0-1
Werner57' (Str.)

Ble dekket av Sindre Øgar

Leipzigs Timo Werner har 25 mål på 31 kamper denne sesongen, inkludert to mot Union Berlin, hans to eneste mål i 2020.
    Tottenham er ubeseiret i sine syv siste kamper i alle turneringer. Åtte av de siste ti hjemmekampene er vunnet.
    Dette er Leipzigs første europacupkamp mot engelsk motstand. Den tyske klubben har bare vunnet fem av sine siste tolv Champions League-oppgjør.
    Tottenham: Lloris (C) - Aurier, Alderweireld, Sanchez, Davies - Winks, Gedson - Lo Celso, Dele Alli, Bergwijn, Lucas.
    Fjorårsfinalist Tottenham spiller sin tredje strake åttedelsfinale i Champions League. Leipzig spiller sin første åttedelsfinale noensinne.
    RB Leipzig : Gulacsi - Klostermann, Ampadu, Halstenberg - Mukiele, Sabitzer, Laimer, Angelino - Nkunku - Schick, Werner
    Tottenham rystes i åpningen. Et voldsomt trykk fra Leipzig, som skaper to-tre sjanser på rad. Den største til Timo Werner, som avslutter fra kloss hold. Det skytes i stolpen like før. Tottenham veldig heldig.
    3'
    Tottenham har ikke kommet skikkelig i gang i denne kampen.
    5'
    Leipzig trykker på i Tottenham-boksen, men kommer ikke til en skikkelig avslutningspoisjon. Werners forsøk går rett i blokka.
    7'
    Hjørnesparket fra Lo Celso går over alt og alle.
    8'
    Bergwijn kommer til det som ser ut som en stor sjanse, og skuddet reddes av Gulacsi. Men det viser seg at det er offside.
    9'
    Gult kort til Tottenham Hotspur
    Giovani Lo Celso
    Stopper en overgang når han feller kaptein Sabitzer.
    10'
    Laimer forsøker på en bakromspasning mot Werner, men ballen stusser over dødlinjen.
    12'
    Gult kort til RB Leipzig
    Marcel Sabitzer
    Feller Bergwijn. Ligner på det gule kortet Lo Celso fikk, så den er grei.
    13'
    Timo Werner drar av en Tottenham-forsvarer på kanten av 16-meteren og forsøker å stikke til Sabitzer, som kommer på et sugende løp, men det blir litt for upresist.
    17'
    Leipzig-spiss Patrik Schick er høyest på en corner og header like utenfor. Nære på. Tottenham lever farlig.
    18'
    Schick med ny brukbar mulighet. Leipzig kommer seg rundt på venstresiden, og innlegget når Patrick Schick, som ikke lykkes.
    19'
    Leipzig opprettholder presset og får lov til å spille ball inne i Tottenhams 16 meter. Hjemmelaget må opp flere hakk nå.
    20'
    Lucas Moura jager i bakrom, men blir stoppet i siste liten.
    21'
    Power play av Leipzig. Tottenham-sjef José Mourinho har ikke sett veldig fornøyd ut så langt...
    23'
    Leipzigs Konrad Laimer med vakker crosser, men skuddet fra motsatt side blir effektivt blokkert.
    25'
    Nesten for Timo Werner. Borelaget spiller pen fotball og Werner jager som fremste mann, men når ikke frem til ballen. Men: Den hadde nok blitt annulert for offside.
    27'
    Leipzig fortsette å spille ball. Tottenham-spillerne løper etter hele veien. Frustrerende for alle som holder med London-laget selvfølgelig, men Leipzig-fansen storkoser seg i sitt første møte med engelsk motstand i Europa.
    30'
    Så ligner det endelig på noe for Tottenham. Lo Celso med voldsomt driv fremover. Får overlevert til Bergwijn og det ender med corner. Litt innsats, tæl og fart i det minste.
    32'
    Timo Werner
    Klipper ned Harry Winks.
    33'
    Gigantsjanse til Timo Werner. Leipzig ruller opp og vender spillet over til Werner, som er helt fri når han avslutter på Lloris. Tottenham heldig igjen.
    36'
    Leipzigs Mukiele hinker og har der vondt. Kan han fortsette da? Ja, det ser sånn ut.
    39'
    Tottenham-innlegg fra høyre som Dele Alli nesten kommer på. Tendenser.
    40'
    Hjørnespark til RB Leipzig
    41'
    Timo Werner skaffer bortelaget nok et hjørnespark.
    42'
    Offside for RB Leipzig
    43'
    Leipzig fortsetter å være det klart førende laget.
    44'
    Omgangen oppsummert: Leipzig klart best. Har hatt ballen mest, også skapt noen greie sjanser, og én kjempesjanse som ble svidd av Timo Werner.
    45'+1
    Dele Alli gjør en god jobb og tvinger frem et hjørnespark for Tottenham.
    45'+1
    Tottenham får ingenting ut av hjørnesparket.
    45'+1
    Banen må ryddes for det som ser ut som dopapir, som har blitt kastet inn på banen. Barnslig.
    47'
    Oi, oi, oi, så kommer det et strålende angrep fra Tottenham. Aurier slår inn bak forsvaret, og Lucas Moura styrer innlegget fra kloss hold. Gulacsi redder mesterlig.
    49'
    Harry Winks dras i bakken.
    51'
    Frispark til Leipzig i det som er en litt skummel posisjon, rett utenfor Tottenham-feltet.
    52'
    Nkunku forsøker seg på frisparket. Skruen er grei nok, men ellers er det mye å utsette. Høyden for eksempel. Ingen som skvetter av den.
    53'
    Straffespark til Leipzig!
    56'
    Laimer går på et smart løp inn i feltet, og Davies er altfor sent ute. Leipzig har presset og presset i denne kampen, og nå har de sjansen til å gå opp i ledelsen.
    57'
    Laimer får seg en smell og ligger nede.
    57'
    RB Leipzig scorer på straffe!
    Tottenham Hotspur 0 - 1 RB Leipzig
    Mål: Timo Werner
    Hardt, lavt og ballen ligger i mål. Et meget bra straffespark av Werner. Leipzig leder 1-0. Lloris går riktig vei, men ballen fyker inn til høyre for ham.
    57'
    Veldig, veldig, veldig fortjent at Leipzig leder her.
    59'
    Lo Celso legger inn for Tottenham, men Leipzig-forsvarer rydder enkelt opp.
    60'
    Lo Celso med et bra skudd, som har snerten, men ikke retningen. Rett på keeper.
    62'
    Nytt strålende angrep fra Leipzig!
    62'
    For et vidunderlig angrep. Angelino fosser fremover på venstre siden, Timo Werner hopper over ballen og det ender med en kjempesjanse for Schick, som ikke avslutter godt nok.
    63'
    Spillerbytte - Tottenham Hotspur
    Inn: Erik Lamela
    Ut: Dele Alli
    64'
    Inn: Tanguy Ndombele
    Ut: Gedson
    64'
    José Mourinho gjør et dobbeltbytte. Dele Alli er en av dem som ryker.
    65'
    Lamela med et lite raid. Får honnør for initiativet, og et innkast midt på banen. En start i alle fall.
    68'
    Tottenham har overtatt spillet nå. Leipzig har trukket seg tilbake og prøver å kontrollere dette inn.
    69'
    Lamela med frekk luke-pasning til Lo Celco. Det ender med frispark i god posisjon, og gult kort til Nkunu.
    72'
    Christopher Nkunku
    72'
    Lo Celco smeller frisparket mot lengste stolpe. Et veldig, veldig bra forsøk. Og en like god redning av Gulacsi.
    73'
    Spillerbytte - RB Leipzig
    Inn: Amadou Haidara
    Ut: Christopher Nkunku
    75'
    Klarer Tottenham å finne ut av dette da? Presser bortelaget nå.
    77'
    Inn: Yussuf Poulsen
    Ut: Patrik Schick
    77'
    Aurier misfornøyd når han går i gresset etter å ha kommet seg fri på høyrekanten. Burde nok hatt et frispark der.
    80'
    Inn: Emil Forsberg
    Ut: Konrad Laimer
    83'
    Lo Celco med frispark. Skyter rett i muren. Det vil seg ikke for Tottenham.
    84'
    Nytt frispark til Totteham, fra rundt 25-30 meter.
    85'
    Lamela skyter denne gangen. Keeper Gulacsi strekker seg og redder enkelt. Den hadde nok gått ganske langt utenfor.
    86'
    Forsberg markerer seg med et smart trekk i Tottenham-feltet. Ender med corner, en corner som Forsberg selv roter bort med en upresis avlevering.
    88'
    Tottenham trykker på. Ballen løftes inn i feltet og Lucas Moura lurer seg fri og får headet får kloss hold. Det er nære på.
    89'
    Det legges til fem minutter.
    90'+2
    Tottenham triller rundt Leipzig-forsvaret, men det lukter ikke veldig mål.
    90'+2
    Mourinho fremme og klapper for guttene, før han ser i bakken og går mot trenerbenken igjen.
    90'+3
    Lo Celso med et nytt forsøk. Men Tottenham klarer ikke å skape noe her.
    90'+4
    Dele Alli med steinansikt på Tottenham-benken. Ble ofret av Mourinho tidlig i annen omgang.