1 897
1 857

Ble dekket av Jens Friberg

Hei og velkommen til dekningen av Ukraina mot Østerrike!
    Begge lag har tre poeng og vil være videre til sluttspillet, med all sannsynlighet, om de kommer opp på fire. Dermed er det mulig å forstå at Norsk Tipping har rundt to i odds på uavgjort ...
    Ukraina i 4-5-1: Buschan - Karavajev, Zabarnji, Matvijenko, Mykolenko - Yarmolenko, Shaparenko, Sydortsjuk, Zinchenko, Malinovskij - Yaremtsjuk.
    Østerrike i 4-3-3: Bachmann - Lainer, Dragovic, Hinteregger, Alaba - Schlager, Laimer, Grillitsch - Baumgartner, Arnautovic, Sabitzer.
    Godt og varmt, samt høy luftfuktighet i Bukarest: 23 C og 79 prosent, ifølge UEFA.com.
    Et par nasjonalsanger før dommer Cuneyt Cakir fra Tyrkia kan sette i gang kampen.
    Litt forsiktig åpning, om man skal våge seg på en liten vurdering etter et par minutter. Østerrike har hatt ballen mest, som det heter.
    3'
    Østerrike har presset Ukraina til å gi to hjørnespark til motstanderen. Noe ruskete i Ukrainas forsvarsrekker.
    4'
    Ukrainas trener, legendariske Shevchenko, har bemerkelsesverdig nok lys blå skjorte for anledningen.
    7'
    Sabitzer har startet på entusiastisk vis. Virker ikke som om Østerrikes nummer ni har tenkt tanken at 0-0 kan være et OK resultat.
    9'
    Hjørnespark til Østerrike
    10'
    Påfallende, kanskje, at begge lag først og fremst prøver å ta seg frem, rundt og forbi motstanderen på høyre kant.
    16'
    16'
    Ingen overdrivelse å hevde at Østerrike virker å ha større offensiv lyst enn Ukraina - som nå faktisk tilriver seg en corner.
    18'
    Østerrikes Baumgartner ligger nede etter en hode mot hode-duell etter Ukrainas corner. Blir geleidet av banen.
    20'
    Mål for Østerrike!
    Ukraina 0 - 1 Østerrike
    Mål: Christoph Baumgartner
    Målgivende: David Alaba
    21'
    Sterkt gjort av Baumgartner, som strekker frem foten - en veldig lang sådan - og styrer inn kampens første mål etter Østerrikes hjørnespark. Vondt i hodet-Baumgartner, altså. Fin fin prestasjon, selv om Zabarnyi (Ukraina) nok kunne vært mer på alerten i den duellen.
    23'
    24'
    Alaba klar for et nytt hjørnespark ... Østerrikes nummer 10, sånn cirka. Ikke akkurat et kvalitetsstempel for Ukraina.
    25'
    Yarmolenko er en lang Baumgartner-fot fra å utligne, etter innleggsretur fra Østerrikes keeper Bachmann.
    30'
    Litt mer hastverk-fart og desperasjonstakter over Ukraina nå. Og der må Baumgartner gi seg på grunn av hodeskaden han pådro seg rett før han scoret - i motsatt ende av banen.
    33'
    Spillerbytte - Østerrike
    Inn: Alessandro Schöpf
    Ut: Christoph Baumgartner
    33'
    Shevchenko drikker og drikker på sidelinjen. Fort gjort å bli tørr i munnen av å være vitne til Ukrainas prestasjoner. Rettere sagt mangelfulle prestasjoner. Selv om de, sant nok, prøver å ta i mer nå enn innledningsvis.
    36'
    Laimer kommer til god avslutning med høyre fot. God redning av Bushchan. Ny østerriksk corner. Alaba fra den siden også (høyre).
    38'
    Herre min hatt; ballfølelsen og timingen hos ukrainerne er under en hver kritikk.
    39'
    Og når alt dette Ukraina-negative er Drillo-sagt: Østerrike er aggressive og gode.
    40'
    Oj, oj, oj - Marko Arnautovic er nær ved å gjøre 2-0, etter at Ukraina enda en gang har åpnet porten på vid gap der bak.
    44'
    Arnautovic får en skalle i bakhodet. Igjen.
    45'
    Sabitzer og Arnautovic drar seg gjennom en ukrainsk forsvarsrekke, som ofte mangler første ledd i det ordet: FORSVAR.
    45'+3
    Hjørnespark til Ukraina
    45'+4
    Østerrike gir bort det hjørnesparket ...
    45'+4
    Spillerbytte - Ukraina
    Inn: Viktor Tsygankov
    Ut: Ruslan Malinovskyi
    46'
    Yaremchuk og Hinteregger går i bakken etter en liten duell - mann/mann - innenfor 16-meterboksen til Østerrike. Hinteregger blir liggende i gresset, men er oppe i stående nå.
    50'
    Målscorer Baumgartner observert på sidelinjen med ispose på hodet.
    51'
    Ukraina har best fremdrift på høyre kant.
    52'
    53'
    Alaba tar frisparket fra høyre. Ukraina ute å kjøre igjen. Ikke fordi frisparket er veldig godt og lurt.
    54'
    Shevchenko stadig i bilde; hvileløs og svett i sin lys blå silke (?)skjorte.
    57'
    Innbytter Viktor Tsygankov er kjapp og kvikk, men har tilhold på venstre kant. Der er Østerrike spesielt sterke defensivt. Jinx?
    58'
    Frispark fra GOD posisjon for Ukraina. Neeeeesten 1-1. Bachmann med superredning, etter avslutning fra lagkamerat Lainer.
    61'
    Ganske ofte kan det se ut som om Østerrike har 13 utespillere. Setter press stort sett over hele banen. Ukraina slipper opp, her og der. Merkelig.
    64'
    David Alaba - dagens understatement - er god for Østerrike.
    66'
    Inn: Marlos
    Ut: Mykola Shaparenko
    68'
    Brasil-fødte Marlos inn for Ukraina.
    68'
    Inn: Stefan Ilsanker
    Ut: Konrad Laimer
    73'
    74'
    75'
    76'
    Tre frispark på rad her nå, det siste i Østerrikes favør - som naturlig nok blir satt under et visst press. Men ikke så veldig stort med tanke på hva som gjelder, og der tilriver de seg et hjørnespark igjen.
    77'
    Sabitzer er fortsatt klar i tanken og lur. Skaffer Ø-rike et frispark igjen.
    79'
    Hvis ikke kampbildet endrer seg drastisk de siste 10 minuttene, fortjener ikke Ukraina et avansement. Det gjør derimot Østerrike.
    81'
    Inn: Artem Besedin
    Ut: Vitaliy Mykolenko
    86'
    Yaremchuck er nær ved å vri inn 1-1, fra høyre kant og spiss vinkel. Men bare nesten.
    88'
    Inn: Sasa Kalajdzic
    Ut: Marko Arnautovic
    90'+1
    Langemann Sasa Kalajdzic inn og starter sin kamp i kampen med å heade ballen ut fra egen forsvarsrekke.