26-28

593
10 586

Ble dekket av Jostein Overvik

Du skal være velkommen til livedekningen av Norges sjette kamp i håndball-VM. Motstander er Tyskland i Katowice, Polen.
    Dette er den siste kampen i hovedrunden og en finale mellom de to beste lagene. Norge må vinne for å gå til til topps i hovedrunden. Tyskerne har bedre målforskjell og klarer seg derfor med uavgjort.
    Hvis Norge slår Tyskland venter Spania i onsdagens kvartfinale i Gdansk. Ved uavgjort eller tap blir Frankrike motstander i samme by.
    Tyskland står som Norge med fem strake seire i VM. Laget har ikke vært i store problemer, men måtte jobbe for å slå Serbia med ett mål i forrige uke.
    Nederland ble slått med syv mål i Tysklands siste kamp lørdag. Keeper Andreas Wolff var tyskernes dominerende spiller. Målvakten som til daglig spiller i den polske toppklubben i Kielce, har jevnt over vært lagets beste og viktigste spiller.
    Juri Knorr har dominert ute på banen for Tyskland. 22-åringen fra Rhein-Neckar Löwen har scoret 29 mål og er tyskernes toppscorer i turneringen.
    Det er også grunn til å merke seg de to gode kantspillerne Patrick Groetzki (høyre) og Lukas Mertens (venstre). Kapteinen Johannes Golla holder forsvaret sammen og regnes som en av verdens beste strekspillere. Han er til daglig lagkompis med Gøran Johannessen og Magnus Abelvik Rød i Flensburg.
    Sander Sagosen er i familie med en av de tyske spillerne. Venstrekant Rune Dahmke er Stine Bredal Oftedals mangeårige kjæreste og dermed Sagosens svoger.
    Åtte norske spillere spiller i tyske klubber: Sagosen, Reinkind og Øverby (Kiel), Johannessen og Abelvik Rød (Flensburg), O'Sullivan (Magdeburg), Gulliksen (Göppingen) og Sæverås (Leipzig). Ytterligere tre har tidligere spilt klubbhåndball i Tyskland.
    Jonas Wille gjør et skifte på laget: Sander Øverjordet inn for Tobias Grøndahl. Landslagssjefen sier at det kan bli bruk for playmaker Øverjordet om Norge skal ta ut keeper og spille 7 mot 6 spillere i angrep.
    Startlaget: Sæverås, Bjørnsen, Reinkind, Øverby, O'Sullivan, Sagosen, Barthold. Aga inn i forsvar.
    Grunn til å merke seg at Kristian Sæverås får sjansen fra start som målvakt etter Torbjørn Bergeruds storkamp sist. - Det er fordi vi ønsker å ha begge i gang i mesterskapet og litt med tanke på slitasje, sier Jonas Wille til Viaplay.
    Jonas Wille gir igjen sjansen til forsvarsspesialisten Vetle Eck Aga fra start. I de siste VM-kampene har Norge startet uten å bytte en spiller i forsvar. Han skal bytte med Christian O'Sullivan eller Sander Sagosen.
    Norge slo et coronarammet Tyskland enkelt 28-23 i fjorårets EM. Men under OL i Tokyo røk Norge med de motsatte sifrene 23-28. Dette er de to siste matchene mellom de to lagene.
    Mål for Norge!
    Tyskland 0 - 1 Norge
    Bjørnsen setter den fra sin kantposisjon. Settes opp av Reinkind.
    1'
    Mål for Tyskland!
    Tyskland 1 - 1 Norge
    1'
    Tyskland 1 - 2 Norge
    Reinkind hamrer Norge i føringen.
    2'
    Tyskland, prøver et skudd, men det reddes
    3'
    Gult kort til Tyskland
    3'
    Sæverås kommer godt i gang med en redning.
    Tyskland 1 - 3 Norge
    Sagosen er i gang!
    4'
    4'
    Tyskland 1 - 4 Norge
    Sagosen setter opp Øverby med et pent innspill.
    4'
    Tyskland 2 - 4 Norge
    5'
    Utvisning Norge
    2 minutter
    Sagosen får to minutter. Er oppe i ansiktet til en tysk spiller med hendene.
    5'
    Gult kort til Norge
    5'
    Tyskland 3 - 4 Norge
    Knorr får skyte upresset.
    6'
    Tyskland 3 - 5 Norge
    O'Sullivan.
    7'
    Tyskland 4 - 5 Norge
    7'
    Ferdig
    7'
    Tyskland 4 - 6 Norge
    Johannessen river seg fri og setter den. Sterkt gjort.
    8'
    8'
    Nok en kjemperedning av Sæverås. Har fått en solid start.
    Tyskland 4 - 7 Norge
    Norge har scoret på syv av syv skudd så langt. Gøran Johannessen igjen.
    9'
    Tyskland 5 - 7 Norge
    Knorr gjør det for Tyskland igjen.
    10'
    Norge, prøver et skudd, men det reddes
    10'
    Tyskland 6 - 7 Norge
    10'
    Tyskland 6 - 8 Norge
    Reinkind tar ansvar med venstreslegga idet passivt-armen kommer.
    11'
    Tyskland 7 - 8 Norge
    11'
    Tyskland 7 - 9 Norge
    Christian O’Sullivan.
    12'
    Tyskland 8 - 9 Norge
    Tyskland spiller ut Norge. Dahmke får en enkel jobb.
    13'
    Tyskland 8 - 10 Norge
    Magnus Gullerud scorer for effektive Norge.
    13'
    Tyskland 9 - 10 Norge
    14'
    14'
    Sæverås med ny redning.
    15'
    Tyskland 9 - 11 Norge
    Bjørnsen kaster seg inn fra kanten og skyter "rundt" den tyske keeperen.
    15'
    Syvmeter til Norge. Øverby som fighter seg til den.
    Straffekast til Norge
    17'
    Utvisning Tyskland
    2 minutter
    17'
    Norge bommer på straffe!
    17'
    Sebastian Barthold som misser. Den tyske målvakten redder med høyre legg.
    Straffekast til Tyskland
    18'
    2 minutter
    Utvisning for Gullerud.
    18'
    Tyskland 10 - 11 Norge
    18'
    Tyskland 10 - 12 Norge
    Sagosen ruller videre til Sebastian Barthold, som scorer nydelig fra kanten.
    18'
    Ferdig
    19'
    19'
    Tyskland 10 - 13 Norge
    Klassescoring av Sander Øverjordet. Finter ut hele Tyskland.
    19'
    Tyskland 11 - 13 Norge
    20'
    Ferdig
    20'
    Tyskland 12 - 13 Norge
    Kontring av Tyskland. Kommer tre mot én. Knorr setter den, hans syvende for dagen.
    21'
    Tyskland 12 - 14 Norge
    Øverby med fint skudd.
    21'
    22'
    Tyskland 12 - 15 Norge
    Sander Øverjordet med nok en vakker scoring. Herjer litt nå. Et nydelig skudd denne gangen.
    23'
    Timeout
    23'
    Timeout slutt
    23'
    Tyskland 13 - 15 Norge
    24'
    Tyskland 14 - 15 Norge
    Dahmke scorer og Tyskland er bare ett bak.
    24'
    25'
    Tyskland 14 - 16 Norge
    Sander Øverjordet.
    25'
    Tyskland 15 - 16 Norge
    25'
    26'
    Sagosen bommer. Sterkt av den tyske keeperen som løfter beinet i været og redder.
    26'
    Tyskland 16 - 16 Norge
    27'
    Sæverås får seg en trøkk idet Tyskland utligner. Men det går bra med den norske målvakten.
    28'
    Andreas Wolff har vartet opp med noen praktredninger på tampen av omgangen.
    Timeout
    29'
    29'
    Tyskland 16 - 17 Norge
    Gøran Johannessen kaster seg frem og hamrer Norge i ledelsen igjen.
    29'
    I stoplen fra Knorr.
    30'
    Tyskland 16 - 18 Norge
    Deilig opprulling fra venstre mot høyre, der Kristian Bjørnsen avslutter perfekt.
    30'
    Tyskland 16 - 19 Norge
    Sagosen med en kjapp avslutning.
    32'
    Tyskland 17 - 19 Norge
    Koster med kveldens første scoring - for sin egen del.
    32'
    33'
    Bergerud er på plass i det norske buret. Får seg en redning.
    Tyskland 17 - 20 Norge
    Harald Reinkind lykkes med fintene.
    33'
    Hafner i treverket.
    34'
    Øverby i tverrliggeren.
    34'
    2 minutter
    Øverby setter ut foten og stopper ballen.
    35'
    Tyskland 18 - 20 Norge
    Kohlbacher hopper inn og finter ut Bergerud.
    35'
    Bergerud med sin andre redning - på fire skudd.
    36'
    37'
    Tyskland 19 - 20 Norge
    Knorr igjen. Herjet med Norge i første omgang, fortsetter nå.
    37'
    Ferdig
    37'
    Wolff med frekk redning.
    37'
    38'
    38'
    Gulliksen roter bort ballen.
    Bergerud-show nå. Dobbel-redning. Først med hånden, så med beinet.
    39'
    Den tyske keepern Andreas Wolff vil være med på keeper-showet.
    Blokkert skudd, Tyskland
    40'
    Så lykkes Norge med å stoppe Knorr. Skyter rett i blokka.
    Skudd utenfor mål, Norge
    41'
    Tyskland 20 - 20 Norge
    Witzke river seg løs og kjemper inn utligningen.
    42'
    42'
    Bergerud igjen! Nok en gang seirer én mot én.
    42'
    Tyskland 20 - 21 Norge
    Ikke spesielt vakkert, men det er mål: Gøran Johannessen kjemper og river og sliter - og får kula i mål. Det flyter ikke i det angrepet, men det blir mål.