1-0
4 569
1 150

Ble dekket av Daniel Nerli Gussiås

Hei og velkommen til live-oppdateringen av EM-kampen mellom Sverige og Slovakia!
    Sveriges ellever er klar.
    Sverige (4-4-2): Olsen - Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson - Larsson, Ekdal, Olsson, Forsberg - Berg, Isak
    Også Slovakias lag er klart.
    Slovakia (4-2-3-1): Dubravka - Pekarik, Satka, Skriniar, Hubocan - Kucka, Hromada - Haraslin, Hamsik, Mak - Duda
    Kampen mellom Sverige og Slovakia spilles på Saint Petersburg Stadium i Russland.
    Mikael Lustig har slitt med en vond lyske, men er klar fra start til dagens kamp.
    Både Dejan Kulusevski og Mattias Svanberg testet postivt for corona, men har i ettertid levert negative tester. Førstnevnte er med i dagens kamptropp.
    Dette er første gang Sverige og Slovakia møtes i et stort mesterskap. Forrige kamp mellom lagene var i 2018. Den endte 1-1. Sverige er ubeseiret i den fem siste møtene mot Slovakia.
    Sverige innledet med en imponerende 0-0-kamp mot Spania. Spanjolene dominerte banespillet, men svenskene hadde også et par enorme sjanser til å stikke av med seieren.
    Slovakia er ubeseiret i sine seks siste kamper. De åpnet mesterskapet med en 2-1-seier over Polen.
    Marek Hamsik overrasket en hel fotballverden da han signerte for IFK Göteborg i mars. I dag møter slovaken landet han gjorde til sitt hjem tidligere i år. 1. juli blir imidlertid Hamsik Trabzomspor-spiller.
    Da nærmer det seg kampstart. Nasjonalsangene er unnagjort og vimpler utveksles mellom kapteinene.
    Der er kampen i gang!
    1'
    Berg lager frispark på midtbanen.
    1'
    Olsson som lager frispark denne gangen. Aggressivt ut fra start, svenskene. Skal gjerne ha tre poeng her i dag.
    2'
    Farlig slovensk innlegg fra høyre. Litt for høyt.
    3'
    Larsson tester skuddfoten fra distanse. Ikke et stråelende forsøk, men det er dagens første avslutning.
    4'
    Nytt farlig innlegg fra Slovakia. Hamsik som slår inn. Lindelöf bommer på ballen og gir bort en corner.
    5'
    Hjørnespark til Slovakia. Hamsik skal slå den.
    5'
    Strålende slått av stjernespilleren. Kommer på den, men avslutningen går til side for mål.
    5'
    Sverige trykker Slovakia bakover i øyeblikket.
    6'
    Forsberg trer gjennom Isak. Tvinger frem et hjørnespark.
    7'
    Hjørnespark til Sverige
    7'
    Får ikke noe ut av den corneren.
    8'
    Olsen kløner litt på et slovakisk innlegg, men keeperen gjenvinner kontrollen.
    10'
    Slovakia lager et unødvendig frispark nede ved hjørneflagget.
    13'
    Godt slått frispark og Lustig kommer på den! Headingen går et stykke utenfor.
    14'
    Sverige som styrer kampen så langt. Men de tar ikke store risikoer og sliter med å bryte ned motstanderen.
    16'
    Ingen stor forestilling så langt. Mye balltrilling og lite action.
    19'
    Samtlige svensker bortsett fra keeper inne på motstanderens banehalvdel.
    20'
    Forsberg vender opp og forsøker å spille vegg, men pasningen er upresis.
    21'
    21'
    Ingen svensker kommer på den corneren. I stedet ender det opp med et slovakisk frispark.
    22'
    Gult kort til Sverige
    Kristoffer Olsson
    Stopper en overgang og belønnes med det gule.
    24'
    Augustinsson med et flott innlegg, men det er en slovak som rager høyest i feltet.
    26'
    Sverige og Berg kommer til en slags avslutning og forstyrrer Dubravka i feltet. Berg kommer på den høye ballen igjen, men ingen lukter på headingen hans i feltet.
    28'
    Slovakia og Duda er nære å skape noe. En sjelden visit høyt i banen fra slovakerne.
    31'
    Olsson lager frispark. Kan slås inn i feltet.
    31'
    Blir slått litt for langt og Kucka klarer ikke å få noe ut av den.
    32'
    Sverige sliter tungt med å skape noe i denne kampen. Slovakia vet at de er videre med uavgjort og forsvarer seg godt.
    34'
    Slovakia får spilt til Hamsik i feltet, men han presses og vinkelen er spiss. Får ikke avsluttet på mål.
    35'
    Hjørnespark til Slovakia
    37'
    Slovakia vinner første-, andre- og tredjeballen, men avslutningen blokkeres.
    38'
    Slovakia får lagt inn fra høyre og er nære å skape noe etter en flikk fra Duda.
    40'
    Sverige roter bort ballen og det er Hamsik som prøver seg fra 18 meter. Flyger et stykke over mål.
    43'
    Der er andre omgang i gang!
    46'
    Der kommer kampens kanskje største sjanse! Isak som banker til, men den blokkeres.
    47'
    47'
    Får avsluttet etter corneren, men til side for mål.
    47'
    Sverige kommer til innlegg fra høyre. Vinner en corner.
    48'
    48'
    Slovakia får headet unna corneren.
    49'
    Et langt mer offensivt innstilt Sverige etter pause.
    49'
    Et slovakisk innlegg blokkeres til corner.
    50'
    50'
    Sverige får headet unna.
    50'
    Skuddforsøket over målet fra returrom.
    51'
    Sverige nå! Fin ball fra Forsberg mot Isak, men han får den akkurat ikke med seg. Løper den opp før han utfordrer - så mister spissen ballen.
    53'
    Fine kombinasjoner i det svenske laget igjen. Igjen er det Forsberg og Isak, men den siste pasningen stemmer ikke.
    57'
    Frispark Slovakia nå.
    58'
    For en redning av Olsen! Strøkent innlegg fra Hamsik på bakre stolpe. Der er Olsen!
    59'
    Augustinsson med stor mulighet, men Dubravka varter opp med en klasseredning! Mye godt keeperspill her nå.
    60'
    Corneren svinges inn mot Isak, Han finner Danielson, som header like over!
    60'
    Isak skyter fra 23 meter - like utenfor! Via et bein og nok et hjørnespark.
    62'
    Svenskene på hugget nå!
    62'
    Corneren fra Forsberg heades unna.
    62'
    Danielson i offside inne i feltet.
    63'
    Spillerbytte - Sverige
    Inn: Viktor Claesson
    Ut: Kristoffer Olsson
    64'
    Inn: Robin Quaison
    Ut: Marcus Berg
    64'
    Dobbeltbytte fra svenskene.
    65'
    Spillerbytte - Slovakia
    Inn: Lukas Haraslin
    Ut: Peter Pekarik
    65'
    Gode offensive initiativer i det svenske laget. Da gjelder det bare å spille ballen riktig.
    67'
    Igjen er Alexander Isak nære! Klasseinnlegg fra Lustig, som finner pannebrasken til spissen. Hodestøtet like over!
    68'
    Isak med litt av et raid, og skuddet er også godt! Men Dubravka har kontroll og rekker ned.
    72'
    Drikkepause i St. Petersburg.
    73'
    Spillet er i gang igjen.
    74'
    Straffespark Sverige!
    76'
    Gult kort til Slovakia
    Martin Dubravka
    Keeperen får det gule kortet i det han felte Quaison og sørget for straffesparket.
    76'
    Sverige scorer på straffe!
    Sverige 1 - 0 Slovakia
    Mål: Emil Forsberg
    Setter den sikkert i nettet, svensken!
    77'
    Inn: Vladimir Weiss
    Ut: Robert Mak
    78'
    Inn: Laszlo Benes
    Ut: Marek Hamsik
    78'
    Dette setter Sverige i en meget gunstig posisjon! Slovakia ville vært videre med uavgjort, men nå vil nok rommene åpne seg.
    78'
    Innlegget fra Koscelnik går over alt og alle. Utspill fra Robin Olsen.
    80'
    Ondrej Duda
    Får det for kjeftbruk, slovaken.
    80'
    Isak snapper ballen og setter fart, men istedenfor å spille ballen til Claesson, skyter han selv. Avslutningen går rett i blokka, før Ekdal forsøker seg på returen! Ut via en slovak og til hjørnespark.
    83'
    Skriniar får omsider hjørnesparket unna.
    83'
    Men for en feilvurdering av Alexander Isak der. Skulle spilt ballen!
    83'
    Augustinsson spiller ballen inn i feltet, men der er det ingen lagkamerater.
    85'
    Slovakia ikke vært i stand til å sette inn noen sluttspurt enda.
    86'
    Farlig innlegg fra Koscelnik inn mot første stolpe. Får en corner ut av det.
    87'
    Duda slår den inn i feltet, hvor ballen detter ned. Det kommer et par skuddforsøk, men det er såpass kaotisk inne der at svenskene til slutt får beinet den unna ved Albin Ekdal.
    88'
    Inn: Gustav Svensson
    Ut: Albin Ekdal
    88'
    Inn: Pierre Bengtsson
    Ut: Ludwig Augustinsson
    89'
    Forsberg med en legger flikk mot Quaison, men de får ikke avsluttet angrepet.
    89'
    Forsberg snapper ballen, før han går seg fast. Lager frispark i det han tråkker på ankelen til Kucka.
    90'
    Det legges til minimum fem minutter.
    90'+1
    Bengtsson med innlegget. Ingen svensker på motsatt ende, før innbytteren selv lager frispark.
    90'+2
    Corner for Slovakia nå.
    90'+2
    Kucka alt for tøff med Lindelöf inne i feltet. Frispark til svenskene, og tiden går.
    90'+3
    Inn: Emil Krafth
    Ut: Emil Forsberg
    90'+3
    Det som ser ut til å bli dagens store helt går av til stor applaus fra de tilreisende supporterne. Møtes også av brede glis på den svenske benken.
    90'+4
    Krafth med en god og viktig takling.
    90'+4
    Nok et hjørnespark for Slovika. Et innlegg som stusses ut av Krafth.
    90'+4
    Dubravka har kommet opp i feltet.
    90'+4
    Olsen bokser den unna. Dubravka blir inne i feltet, ettersom Slovakia beholder ballen.
    90'+5
    Så klareres den omsider unna.
    90'+5
    90'+5
    Weiss skyter fra 20 meter, og roper på straffespark! Så greit ut å la den gå.
    90'+5
    Kucka skyter over fra distanse. Det var vel det?
    90'+6
    Dommerteamet lar fortsatt kampen gå. Lindelöf med ny klarering.
    90'+6
    Svenskene vinner mot Slovakia! Deres første mesterskapsseier siden 2012. Nå står de med fire imponerende poeng, og topper gruppen før Spania og Polen møtes i morgen. Her er det store muligheter for avansement!