for hjemmelaget.
    65'
    Gult kort til Stabæk
    Sturla Ottesen
    Ringstad setter fart mot dødlinja og Ottesen har ingen andre valg enn å legge backen i bakken.
    66'
    Sandberg har kontroll på innlegget fra Kristiansen.
    67'
    Edvardsen kommer seg rettvendt mot Sundli og drar han av enkelt. Innlegget er ikke like bra. Keepermat for Hagerup.
    68'
    Sørløkk med Ull/Kisas største mulighet til nå! Han er sterk når han skjermer ballen fra Pedersen og vender opp. Skuddet holder bra fart og er etter bakken, men en Eliteserie-keeper bør holde den. Det gjør Sandberg!
    69'
    Mye Rakneberg i monitor nå. Først spilles han rettvendt og setter fart mot et ryggende Stabæk-forsvar, men pasningen mot Kristiansen er for løs. Rett etterpå kommer han seg løs og skyter med venstre, men igjen skorter det på kvaliteten. Langt over.
    72'
    Stabæk kontrer med Edvardsen, Kirkevold og Normann Hansen. Sistnevnte kommer til avslutning etter forarbeid av Edvardsen, men det blir enkelt for Hagerup.
    74'
    Oida, Kirkevold spilles delvis alene med Hagerup og presterer å skyte den til innkast. Dog veldig dårlig vinkel, men den avslutningen oppsummerer kampen for Stabæks nummer 9.
    75'
    Mye klabb og babb ved første stolpe. Ender med frispark til hjemmelaget.
    76'
    William Lunde ligger nede. Et kort stopp i spillet.
    78'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Yaw Amankwah
    Ut: Kasper Pedersen
    78'
    Inn: Tortol Lumanza
    Ut: Herolind Shala
    78'
    Inn: Antonio Nusa
    Ut: Pål Alexander Kirkevold
    79'
    Trippelbytte av gjestene!
    79'
    Spillerbytte - Ullensaker/Kisa
    Inn: Sindre Rindal
    Ut: William Lunde
    Lunde må gi seg her.
    79'
    Har Ull/Kisa krefter til å sette inn en sluttspurt da?
    80'
    Gult kort til Ullensaker/Kisa
    Jens Husebø
    Legger Nusa i bakken.
    80'
    Husebø bryter på midtbanen og prøver seg fra langt, langt hold. Utenfor.
    82'
    Amankwah lager frispark midt på banen. Det gikk vertene mulighet til å flytte opp og etablere et trykk.
    83'
    Tar ikke vare på den muligheten. Kisa beholder ballen etter dødballen og Ringstad får ballen på bakre stolpe, men klarer ikke hindre at den ballen går ut av spill.
    84'
    Korridorfrispark til gjestene nå. Edvardsen dyttes i ryggen.
    84'
    Solbakken bryter på midtbanen og slår direkte på Nusa, men han har en dårlig første touch. Kisa overtar ballen.
    86'
    Inn: Petter Hokstad
    Ut: Kristoffer Gunnarshaug
    Posisjonsbytte fra vertene.
    87'
    Inn: Fitim Azemi
    Ut: Kornelius Normann Hansen
    88'
    Inn: Sammy Skytte
    Ut: Markus Solbakken
    88'
    Det skal spilles minimum 4 minutters tilleggstid.
    90'+1
    Sørløkk får en mulighet ut av ingenting, men volleyforsøket går rett i Amankwah!
    90'+1
    Sandberg bokser. Innkast til Kisa.
    90'+1
    Rindal legger inn. Rett i klypene til Sandberg. Også ligger Wangberg nede. Nå skal det drøyes.
    90'+2
    90'+5
    Stabæk vinner fortjent 1-0 mot Ull/Kisa og går videre til cupens tredje runde! Scoringen til Edvardsen ble avgjørende ti minutter før pause. Begge lag hadde sjanser til å score flere mål, men det er fortjent at Eliteserielaget Stabæk vinner. De hadde banespillet og gjorde en profesjonell jobb mot Ull/Kisa. Martin Blakset takker for kampen.