Velkommen til livedekningen av Strømsgodset mot Viking.
    Flere endringer hos Strømsgodset. Lars Sætra vrakes, Hamoud kommer inn. Spelman får sin første strart, mens Marcus Pedersen er tilbake på benken.
    STRØMSGODSET (4-5-1): Myhra- Vilsvik, Glesnes, Hamoud, Ringstad - Spelmann, Stengel, Sylla, Hove, Pellegrino - Mos. Benken: M. Sætra, L. Sætra, Ovenstad, Hauger, Stenevik, Keita, M. Pedersen.
    VIKING (4-3-3): Austbø - Bjørshol, Salte, Vevatne, Pereira - Torsteinbø, Fridjonsson, Thorstvedt - Danielsen, Sale, Ibrahimaj. Benken: Arnebrott, Bytyqi, Høiland, Tripic, Østensen, Ekeland, Berg Johnsen.
    Flere endringer hos Viking også. Bjarne Berntsen velger å rullere på grunn av tett kampprogram. Hele angrepstrioen Bytyqi, Høiland og Tripic starter på benken for første gang i år.
    Det nærmer seg kampstart. På ingen måte fullt på Marienlyst, men det er kanskje til å forstå. Strømsgodset har ikke vunnet hjemme siden første seriekamp mot Haugesund. Etter det har det blitt tap hjemme mot Mjøndalen og Kristiansund.
    Der er lagene på banen.
    "Gamle gress" runger utover Marienlyst i det lagene bytter plass. Godset skal angripe mot Godsetunionen og Viking skal angripe mot de tilreisende fra Stavanger.
    Viking får frispark på egen banehalvdel og tar det kort.
    1'
    Glesnes slår en lang ball, men den havner hos Vikings keeper.
    2'
    Thorstvedt slår en fin ball til Ibrahimaj på venstrestiden. Han får lagt inn, men Godset klarerer.
    3'
    Usman Sale blir spilt opp innenfor 16-meteren. Finter seg fri og får skyte ganske fritt, men ballen går utenfor.
    4'
    Spelmann kombinerer fint med Vilsvik, men Strømsgodset får ikke noe ut av det angrepet.
    4'
    Fridjonsson kaster langt for Viking, litt for langt. Og ballen ender til et utspark fra Myhra.
    5'
    André Danielsen går for et skudd fra langt hold. Får en fin dupp, men går over mål.
    8'
    Viking presser høyt, men Godset får spilt seg ut. Ballen ender i bakrom hos Mos, som er nære på å score, men Tord Salte får kastet seg inn for å blokkere før det blir ordentlig farlig.
    11'
    Mos selv løfter armene og mener Pereira hindrer han med armene. Dommer vinker situasjonen videre.
    11'
    Thorstvedt prøver å legge inn. Hamoud blokkerer og Viking får corner.
    13'
    Glesnes går ned i feltet og det blåses frispark for Godset.
    14'
    Bjørshol blir spilt fri på høyresiden og får lagt inn, men det blir keepermat for Viljar Myhra.
    16'
    Viking får en god mulighet når Usman Sale spiller opp Ibrahimaj som får skyte fritt, men det er en avslutning rett på keeper.
    18'
    Så smeller det i andre enden også. Godset får inn et godt innlegg, men headingen går utenfor. Ikke lenge etterpå får også Pellegrino muligheten til å skyte på volley, men ballen går over mål.
    19'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Zymer Bytyqi
    Ut: Fredrik Torsteinbø
    21'
    Viking må gjøre et bytte. Zymer Bytyqi kommer inn for en skadet Torsteinbø. Dermed ble det ikke en lang hvile for Bytyqi.
    22'
    Viking angriper, men Hamoud rydder bra unna. Likevel ender det i corner for gjestene fra Stavanger.
    23'
    Corneren klarerer Mos på første stolpe og ballen ender til slutt til utspark.
    24'
    En lang, god ball fra Glesnes går i retning Pellegrino i bakrom. Iven Austbø er våken og langt ute, men må heade ballen bort siden han er utenfor 16-meteren.
    24'
    Pellegrino blir liggende etter den duellen.
    25'
    Pellegrino løper på banen igjen og kampen fortsetter.
    26'
    Frispark til Strømsgodset i god posisjon for innlegg, men Vilsvik tar det kort.
    28'
    Stengel spiller ut til Vilsvik, men istedenfor å legge inn ser det ut til at han prøver å finne Stengel på nytt. Det mislykkes og Godset må starte på nytt.
    30'
    Hove slår ut til Pellegrino, som legger inn mot bakerste. Der må Viking klarere og det blir corner til hjemmelaget.
    32'
    Vilsvik slår, men Viking får headet unna.
    32'
    Ringstad utfordrer på venstresiden og får lagt inn langs bakken. Kunne blitt skummelt, men ingen Strømsgodset-spillere er på den.
    33'
    Sale tar med Hamoud på løpetur, men han henger godt med. Sylla kommer også inn i situasjonen og klarerer litt uheldig til en corner til Viking.
    34'
    Den plukker Viljar Myhra godt i feltet.
    34'
    Thorstvedt vender spillet fint, og ballen ender til slutt hos Sale, som er ganske alene i feltet. Men han bruker for lang tid og det blir en ny corner til Viking.
    36'
    Viking presset en periode nå. Men alt i alt er kampen fortsatt veldig åpen. Med sjanser til begge lagene.
    37'
    Lars Vilsvik er på André Danielsen, så mye at dommer blåser frispark. Viking fyller opp boksen.
    38'
    Viking får ingenting ut av det frisparket. Nå angriper Godset.
    39'
    Sylla passerer forsvaret ved dødlinja, men linjemannen vinker med flagget. Den ballen har vært ute og det er corner til hjemmelaget.
    40'
    Et vanskelig innlegg fra Vilsvik må klareres av Vevatne så ballen ikke når Mos. Ny corner til Strømsgodset.
    42'
    Stengel får ballen i god posisjon med mye rom. Prøver å spille gjennom Pellegrino, men han har ikke startet på løpet. Skulle kanskje gått for et skudd der.
    43'
    Det legges til tre minutter.
    45'+1
    Frispark til Godset like til høyre for 16-meteren. Vilsvik skal legge inn.
    45'+2
    Frisparket går rett gjennom feltet og Viking slår ballen langt ut.
    45'+3
    Da er vi underveis med de siste 45. Måtte målene komme nå!
    46'
    Pellegrino slår an tonen med skudd fra hjørnet av 16-meteren. Ikke på mål. Men forsøket er ok.
    46'
    Pellegrino kommer igjen. Nytt skudd fra distanse, nå via Vevatne og til corner.
    47'
    Vilsviks corner ryddes unna.
    47'
    Godset holder trykket oppe. Får frispark nede ved det ene cornerflagget.
    48'
    Glesnes er foran mål. Det er også Vevatne. Han styrer til en ny corner.
    49'
    Mos er upresset på 11 meter, etter et bueløp. Men han treffer dårlig med volleyforsøket. Utenfor. Men god start av vertene!
    49'
    Ringstad er med frem, jobber Godset til en corner fra venstre. Bjørshol er bra med.
    51'
    Sylla er der. Ballen spretter i klyngen før den blir beinet vekk.
    51'
    Bjørshol får et kakk på ankelen. Går ned, men er raskt oppe igjen. Med litt smerter. Men kan nok fortsette.
    52'
    Godset-spillerne finner hverandre bra. Får støtte fra tribuneplass. Fansen liker det de ser nå.
    53'
    Vilsvik med langt innlegg. Svakt. Helt inn til Austbø.
    53'
    Endelig litt Viking. Sale spiller opp Bytyqi på høyre, men innlegget fører ikke til noe.
    54'
    Ibrahimaj ligger nede. Fikk en trøkk i ryggen eller hofta.
    55'
    Ibrahimaj er oppe igjen. Ikke noe dramatisk, ser det ut for.
    55'
    Sale utfordrer på høyre. Hamoud går ned, men først etter å ha obstruert Sale. Sale skal ha frisparket, men det går til Hamoud. Merkelig..
    56'
    Det har roet seg igjen nå, etter noen gode Godset-minutter i starten av omgangen.
    57'
    Viking får frispark. Litt inn på Godsets halvdel. Folk flyttes opp.
    58'
    Fridjonsson finner Thorstvedt bak i feltet, men hans nikk er løs og ufarlig.
    59'
    Spelmann går ned etter en tøff duell med Thorstvedt. Kamera fanger opp en smilende pappa Erik.
    59'
    Hove prøver skudd fra distanse. Rett i blokken.
    60'
    Så er det Syllas tur fra langt hold. Rett på Austbø.
    61'
    Det sitter potente folk på de to benkene. Kanskje på tide å bruke noen av dem?
    61'
    Sylla forsøker en spillvending. Men er upresis. Viking bryter.
    62'
    Vilsvik spiller vegg med Pellegrino, men går seg fast på 15 meter.
    63'
    Mos er på 16 meter, men har mye folk rundt seg. Finner ingen åpning.
    63'
    Pellegrino rykker rundt Bjørshol, men innlegget blokkeres.
    64'
    Hove er illsint. Får ikke innkastet han vil ha.
    65'
    Bytyqi tripper mot Ringstad, prøver noen finter, men Ringstad går ikke på noen av dem.
    65'
    Inn: Zlatko Tripic
    Ut: Ylldren Ibrahimaj
    Nytt Viking-bytte. Inn med kaptein Tripic.
    66'
    Danielsen skifter plass igjen. Er nå indreløper. Tripic er naturligvis kant.
    67'
    Bytyqi legger inn fra høyre. Kun til en forsvarer.
    68'
    Marcus Pedersen varmer opp. Tommy Høiland likeså. To eksplosive spisser. Kom med dem!
    68'
    Thorstvedt går ned etter en smell. Er oppe i sittende stilling nå. Fikk Hamoud på seg.
    69'
    Så skal Høiland inn.
    70'
    Glesnes er litt sløv på 16 meter. Blir nesten overrumplet av Danielsen, men er heldig.
    70'
    Vilsvik ser etter Pellegrino motsatt, men Salte kommer imellom.
    71'
    KOM. IGJEN. GODSET! Brøler hjemmefansen. Joda, gjerne det.
    71'
    Pellegrino klemmer til. Rett i Salte.
    71'
    Kan fort bli sånn at første målet avgjør dette.
    72'
    Thorstvedt er ikke vond å be. Har et tungt skudd. Men forsøket fra 20 meter ser Myhra hele veien. Og keeper fanger enkelt.
    73'
    Stengel trer frem til Pellegrino som har Mos fri foran mål. Men Vevatne avskjærer pasningen!
    74'
    Pellegrino har vært aktiv etter pause, men sluttproduktet kan bli bedre.
    75'
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Usman Sale
    Så kommer omsider Tommy. Eks-Godset.
    76'
    Stengel drar til fra 25. Meteren over mål.
    77'
    Muhamed Keita og Marcus Pedersen gjør seg klare.
    77'
    Sylla ser Ringstad på venstre, men backen treffer ikke med innlegget.
    78'
    Høiland truer i boksen, men får ikke tak i ballen.
    78'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Marcus Pedersen
    Ut: Mustafa Abdellaoue
    78'
    Inn: Henning Hauger
    Ut: Johan Hove
    78'
    Inn: Muhamed Keita
    Ut: Martin Spelmann
    Trippelbytte av trener BP, ja.
    79'
    Keita finner Ringstad utvendig på venstre, men ballen er litt for hard. Utspill fra Austbø.
    80'
    Sylla sover når Myhra spiller ut. Fridjonsson kommer, klemmer til fra god posisjon, men Glesnes kommer litt i veien. Akkurat nok. STOR SJANSE!!!
    82'
    Corneren skaper kaos i Godset-boksen, men hjemmelaget slipper med skrekken.
    82'
    Gult kort til Strømsgodset
    Muhamed Keita
    Altfor heit der. Klart kort.
    82'
    Gult kort til Viking
    Samúel Fridjónsson
    82'
    Viking får corner. Men muligheten skusles bort. Enkelt for Myhra.
    84'
    Vi trenger et mål, roper Godsetunionen.
    85'
    Keita ser etter Pedersen på bakre stolpe, men pasningen når ikke fram.
    85'
    Godset holder trykket oppe, får corner.
    86'
    Iven Austbø
    Keeperen skjønner ingenting. Men kort har han fått.
    86'
    Tripic holdes igjen av Keita. Pellegrino pløyer ned Bytyqi. Viking-benken er i harnisk. Forståelig!
    87'
    Lars-Christopher Vilsvik
    Så kommer det et kort, av det krystallklare slaget. Vilsvik hindrer Tripic på en overgang.
    88'
    Viking har innkast.
    89'
    Bytyqi legger presist inn. Thorstvedt spretter opp bak i feltet, akrobatisk, treffer bra, men skuddet går liiike over!!!
    90'
    Tripic tvinger frem en corner.
    90'
    90'+1
    Pereira løfter. Bytyqi står i returrommet, men får ikke skutt.
    90'+1
    Godset bryter. det kan bli farlig, men Salte er på rett plass. Slukker brannen.
    90'+2
    Viking kommer igjen, men det stopper opp på venstre.
    90'+2
    Mer Viking. Tripic løfter inn. Over alle. Bjørshol plukker opp motsatt. Slår flatt inn mot Høiland, men han får bare corner.
    90'+3
    Corneren har bra kurs. Stusses vekk på streken, til ny corner.
    90'+3
    Marcus Pedersen rydder unna.
    90'+4
    Og der er det over på Marienlyst. Dommerens fløyte følges av spredt buing. For dette var ingen stor kamp. Lagene hadde sine perioder, men det manglet en del på den siste tredjedelen.