Ble dekket av Jens Friberg

Hei og velkommen til dekningen av en uhyre viktig kamp mellom Tromsø og Brann!
    Tromsø i 3-5-2: Karlstrøm - Amundsen, Jenssen, Psyché - Totland, Mikkelsen, Yttergård Jensen, Kitolano, Vesterlund - Ondrasek, Espejord.
    Brann i 4-3-3: Grill - Myhre, Pallesen Knudsen, Sery Larsen, Kristiansen - Pedersen, Heltne Nilsen, Strand - Finne, Heggebø, Taylor.
    En aldri så liten skjebnekamp i bunnen av Eliteserien dette. Tromsø kan ta et langt steg vekk fra nedrykkskampen med tre poeng, mens Brann kan ta steget opp på sikker plass. Før runden la Tromsø på 13. plass med 15 poeng, to poeng foran trioen Mjøndalen, Brann og Stabæk. Mjøndalen er for øyeblikket på vei mot ett poeng hjemme mot Sandefjord.
    Brann sparker kampen i gang.
    0'
    Lang ball opp mot Heggebø. Karlstrøm kommer fint ut og klarerer.
    1'
    Karlstrøm slår langt opp. Ondrasek vinner den første duellen, men det er Ruben Kristiansen som får tak i nedfallsfrukten og Brann overtar.
    3'
    Ingen av lagene som har klart å gjøre noe i særlig grad inne på motstanders halvdel så langt.
    3'
    Brann med mest ball så langt.
    7'
    Innlegg fra Taylor ute på venstresiden. Går helt inn til Karlstrøm.
    7'
    Farlig innlegg fra Vesterlund. Espejord jager inne foran mål, men han er akkurat for sent ute og ballen går helt inn til Grill.
    8'
    Kampens første sjanse, om vi skal være snille nok til å kalle det for en sjanse. Ondrasek er fint posisjonert midt mellom stopperne til Brann og er på rett plass når det svinges inn fra høyre. Headingen fra tolv meter sitter imidlertid ikke, og går et stykke over mål.
    10'
    Stor sjanse for Brann! Finne gjør en god jobb og får lagt inn. Inne foran mål får ikke Heggebø avsluttet, men Petter Strand kommer like bak og skyter mot hjørnet. Anders Jenssen får slengt ut en fot og gjør at ballen går like utenfor.
    12'
    Sery Larsen kommer seg til avslutning, men headingen fra seks-syv meter går like over.
    13'
    Mikkelsen får ballen inne i feltet. Prøver å drible seg fri, men kommer ingen vei og innlegget ender bak mål.
    14'
    Kristiansen feller Mikkelsen med en sen takling. På grensen til et gult kort, men han slipper unna.
    17'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Brann
    Mål: Niklas Vesterlund
    Målgivende: Runar Espejord
    For et mål! En regelrett drømmescoring! Vesterlund, Kitolano og Espejord kombinerer nydelig og Brann har ikke mulighet til å følge med. Vesterlund løper seg fri og skyter i mål fra 16 meter. Et nydelig skudd, hvor han akkurat får nok skru på ballen til at den går i stolpen og inn.
    18'
    Og med den scoringen har Tromsø i skrivende stund fire poeng ned til kvalifiseringsplass, mens Brann nå har fem poeng opp til sikker plass. Men mye kan skje i denne kampen (og videre i høst).
    21'
    Brann har i hvert fall ikke tenkt til å gi seg. De presser på og kommer seg til et par innlegg, men de kommer seg ikke til avslutning.
    22'
    Frispark til Brann i god innleggsposisjon, men innlegget fra Taylor er slått for nærme keeper og Karlstrøm får en enkel jobb med å plukke innlegget.
    25'
    Finne får ballen like innenfor hjørnet av 16-meteren. Han legger ballen til rette og skyter, men skuddet går ganske rett på Karlstrøm, som redder fint.
    26'
    Corner til Brann.
    28'
    Stanges unna.
    29'
    Brann holder presset oppe og kommer seg til slutt til innlegg. Psyché stusser bakover og der kommer Heggebø. Ballen kommer raskt på spissen, men han får avsluttet. Headingen går imidlertid like over.
    30'
    Nesten for Tromsø! Totland kommer seg fri inne i 16-meteren. Nærmest fra dødlinja legger han ut i feltet, hvor flere lagkamerater er i en god posisjon. Totland finner også Espejord, men han får nærmest ballen i hofta og Brann får gjort nok til å få klarert. Små marginer som skiller fra 2-0 der.
    31'
    Mye bra fra Brann så langt, men de sliter med den avgjørende pasningen i siste tredel.
    34'
    Frispark til Brann 25 meter fra mål.
    35'
    Nærmere 30 meter er det nok faktisk.
    35'
    Strand gjør seg klar.
    35'
    Karlstrøm har full kontroll på skuddet til Strand, som går til side for mål.
    36'
    Fin lobb gjennom til Espejord, som har både Kitolano og Ondrasek med seg inne foran mål. Han kan gå for skudd og han kan gå slå et innlegg, men han ender opp med en dårlig berøring som sender ballen til side for mål.
    38'
    Frispark til Tromsø i brukbart innleggsposisjon.
    39'
    Tas kort. Ender med at Tromsø får et kast.
    39'
    Kitolano med et fint innlegg til Ondrasek. Spissen får til en god avslutning, men ballen sniker seg over tverrliggeren!
    40'
    Finne går i bakken inne i boksen, men spillet vinkes videre. Heggebø får til slutt avsluttet, men det blokkeres. Nære på for Brann.
    42'
    Taylor skyter fra hjørnet av 16-meteren. Godt treff, men ganske rett på Karlstrøm, som redder fint.
    45'
    Lagt til ett minutt.
    45'+1
    Tromsø leder 1-0 til pause etter en nydelig scoring fra Vesterlund. Begge lag har vært farlig frempå offensivt, så her kan det nok komme flere scoringer.
    Fredrik Pallesen Knudsen er klar i dommen til Discovery+ i pausen: - Vi må plukke poeng her, det er det som er viktig for oss. Vi er nødt til å komme ut i den andre omgangen og jage scoring. Vi må frem kassen og prøve å få en scoring, sier Branns midtstopper.
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Kasper Skaanes
    Ut: Daniel Alexander Pedersen
    46'
    Brann-trener Horneland forteller til Discovery+ at Skaanes kommer inn for å gi Brann mer «bakromsinteresse».
    46'
    Kitolano kommer i fint driv oppover høyresiden, men Kristiansen løper oppofrende hjem og tvinger Kitolano til å vende hjemover.
    48'
    Sivert Heltne Nilsen er nær ved å tråkle seg gjennom, men han kommer ikke hele veien.
    48'
    Taylor får avsluttet fra skrått hold. Karlstrøm slår unna til corner.
    49'
    Heades ut til nytt hjørnespark.
    49'
    Som heades ut av farlig område.
    49'
    Frispark til hjemmelaget.
    51'
    Finne jobber frem et hjørnespark til gjestene, men Tromsø klarerer greit.
    52'
    Brann-corner igjen, som legger bra press på vertene. Igjen resultatløst, dog.
    53'
    Roligere nå.
    56'
    Gult kort til Brann
    Fredrik Pallesen Knudsen
    For holding på Espejord. Frispark i god posisjon, også. Pallesen må stå over neste Brann-kamp.
    57'
    Skummelt skudd fra Espejord, men Grill er kjapt nede ved stolpen!
    58'
    Gult kort til Tromsø
    Christophe Psyché
    For holding på Heggebøe.
    60'
    Hjemmelaget mer med nå.
    63'
    Taylor sitter nede og må bytte. Smell for Brann, det her.
    64'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Lasse Nilsen
    Ut: Anders Jenssen
    64'
    Inn: Ole Didrik Blomberg
    Ut: Robert Taylor
    65'
    Espejord krangler seg til et innlegg, men det blir lett for Grill.
    66'
    Tor Ole Skullerud poengterer at Blomberg kanskje ikke var det mest naturlige valget til å erstatte Taylor. Blomberg er til vanlig forsvarsspiller.
    66'
    Skaanes vinkes av for offside.
    68'
    Hjørnespark til vertene, men Brann får klarert.
    69'
    Stor Brann-sjanse! Blomberg får den på bakre stolpe.
    70'
    Hjørnespark til Brann
    70'
    Mål for Brann!
    Tromsø 1 - 1 Brann
    Mål: Japhet Sery Larsen
    DEN FALLER NED TIL LARSEN! Han banker den i mål etter hjørnesparket og litt klabb og babb i feltet. Seryøst bra mål.
    70'
    For en uhyre viktig scoring for Brann.
    72'
    Brann fortsetter jakten på enda en scoring.
    74'
    Nok en corner for Brann, denne gangen resultatløst utfall.
    77'
    Eeenda et hjørnespark til vertene, men Karlstrøm får til slutt kontroll.
    78'
    Heltne Nilsen hisser på seg et par TIL-spillere for måten han går i duell med Karlstrøm på. Ser ut til at det går bra med målvakten.
    78'
    Tromsø ser fryktelig tamme ut akkurat nå.
    81'
    Sery Larsen ser for øvrig fortsatt ut som en knallsignering for Brann.
    82'
    Heltne Nilsen akkurat passe ufyselig nå. Vinner frispark og hisser på seg ytterligere TIL-spillere.
    83'
    Kontring på kontring! Først er Tromsø farlig frampå, før Finne og Brann kontrer. Ender med ingenting for begge lag, men god sjanse for TIL og Totland, der.
    83'
    Sivert Heltne Nilsen
    For et stygt taklingsforsøk på Kitolano i forkant av Totland-sjansen. Den kunne blitt riktig ille om han hadde truffet ordentlig der.
    84'
    Nå er det ampert! Totland i tottene på Kristiansen etter en duell.
    85'
    Inn: Sakarias Opsahl
    Ut: Zdenek Ondrasek
    86'
    Blomberg forsøker seg, men finner ikke annet enn reklameskiltene bak mål. Fantastisk kontring, men burde ikke Finne skutt selv der?
    87'
    Andre gule kort til Brann
    Holder Kitolano og får sitt andre gule! Adieu.
    89'
    Inn: Ole Martin Kolskogen
    Ut: Bård Finne
    90'
    Inn: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Ut: Eric Kitolano
    90'
    Det påfølgende frisparket ender i ingenting for Gutan.
    90'
    Fire minutter legges til.
    90'+1
    God sjanse for Blomberg! Brann spiller seg fint inn, avslutningen blir for presset. Karlstrøm fint ute, også.