Ble dekket av Jostein Overvik

Velkommen til dekningen av "Ælv Classico" - lokaloppgjøret mellom Strømsgodset og Mjøndalen på Marienlyst stadion i Drammen.
    Strømsgodset starter med disse 11 (4-4-2): Viljar Myhra - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Lars Sætra, Jonathan Parr - Kristoffer Tokstad, Johan Hove, Yacouba Sylla, Stian Ringstad - Marcus Pedersen, Mustafa Abdellaoue. Benken: Morten Sætra, Mounir Hamoud, Henning Hauger, Herman Stengel, Nico Mickelson, Martin Spelman, Amahl Pellegrino.
    Mjøndalens lag (4-3-3): Julian Faye Lund - William Sell, Quint Jansen, Sondre Solholm Johansen, Joackim Olsen Solberg - Stian Aasmundsen, Christian Gauseth, Tony Brochmann - Fredrik Brustad, Olivier Occean, Sondre Liseth.Benken: Mathias Ranmark, Vetle Dragsnes, Mathias Fredriksen, Dagur Dan Thoralsson, Akeem Latifu, Alfred Schriven, Jibril Bojang.
    Disse lagene møttes sist i 3. runde i cupen i 2017. Da vant Mjøndalen 2-1 på hjemmebane.
    Mounir Hamoud (Strømsgodset) og Erik Midtgarden (Mjøndalen) var målscorerne da lagene møttes på Marienlyst i Tippeligaen i 2015. Da var det hele 8468 tilskuere på stadion.
    - Vi har hatt en fin uke. Vi kommer oss over tap, vi har tapt før. Vi har fått trent godt og vi er ikke lenge skuffet i Mjøndalen, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Max når han blir spurt om det bitre 4-5-tapet for Glimt forrige helg.
    Det er jo en fantastisk ramme rundt "Ælv Classico" i kveld med fullt hus, god stemning og flott vårvær.
    Vi er i gang.
    1'
    Begge lag velger å slå langt i starten.
    2'
    Mjøndalen har fått kast. Alle man kastes i angrep. Vi snakker dødball.
    4'
    Får ingenting ut av det. Sell prøver seg etter hvert på det som vel var et innlegg, men ballen går over Viljar Myhra i Godset-målet.
    4'
    "Mos" er litt for hissig på grøten og blir avblåst for offside. For sen med å komme seg ut.
    5'
    Det er - som ventet - mange tette dueller allerede.
    7'
    Parr presses. Velger å spille ballen ut til innkast for Mjøndalen. Da blir det et langt kast fra Brustad.
    7'
    Liseth tverrvender og skyter kjapt med venstrefoten. Myhra er våken og får slått til corner. Kveldens første sjanse.
    8'
    Mål for Mjøndalen!
    Strømsgodset 0 - 1 Mjøndalen
    Mål: Sondre Solholm Johansen
    Målgivende: Joackim Olsen Solberg
    Dødballene som Godset-treneren advarte mot... Sondre Johansen får gå opp på corneren og header ballen i gresset og mål.
    9'
    Godset har corner.
    11'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 1 Mjøndalen
    Mål: Lars Sætra
    Målgivende: Lars-Christopher Vilsvik
    Corner er mål i dag. Sætra er på første stolpe og header ballen. Den går nok via Occean og i mål. Men mål er mål, og vi er like langt.
    11'
    Vilsvik prøver seg med et tidlig innlegg i retning Mos. Spissen stusser ballen, men den går noen meter utenfor.
    15'
    Johan Hove prøver skuddfoten fra langt hold. Ballen går litt over tverrligger.
    16'
    Nesten for storscorer Pedersen. Snur seg kjapt og fyrer. Ballen går rett på Faye Lund.
    18'
    Det er Kristoffer Tokstad som gjør fin jobb på kanten og finner Pedersen innenfor 16-meteren.
    19'
    Strømsgodset 1 - 2 Mjøndalen
    Mål: Stian Aasmundsen
    Målgivende: Tonny Brochmann
    Er det mulig? Gauseth prøver seg med et skudd. Keeper gir en retur som via Brochmann havner i beina på Aasmundsen. Han bare klinker til og sender Mjøndalen i føringen igjen.
    19'
    Mos får gå opp på bakerste stolpe og header. Keeper får noen fingre på ballen. Det skulle det stått 2-2.
    21'
    20 minutter og tre mål. Det kommer nok flere.
    21'
    Grusomt utspill av Myhra. Spiller ballen rett i Brustad.
    24'
    Det ender med et innlegg fra Mjøndalen som keeper enkelt kan plukke.
    24'
    - Dette gir selvtillit for Mjøndalen å få uttelling så tidlig, fastslår Max-ekspert Tor Ole Skullerud.
    25'
    Gult kort til Strømsgodset
    Marcus Pedersen
    De har hatt noen feider allerede, Gauseth og Pedersen. Nå er det Pedersen som går inn i Mjøndalen-kapteinen for sent og får det gule. Helt greit.
    28'
    Glesnes prøver en langpasning i retning Parr. Blir liiiitt for lang. Utspark for Faye Lund.
    30'
    Det koster krefter å presse høyt. Mjøndalen flytter seg tilbake og venter med å sette inn presset.
    32'
    Faye Lund med en dårlig avklaring. Spiller ballen rett til Mos. Mjøndalen får avklart.
    33'
    Stian Ringstad
    Ringstad rekker ikke ballen og treffer Quint Jansen i foten.
    33'
    Liseth får skutt, Myhra må ut i full strekk. Så fyrer Brochmann like utenfor. For et Mjøndalen-press nå!
    35'
    Der er Brochmann igjen. Skuddet går via en Godset-forsvarer og til corner. Pent forarbeid av Occean.
    35'
    Så var det dødball...
    36'
    Myhra roper og går opp og henter den ballen enkelt.
    36'
    Liseth blir liggende. Er oppe og hopper igjen.
    37'
    Ringstad går seg fast på venstrekanten. Lager frispark.
    38'
    Pedersen kjemper frem et hjørnespark.
    38'
    Mjøndalen får avklart.
    39'
    Brochmann kommer seg forbi to Godset-spillere. Så møter han veggen i Glesnes. Da er det bom stopp.
    40'
    Strømsgodset 1 - 3 Mjøndalen
    Mål: Olivier Occean
    37 år men ikke ferdig. Occean får gå opp på første stolpe på et innlegg. Han slår Sætra i duellen og header inn 3-1-målet. Så var det jo et pent innlegg fra Solberg.
    41'
    Occean er den mestscorende utlendingen i Eliteserien. Dette var hans 83. mål på øverste nivå.
    44'
    - Nå må Mjøndalen stå i mot de siste minuttene. Det er stor forskjell på 3-1 eller 3-2 til pause, sier Tor Ole Skullerud.
    45'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Occean er nær ved å bli tomålsscorer. Keeper Myhra redder mesterlig på skuddet fra kort hold.
    45'+2
    Puh! Nå trenger vi en pause noen og hver. For en omgang! Vi har fått fire mål på de første 45.
    - Planen er at vi må heve oss betraktelig, for dette var syltynt. Nå løper vi bare i mellom, sier Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til Max.
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Herman Stengel
    Ut: Stian Ringstad
    46'
    Godset får frispark ved hjørneflagget.
    46'
    Vilsvik skal ta det.
    47'
    Ender i ingenting.
    47'
    Mos avblåses for dytt i ryggen innenfor femmeteren.
    48'
    Occean gir beskjed til benken at han må ut.
    49'
    Setter seg ned på matta nå, 37-åringen.
    49'
    Ser ut som han har trøbbel med den venstre leggen, Occean.
    50'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Akeem Latifu
    Ut: Olivier Occean
    51'
    Da går Brustad opp som spiss.
    51'
    Mjøndalen har los på sin første seier denne sesongen. Tapte 2-0 for Vålerenga i den første kampen og 4-5 mot Glimt.
    55'
    Mjøndalen farlig frempå. Godset får etter mye om og men ryddet opp.
    57'
    Ifølge Max slet Occean med en krampe i leggen som han ikke klarte å kvitte seg med.
    58'
    8505 tilskuere er på Marienlyst i kveld.
    59'
    Vi nærmer oss timen spilt. Godset blir for upresise og har skapt fint lite i denne 2. omgangen.
    61'
    Gult kort til Mjøndalen
    Joackim Olsen Solberg
    Solberg ber om det kortet. Tar et godt tak på Vilsvik.
    61'
    Frispark for Godset fra hjørnet av 16-meteren.
    61'
    Vilsvik - hvem andre - tar den.
    62'
    Glesnes tar over og fyrer løs mot mål.
    62'
    Pedersen blir for sen når han forsøker å styre det skuddet i mål.
    63'
    Strømsgodset 2 - 3 Mjøndalen
    Mål: Mustafa Abdellaoue
    Målgivende: Marcus Pedersen
    Endelig et bra angrep av Godset. Innlegget bommer Pedersen på, men den har retning mot mål. Mos er der og ekspederer ballen i mål like ved stolpen. Da er det kamp igjen.
    64'
    Inn: Vetle Dragsnes
    Ut: Fredrik Brustad
    Mjøndalen tar ut en spiss og setter innpå en forsvarer.
    70'
    Pellegrino gjør seg klar for Godset.
    72'
    Gauseth sitter på gresset med det som ser ut til å være krampe.
    73'
    Er på beina igjen.
    73'
    Inn: Amahl Pellegrino
    Ut: Kristoffer Tokstad
    73'
    Pellegrino har spilt 70 kamper for Mjøndalen.
    74'
    Pellegrino fikser en corner for Godset.
    74'
    Vilsvik skal slå corneren.
    75'
    Mjøndalen får avklart. Så går Stengel i offside.
    75'
    Ny corner til Godset.
    77'
    Voldsom brytekamp mellom Aasmundsen og Sylla. Dommeren lar det passere. Javel...
    78'
    Mos får avsluttet fra skrått hold. Keeper med retur, så går skuddet utenfor. Så vel ut som Mos var i offside akkurat der.
    79'
    Så får Pellegrino sin mulighet. Skyter fra skrått hold. Ballen går mer eller mindre rett på Faye Lund og til corner.
    80'
    Amahl Pellegrino
    Pellegrino tar en for laget. Stopper Sell som er på vei gjennom på kanten.
    80'
    Mjøndalen har trukket ned en spiller for å demme opp for Godset. Det betyr fem spillere bak.
    81'
    - Mjøndalen blir trykket skikkelig tilbake nå med mange "ville" klareringer, konstaterer Max-ekspert Skullerud.
    82'
    Med fare for å gjenta meg selv: Godset får corner.
    83'
    Mjøndalen er under konstant press nå. Gauseth holder seg til hodet. TV-bildene viser ikke at det var noe kontakt.
    84'
    Johan Hove
    Han får det for en aktiv albue.
    84'
    Lars Sætra
    Kommer inn med knottene først mot Liseth. Han får seg en trykk selv i den duellen og ligger nede i likhet med Liseth.
    86'
    Inn: Alfred Scriven
    Ut: Sondre Liseth
    Liseth må bytte.
    87'
    Ser ut som Sætra også må ut.
    88'
    Inn: Mounir Hamoud
    Ut: Lars Sætra
    Så er ballen endelig ute av spill og Godset får gjort sitt bytte.
    90'
    Det er lagt til minimum syv minutter. Jøss!
    90'+1
    Jansen får seg en trykk i hodet. Går i bakken. Treffer hodet til Glesnes.
    90'+2
    Er oppe igjen. Godset har fått frispark midt på Mjøndalens halvdel. Det skal slås langt igjen.
    90'+3
    Eller skal Glesnes prøve skuddfoten fra det holdet?
    90'+3
    Vi snakker over 30 meter.
    90'+3
    Han treffer rett i muren og treffer Solberg. Han går rett i bakken.
    90'+3
    Han fikk ballen midt i planeten. Må ut en tur.
    90'+4
    Mos får en kjempesjanse. Ballen faller ned i beina på han. Han smeller til på direkten og ballen går i tverrligger.
    90'+5
    Gauseth ligger nede igjen... Nå med krampe.
    90'+6
    Stengels forsøk på å nå Vilsvik på bakerste går over backen. Mjøndalen får utspark. Vi er på overtiden av overtiden.
    90'+8
    Mjøndalen tar seg god tid når de får frispark.
    90'+9
    Det er over. Mjøndalen har vunnet. Og det er rabalder uten på banen. Flere spillere krangler.
    Gauseth er involvert.
    Christian Gauseth
    Gauseth presterer å få gult kort etter at kampen er ferdig. Det er vel for en provokasjon, så det ut som. Han var ikke populær i Drammen før kampen...