Hei, og velkommen til denne livedekningen av skjebnekampen mellom Tyrkia og Norge.
    Lagene er klare. Kristian Thorstvedt starter som midtspiss for Norge i en 4-3-3-formasjon.
    Tyrkia XI (4-2-3-1): Cakir - Celik, Aziz, Demiral, Erkin - Tufan, Özemir - Cengiz Ünder, Calhanoglu, Aktürkoglu - Yilmaz.
    Tyrkias benk: Bolat, Bayindir - Müldür, Dervisoglu, Karaman, Yazici, Yilmaz, Antalyali, Kutlu, Dursun, Ömür, Ayhan.
    Norge XI (4-3-3): Nyland - Pedersen, Strandberg, Hanche-Olsen, Meling - Ødegaard, Berg, Thorsby - Hauge, Thorstvedt, Elyounoussi.
    Norge-benken: Myhra, Grytebust - Gabrielsen, Fossum, Berisha, Ryerson, Gregersen, Aursnes, Bjørkan, Johnsen, Dæhli, Omoijuanfo.
    Det var mye spenning knyttet til Ståle Solbakkens ellever til denne kampen, ettersom Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth og Joshua King alle er ute. Solbakken velger altså å starte med Thorstvedt - og ikke en ren spiss - på topp i denne viktige VM-kvalifiseringskampen.
    Det første møtet mellom disse to i gruppe G endte med 3-0-seier for tyrkerne. Da scoret Tufan, som starter på Tyrkias midtbane, to av målene. Også Caglar Söyüncü scoret. Han står over denne kampen grunnet suspensjon.
    Vi må helt tilbake til år 2000 for å finne forrige gang Norge slo Tyrkia. Da scoret Roar Strand og John Arne Riise målene i en norsk 2-0-seier i Istanbul.
    – Hvis du sammenligner Markus Henriksen som fotballspiller med Kristian Thorstvedt er du ute å kjøre, sier Solbakken til TV 2 om sammenligningen.
    Ståle Solbakken fnyser av TV 2s spørsmål om gambling med Thorstvedt på topp. Han får spørsmål om det kan sammenlignes med da Per-Mathias Høgmo startet med midtbanespiller Markus Henriksen på topp i den viktige EM-playoffen mot Ungarn i 2015.
    – Han har masse fysikk, han er en god presspiller og har god taktisk forståelse. Han er også en målscorer, kan droppe ned når vi trenger det og skape strekk når vi trenger det, sier Solbakken videre om valget av Thorstvedt på topp.
    - Det er sjelden forskjellen på null poeng, ett poeng og tre poeng er så helsikes stor, sier Egil "Drillo" Olsen hos TV 2 før kampen.
    VGs reportere på stadion melder om et utrolig lydnivå og piping mot de norske spillerne: Det er et helt vanvittig trøkk selv om det kun er halvfullt stadion. Cengiz Ünder og Burak Yilmaz løp tvers gjennom den norske oppvarmingen for å peppe opp supporterne bak Nylands mål. Det klappes taktfast og lydnivået på pipingen er helt vanvittig. Tør ikke tenke på hvordan det ville vært med fullt stadion her...
    Spillerne har gått ut på gresset. Det er klart for nasjonalsanger.
    Det pipes heftig under Norges nasjonalsang. De norske spillerne synger av full hals.
    Nå er det Tyrkias nasjonalsang. Det synges høylytt på tribunen og blant spillerne. For et lydnivå!
    Dette er Stefan Kuntz debut som Tyrkia-trener. Han er nok lysten på en perfekt start på sin tid i Tyrkia.
    Norge med ballen. Starter denne skjebnekampen i Istanbul!
    0'
    Mister ballen til tyrkerne, som stormer fremover. Ender med et innkast høyt i banen.
    1'
    Strandberg med en stygg pasningsfeil. Slipper med skrekken der, Norge.
    1'
    Tyrkia med innkast høyt i banen igjen. Kaster kort.
    2'
    Tar seg tid med ballen denne gangen, tyrkerne.
    2'
    Thorsby med en stikker mot Thorstvedt. Upresist.
    2'
    Thorstvedt vinner en hodeduell mot midtstopperen. Lovende start for Norges fremste mann.
    3'
    Tyrkia kommer på en overgang. Prøver et innlegg som Meling blokkerer.
    3'
    Ødegaard er aktiv i presset. Løper hurtig opp i Tyrkias forsvarere.
    5'
    Frispark til Norge på egen halvdel.
    5'
    Meling stikker mot Thorstvedt, men spissen mener han er i offside og stopper løpet.
    5'
    Thorsby lager frispark på midtbanen. Er jo en kriger, Sampdoria-spilleren.
    6'
    Mål for Tyrkia!
    Tyrkia 1 - 0 Norge
    Mål: Muhammed Kerem Akturkoglu
    Målgivende: Cengiz Ünder
    EN GIGANTISK MISS KOSTER NORGE! Meling spiller til Hanche Olsen, som slurver i mottaket. Ünder er våken, kommer seg forbi en Strandberg som kjemper febrilsk og triller videre til Kerem. Han sette sikkert inn kveldens første scoring.
    6'
    Aiaiai, for en forsvarstabbe. Det har ikke Norge råd til!
    8'
    Godt norsk angrep. Ender med et Thorstvedt legger igjen til Elyounoussi, men skuddet hans blokkerer.
    8'
    En tyrkisk spiller ligger nede med skade. Stopp i spillet.
    10'
    - Utilgivelig, sier Jesper Mathisen om Hanche-Olsens glipp i forsvaret.
    10'
    En crosser finner Meling, som legger inn foran mål. Tyrkia klarerer til innkast.
    11'
    Ødegaard tester skuddfoten fra 20 meters hold. Svakt treff av kapteinen.
    11'
    Fint tyrkisk angrep. Får lagt inn mot første stolpe, men Nyland fanger.
    13'
    Elyounoussi utfordrer og går i bakken. Får ikke frispark. Men Norge sikrer seg en corner i den neste situasjonen.
    14'
    Ødegaard skal slå.
    15'
    Norge vinner i feltet, men tyrkerne får klarert til slutt.
    15'
    Holmgren Pedersen rykker seg løs på kanten, men sistemann stopper backens innlegg.
    15'
    Hjørnespark til Norge
    17'
    Ødegaard svinger ballen inn, men Hanche-Olsens heading går et stykke over.
    17'
    Det er noe med norske tabber mot Tyrkia. Vonde minner sitter fremdeles i hos de fleste.
    19'
    Nederland har tatt ledelsen over Latvia. De oransje topper Norges gruppe.
    19'
    Pedersen finner Thorstvedt i feltet. Prøver seg på volley, men skuddet blokkeres. En litt svak avslutning, det. Norges beste sjanse.
    20'
    Elyounoussi drar seg på tvers av 16-meteren og prøver lykken. Skuddet går rett på keeper, men en ny god sjanse for Norge.
    21'
    Pent norsk angrep! Men det vil seg ikke helt inne i feltet.
    23'
    STOLPEN! Det er så nære for Norge. Thorsby og Meling kombinerer, men det er en tyrkisk spiller som sklir ballen mot eget mål. Stoppes av stolpen.
    23'
    Elyounoussi mister ballen og Tyrkia angriper. Prøver en stikker inn i 16-meteren, men Norge stoppes angrepet.
    25'
    Norge henger godt med i denne kampen. Derfor er det unødvendige baklengsmålet ekstra tungt for Solbakken. Men alt er mulig her!
    25'
    Norge tvinger frem en feil. Angriper.
    26'
    Holder oppe trykket etter en ballmist.
    26'
    Holmgren Pedersen med et godt innlegg, men det er keeperen som er først på den. Norge har sett bra ut etter baklengsmålet.
    26'
    Norge har et ballinnehav på 52 prosent.
    27'
    Ødegaard med en pen stikker til Thorstvedt. Han finner Hauge, som skyter. Blokkeres til corner.
    28'
    29'
    Ødegaard mot Thorsby. Er i duellen, men det er tyrkerne som får klarert.
    29'
    2/3 av denne omgangen er unnagjort. Norge har vært fullt på høyde med hjemmelaget, men det hjelper så lite når det er Tyrkia som har målet. Kan Norge slå tilbake før pause?
    31'
    Yilmaz med en aldeles pinlig filming etter en "duell" med Strandberg. Prøver å få et straffespark, men der er ikke verdig hverken Oscar eller Gullpalme.
    32'
    Moi med et innlegg fra venstre. Keeper plukker den.
    34'
    Hjørnespark til Tyrkia
    34'
    Den corneren går over alt og alle.
    35'
    Svakt utspill av Nyland. Tyrkia med ballen igjen.
    35'
    Nære på for Tyrkia! Kerem rykker forbi Strandberg og skyter. Vinkelen er spiss og ballen suser forbi lengste stolpe.
    36'
    Holmgren Pedersen misser i klareringen. Stresses og tyrkerne tar over ballen.
    37'
    Norge inne i en litt tung periode nå. Sliter med presisjonen i pasningsspillet offensivt.
    39'
    Moi og Meling med noen herlige kombinasjoner på kanten. Melings innlegg blokkeres til corner.
    40'
    40'
    Mål for Norge!
    Tyrkia 1 - 1 Norge
    Mål: Kristian Thorstvedt
    Målgivende: Andreas Hanche-Olsen
    NORGE SCORER! Det blir en kort variant fra Ødegaard som Hauge slår inn i feltet. Hanche-Olsen stusser videre til Thorstvedt, som kriger inn utligningen - akkurat slik Solbakken hadde håpet. En skikkelig oppreisning for Hanche-Olsen også.
    41'
    VAR skal se på den...
    42'
    Sjekken er over! Norge har scoret i Tyrkia!
    42'
    Det var et smart cornertrekk før scoringen. Innøvd med Norges nye dødballtrener Cueva?
    43'
    Det må også sies at Solbakken har truffet brukbart med valget av Thorstvedt på topp. Ikke utmerket seg voldsomt tidligere i kampen, men en scoring hjelper jo på.
    44'
    Ekstremt viktig scoring for Norge like før pause.
    45'
    Thorstvedt skal også ha honnør for den feiringen. Ikke alle som tør å fyre litt foran den tyrkiske fansen.
    45'+1
    Nyland er våkent ute og fanger ballen foran tyrkernes spiss.
    45'+2
    - Han viser virkelig målscoreregenskaper, sier Åge Hareide om Thorstvedt hos TV 2.
    Med seier her i kveld vil Norge feste et solid grep om én av de to øverste plassene i gruppa. Gruppevinneren går direkte til VM, toeren må ut i playoff. Avstanden ned til Tyrkia på 3.-plass vil bli fire poeng med norsk seier. Nederland leder gruppa.
    Tyrkia sparker i gang andre omgang.
    46'
    Oioi, farlig fra Tyrkia som setter Norge under press fra start! Ünder med et hardt, lavt innlegg som suser gjennom feltet.
    46'
    Hanche-Olsen med en litt panisk klarering mot kanten. Ikke spesielt presset der, midtstopperen.
    48'
    Ødegaard spiller fri Hauge på kanten. Kjører karusell med backen før han slår inn. Svært godt innlegg som er nære å finne en nordmann i boksen.
    50'
    Yilmaz med skudd! Spilles fri av Calhanoglu.
    50'
    WOW! Holmgren Pedersen finner Thorsby i feltet. Midtbanespilleren stiger til værs, men headingen går til side for mål.
    52'
    Patrick Berg i storform i kveld. Vinner tilbake ballen gang på gang.
    52'
    Voldsomt liv på tribunen nå. Tyrkerne vil ha mer fra hjemmelaget.
    53'
    Calhanoglu med et skudd, men truer ikke Nyland.
    54'
    Calhanouglu igjen. Denne gangen blokkeres skuddet.
    54'
    Ødegaard prøver en stikker mot Hauge, men når ikke frem. Den kunne vel kapteinen løftet over tyrkerens forsvar?
    56'
    Dette Tyrkia-laget er ikke spesielt imponerende og skal være fullt mulig å slå om Norge har dagen. Fortsatt mye tid igjen å gjøre det på for begge lag.
    57'
    Spillerbytte - Tyrkia
    Inn: Berkan Kutlu
    Ut: Ozan Tufan
    59'
    Tyrkia gjør kampens første bytte.
    59'
    Det er Tyrkia som presser nå. Hjemmelaget er inne i en god periode.
    60'
    Ødegaard slår langt mot Thorstvedt. Han er sterk i duellen og tvinger frem et innkast.
    61'
    Moi drar seg rundt hele Tyrkias forsvar, før han legger inn mot bakerste. Der er ingen lagkamerater, men Norge får en corner.
    61'
    62'
    Ødegaard slår mot første stolpe. Klareres unna.
    62'
    Meling kommer på overlappen for Moi, men han klarer ikke spilles fri lagkameraten.
    63'
    Tyrkia stormer i angrep. Ünder slipper ballen videre, men Hanche-Olsen rydder opp i egne rekker.
    63'
    Gult kort til Tyrkia
    Berat Ayberk Ozdemir
    Hauge felles på en overgang. Frispark til Norge og gult til tyrkeren.
    64'
    Thorsby får det gule og må stå over mandagens kamp mot Montenegro. Har hånden oppe i ansiktet på en motstander.
    66'
    Gult kort til Norge
    Morten Thorsby
    66'
    Tyrkeren blir liggende nede etter duellen med Thorsby. Kan se ut som fingeren traff øyet.
    67'
    Spillet fortsetter. Ti mot elleve i øyeblikket.
    69'
    Inn: Kaan Ayhan
    Ut: Serdar Dursun
    70'
    Inn: Taylan Antalyali
    Ut: Berat Ayberk Ozdemir
    70'
    Inn: Yusuf Yazici
    Ut: Cengiz Ünder
    70'
    Voldsomt til bytter på Tyrkia der. Norge står fremdeles med de samme elleve.
    70'
    Ødegaard med en avslutning i blokken. Går videre inn til keeper.
    71'
    Thorstvedt får med seg ballen fremover før han går i bakken. Vil ha frispark - får det ikke.
    73'
    Thorstvedt sitter nede. Berisha kalles bort til benken.
    73'
    Spillerbytte - Norge
    Inn: Veton Berisha
    Ut: Kristian Thorstvedt
    75'
    Inn: Mats Møller Dæhli
    Ut: Jens Petter Hauge
    75'
    Inn: Fredrik Aursnes
    Ut: Patrick Berg
    75'
    Trippelbytte fra Solbakken! Kan dette gi Norge litt eksta giv på slutten av kampen?
    75'
    Flere peker på Patrick Berg som Norges beste i kveld. Er du enig?
    Ja, han har imponert
    82%
    Nei, det er andre som har vært bedre
    18%
    Antall stemmer: 2777
    Tyrkia får slått inn i feltet og det er ikke helt kontroll bak der. Ender med en klarering til corner.
    77'
    77'
    Corneren stanges unna.
    78'
    Moi vil ha innkast, men får det ikke. Forbanna på dommeren der.
    78'
    Smart stikker til Holmgren Pedersen, som slår lavt inn. Der er en tyrker og banker ballen unna.
    79'
    Ti minutter igjen av kampen. 1-1 og uavgjort er jo brukbart borte i Tyrkia. Samtidig betyr det at tyrkeren kan gå forbi Norge på tabellen om de vinner deres resterende kamper og Norge ikke klarer poeng borte mot Nederland i siste kamp.
    81'
    Moi forsøker å kjøre kontra, men takles i bakken. Frispark til Norge på egen halvdel.
    83'
    Inn: Julian Ryerson
    Ut: Marcus Holmgren Pedersen
    84'
    Inn: Kenan Karaman
    Ut: Muhammed Kerem Akturkoglu
    84'
    Meling lager frispark høyt i banen.
    86'
    Berisha kriger på topp og går i bakken. Vil ha frispark, men dommeren en uenig.
    87'
    Oioioi! Ryerson med et godt innlegg. Thorsby lukter på bakerste stolpe, men får ikke en fot på den.
    88'
    Yazici med to forsøk på rappen. Er ikke spesielt nære å true Nyland.
    90'+1
    Berisha rives over ende. Frispark i farlig posisjon for Norge.
    90'+2
    Kaan Ayhan
    90'+2
    Ødegaard prøver seg på frisparket, men høyt over fra kapteinen.
    90'+3
    Ødegaard med en pen stikker til Meling, men han bommer med innlegget.
    90'+3
    Det er lagt til fem minutter her forresten.
    90'+4
    FOR EN SJANSE! Ødegaard finner Moi på bakerste. Han header mot lengste hjørne, men like til side for mål. Der kunne han sendt Norge hjem med tre poeng.