Ble dekket av Magnus Gamlem

Hei og velkommen til denne livedekningen av Tromsø mot Bodø/Glimt! Vi kan snart ta en titt på lagene.
    Tromsø (3-5-2): Karlstrøm - Gundersen, Jenssen, Amundsen - Totland, Yttergård Jenssen, Antonsen, Kitolano, Nilsen - Espejord, Mikkelsen.
    Bodø/Glimt (4-3-3): Haikin - Sampsted, Moe, Lode, Bjørkan - Vetlesen, Berg, Saltnes - Solbakken, Botheim, Pellegrino
    Eliteseriens to nordligste lag barker sammen for andre gang denne sesongen. På hjemmebane vant nordlendingene 3-0 over tromsøværingene.
    Dagens dommer er Dag Vidar Hafsås.
    Før kampstart meldes det fra flere medier, deriblant VG, at tidligere Brann-spiller Gilbert Koomson nærmer seg en overgang til Bodø/Glimt.
    Bodø/Glimt var suverene i Eliteserien i fjor, og er med i medaljekampen i år igjen. Før denne runden ligger de to poeng bak serieleder Molde. Romsdalingene skal også spille derby i dag, mot Kristiansund.
    Tromsø befinner seg i motsatt ende av tabellen. De har to poeng ned til kvalifiseringsplass og nedrykk, og er foreløpig på trygg plass. Alle poeng vil imidlertid være kjærkomne for den nyopprykkede klubben.
    Der er vi i gang på Alfheim!
    1'
    Antall stemmer: 687
    Yttergård Jenssen med en fæl takling på Saltnes. Stempler Glimt-spilleren, skulle hatt gult der.
    1'
    Det er temperatur fra start i kampen om Nord-Norge!
    2'
    Vetlesen med en vel optimistisk stikker mot Solbakken. Tromsø tar over.
    3'
    Mikkelsen får ballen høyt i banen, men sklir.
    3'
    Espejord blir spilt gjennom og mange Tromsø-spillere kommer etter. Fint angrep som ender med corner.
    4'
    Hjørnespark til Tromsø
    4'
    Kort variant...
    5'
    Nydelig kombinasjonsspill av Tromsø! Mikkelsen får ballen innenfor 16-meteren, men avslutningen er for veik.
    5'
    Kitolano blir spilt gjennom på kanten og stormer mot mål. Blir løpt opp av Moe, som får kontroll på ballen.
    6'
    Tromsø har åpnet klart best på eget gress. Frisk start.
    6'
    Botheim får headet mot mål i feltet. Godt innlegg fra Bjørkan, men ballen stanges like over.
    8'
    Botheim som ble kalt opp til landslaget for første gang denne uka.
    9'
    Solbakken felles på midtbanen. Frispark til Glimt.
    11'
    Nytt frispark til Glimt. Denne gangen nærmere mål. Får vi et skudd?
    12'
    Berg gjør seg klar.
    12'
    Smeller ballen rett i muren.
    13'
    Pellegrino har ikke fått mange ballberøringer så langt. Men vi vet jo hva han kan få til når sjansen byr seg
    14'
    Etter en god start av hjemmelaget, har Glimt tatt mer kontroll over kampen. Men de store sjansene går det lang tid mellom.
    17'
    Tromsø slår inn i boksen, hvor ballen ender hos Antonsen. Klemmer til, men skuddet blir blokkert.
    18'
    Glimt har 64 prosent ballinnehav så langt.
    20'
    Nilsen stoppes på kanten - på ulovlig vis sier dommeren. Frispark i god innleggsposisjon for Tromsø.
    21'
    Slår på bakerste, men der er det Glimt som vinner duellen.
    21'
    Glimt banker langt mot Pellegrino, men Tromsø vinner tilbake ballen.
    22'
    Espejord banker til, men det er fra vanskelig hold og ballen suser til side for mål.
    23'
    Lode slår langt i bakrom, men ballen ender hos keeper.
    26'
    Vi er inne i en stille periode av kampen. Lite action. Har generelt vært få sjanser i denne kampen.
    27'
    Tromsø slår inn i boksen, men Glimt stanger unna.
    27'
    Tromsø presser Glimt dypt og holder lenge på ballen rundt gjestenes 16-meter. Får til slutt slått inn i boksen, men der fanger Haikin ballen.
    28'
    Tromsø med en høy stikker, men Lode får akkurat hodet på den.
    31'
    Berg med en lekker luke på midtbanen. Nam!
    31'
    Sampsted slår inn, men keeper fanger innlegget enkelt.
    32'
    Saltnes spiller Solbakken alene mot keeper. Kantspilleren forsøker å trille den i lengste hjørne på første touch, men keeper henger med.
    33'
    Glimt får frispark på midtbanen.
    34'
    Ti minutter igjen av omgangen. Får noen av lagene med seg noe inn til pause?
    35'
    Solbakken stoppes av Nilsen på kanten. Får et frispark.
    35'
    Pellegrino får nedfallsfrukten etter frisparket. Prøver seg for første gang i denne kampen, men skuddet blokkeres.
    36'
    Nilsen felles og Tromsø får frispark. Kan slå inn i feltet.
    38'
    Den blir for lang. Glimt tar over igjen.
    38'
    Oioi! Solbakken slår ballen inn mot bakerste stolpe, hvor Pellegrino strekker foten frem. Noen få centimeter unna å få venstrefoten på den.
    40'
    Tromsø og Espejord får skutt inne i feltet, men det blir ikke noe trøkk i den avslutningen.
    43'
    Bjørkan slår inn og ballen klareres rett til Pellegrino. Kommer litt overraskende på angriperen og avslutningen plukkes greit av keeper.
    44'
    45 minutter igjen av denne kampen.
    46'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Marius Høibråten
    Ut: Brede Moe
    46'
    Saltnes med en pasning som får en retningsforandring. Ender litt til side for mål og gjestene får corner.
    46'
    Glimt forsøker å kombinere seg frem til mål, men pasningen fra Saltnes til Botheim er av det vanskelige slaget.
    47'
    Gjestene som har kommet best i gang etter pause.
    48'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Bodø/Glimt
    Mål: Eric Kitolano
    Målgivende: August Mikkelsen
    FOR EN SCORING! Mikkelsen vender bort to spillere med en deilig vending med hælen. Spiller gjennom Kitolano, som lekent chipper ballen over keeperen.
    48'
    Nå har Knutsen fått litt å tenke på. Frispark til Glimt ute på kanten.
    50'
    Solbakken slår frisparket inn i boksen, men Tromsø får rensket unna.
    50'
    Totland er litt for het på grøten
    51'
    Frispark til Tromsø midtveis inn på motstanderens halvdel.
    52'
    Glimt klarer til corner.
    52'
    52'
    Solbakken prøver å finne Sampsted på overlappen, men ballen renskes unna til kast.
    55'
    Glimt som presser på for scoring, men er ikke i nærheten av å finne veien til mål i øyeblikket.
    55'
    Kitolano med en fin tunnel på vei fremover, men stoppes av neste forsvarer.
    56'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Tromsø 1 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Amahl Pellegrino
    Den er deilig fra Pellegrino! Glimt gjenvinner ballen høyt og spiller angriperen gjennom. Avslutter på halvspretten og ballen finner veien høyt opp i hjørnet. Pent fra Pellegrino!
    57'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Amahl Pellegrino
    Får gult for en takling.
    60'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Daniel Berntsen
    Ut: Runar Espejord
    60'
    Enorm sjanse! Kitolano igjen. Får skutt, men Glimt får en heldig blokkering.
    60'
    61'
    Corneren klareres unna, men Tromsø kommer igjen.
    61'
    Tromsø 2 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Isak Amundsen
    Målgivende: Eric Kitolano
    TROMSØ SLÅR TILBAKE! Han er på lån fra Bodø/Glimt og lurer på bakerste stolpe. Pirker ballen i mål og Tromsø er i ledelsen igjen.
    61'
    Gult kort til Tromsø
    Kent-Are Antonsen
    63'
    Tromsø 2 - 2 Bodø/Glimt
    Mål: Ulrik Saltnes
    Målgivende: Hugo Vetlesen
    HVA ER DET SOM SKJER? Saltnes banker ballen i nettaket. Praktfull scoring!
    63'
    Første omgang var kanskje litt kjedelig, men nå har det jo tatt fullstendig av i Tromsø!
    65'
    Frispark til Tromsø.
    69'
    Prøver å presse Glimt tilbake nå. Har ikke gitt opp seieren her, noen av lagene.
    69'
    Saltnes bruker armene og Tromsø får frispark i god posisjon ikke langt unna mål. Mulig med både innlegg og skudd her.
    71'
    Håpløst frispark. Utspark for Glimt.
    72'
    Berg klemmer til fra distanse, men keeper fanger den enkelt.
    76'
    Lang pasning til Berntsen i bakrom. Tromsø kommer etter med flere, men roter bort ballen.
    77'
    Saltnes leter etter en skuddmulighet, men det ender med et innlegg fra Bjørkan i stedet. Tromsø får ballen unna.
    78'
    Inn: Niklas Vesterlund
    Ut: Lasse Nilsen
    80'
    Inn: Morten Konradsen
    Ut: Hugo Vetlesen
    80'
    Glimt får frispark på egen halvdel.
    82'
    Kan et av lagene mobilisere litt ekstra på slutten her og ta med seg alle poengene?
    82'
    For en mulighet for Botheim! Får hodet på et innlegg, men den styres utenfor.
    84'
    Bjørkans skudd blokkeres ut til corner.
    87'
    Hjørnespark til Bodø/Glimt
    87'
    Tromsø 2 - 3 Bodø/Glimt
    Målgivende: Amahl Pellegrino
    Får hodet på innlegget fra Pellegrino og styrer ballen i mål. De har snudd kampen!